για τις συνεντεύξεις που πιάσατε, να ξαναπάω την άποψη μου οτι, αν και τέρμα άσχετος με τον ακραίο ηχο, οι συνεντεύξεις του horror μου κανουν περισσότερο κούκου απο τις κλασικές
Ευχαριστώ για τις ψήφους εμπιστοσύνης και τα πολύ κολακευτικά λόγια. Και τους άλλους για την ειλικρίνειά τους, it’s all good!
Για τις συνεντεύξεις, στην μία που πήρα από τηλέφωνο (Gerre από Tankard) το πρώτο πράγμα που τον ρώτησα ήταν “πώς αισθάνεστε”! :oops: και ήξερα την στιγμή που τον ρώταγα “μπράβο, γάμησες, καλή μαλακία” Ε, ήμουν μεταξύ ψαρωμένου φανμπόη και αγχωμένου νιουμπά, και μου πήρε δυο τρεις ερωτήσεις να χαλαρώσω (βοήθησε και ο Gerre που είναι χαλαρότατος και συμπαθέστατος!) και να τσεκάρω με ψυχραιμία τις σημειώσεις μου.
Εγώ πιστεύω πάντως ότι η συνέντευξη εξαρτάται μόνο κατά το ήμισυ από τον δημοσιογράφο. Αν ο άλλος σε λούζει στα τετριμμένα και το δελτίο τύπου δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Ή ίσως και να μπορείς αν είσαι τσίφτης, εγώ δεν είμαι πάντως. Σίγουρα σε κάθε τεύχος πάντως βρίσκω πολλά ενδιαφέροντα ακόμα και από μπάντες που δεν με αφορούν, μου αρέσει ο τρόπος σκέψης και η έκφραση, γενικά βγαίνει κάτι. Και πάνω από όλα παίρνεις και μια εικόνα του άλλου.
Και για το Χάμερ γενικά που λέτε, εμένα μου αρέσει πολύ η στήλη Sign of the Hammer που παρουσιάζει δισκογραφίες, ασχέτως αν μερικές φορές συφιλιάζομαι από την πολλή διαφωνία. Είναι ωραία στήλη για άποψη πάντως.
Και επίσης μου αρέσει αντίστοιχα συχνά και το Food for Thought που είναι κάτι-σαν-στήλη για όλους. Θα μου άρεσε να έχουν και άλλοι συντάκτες χώρο για άποψη, κάτι σαν αυτό που θυμάμαι από τους 4 Τροχούς (άσχετο!) που παλιάαα όταν το έπαιρνα είχε ένα 16σέλιδο με απόψεις (που συχνά δεν είχαν να κάνουν με αυτοκίνητα). Φυσικά πολλοί μπορεί να έβρισκαν αρκετά από αυτά αδιάφορα αλλά κάτι θα είχε για όλους και το περιοδικό νομίζω έχει μερικές πολύ δυνατές πένες και ωραίους αποψιάτορες. Θα έβγαινε και πιο πολύ ο (απολύτως υπαρκτός) πλουραλισμός απόψεων στο περιοδικό.
Αυτά βέβαια θεωρητικά γιατί, όπως είπα, χώρος γενικά δεν παίζει άπειρος και ως έχει δεν χωράει καλά-καλά η δικιά μου.
Όπως και να’χει για εμένα το αντίτιμο των 4,50 ευρώ το αξίζει με το παραπάνω το περιοδικό. Και σίγουρα δεν το λέω επειδή γράφω εκεί, το έπαιρνα ανελλιπώς και σε εποχές που θεωρούσα ότι ήταν κατώτερο ποιοτικά από ότι τώρα.
σε ποιόν πρέπει να πάρουμε πίπα γιά να δημοσιευτεί μιά κριτική στο περιοδικό?
γιά πες ρε Βικ εσύ που τα ξέρεις και από μέσα γιά να μην κουραζόμαστε άδικα
Κλέψτε κάνα δυο λογότυπα, βγάλτε δίσκο διασκευών με άλλους τίτλους και θα σας παίρνουν τα μίντια πίπα για μια συνέντευξη
Βικ, είσαι μέγιστος ρε!!! Ειδικά από 'κείνο το άρθρο που έλεγες το “no Criss, no Savatage”…πάει κάνα 3μηνο νομίζω…
εδώ μιλάμε δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα
μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου
Ε, δεν τα ξέρω και πολύ από μέσα (είπαμε, εγώ είμαι Κρήτη στην κοζμάρα μου) αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται να κάνεις πίπα σε κανέναν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλεις τον δίσκο στο περιοδικό (ή τα mp3, το ίδιο κάνει, πάνε οι εποχές των τσάμπα πρόμο!) όπως κάνουν όλοι. Ή, αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, να είναι πορωμένος/καμμένος με την πάρτη σας κάποιος εκεί μέσα, όπως εγώ με τους Suicidal Tendencies ας πούμε, που έγινε με πέντε μήνες καθυστέρηση (sorry Cyco Miko!!).
Αν το στείλατε και δεν έγινε τίποτα, τότε δεν ξέρω τι να σου πω. Το στείλατε;
μετά από την “κριτική” του προηγούμενου δίσκου μήπως είναι καλύτερα να μην ασχοληθείτε καν;
Το γεγονός πάντως ότι κάποιες συγκεκριμένες μπάντες είναι τακτικοί επισκέπτες αν όχι θαμώνες στο περιοδικό είναι εν μέρει λογικό. Καταντάει μεν εκνευριστικό αλλά στην τελική το περιοδικό πρέπει να πουλήσει και βάζει εξώφυλλο μπάντες που είναι αγαπητές στο Ελληνικό κοινό. Αν βάλει μπάντες που δεν έχουν πέραση στην Ελλάδα αυτό δεν θα βοηθήσει τις πωλήσεις του τεύχους. Καλώς κακώς όλα κρίνονται εμπορικά.
Βέβαια υπάρχουν τρόποι να προβάλλει και άλλες μπάντες αλλά το περιοδικό δεν καταβάλει και καμία προσπάθεια να βοηθήσει στο ξεστράβωμα των έτσι και αλλιώς κολλημένων Ελλήνων μεταλάδων. Αντί στο οπισθόφυλλο να βάζει πχ τους γελοίους τους Ghost ας πούμε θα μπορούσε να βάλει καμία άλλη σοβαρή μπάντα.
Εδω ο αλλος ειχε κραξει το γκοντς οφ γουορ, τι να λεμε τωρα:!:
η “κριτική” στο προηγούμενο άλμπουμ δεν εξέθεσε τη μπάντα αλλά το περιοδικό οπότε δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην συνεχίσουμε να στέλνουμε τις δουλειές μας εκεί. αν θελήσουν να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο απλά θα συνεχίσουν να εκτίθενται. αν αποφασίσουν να κρίνουν σοβαρά και με ίσους όρους τις δουλειές μας τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα και άσσο να πάρω. αρκεί κάποιος να έχει ΑΚΟΥΣΕΙ το άλμπουμ και να μην γράφει “κριτική” στον αέρα.
όχι μόνο το έχουμε στείλει, αλλά ξέρω πως ο συντάκτης που το ανέλαβε το έχει παραδόσει εδώ και μήνες. απλά έχει ένα κουσούρι. τυγχάνει να γουστάρει τη μπάντα οπότε εικάζω πως έγραψε κάποια θετικά λόγια. αλλά εδώ που τα λέμε δεν είναι η πρώτη φορά που ένα θετικό κείμενο γιά μας δεν βρίσκει χώρο στην ύλη. έχει ξανασυμβεί και με μία τουλάχιστον ανταπόκριση συναυλίας…
…τότε δεν ξέρω τι να σου πω. Θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου όμως και θα σου πω ότι κάποιες φορές από το υπερβολικό πήξιμο και το βραχνά του στησίματος πράγματα παραπέφτουν και χάνονται στο χάος των deadlines και των εκατό mails που κουμαντάρουν. Ας πούμε έτσι παράπεσε η κριτική στο τελευταίο Tankard που είχα γράψει, για την επανέκδοση Morbid Saint, για το Mantas και το Suicidal που ήταν για τον προηγούμενο μήνα δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα (και μου χάλασε το εφέ με την στήλη!) και αυτό από σπόντα ξεθάφτηκε. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπήρχε δόλος σαφέστατα, απλά συγκυρία χρονική, του layout των δισκοκριτικών (θέμα χώρου) και συνεννόησης μπουζούκι με την κουβέντα να εξελίσσεται στο gmail, το facebook και λίγο SMS!
Και τα λέω αυτά παρόλο που τα “εν οίκω μη εν δήμω” γιατί ελπίζω και πιστεύω να έτυχε τέτοια παρόμοια φάση. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, απλά όπως σου είχα πει και άλλοτε, δεν μου έχουν δώσει καμία τέτοια εντύπωση τα παιδιά που είναι υπεύθυνα για όλα αυτά και θα μου έκανε και εντύπωση κιόλας. Δηλαδή δεν μου στέκει λογικά προσωπικά να δίνουν τον χώρο σε εκείνο το αυγουστιάτικο αφιέρωμα στην μπάντα και μετά να τσινάνε για μια δισκοκριτική.
Δεν ξέρω φίλε Τραμπάκουλα τι έχει συμβεί και το Hammer σας σνομπάρει αλλά είναι κρίμα. Θα ήταν επαγγελματικά σωστό καταρχήν να σε ευχαριστήσουν που έστειλες το άλμπουμ σου και κατά δεύτερον να σε ενημερώσουν για τον όποιο λόγο (ακομα και αν είναι δικαιολογία) έχει καθυστερήσει η παρουσίασή του.
Οκ, υποθέτω ότι εν τέλει είναι δικαιωμά τους το αν θα παρουσιάσουν ένα άλμπουμ ή έναν καλλιτέχνη μέσα στο περιοδικό αλλά λίγο πιο φιλική αντιμετώπιση απέναντι μάλιστα και σε Έλληνες καλλιτέχνες, τους οποίους μάλιστα υποτίθεται ότι υποστηρίζουν, δεν θα έβλαπτε.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Γιατί κανείς δεν ανέφερε το μονοσέλιδο αφιέρωμα του associated press στους A7X? :lol:
Trampakoulas σε ποιά μπάντα είσαι?
η μπάντα λέγεται ANORIMOI και παίζουμε metal με ελληνικό στίχο και σατιρικό προσανατολισμό
εσύ καλά κάνεις αλλά και εγώ είμαι δύσπιστος απέναντι στις επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. το μην έχει καλυφθεί δημοσιογραφικά ούτε ένα λάηβ της μπάντας (με εξαίρεση το March Metal Day του 2008 γιά προφανείς λόγους) παρόλες τις προσκλήσεις (στα 11 χρόνια που είμαστε συναυλιακά ενεργοί) είναι ένα σοβαρά υπολογίσιμο γεγονός.
η δισκοκριτική που εκκρεμεί δεν αφορά το νέο άλμπουμ μας αλλά το DVD που προηγήθηκε. περιμένω πρώτα να μπεί αυτό ώστε να πάρει σειρά και ο δίσκος
Έχω μια ακαταμάχητη επιθυμία να πω “hey, my name is Paul and this is between y’all!”, πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει.
Θα πω όμως αυτό που ξέρω σίγουρα, ότι στις δισκοκριτικές (DVD included) μπαίνουν πράγματα με κανονική διανομή από εταιρεία και το ξέρω γιατί μου το έχει πει ο Χρονόπουλος όταν τον είχα ρωτήσει παλιότερα για κάτι γνωστούς. Οπότε το DVD δεν θα προοριζόταν για τις κριτικές αλλά για το Hellenic Assault ενδεχομένως; Γιατί τώρα το είδα στο archives ότι είναι δική σας κοπής. Και πάλι βέβαια απλώς εικάζω ότι αυτό ήταν το θέμα.
Το CD πάντως προφανώς αν δεν το στείλεις δεν θα μπει. Αλλά να σου πω, πιο καλή δουλειά θα κάνεις να μιλήσεις απευθείας στην πηγή. Στο είχα ξαναπεί αυτό στο άλλο μέρος και επιμένω στα ίδια επιχειρήματα που σου είχα πει και εκεί. Αντί να έχεις βάσιμες υποψίες όπως λες, μπορείς να το ξεκαθαρίσεις άμεσα και να διαπιστώσεις πρώτο χέρι τι παίζει. Δηλαδή το (εύλογο) παράπονο που έχεις δεν θα βγει τίποτα να το λες εδώ (μιας και εγώ είμαι άσχετος) και να λέμε και οι δύο τις υποψίες μας. Ρε συ, σου λέω είναι εντάξει παιδιά, μίλα τους. Το να υπάρχουν online μπηχτές και να κουνάς το δάχτυλο, νομίζω ότι δεν θα κάνει κανέναν να έχει την διάθεση να σε πλησιάσει και να σου απαντήσει γιατί βγάζεις την εικόνα ότι έχεις βγάλει ήδη το συμπέρασμα για το ποιόν τους. Καταλαβαίνεις τι εννοώ ελπίζω. Κάντε μια απλή ανθρώπινη κουβέντα, μπορεί να υπάρχει κάποια προσωπική παρεξήγηση (λέω εγώ, ιδέα δεν έχω), κάτι. Μπορεί και αυτοί να έχουν σιχτιρίσει να διαβάζουν μονίμως πόσο μαλάκες είναι (πάλι λέω εγώ). Δεν ξέρω, απλά είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές είναι μια χαρά εντάξει άτομα και ότι αυτό το πράγμα λύνεται σίγουρα πολύ εύκολα. Και αν δεν λυθεί, ε, τουλάχιστον θα είσαι απολύτως βέβαιος πρώτο χέρι και δεν θα βασίζεσαι σε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις.
Αν θες να την συνεχίσουμε την κουβέντα να το πάμε πριβέ πάντως, νιώθω ήδη λίγο ηλίθιος να κάνω τον συζητητή από την άλλη πλευρά γιατί όπως διαπίστωσες δεν είμαι αρμόδιος.
δεν εκφράζω παράπονο αλλά γνήσια απορία που κρατάει 10 χρόνια και βάλε. και πως να έχω παράπονο όταν έστω και με αυτές τις λίγες και σταθερά αρνητικές και προκατειλημένες αναφορές, η μπάντα έχει αυτή την υψηλή δημοφιλία
κατ ιδίαν συζητήσεις έχουν γίνει αλλά συμπέρασμα δεν έχει βγεί.
μιά χαρά στήλη είναι και το hellenic assault και όποια άλλη στήλη. ας μπούμε εκεί που ταιριάζουμε αφού δεν είναι μόνο θέμα μουσικό αλλά και εκπροσώπησης
δεν παρακολουθησα ακριβως ολα τα γραφομενα , ομως δεν καταλαβαινω τι θα σας προσεφερε καποια κριτικη απο περιοδικο-α (τα εχω πει σε προηγουμενα ποστ για τους λεγομενους 'κριτικους ’ ) .Πλεον με το ιντερνετ δεν τους εχετε αναγκη(οπως και κανενας αλλος καλλιτεχνης ) για την παρουσιαση της δουλεια σας .
Το ποιοι ειναι πισω απο αυτα τα εντυπα εχει φανει στο παρελθον ,κατα ποσο ειναι εγκυροι ( υπαρχουν απιστευτα πραγματα που εχουν υποθει ,που αν σημερα τα δημοσιευσουμε θα γελανε οι παντες ) .
αν δε, σας γραφουν τα τελευταια 10 χρονια και εχετε τετοια πορεια , ε τοτε , προσεξτε μην σας συμπαθησουν !
Ακριβώς επειδή στο ίντερνετ υπάρχει τέτοια υπερπληθώρα πληροφοριών και μάλιστα σε κείμενα ως επί το πλείστον κάκιστης ποιότητας, τελικά τα ήδη καθιερωμένα περιοδικά όχι απλά δεν χάνουν τη θέση τους ως “approvers”/“προωθητές” αλλά θα ελεγα πως την ισχυροποιούν μιλώντας πάντα για την πλειοψηφία του all-around κοινού ενός μουσικού είδους.
Όσον αφορά στο metal πχ, φαίνεται και από το ότι το hammer συνεχίζει να έχει (αναλογικά) υψηλές πωλήσεις και αναγνωσιμότητα, παρότι θεωρητικά με τόσα χρόνια γρήγορου DSL στην Ελλάδα τα portals ξεπηδάνε το ένα μετά το άλλο.
Μεγάλη αλήθεια.