Άστο, θα πήξεις σε μπάζα και κακόφωνους
Οπωσδήποτε να το πάρεις. Έχει συγκεντρωμένη πληροφορία για αγαπημένες εποχές και δίσκους και μόνο αυτό αρκεί να γουστάρεις την ζωή σου σαν μεταλλάς.
Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να μην φρικάρεις με κάποια έλλειψη ή απόφαση εν γένει ή και καμιά ατάκα μέσα στις αποψάρες, που αυτομάτως οδηγεί σε άπειρα καβλαντίσματα για όσους αρέσκονται σε μεταλλοκουβέντες.
Ως τώρα διάβασα λίγο το 1990, γούσταρα την ζωή μου σε κάποιους δίσκους (να θέλω να κάνω λάικ), λύσσαξα και άφρισα που λείπουν οι Forbidden (κάνω σκατόβομβα) και ο King Diamond (δεν είναι ESTABLISHED ο KING; Αυτό το Mercyful Fate >>> King Diamond που βγαίνει διαχρονικά στο Χάμερ με ΤΣΙΤΩΝΕΙ! :P) και οι Artillery, έριξα ξεφύλλισμα και πιο κάτω, γενικά είναι μεγάλο, ψωμάτο και θα μου βγάλει γαμάτα τις διακοπές. Και γκαραντί άπειρες ώρες κουβέντας τσιτωμένης να στάζει μέταλ.
Αν δεν είχα παραιτηθεί απ’το περιοδικό θα με είχαν απολύσει από την δουλειά μου, δεν θα σκεφτόμουν τίποτα άλλο για μήνες.
Το αφιέρωμα είναι της πλάκας επιεικώς, ΟΥΑΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΛ ΤΖΑΜ, ΜΑ ΤΟΣΗ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΑ;;! Το '99 τους είχαν ξεχάσει βέβαια, τότε το κακό γκραντζ είχε σκοτώσει τους Sanctuary.
Όσο για τον κήπο του προφήτη, έλεος πια με τα γκομενιλίκια, τα τραγικά “θα σου κάνω ό,τι θες” της Ρακέλ και τον κώλο της Μελίνας, θέλουμε καφρίλες με τον Δαίμονα.
Όταν λες το '99 αναφέρεσαι στο προηγούμενο 90ς αφιέρωμα;
Αν ναι, ήταν τον Αϋγουστο του 2000 και είχε κανονικά δισέλιδο για “alternative rock”. Έχω βέβαια χρόνια να ανατρέξω σε αυτό και δε θυμάμαι αν στα 10 προτεινόμενα άλμπουμ υπήρχαν οι PEARL JAM.
Το συγκεκριμένο τεύχος του Hammer ήταν το πρώτο που είχα πάρει ποτέ και το αφιέρωμα εκείνο νομίζω δεν ξεπέραστηκε από οποιοδήποτε άλλο στα επόμενα 12 χρόνια που συνέχισα να αγοράζω το περιοδικό.
(πρωτοαφιερωματάκιας φάση)
Αυτό λέω, ναι, με το Alive in Athens εξώφυλλο, εννοείται το ξέθαψα και είδα ότι δεν είχαν μέσα τους Pearl Jam.
[SIZE=1]εννοείται ξέχασα το 2σέλιδο που λες και δε θυμάμαι αν ήταν μέσα οι Pearl Jam, απλά έχω νεύρα που δεν έβαλαν το Gallery.[/SIZE]
Επειδή δεν έχω τσεκάρει ακόμα το καινούριο τεύχος/αφιέρωμα (μάλλον θα το κάνω βέβαια, ντάξει Αύγουστος είναι άλλωστε, σχεδόν επιβάλλεται), ας μου πει λίγο κάποιος στα γρήγορα: η μορφή/δομή του αφιερώματος ποιά είναι: παρουσίαση των μουσικών τάσεων της δεκαετίας ανά είδος, βλ. στο black έγιναν αυτά, στο death αυτά, στο prog αυτά κλπ. κλπ.; Ή κάτι άλλο πιο τσαχπινογαργαλιάρικο; (δεν το κόβω αλλά λέω ρε παιδί μου)
Η μορφή του είναι ανά έτος:
Μία εισαγωγική σελίδα που μιλάει για τα σημαντικότερα γεγονότα και δίσκους της χρονιάς,
Μία σελίδα “established” με τα ήδη καθιερωμένα συγκροτήματα που κυκλοφόρησαν δίσκους εκείνη τη χρονιά (ανεξαρτήτως ποιότητας της κυκλοφορίας),
Μία σελίδα “Debuts” της εκάστωτε χρονιάς,
Ένα δισέλιδο “Must Have”,
και τέλος ένα δισέλιδο με “Moments to Remember”, “…And The Oscar Goes To” (το πλέον αδιάφορο για μένα), “Meanwhile in Greece” και “Tales From The Crypt” που περιλαμβάνει 1-2 δισκοκριτικές του Hammer από εκείνα τα χρόνια.
Στο τέλος του αφιερώματος έχει κάποιες σελίδες “Deeper Look” με κυκλοφορίες ανά ιδίωμα (κατά βάση με ιδιώματα που επικράτησαν στα 90’s.
Το 1990 και 1991 διάβασα μόνο. Λίγο επιφανειακό το βρήκα. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να χωρέσεις 20 Must Have κυκλοφορίες και να μην υπάρχουν παραλείψεις και γι’αυτό δε μιλάω για κάτι τέτοιο. Απλά η μορφή παρουσίασης είναι σαν σύντομη δισκοκριτική, χωρίς να μπαίνει πολύ στην ουσία των 90’s.
Από την άλλη σου δίνει την αφορμή να ανατρέξεις στη δισκοθήκη σου και να ακούσεις δισκάρες που έχεις ξεχάσει (παράλληλα παίζει το Unquestionable Presence των Atheist στο CD Player μου ), οπότε εν μέρει, ίσως πετυχαίνει το σκοπό του.
Έλα ρε! 8O
Άρα η δομή του θυμίζει εκείνη του αγαπημένου μου έβερ χαμμερικού αφιερώματος, του 2001 για τα 80’s! Γαμώ!
Το άλλο που λες ακόμα και αν ισχύει εμένα δε με ενοχλεί. Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τη φάση στην οποία διαβάζαμε αφιερώματα Χάμμερ για ενημερωτικούς/εγκυκλοπαιδικούς λόγους, πλέον το κάνουμε μόνο για αγνή καβλάντα και τζέρτζελο τύπου “πού είναι το τάδε ρε χαμούρες”, “ε όχι και το Χ αντί για το Ψ ρε τυρέμπορες” και όλα αυτά τα ωραία.
Όλα αυτά τα συλλεκτικά είναι καλή φάση,σε περίοπτη θέση θα μπεί και αυτό.Δίπλα στην λεκάνη.
Ετσι, οδηγος αγορας για αρκετο καιρο εκεινο το τευχος. Θα το παρω και το φετεινο γιατι 90s ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ.
Off topic βγαινουμε παλι, μηπως να μιλησουμε για Paradise Lost?? μην το παρει χαμπαρι ο fulcizombie…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΧΑΜΜΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.
ΜΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΑΗΔΙΑΣΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ Κ ΟΙ ΝΕΟΙ -ΤΟΤΕ-ΕΞΥΠΝΑΔΟΣΚΑΤΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΓΙΟΒΑΝΙΤΗΣ, ΑΓΟΡΟΣ ΚΤΛ.)
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ, (τελευταιαφιερωματάκιας φάση) ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΑΜΜΕΡ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΗΡΑ Κ ΤΟ 80ς ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Κ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ‘ΓΕΙΑ ΣΑΣ’.
NA ΒΓΕΙ ΘΡΕΝΤ ΜΕΤΑΛ ΧΑΜΕΡ vs ΜΕΤΑΛ ΙΝΒΕΗΝΤΕΡ ΟΠΟΥ ΤΟ 2ο ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΕ ΤΟ 1ο.
Ποιο μονοπώλιο που σε είχε αηδιάσει κιόλας, τότε υπήρχε και το invader και 1-2 χρόνια αργότερα βγήκε το rock on που μετά έγινε rock hard.
Στο τωρινό αφιέρωμα έγραψε και ο Γιοβανίτης για κάποιους δίσκους, τελικά δεν “τον έδιωξε ο Χρονόπουλος για πολιτικές διαφορές”
ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΟΝΤΩΣ.
ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
ΜΕΗΝΤΕΝ/ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ Κ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΨΑΞΙΜΟ. ΜΟΝΟ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/ΤΑΓΚΑΛΟΣ/ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΨΑΧΝΑΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΠΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
Ειδικά ο Γιοβανίτης και ο Αγόρος που ανέφερες όλο με πρόμο δούλευαν, μηδέν ψάξιμο, τι να λέμε τώρα…
ΜΕΧΡΙ ΤΟ '99 ΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΟΙ.
ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
Κ TOTE ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ, ΤΑ DEATHCORE K INTELLIGENT-OSLO METAL
Έχεις απόλυτο δίκιο, από το ίντερνετ τα έμαθε όλα ο Γιοβανίτης.
τωρα καταλαβατε οτι προωθουν μονο οτι τους πασαρουν οι δισκογραφικες? τωρα καταλαβατε οτι μας πρηζουν τα παπαρια να αγοραζουμε cd και να πηγαινουμε σε αθλιες συναυλιες εχουμε δεν εχουμε λεφτα ενω εκεινοι τα εχουν ολα τσαμπα? αν δεν σας αρεσει μην το διαβαζετε, οπως κανω εγω. τα υπολοιπα που λετε ειναι μαλακιες, μην καταντατε κατινες.
δηλαδή αν το διαβάσεις θα πάρεις ότι σου πλασάρει… Προσωπική κρίση δεν έχεις.
Μην το παίρνεις λοιπόν, είναι κι αυτό μια κάποια λύση.
φυσικα και εχω προσωπικη κριση, γιαυτο δεν το παιρνω. . εσεις μπορειται να το αγοραζετε και μετα να το θαβετε. ειναι και αυτο ενα σκεπτικο. απλα εγω δεν τρωω εκει που χεζω.