Για να μαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με εκνεύρισε στον διάλογο μεταξύ των 2 συντακτών για το gothic… Σε γενικές γραμμές καλά τα έλεγαν, ενώ όπως έγραψα το βρήκα πάρα πολύ καλό το αφιέρωμα, ειδικά το τμήμα που αφορούσε την ιστορία του gothic στην τέχνη, που ήταν εξαιρετικό… Και εννοείται δε περίμενα απο ένα μεταλ περιοδικό να κάνει εκτενείς αναφορές σε ηλεκτρονικά και ebm συγκροτήματα… Ωστόσο σε ένα σημείο στον διάλογο, Καραγιάννης και Βασιλείου θάβουν το electro/ebm, λέγοντας το εύπεπτο και συναισθηματικά νεκρό. Με άλλα λόγια, ως “μεταλλάδες” αποδεχόμαστε το κιθαριστικό gothic, αρνούμαστε όμως την πιο ηλεκτρονική του πλευρά, ως “υπερβολικά εμπορική”…
Πάντως δε θα ξεχάσω πως ένα απο τα αγαπημένα μου συγκροτήματα του είδους, τους Apoptygma Berzerk, τους έμαθα απο μια κριτική στο Hammer, πριν κάτι χρόνια… Δεν ήταν κριτική apoptygma φυσικά (είπαμε, είναι μέταλ περιοδικό), αλλά τους ανέφερε και μάλιστα τους εκθείαζε.
Αυτό που είχε πει ο Καραολίδης για τα 80ς ήταν όντως απαράδεκτο, και το μόνο που πετυχαίνουν εξυπνάδες του τύπου “τα 80ς μόνο το μέταλ είχαν” είναι να ενισχύουν το αγοραστικό κοινό του Hammer των 15χρονων ως 20χρονων το πολύ. Όσο αφορά τα γράμματα των αναγνωστών, όπως λέω στο άλλο μου ποστ, έχουν περάσει κι αυτά απο φάσεις και φάσεις… Θα μπορούσαμε να κάναμε κανονική ψυχοκοινωνική ανάλυση της εποχής και των “μεταλλάδων” τότε και τώρα, μόνο και μόνο απο τα γράμματα τους!
Τελικά, ναι, είναι metal περιοδικό το Hammer. Που έχει τα καλά και τα κακά του. Κάποιοι συντάκτες που βρίσκονται τώρα εκεί, ή βρίσκονταν παλιά, ήταν φοβεροί. Άλλοι ήταν ψιλομαλ@κες. Και συμφωνώ με το σχόλιο, οτι οι “γκοθάδες” μερικές φορές είναι πολύ πιο κολλημένοι κλπ. Οι οι “εναλλακτικοί”, που λένε “ακούω ροκ, αλλά όχι μέταλ”. Αλλά πιστεύω πως αυτό πάλι αφορά κυρίως πιο μικρές ηλικίες, τότε, που ο άλλος έχει την ανάγκη να νιώθει οτι "ανήκει " κάπου… Ή, απλά, αφορά τους κολλημένους… (που δεν είναι λίγοι…)
Πάντως για μένα το “ιδανικό” μουσικό περιοδικό δεν υπάρχει…