Προσωπικά την πάτησα μια φορά μόνο το 1993, δεν την ξαναπάτησα. Να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι την πάτησαν πολλές φορές. Μια φορά, άντε δυο, το καταλαβαίνω, από εκεί και πέρα; Επίσης, πάντα κοιτάζουμε ποιος γράφει, δεν ήταν όλοι ίσα κι όμοια και σίγουρα δεν είχαν όλοι το ίδιο γούστο…
Το αφιέρωμα έγινε πολύ νωρίς. Όχι μόνο δεν έχει κατασταλάξει η δεκαετία, δεν έχει καν τελειώσει κι αυτό φαίνεται και σε πολλά κείμενα (τα οποία είναι πολύ μικρά και λίγοι παίζουν μπάλα σε τόσο μικρό χώρο), όπου τα περισσότερα βγάζουν μια αίσθηση “αξιοπρέπειας”, ελάχιστος ενθουσιασμός και σιγουριά στην επιλογή κλπ. Μου λείπουν συντάκτες (Καραολίδης;) και περίμενα και εγώ μια συγκεντρωτική λίστα, αφιερώματα στα είδη, κάποιες απόψεις/σκέψεις για τη δεκαετία, live που άφησαν ιστορία, περίμενα λάκκο με κωλοδάχτυλα για χαβαλέ και προβληματισμό, προσωπικότητες που ξεχώρισαν κλπ.
Την χειρότερη εντύπωση πάντως από όλο το αφιέρωμα μου την έκανε ο διαχωρισμός της ελληνικής σκηνής. Δηλαδή, μια δεκαετία+ λέμε ότι η ελληνική σκηνή ανθεί και είναι πια κλισέ να λέμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους έξω και να που τα ελληνικά διαχωρίζονται, με ακόμα μικρότερο κείμενο το οποίο είναι διπλή αδικία για κάποιες μπάντες που έβγαλαν όντως παγκόσμιου βεληνεκούς δουλειές (όπως οι Sacral Rage ή οι Dead Congregation). Το Check Also είναι πράγματι σχεδόν προσβλητικό, δεν είναι καν κανα-δυο δίσκοι να πεις, είναι όσοι χωράνε σε ένα wall of text που θα δουν μόνο οι μπάντες και θα ξεχάσουν όλοι την επόμενη στιγμή.
Τελευταία γκρίνια, αλφαβητική σειρά σε λίστα είναι τεμπελιά ή φόβος μην εκτεθεί κανείς ή μην θίξει κανέναν κλπ., για περιοδικό που έκανε αφιέρωμα στις λίστες, απαράδεκτον!
Δεν το βρήκα τόσο κακό πια όσο λέτε οι περισσότεροι, απλά λειψό και μπορούσε πολύ καλύτερα, είναι κάπως άχρωμον και άοσμον και προσωπικά μου λείπουν πολλά πράγματα. Αλλά είναι πολύ νωρίς έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν ακόμα πολλοί δίσκοι που ανακαλύπτω και στο underground είμαι πεπεισμένος ότι είναι κρυμμένα πολλά διαμάντια τα οποία θα παίρνουμε χαμπάρι σιγά-σιγά. Χαμένη ευκαιρία περισσότερο θα το έλεγα και πρόωρο.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη Jeff Waters πάντως…