Με αυτό το αφιέρωμα στην Ελληνική σκηνή που έκανε το χάμερ μου ήρθε στο μυαλό μία μπάντα που έιχε στα πρώτα cd’s που έδινε μαζί με το περιοδικό (ίσως να ήταν και το πρώτο cd) που λεγόταν[B] Ice divine /B και έιχε ένα κομμάτι τους το οποίο το γούσταρα πάρα πολύ τότε και μου ήρθε τώρα να το ψάξω αλλά δεν θυμάμαι τίτλο.
Το θυμάται κανείς?
Για να βοηθήσω περισσότερο, το cd είχε μόνο Ελληνικές μπάντες και θυμάμαι ότι είχε και ένα Rotting christ κομμάτι από το triarchy.
Δεν ξέρω εάν τους αναφέρει στο αφιέρωμα γιατί δεν έχω πάρει το τεύχος.
ps : καλά, παίζει να ξενερώσω εάν το ακούσω τώρα αλλά τότε το έιχα λίωσει.
Απ’ οσο διαβασα στα πεταχτα, ειναι αρκετα τουμπανο το αφιερωμα, με πολλα ονοματα που το Hammer τα ειχε γραμμενα εδω και χρονια. Θα μελετηθει διεξοδικοτερα, οταν ερθει το καλεσμα της φυσης…
Πολύ καλό αφιέρωμα, είδα πολλές μπάντες που δεν είχα καν ακουστά!! όμως καμμία αναφορά στους wishdoom!! Ούτε καν στα ψιλά γράμματα στο τέλος!! Βέβαια δεν θα είναι η μόνη που δεν αναφέρθηκε και δεν γίνεται να μπουν όλες, αλλά αυτή μου χτύπησε περισσότερο!!!
Πολύ καλύτερο από ότι θα περίμενα ποτέ.Έχουν πιάσει όλα τα είδη,από όλες τις δεκαετίες και μου αρέσει που δεν έχει δωθεί περισσότερο προσοχή σε κάποιο συγκεκριμένο ιδίωμα ή κάποιες συγκεκριμένες μπάντες.Το δούλεψαν πολύ καλά το θέμα,έβαλαν τα πάντα μέσα και για όλα τα γούστα.
[SPOILER]Λογγινίδης από τα αγαπημένα μου πρόσωπα στην Ελληνκή σκηνή[/SPOILER]
Αν εξαιρέσεις τον εκφωνητή και τις λεζάντες που το παράκαναν λίγο,μάλλον για να δώσουν έμφαση και να ακουστεί πιο “θεατρικό”,είναι αρκετά ενδιαφέρον rockumentary.Η ιδεά να πάρουν συνεντεύξεις από διάφορα άτομα,μουσικούς,άτομα δισκογραφικών-δισκάδικων-εταιρών,Dj κλπ ήταν καλή,έδειξαν το metal στην Ελλάδα από όλες τις μεριές,σε σύγκριση με το να είχαν απλά πχ κάποιους μουσικούς να μιλάνε.Βέβαια το rockumentary αναφέρεται πιο εξιδεικευμένα στο heavy metal,ενώ στο περιοδικό έχουμε όλα τα παρακλάδια death,thrash,prog,poser κλπ
Καμια σχεση φιλε.Αυτο το documentary ασχολειται μονο με συγκεκριμενα παρακλαδια του metal,π.χ. δεν εχει καμια αναφορα στους Rotting Christ,μαλλον τη μεγαλυτερη ελληνικη metal μπαντα.Το αφιερωμα στο Hammer βλεπει αρκετα σφαιρικα το θεμα,απο τις αρχες της rock μουσικης στην Ελλαδα.Βεβαιως υπαρχουν ελλειψεις,αλλα για να χωρεσουν ολα θα χρειαζοταν ακομα ενα τευχος.
αξιζει το αφιερωμα για καποιον που ακουει επι το πλειστον classic metal,hard rock,glam,progressive rock? μην το παρω και ειναι φουλ στο ντεθ,μπλακ,θρας… αυτος ειναι και ενας λογος που εκοψα το χαμερ πριν 3 μηνες…
Βασικα εχει ολα τα παρακλαδια μεσα,αλλα η ελληνικη σκηνη μεγαλουργησε στα ακραια ρευματα οποτε αυτα αποτελουν ενα λιγο μεγαλυτερο μερος,λιγο ομως,οχι τιποτα υπερβολικο.Ξεφυλλισε το και παρε μια ιδεα.
Από τα καλύτερα Αυγουστιάτικα κι γενικά αφιερώματα του Hammer εδώ κι καιρό! Μπράβο για την πολύ καλή δουλειά! Εδώ έχουν συνέντευξη με Τραμπακουλα τι να λέμε τώρα?
Τα αφιερώματα στα υποείδη και υποσκηνές του Thrash να υποθέσω ότι θα τα τελειώσουν όταν φτάσουν στο επίπεδο παρουσίασης demo? Έλεος, κάθε μήνα τέτοιο αφιέρωμα κάνουν, το μάθαμε το είδος δείχτε και τίποτα παραπέρα.