Μια και δίνει πάσα ο αξιοτιμότατος γρακχούλης, έχω να πω ένα: γάμησέ μας ρε κομπλεξικέ. Δύο άρθρα για whitesnake related μουσικούς έγραψε (galley και lord) και στα δύο έριξε αντιcoverdale-ικές σπόντες ο θέουλας. Δεν πειράζει ρε, ξυδάκι.
δεν υπάρχει μουσικό είδος “πόζερ”. δεν υπήρξε ποτέ.
αυτό είναι ελληνική εφεύρεση και πιθανό να έπαιξε κάποιο ρόλο και το περιοδικό στην εμφάνιση-εδραίωση του όρου
συνεχίστε
Όχι μόνο άρνηση πληρωμών, αλλά και βίαιη απαλλοτρίωση θα προσέθετα.
Όσο για την κυβέρνηση του Αλέξη Χίφι, την επιζητώ μόνο και μόνο για να προκληθεί εν συνεχεία το απόλυτο χάος, η αναρχία και η πλήρης διάλυση κάθε οργανωμένης κοινωνίας, προκειμένου να φτάσουμε στον ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ που έλεγε και ο Τόμας Χομπς (και οι DIOCLETIAN) :!:
θα συμφωνησω απολυτα ,
poser , με την εννοια του μουσικου που προεβαλε και την εμφανιση του , ηταν ολα τα μουσικα ειδη καθως στο πως σε βλεπουν οι αλλοι (και κυριοως οι μικρης ηλικιας ακροατες ) επαιζε ρολο . Απο το υφος ‘ξινου μαγκα’ των Slayer (τυχαιο παραδειγμα ,δεν αμφισβητω την προσφορα τους ) μεχρι το ντυσιμο της Shakira ειναι 80% ‘δημιουργημα’ για λογους 'εντυπωσης ’ .
Το ασχημο ειναι οτι αυτο που στην Ελλαδα ονομασαν poser , περιελαβε και την κατηγορια οσων ηταν οι λιγοτερο poser . Τα τεραστια γκρουπ του stadioum rock /aor /πες τε τα οπως θελετε ( δηλαδη η γνωστη λιγκα των TOTO/JOURNEY/STYX/REO/CHICAGO/BOSTON κτλ κτλ ) ηταν αυτα που μεχρι την εξαπλωση του ιντερνετ στην ουσια δεν ξεραμε ουτε τις φατσες τους ,την ιδια στιγμη που ξεραμε μεχρι και τι σωβρακο φορουσε ο Kreator,o Sodom ,ο Flames (ναι το ζησαμε και αυτο) (και παλι χρησιμοποιω τυχαια παραδειγματα δεν αναφερομαι σε μουσικη αξια και επισης μιλαω μεταφορικα ) .
Είτε το πεις poser, είτε glam, είτε sleaze rock, είτε cock rock, είτε “American hard rock”, είτε “μελωδικό american metal” (τα δύο τελευταία είναι ευφημισμοί του Μητσάρα του Σειρηνάκη), όλοι το ίδιο πράγμα καταλαβαίνουν. Αυτή είναι η ουσία.
το glam /sleeze εχει πολυ μεγαλη αποσταση απο το aor ,πλην της ηχητικης συγγενειας που εχουν ολα τα rock ειδη ,καθως ολα ειναι υποκατηγοριες του rock (οπως και το metal ) .
ουδεμια σχεση εχουν οι Asia η οι Survivor στο υφος με τους Motley crue η τους Poison για παραδειγμα .Αν βεβαια καποιος ακουει λαικα ο ηχος θα του φαινεται κοντα , σε αντιθετη περιπτωση θα του φαινεται χιλιομετρα μακρια .
Αν π.χ οι Asia σε ενα αλμπουμ τους κινηθουν στιχουργικα (εκτος της μουσικης ) σε υφος motley crue την επομενη μερα θα εχουν χασει το μισο κοινο τους .
Αυτα ολα βεβαια δεν ειναι απαγορευτικα στο να υπαρχουν ακροατες ακομα και φαινομενικα αντιφατικων μουσικων ειδων η και ολου του rock φασματος .
Δε διαφωνώ μάνα μου, αλλά πώς να το κάνουμε δεν είναι οι Journey και οι Toto το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν τον ρωτάνε "τι σημαίνει poser;"
Υπερβάλλεις ολίγον τι σ’ αυτό το point που θέλεις να κάμεις.
και πολυ καλα κανει αυτος ο καποιος ,αν και εχω την εντυπωση οτι ειδικα στο παρελθον πολλοι τα μπλεξανε και κυριως καποιοι απο τους γνωστους-αγνωστους 'ειδημωνες .
Θα σου εστελνα 'παραπομπες ’ διαλογων πριν καμποσα χρονια, στο ιδιο αυτο το φορουμ για να καταλαβαινες τι ακριβως εννοω ,αλλα ειναι κατι που ειναι δυσκολο και δεν ενδιαφερει κανενα .
θα επανελθω λοιπον στο βασικο ‘point’ ,τον ορo poser τον θεωρω ατυχη συμφωνωντας με τον φιλο πιο πανω .
για το σατύρικον.
“όλα τα κομμάτια του δίσκου σε κρατάνε γερά και σου δίνουν αυτό που θες ως ακροατής με αποκορύφωμα το phoenix που είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. με την προοπτική πάντα να μην περιμένεις έναν black metal δίσκο. θ[B]α μου πείτε, τί είναι black metal;[/B] η μουσική αυτή καθαυτή δεν είναι που μετράει στο τέλος; ναι διάολε.”
παναγιώτης φουντουκίδης λέω και κλαίω.
ο ζαγγογιάννης πάλι στο atlantean kodex να κλαίγεται για το κράξιμο που ΘΑ πέσει επειδή βγήκε δίσκος του μήνα και να παραληρεί για “ξιπασμένα παραγοντιλίκια στα φορα και το φεησμπουκ” και τα editorials χροόπουλου/πούσιου για τη δολοφονία του φύσσα να είναι για γέλια και για κλάματα (αντίστοιχα).
ωραίο τεύχος γενικά αυτού του μήνα, μη το χάσετε.
πολύ αλάνι, ντέρτι ζαγγογιάννης.
Το πρόβλημα με τα editorial κυρίως του Χρονόπουλου είναι πως πρέπει να γεμίσει ένα 2σελιδο οπωσδήποτε και ότι ξεκινάει καταλήγει σε οδύσσεια ένα πράγμα. Το κουράζει πολύ το πράγμα δυστυχώς. Πρέπει να κόψει πολύ το κείμενο του, μισή σελίδα και πολύ είναι.
Ο Χρονόπουλος την έχει δει πολιτικός αναλυτής. Μπορεί σε μερικές παραγράφους να εκφράσει την άποψή του με λίγα λόγια και περιεκτικά και να ασχοληθεί με τα της μουσικής από εκεί και πέρα! Λες και κάνει διάλεξη ένα πράμα!
Κατά τα άλλα τούμπανο το τεύχος και με πάρα πολλές παρουσιάσεις νέων κυκλοφορειών. Οι κριτικές βέβαια ως συνήθως είναι για τα πανηγύρια! Η κριτική για τους Scorpions, καθότι πήγαν και τη λάθος μέρα, επίσης ό,τι να ναι!:?
ξέχασα να πω και για το hitchhiker’s guide to progressive metal που λογικά το έγραψαν σε κάποιο διάλειμμα στην τουαλέτα, ειδικά η πρώτη σελίδα (που γράφουν και 2 συντάκτες κιόλας, περβανίδης-κετιγένης) μάλλον γράφτηκε σε post it
…μετά από ένα μετριότατο τεύχος Σεπτεμβρίου, έχουμε ένα τούμπανο τεύχος Οκτωβρίου…το αφιέρωμα δεν γράφει πολλά, αλλά δίνει αφορμές για ξεθάματα, και τσεκαρίσματα:):!:
Kάθε φορά που βλέπω το vs RockHard στον τίτλο του thread πονάει η καρδιά μου.
Αφού το πέταξες, αν θες μπες και στον κόπο να μας εξηγήσεις το γιατί. Εγώ τα διάβασα και τα βρήκα αρκετά σωστά.
εγώ πάλι τα βρήκα αρκετά αστεία, πχ ο χρονόπουλος πάλι ως οδηγός να αντιμετωπίζει την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, μετά από εκείνο το σκηνικό με τον βενζινά. 3 σελίδες μπλαμπλα με ξύλινη γλώσσα, πράγματα χιλιοειπωμένα και ανούσια που μπορείς να βρεις σε 23464 μπλογκς της σειράς σήμερα, και γενικά πολύ μέλι και από τηγανίτα τίποτα.
τέλος πάντων πες αυτά είναι προσωπικά μου κόμπλεξ, επειδή βλέπω αυτούς που είχαν tour diary του καιάδα και εξώφυλλο την φάτσα του burzum να γράφουν για τρέντι ναζί και μόδες που θα περάσουν, εσύ αν θες μπες και στον κόπο να μας εξηγήσεις γιατί τα βρήκες “αρκετά” σωστά και όχι τελείως σωστά, πού είχαν άδικο και πού δίκιο δηλαδή.
Άδικο έχουν στο ότι προωθούν αριστερό πατριωτισμό.
Δίκιο έχουν στο ότι δεν (κάνουν πως) ζουν στο καβούκι τους.
όταν είχε βγει η χα, ο χρονόπουλος έγραφε στο editorial για τη στεφανίδου που στο σχετικό ρεπορτάζ είχε βάλει μουσικό χαλί judas priest και περνούσε κακή εικόνα στον κόσμο για τους μεταλλάδες.
Εντάξει τώρα αυτό δεν είναι σοβαρό επιχείρημα όμως. Ειδικά τους burzum δεν υπάρχει metal έντυπο που να μην τους έχει βάλει εξώφυλλο κάποια στιγμή ή έστω αν δεν έχει αφιερώσει μερικές σελίδες για αυτούς. Εγώ θυμάμαι το terrorizer να κράζει μέσω facebook τον Καιαδα όταν είχε βγει βουλευτής και μιλάμε για ένα έντυπο που έχει παρουσιάσει τους mataron.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως το πρόβλημα είναι το δισέλιδο. Δεν μου έρχεται στην μνήμη άλλο έντυπο με τόσο μεγάλο editorial. Αναγκαστικά για να το γεμίσει αρχίσει τις αναλύσεις που καταλήγουν συχνά σε υπερβολές και γραφικότητες. Αυτό με το lifestyle και τους σκυλάδες το γράφει κάθε τρεις και λίγο για παράδειγμα.
Κατά τα άλλα δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο κείμενο του, όπως και στα περισσότερα είναι η αλήθεια.