Metal Hammer vs RockHard

Τελευταίο spam το υπόσχομαι, μία πρόταση μόνο θέλω να πω: το ότι π.χ. η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που ακόμα δεν έχει ένα κανονικό, λειτουργικό τζαμί στην επικράτειά της, δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να χαιρόμαστε εμείς που είμαστε κατά των οργανωμένων θρησκειών. Πιάνεις τη διαφορά, έτσι; Κι ούτε το ότι συμβαίνει αυτό οφείλεται σε αγώνες ανοιχτόμυαλων ανθρώπων που παλεύουν ενάντια σε κάθε θρησκεία. Τα ίδια και γι’ αυτό που συζητάμε, για το Charlie Hebdo κλπ.

1 Like

Ναι, αλίμονο.

Η διαφορά ξες ποια είναι όμως; Ότι αν δεν υπήρχαν ΟΥΤΕ ορθοδοξες εκκλησίες, δε θα βλέπαμε (όσοι είμαστε κατά των οργανωμένων θρησκειών, άθεοι, άθρησκοι ή ότι) με συμπάθεια το ζήτημα αυτό. Εκεί στεκόμαστε στο Φαρισαϊσμό ενός κράτους που είναι Συνταγματικά ανεξίθρησκο και - λόγο ΕΕ - κοσμικό, αλλά ταυτόχρονα απαγορεύει την ανέγερση τζαμιού, μισθοδοτεί το παπαδαριό κοκ.

Για να το κλείσω, (και κυρίως, να γυρίσω ον τοπικ) θεωρώ άδικο αυτό που γράφτηκε για το Χρονόπουλο και νομίζω πως σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε (εκεί) το παράδειγμα των Exarsis, ενδεχομένως και out of context, αλλά σίγουρα επιλεκτικά. Γιατί ήθελε να πλασάρει το έντυπο και ονομαστικά τον αρχισυντάκτη του σαν κάποιο που ξεπλένει ακροδεξιούς και φασίστες. Και εκεί κολλάει το επιλεκτικό της αναφοράς των Exarsis γιατί μπορείς ενδεχομένως να τους κατηγορήσεις για γραφικό, συνωμοσιολογικό εξώφυλλο, αλλά όχι για δεξιά/ακροδεξιά μπάντα. Γενικότερα πάντως, δε χρειάζεται καν να αγοράζει κανείς το περιοδικό (όπως εγώ τα τελευταία χρόνια) για να ξέρεις τι καπνό φουμάρει ο Χρονόπουλος.

1 Like

Δεν ξέρω καν τι έχει γραφτεί για τον Χρονόπουλο για να το ξεκαθαρίσω, καθαρά στο εξώφυλλο και το αν είναι αντισημιτικό αναφέρομαι.

Btw οι ‘αντισιωνιστες’ δεν το πάνε στο θρησκευτικό συνήθως αλλά στην παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία με τους Εβραίους που είναι πίσω από τα πάντα κτλ κτλ, ο Σιωνισμός πιο πολύ κολλάει σαν σύστημα μεγαλοϊδεατισμού και δεν έχει να κάνει με το θρησκευτικό, έτσι αντιλαμβάνομαι την ρητορική των ‘δεν μισώ τους Εβραίους, μισώ τους σιωνιστες’. Στο κάτω κάτω ο όρος Εβραίος αναφέρεται σε εθνοτικόθρησκευτική ομαδα, ο όρος σιωνιστής είναι καθαρά συνωμοσιολογικές.

Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος για να ξέρω, και πρέπει να ρωτήσω: το κίνημα που μιλάει για την κυριαρχική τάση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και κάνει λόγο ξεκάθαρα για σιωνισμό είναι κι αυτό θα έλεγες συνωμοσιολογία; Μου φαίνεται δύσκολο, διότι αναφέρονται στο σιωνισμό με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και διαχωρίζουν διαρκώς τη θέση τους από τον αντισημιτισμό.

1 Like

Το να κριτικάρεις την εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ δεν σε κάνει αντισημίτη. Το ότι η παραπάνω κριτική εντάσσεται στην ομπρέλα του και καλά αντισιωνισμου δεν σημαίνει ότι αυτή περιλαμβάνει μόνο αυτό. Ο αντισιωνισμος περιέχει πάντα τα περί παγκόσμιας συνωμοσίας των Εβραίων που κινούν τα νήματα, Σωρός κτλ κτλ

1 Like

Μέρα που είναι σήμερα, ας θυμηθούμε μια από τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες που έχουν γίνει, όταν αρχές nineties, το Metal Hammer στο τεύχος Απριλίου δημοσίευε την “είδηση” για τη διάλυση των Metallica όπως την μετέδιδε ο ξένος ανταποκριτής… Er Okitailirpatorp!
Εμπνευστής ήταν ο μακαρίτης ο Lord και είχε γίνει τόσο πιστευτό που ακολούθησε καταιγισμός τηλεφωνημάτων στο περιοδικό από συντετριμμένους fans που ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες!

Στον αντίποδα, καναδυο χρόνια αργότερα το ΜΗ κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο που ανέγραφε: “Δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Φεύγει ο Dickinson από τους Maiden!”

5 Likes

Το πιο χοντρό ήταν τότε που ανακοίνωσαν ότι οι Metallica θα επισκεφτούν την Αθήνα για να γνωρίσουν τους οπαδούς/υπογράψουν αυτόγραφα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Και κάποιοι δύσμοιροι ‘τσίμπησαν’ και πήγαν. Αφού δεν τους πήραν με τις πέτρες τότε…

4 Likes

Ρε γαμώτο ένα τέταρτο του ΑΙΩΝΑ από το triarchy …Εντάξει με τις επετείους μας έχουν γαμήσει πια

2 Likes

Πάντως είναι φοβερό πόσο πανηγυρτζήδες είναι, γιορτάζουν επετείους “παγκόσμιας αναγνώρισης” τώρα, αλλά θυμάμαι που όταν είχε κυκλοφορήσει το Passage to Arcturo, του είχαν βάλει 2,5 αστεράκια με άριστα τα 5 - αυτό ήταν το σύστημα βαθμολόγησης τω καιρώ εκείνω!

Είχε στείλει λοιπόν τότε ένας αναγνώστης γράμμα και έλεγε ότι “όλο το παγκόσμιο underground έχει αγκαλιάσει αυτή την κυκλοφορία” κλπ και διατύπωνε επίσης το προφανές, ότι δηλαδή το ΜΗ είχε αποθεώσει τόσες και τόσες σαβούρες μόνο και μόνο επειδή ήθελε να υποστήριξει την εγχώρια σκηνή και όταν ένα ελληνικό συγκρότημα επιχειρούσε κάτι που προκαλούσε όντως το ενδιαφέρον και εκτός συνόρων, το έθαβε! Είναι πραγματικά αστείο αν το καλοσκεφτείς!

Τι συγκρίνεις κι εσύ όμως, μην ξεχνάς ότι στο πρώτο ή δεύτερο Hammer Holocaust cd - συλλογή του Hammer είχαν και το Snowing Still. Αυτό το αναγνώρισαν με την μία, βέβαια θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ήταν κυκλοφορία της Century Media κτλ κτλ

4 Likes

Το διάβασα λίγο διαγώνια, γιατί σε κάθε πράγμα που λέγανε στη συνέντευξη ήμουν κάπως έτσι

7 Likes

Είναι εντυπωσιακό όμως - και αυτό αναδύεται ξανά σε όλη τη μεγαλοπρέπεια του και σε αυτή τη συνέντευξη - πως οι του ΜΗ αναλίσκονται τόσο στο να παινεύουν τους εαυτούς τους για την μακροημέρευση του εντύπου.
Μια μακροημέρευση που δεν ξέρω κατά πόσον θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός όταν γίνεται εις βάρος της ποιότητας.
Ένα άλλο στοιχείο που αναδύεται είναι οι ουσιώδεις αυταπάτες που έχει και τις αναπαράγει με κάθε ευκαιρία (ή και χωρίς ευκαιρία!) ο διευθυντής του περιοδικού, αυταπάτες που ανάγονται στα νεώτερα του χρόνια τα οποία προφανώς και νοσταλγεί δυσβάσταχτα πολύ, έχοντας πάρει οριστικά απόφαση ότι οι “παλιές εποχές ήταν οι καλύτερες”! Ενδεικτικά θα αναφέρω όλα αυτά τα περί “κατατρεγμένων μεταλλάδων” από την κοινωνία, το σύστημα και λοιπά συγκινητικά! Είναι λίγο γεροντίστικο αυτό, δυστυχώς.

7 Likes

Αυτο με τους κατατρεγμενους μεταλλαδες εχει σταματησει να ειναι relevant μετα τα 90ς, εδω και καμια 25αρια χρονια δηλαδη, κατανταει λιγο κουραστικο.

Κατα τα αλλα την περιμενα χειροτερη την συνεντευξη, δεν ειπε και τιποτα τρομερα ακραιο περα απο τα γνωστα, τις μπουμεριες του και το συνδρομο καταδιωξης του μεταλλα δηλαδη.

6 Likes

Βασικά, τα έχουμε πει πολλές φορές, προτάσεις έχουμε κάνει κ.λπ., αλλά ας τα ξαναπούμε ακόμα μία (επίσης, γεροντίστικη συνήθεια).

To MH είναι ένα προϊόν. Παρωχημένο μεν, υπαρκτό δε. Δεν είναι τόσο ότι δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό γι’ αυτό που προσφέρει, όσο ότι το μέσο είναι πλέον «ξένο» για τις ηλικίες κάτω των 25 (για να μην πω 30). ΟΚ, κατανοώ το ότι υπάρχει ένας συμβολισμός πίσω από την διατήρηση του εντύπου (αλήστου μνήμης τα περί «Γαλατικών χωριών» κ.λπ.), αλλά, τουλάχιστον για εμένα που συμβάλω σε αυτήν (τη διατήρηση), αγοράζοντας σε μηνιαία βάση το περιοδικό, η ουσία (και εν πολλοίς η ποιότητα) του πράγματος έχει τελειώσει (κι αντιστοίχως μειωθεί) εδώ και αρκετά χρόνια (ζήτημα αν πλέον διαβάζω το 30-40% του υλικού). Με το να ποντάρεις σε μεγάλο βαθμό στο ρομαντισμό και τη συνήθεια του άλλου, δεν πας μπροστά ή τουλάχιστον δεν μπορεί αυτός να είναι ο αποκλειστικός δρόμος. Ενδεχομένως, η άποψή μου αυτή να είναι μειοψηφική. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι επικεφαλής του περιοδικού έχουν πολλάκις επισημάνει πως δύναμή τους είναι το αναγνωστικό τους κοινό και αυτό αφουγκράζονται. Όπως και να ‘χει, είναι θετικό που υπάρχει το περιοδικό, ακόμα και για το ένα «ανυποψίαστο» παιδί που θα το αγοράσει από το περίπτερο και θα μπει στον «μαγικό κόσμο». Ωστόσο, από το 1984 έχουν περάσει 37 χρόνια και αν αγνοούμε επιδεικτικά ότι το profiling του περιπτερά έχει σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν αντικατασταθεί από το profiling του αλγορίθμου, δεν θα αποτελέσει (ή αποτελεί) καθόλου έκπληξη ότι η ηλικιακή πυραμίδα του κοινού (θα) διευρύνεται προς τα άνω.

Κράτα το έντυπο για τη νοσταλγία και την ιστορία (εφόσον «βγαίνει» και το «μαγαζί»), αλλά «σπρώξε», επιτέλους, και τα υπόλοιπα κανάλια. Μονοπωλιακό brand name είστε σε τούτο τον τόπο, ρε γαμώτο.

7 Likes

Περιθωριοποιηση των μεταλλαδων εν ετει 2021 σαφως δεν υφισταται πλεον, εχει εκλειψει απο τα τελη των 90s θεωρω.

Ναι καπως ετσι κι εγω θα το αγορασω αρκετους μηνες, θα διαβασω το 1/3 περιπου, καμια φορα θα χρησιμοποιησω και τα “δωρακια” (κανα καλο cd, καμια αφισα για το home gym), λιγο απο συνηθεια, λιγο απο χομπι. Παρολες τις ελλειψεις του (πχ αδυναμια/καθυστερηση καποιες φορες να πιασει τις πιο νεες τασεις και μπαντες) και το πολυ μειωμενο budget θεωρω πως καπως κρατιεται αξιοπρεπης η ποιοτητα, διαβαζεται ευχαριστα τελος παντων σαν συμπληρωματικη πηγη πληροφορησης/συνεντευξεων/κριτικων whatever διαβαζουμε ηλεκτρονικα εδω και αλλου.

1 Like

γιατί το 0 στο πρώτο cannibal corpse ?

Καλα αν αρχισουμε τις λιστες παραπονων δεν τελειωνουν ποτε. Εμενα διαχρονικα χειροτερα απ ολα μου εχουν κατσει κατι 4αρια (νομιζω) στο Risk και ο ασος (ή μηδεν ηταν?) που ειχε βαλει ο Σακελαριου στο Toxicity.

Εν μερει αυτα παντα θα υπαρχουν λογω υποκειμενικοτητας αλλα και λογω κλειστομυαλων συντακτων. Στο συνολο του το MH παντως δεν θεωρω πως ειναι ιδιαιτερα κλειστομυαλο (ουτε και ιδιαιτερα ανοιχτομυαλο βεβαια!) , αλλα οτι προβαλει περισσοτερο τα μεγαλα και πασιγνωστα ονοματα των κεντρικων τασεων του metal για να ενισχυσουν την εμπορικοτητα του εντυπου.

Έγραψες λάθος το “νοητικής καθυστέρησης”

άσος όντως αλλά είχε και 10αρι
4 είχε και το Host αλλά είχε και 8άρι.

Το βρίσκω τίμιο το ότι υπήρχαν 2 απόψεις σε κάποιους πιο “αμφιλεγόμενους” δίσκους ωστόσο.

3 Likes