Metal Hammer vs RockHard

xAXAXA
perhfanoi, plhn omws kryfo post - metallades, pou perasate to metal san na htan magoulades.
o xasodikhs, ontws ekfrazetai me tropo arketa logio, alla den bgazei kanena sxedon logiko nohma,
kapoios diabazontas ta graffomena tou, allo apo to oti prepei na exei sterhsh, erwtikh, i isws kai mania dioti olo aradiazei kati mpourdes peri aideiwn, ths anoiksews, gia gkomenes xymenes apo theikes xytres - bl xristina kampia ktl.

auta gia ton billy the kid !

gia tis diafores apopseis kai tous metallopateres.

energoi opadoi kai akroates einai maximum 500 atoma. 500 atoma sthn ellada asxolountia sobara me to eidos, zoun gia auto, to latreboun to parakolouthoun, to niwthoun.
alloi eite einai perastikoi, eite to exoun kanei tsiflikh kai kata dikh tous paradoxh einai EPAGGELMATIES METALLADES pou dinoun AUTOGRAFA kai BGAINOUN FWTO, me opadous … LOL!

oi apopseis einai san #$@#$#@$#@$ alla pleon kai oi $!#@$$!$!$!@#!@#@! bgalan apopsh, kai tin antiparaballoum me auth atomwn me megalyterh tribh / gnwsh / xronia sto xwro.

to hammer - gia mena einai mia diafhmhstikh kataxwrish - apo arxh mexri to telos me 2-3 kompleksikous sta hnia, pou apofasizoun thn ylh tou analoga me tis diafhmhseis. ( a o ozzy nomize edwse sto RH, epishs oi H&H den dwsane sto hammer :P) tough luck !

ena allo pragma twra pou tha htela na epishmanw einai to ekshs !

briskw entelws sstoxo, astirikto kai geloio ton isxyrismo, oti ena atomo pou den exei spoudasei th glwssa se bathos, den mporei na th xeirizetai swsta kai me oreo tropo, na exei glafyrothta, peithw kai kalh roh, sthn omilia kai sto grapsimo tou. Den diateinomai fysika oti eimai egw ena tetoio atomo. (dioti den eimai).

Epipleon, i episthmonikh gnwsh pleon, ypo thn morfh authentias, den mporei fanera na ginei emfanhs se maziko bahtmo kai na einai prosith, ston kathena, afou eite mia authentia tha einai poly aposxolhmenh me ereuna, eite tha xreiazetai, xrhmata dia na eksetasei kapoio zhthma, eite tha probalei mia “xrwmatismenh” apopsh logw pepoithisewn - i xrhmatismou - eite tha peristoixizetai apo blakes (opws polloi kathigites - se diafora thleoptika panel - me synodeia 5 maintanwn - 2 omofyllofylwn kai enos papa) wste na ginetai xabales !!!

opote - einai praktika DYSKOLO - na exoume thn apopsh mia authntias - dwsmenh oso to dynaton pio antikeimenika, logw twn aitiwn pou anefera pio panw.

paw gia mpanio.
ciao babies ! ciao MPAMPHS khfisia ! CIAO ANT1 ! Brabo roula.

Φροντισε να ειναι παγωμενο!! :stuck_out_tongue:

sth thalassa :stuck_out_tongue: skotsezika ntous giok :stuck_out_tongue: edw mexri kai sti skotia eixame zesto :stuck_out_tongue:

Τι διαβάζω ο δύσμοιρος! #-o

Άλλο να μην γουστάρεις το Heavy Metal και άλλο να γράφεις ανακρίβειες! :wink:

Για να δούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα…

Η θρυλική δισκάρα με το όνομα “Glory To The Brave” κυκλοφόρησε στην Ευρώπη την Παρασκευή 27 Ιουνίου 1997!
Και στην Ελλάδα ήρθε την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου 1997 (trivia: την μέρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες της τέταρτης δέσμης για εκείνη τη χρονιά!)
Το τεύχος του Μ. Hammer που κυκλοφόρησε εκείνες τις μέρες, στις αρχές Ιουλίου, για πρώτη φορά, επαναλαμβάνω για πρώτη φορά, έκανε αναφορά στο συγκρότημα Hammerfall! :yes:
Μέχρι και τον προηγούμενο μήνα δεν είχαν αναφερθεί ποτέ! [-X
Στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει για τρίτη φορά στην ιστορία του περιοδικού δισέλιδη δισκοκριτική (η πρώτη ήταν για το “The X Factor” των Iron Maiden και η δεύτερη για το “Load” των Metallica).
Οι συντάκτες, όπως και όλοι οι οπαδοί του heavy metal της εποχής είχαμε πάθει την πλάκα μας με αυτό το αριστούργημα! :bow:
Είχε χρόνια να βγεί κάτι τόσο μεγάλο στο είδος!
Κάτι τόσο ‘80s, τόσο metal και τόσο φρέσκο ταυτόχρονα! :metal:
Γι’ αυτό το σύνολο των κριτικών ήταν σε αποθεωτικό ύφος, ανεξάρτητα τί άκουγε ο κάθε συντάκτης!
Εννοείται, ότι ο δίσκος είναι σημείο αναφοράς, μετά από 10 χρόνια! :wink:

Όσο για το αν σου φαίνονται αστείες αυτές οι δηλώσεις των τότε συντακτών, που να δεις τί γέλιο ρίχνουμε όταν βλέπουμε μπάντες τύπου Celtic Frost, αντί για μηδέν, να παίρνουν 10! #-o #-o

Υπαρχει ανθρωπος που να διαβαζει τις κριτικες???:-k

Το 1997 δεν υπήρχε internet!

Ή τουλάχιστον ήταν πολύ λίγο διαδεδομένο… :wink:

Και παλι… Οι κριτικες ειναι κατι το ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενικο… Γιατι θα πρεπει δηλαδη ενας δισκος που εχει παρει 10 να μου αρεσει οποωσδηποτε?:-k

Bill, εσύ μπορεί να μην επηρεάζεσαι από τις κριτικές και καλά κάνεις! :wink:
Βέβαια, εσύ μεγάλωσες με internet και δεν μπορείς να διανοηθείς κάποιες καταστάσεις…
Φαντάσου, εγώ είχα πρώτη φορά επαφή με υπολογιστή και internet στα 21 μου…

Αλλά, πίστεψέ με, πολύ μεγάλη μερίδα των μεταλλάδων της Ελλάδας, έχει σήμερα τις απόψεις που έχει αποκλειστικά από τα γραφόμενα του Metal Hammer των '80s και των '90s! :yes:

Και στα καλά και στα άσχημα! :roll:

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο επηρεάζουν, κυρίως παλιότερα… :?

Είσαι σίγουρος ότι δεν κάνεις λάθος? Έγω το ανέφερα αυτό, ακριβώς γιατί θυμάμαι αναφορές στους Hammerfall στην στήλη Hard Fax, που λέγανε ότι αυτό είναι το νέο αίμα κλπ κλπ και ότι ετοιμάζουν τον δίσκο τους, και θα γίνει χαμός όταν κυκλοφορήσει, και ότι θα έχουν περισσότερες πληροφορίες στα προσευχή τεύχη…

A! και κάτι άλλο. Κρίνεις αν μου αρέσει το Heavy Metal επειδή δεν μου αρέσουν οι Hammerfall? Άσε που δεν σχολίασα τους ίδιους τους Hammerfall, απλά το αδιαμφισβήτητο γεγονός της υπερβολικής διαφήμισής τους.

Για το πρώτο είμαι σίγουρος!
Μήπως αναφέρονταν στο Metal Invader; :-k

Είναι “μόδα” εδώ και πολλά χρονιά να κράζουν τους Hammerfall, οι thrash-death-black οπαδοί…
Με αυτά που έγραψες εγώ “είδα” άλλον ένα από αυτούς!
Αν δεν ισχύει, τότε σε παρεξήγησα και ζητώ συγγνώμη! :wink:

Kαλά,το σπρώξιμο που είχαν φάει τότε οι Hammerfall δεν είχε προηγούμενο…Οκ ρε παιδιά ωραίο δισκάκι,ωραίες συνθέσεις γενικώς πολύ καλό ντεμπουτο αλλά η συνέχεια ήταν μια πολύ πικραμένη ιστορία…

Κοίτα το thrash, το ανακάλυψα σε μία εποχή που ήταν εκτός μόδας ( αν θες και πεθαμένο ), οπότε μου είναι τελείως αστείο να ακολουθώ τις κατά καιρούς “μόδες” που το επανφέρουν στο προσκήνιο. Στο κάτω κάτω, είπα την άποψη μου για την στάση του Hammer εκείνη την περίοδο, και όχι για τους Hammerfall. Απλά όταν βγαίναν δισκάρες όπως το Electric Scum του 96 που πραγματικά άλλαξε πολλά πράγματα στην μουσική, ήταν τουλάχιστον κρίμα να μην βλέπεις να αναφέρουν σχεδόν τπτ, και τα πάντα να τα κυριεύει η τότε “τρέλλα” με τα power groups.

Ίσως να ήμουν και εγώ λίγο υπερβολικός με την φράση “κανα χρόνο πριν” , αλλά ok ρε συ σχήμα λόγου ήταν.

Διαφωνώ εντελώς! :lol:

Πέρα από το “Glory To The Brave”, τα “Renegade” και “Chapter V: Unbent, Unbowed, Unbroken” είναι δισκάρες! :bow: :respect:

Τα “Legacy of Kings” και “Crimson Thunder” πάρα πολύ καλά και το τελευταίο “Threshold” αρκετά καλό! :yes:

Και αν είχαν φάει σπρώξιμο οι Hammerfall, οι Μachine Head (του “Burn My Eyes”) και η κάθε trendy αμερικάνικη μπάντα τι έτρωγε; :-k

Οπότε όπως βλέπεις Γιώργο όλα είναι υποκειμενικά! :wink: :lol:

@panagiotis: ΟΚ! :wink:

Ok Mήτσο…Συμφωνούμε οτι όλα ειναι υποκειμενικά…Δεν αντιλέγω…Πες μου όμως,μετά το Glory to the brave ποιος ασχολήθηκε με τους Hammerfall…Kαι επίσης την σήμερον ήμερα που βρίσκονται…Αν υφίστανται στον ορίζοντα…Θέλω να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα…Η διάρκεια στην απόδοση ενός συγκροτήματος δείχνει και την αξία του (σε όλα τα είδη) και ανεξάρτητα από το πόσο προωθείται απο την εκάστοτε εταιρία…:wink: :slight_smile:

Αν εννοείς να ασχολούνται όλοι όπως πριν από 10 χρόνια, τότε όχι…
Τα άτομα που ακούνε μελωδικό heavy - power, ασχολούνται πάντως… :wink:

Τί εννοείς πού βρίσκονται; Να είναι trendy και να τους ξέρουν τα αμερικανάκια; :-k
Ευτυχώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο!
Στην Ευρώπη πουλάνε αρκετά καλά…

Anyway, έιμαστε :offtopic: ! :lol: :lol:

:spam: Tελος…:lol: :lol:

prin apo 10 xronakia to floroi to the grave eixe dwsei 400.000 :stuck_out_tongue: oso dhladh eixan dwsei me to pou bghkan ta keepers ! to tunes of war eixe dwsei 100.000. ( me mhdamines pwlhseis sthn amerikh profanws)

TWRA o kathe kseplenhs XWRIS tragoudisth, sth WARNER : px mastodon dinei me to ZORI 250.000 ME APEIRO SPRWKSIMO PAGKOSMIWS (me super sprwksimo sto AMERIKA) !!!

kai fysika i warner thelei na paroun syntoma ton mpoulo :stuck_out_tongue: an mporei na brei mia mpanta ala lakouba coil, me mia gkomena na ta psilopetaei kai na poulaei :stuck_out_tongue: to singlaki twn lacuva auto to our truth klebei karga VANDEN PLAS, dysthxws ! auta !

oi hamsterfall - ta prwta 2 lene kati… meta peftoun … alla pou htan o cans - sto tribute twn demon pou to epaize kai opados ?
meta ti phge ki ekane tin warlord, sa blakakos, me ton BILL “den mou dinoun polla lefta gia thn texnh mou oi kleftes ths metal blade ki o zonder” - oops - pareksighthike auto pou eipa" TSAMIS.

oi hammerfall exoun papsei na yfistantai san valid mpanta. exoub merikh epityxia se skandi peninsula kai se germania… auta !

alhtheia - POU HTAN oi 400 pou eixan paei sthn prwth demon - otan KSANAHRTHAN ???

1 Like

arxises kala alla meta se exasa…xmmm…:?

Παντως το Hammer ειναι το περιοδικο που “λατρευει” να μισει πολυ κοσμος απ οτι βλεπω…

Και τα δυο ομως…
Υπηρετησα με συντακτη του metal hammer και καταλαβα πολλα γιατι μερικες δισκοκριτηκες μου καθοντουσαν στο στομαχι…