Metal Hammer vs RockHard

Δεν είδα σημείο που έγραφε για αυτόν, μόνο για τον Χακο είδα.

Ουτε εγω ειδα κατι για το Χρονοπουλο.

Τον οποιο γραφικο μπορεις να τον πεις ανετα (ειδικα με τα ονλυ πριντ ιζ ριαλ κτλ) αλλα ακροδεξιο ουτε κατα διανοια, το αντιθετο. Και σε γενικες γραμμες (οταν δεν ειναι πολυ γραφικος) γραφει πολυ ωραια.

Λέει κάτω κάτω παιδιά και για τον Χρονόπουλο, αλλά μου φάνηκε τελείως μαλακία η καταγγελία

Μώρε συμπαθητικούληδες είναι.
Είχαν βέβαια παλιότερα ξεπλένηδες (ποιός ήταν που έλεγε για ρομαντισμό? ).
Τώρα για τον Γιαννάκη τον Σαφερ, δεν μπορώ να τους προσάψω κάτι το ιδιαίτερο - σίγουρα όμως θα μπορούσαν να μην τον φιλοξενούν πλέον στο περιοδικό. Βέβαια εκεί μέσα μπαίνουν εταιρίες-χρηματοδότες στο παιχνίδι, οπότε δεν μπορώ να είναι πολύ απόλυτος σε αυτό. Μπορώ να πω, πως σίγουρα θα προτιμούσα να “μποικοτάρουν”.

@pantelis79, δεν βλέπω πουθενά κάτι τέτοιο, ίσως έχουν κάνει edit.

Πού κολλάω εγώ :stuck_out_tongue:;

5 Likes

Φυλλάξου, πάνε να σε μπλέξουνε!

4 Likes

χαχαχαχαχα,

Συγγνώμη παιδιά, με μπέρδεψαν τα νούμερα, αν είσαι μερακλής, το 69 το κάνεις 79.

1 Like

Ναι καλά τα ξέρουμε και τα δικά σου, “το μισό black album είναι φιλλερς”
επιτέλους πρέπει να απομονώσουμε αυτά τα στοιχεία :stuck_out_tongue:

4 Likes

Ο @YoungAtlas μάς τα πρόσφερε όλα (thanks mate), αλλά διακρίνω ότι υπάρχει ακόμα κάποια δυσκολία.

Προσωπικά, εντόπισα 3 κείμενα.

Το πρώτο (προ τριμήνου) αναφέρεται στο εξώφυλλο που αναφέρθηκε παραπάνω και ακολουθεί μία “συζήτηση” επί του θέματος.

Το δεύτερο (προ διμήνου), εξ αφορμής του παραπάνω, αλλά και της υπόθεσης Schaffer, αναφέρεται στη στάση του μέσου απέναντι στην όλη υπόθεση, στην παράθεση των απόψεων του Schaffer και στην εν γένει στήριξη της μπάντας.

Το τρίτο (προ μηνός) θεωρώ πως είναι το επίμαχο και αυτό που φαίνεται να μην έχετε εντοπίσει πολλοί. Εξ αφορμής του ζητήματος Schaffer, υποστηρίζονται πράγματα (δεν πρόκειται να κάνω αναφορά), τα οποία, ελλείψει αποδείξεων και τεκμηρίων, είναι αυτονόητο ότι δικαιολογούν νομικές κινήσεις εκ μέρους όσων κατονομάζονται.

2 Likes

Το παραπάνω εξώφυλλο σε συνδυασμό με τον τίτλο του άλμπουμ είναι σαφέστατα αισχρα αντισημιτικό πάντως ο,τι και να λένε οι στίχοι μέσα.

1 Like

Άντε να πω κι εγώ την αποψάρα μου. Όπως λέει κι ο morgoth, ό,τι να 'ναι το εξώφυλλο, ακόμα πιο ό,τι να 'ναι η τσαμπουκαλίδικη υπεράσπισή του από το συγκρότημα. Που, by the way, από όσες συνεντεύξεις του έχω διαβάσει, δε νομίζω να είναι ρατσιστές ή αντισημίτες τα παιδιά, ίσα-ίσα αν δεν κάνω λάθος συμμετείχαν και σε γνωστή αντιρατσιστική συλλογή. Ε, σε τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερα να παραδεχθείς το λάθος σου και την ατυχέστατη έμπνευση που είχες, λες ένα “μαλακία μας, θα είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον” και δε νομίζω να σε κυνηγήσει κανείς, ίσα-ίσα θα εκτιμηθεί η αυτοκριτική σου. Το να πας να τα μπαλώσεις ή να τσαμπουκαλευτείς σε στυλ “εμείς δεν απολογούμαστε σε κανέναν”, μάλλον γελοίο σε δείχνει.

Για τους Iced Earth, μάλλον κάποιοι περίμεναν από το Hammer να απωλέσει τον εμπορικό/διαφημιστικό του χαρακτήρα προς χάρη πολιτικών απόψεων -μάλλον δεν ήξερα με τι είδους περιοδικό έχουν να κάνουν. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει μόνο σε κραυγαλέες περιπτώσεις τύπου Καιάδας (ΑΦΟΥ φανερώθηκε) ή Schaffer (ΑΦΟΥ έγινε η φάση με το καπιτώλιο) κλπ. Σιγά μην υπήρχε πολιτικό ζήτημα με τις απόψεις του Schaffer προ διετίας, τετραετίας κλπ., λες και μέσα στους γενικότερα heavy metal κύκλους όλοι συζητάγαμε αυτό (κανείς δεν ασχολιόταν). Με mainstream μουσικό Τύπο έχεις να κάνεις, όχι με πολιτικό fanzine. Δεν “έσπρωχνε” Schaffer το Hammer επειδή είχε κρυφή ατζέντα με ακροδεξιές απόψεις και σκεφτόταν “χμμμ, πώς θα κάνουμε τη νεολαία να ενστερνιστεί τέτοιες απόψεις; Μα φυσικά προμοτάροντας το είδωλό τους το Schaffer”. Τον “έσπρωχνε” γιατί πουλούσε.

(Παρένθεση: έπεσα πάνω στη θρυλική συνέντευξη λίγο πριν βγει ο Trump, στην οποία ο Schaffer δηλώνει αντιεξουσιαστής, επιφυλάσσεται ακόμα για τον Trump αν και το βλέπει με θετικό μάτι,δε γουστάρει κράτη και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μουσουλμάνους κλπ. Ψυχεδέλεια μόνο!).

Το τρίτο είναι το επίμαχο όπως λέει και ο Black League, για το οποίο εξαρχής δεν ήθελα να σχολιάσω τίποτα.

3 Likes

Βασικά όπως ειπώθηκε και πριν 3 άρθρα είχε το indymedia. Το 3ο και ίσως να ήταν αυτό που ξεχυλισε το ποτήρι κατέβηκε. Κατηγορούσε ονομαστικά αν θυμάμαι καλά τον αρχισυντάκτη του ΜΗ για υπόθεση που δεν μπορεί να γνωρίζει κανένας μας.

άντε και ψήθηκα να πάρω hammer μια δεκαετία σχεδόν μετά με αυτά και αυτά :stuck_out_tongue:

Τα διάβασα κι εγώ τα άρθρα που λέτε, και ειδικά το τρίτο το… μακρύτερο (εννοώ το πιο μακροσκελές!) που είναι προφανώς και το πλέον επιλήψιμο.

Δεν θα σχολιάσω την προσωπική επίθεση στην τελευταία παράγραφο, ούτε θα κρίνω κατά πόσον ευσταθούν οι κατηγορίες που προσάπτονται γενικά στο ΜΗ – άλλωστε γράφονται από κάποιον πρόδηλα άσχετο με το θέμα, αφού ισχυρίζεται μεταξύ άλλων π.χ. ότι το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού αποτελείται κυρίως από… 14χρονα!

Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι πρόκειται περί τραγικής ειρωνείας!
(και δεν θα επεκταθώ, όσοι διαβάζουν/διάβαζαν τα κείμενα του αρχισυντάκτη, θα καταλάβουν!)

3 Likes

γιατί τραγική ειρωνεία;

Γενικά, τα κείμενα ακολουθούν μια κλιμακωτή ένταση καταγγελίας, η οποία φτάνει στο τρίτο κείμενο.

ρε παιδια εμενα ακομα δεν το ανοιγει το αρθρο…

ακυρο. το βρηκα. νταξ το τελευταιο για τον Χρονοπουλο ειναι απλα εμετός.
ουτε εγω τον γουσταρω τον τυπο αλλα όχι κ ετσι ρε παιδια…ελεος.

Εγω βρισκω 2 αρθρα. Μπορει καποιος να στειλει τους τιτλους;

Όχι, φοβόμαστε τις μηνύσεις λέμε, γιατί μας πιέζεις;

Στειλε pm

Όχι, με τίποτα.