Θυμάμαι οτι πριν βγαλουν καποτε το αφιερωμα στα 90s , στην τελευταια σελιδα του περιοδικου ειχαν “χιουμοριστικες” ερωτησεις και ρωταγαν μουσικους “ποιο αλβουμ θα εβαζες για σουβερ στον σκυλο σου, και γιατι θα ηταν το Load , χαχαχα (sic)”.
Αυτά τα κατά καιρούς λιβανιστικα άρθρα σε άλλα περιοδικά (γιατί υπαρχουν και τα… αυτολιβανιστικα αρθρα εντός του Hammer) είναι σοκαριστικα ομοια μεταξύ τους - θα πίστευε κανείς ότι αλλαζει μόνο η αφορμή, αν είναι δηλαδη επέτειος των 30 ή 40 χρόνων κλπ.
Από το συγκεκριμένο άρθρο κραταμε την επιμονή του διευθυντή να πείσει ότι είναι ερασιτέχνες (!), όπως επίσης και το οτι έμαθε τη λεξη “αλγόριθμος” και την χρηση αυτής!
(Προς αποφυγή παρεξηγησεων, αγοράζω σχεδον παρορμητικά κάθε μήνα το ΜΗ, δεν το πολυδιαβαζω πια, αλλά θα λυπηθώ αν κλείσει - ναι, όλα αυτά ταυτόχρονα!)
Έχουν κουράσει , τι θα πει ερασιτέχνες ;; Και μόνο τα τζάμπα λάιβ είναι σα να έχεις εισόδημα . Άιντε με τους μεταλλοπατερες, λες και εκτελούν λειτούργημα
ΟΚ, για να ειμαστε δικαιοι παντως, αν δεν ζεις απο αυτο που κανεις ερασιτεχνης θεωρεισαι για εμενα τουλαχιστον. Δεν ξερω τι και ποσα λεφτα παιρνουν, παντως αυτο ειναι το κριτηριο μου. Τα τσαμπα CD (καποτε, πλεον ολη η μουσικη ειναι τσαμπα, και αν δεν κανω λαθος δεν παιρνουν καν καποιου ειδους προμο πλεον, download code τους δινουν) και οι τσαμπα συναυλιες δεν ειναι μεσο βιοπορισμου.
Αν εγώ π.χ. θέλω να γράψω ένα fanzine, θέλω να το τρέξω μόνος μου για να βγει σε 50 κόπιες και βάλω μια ελάχιστη τιμή απλά για να καλύψω τα έξοδα παραγωγής, είμαι επαγγελματίας;
Για εμένα δεν νοείται να θεωρείσαι επαγγελματίας και να μην ζεις από αυτό που κάνεις. Το να κάνεις κάτι γιατί είσαι αγύριστο κεφάλι ή έχεις μια (εσωτερική) ανάγκη ή έστω για την καύλα σου και το χρεώνεις όσο το χρεώνεις απλά για να καλυφθεί η παραγωγή του και το τρέξιμό σου και να μην βρεθείς και μείον, δεν σημαίνει πως δρας επαγγελματικά.
Επειδή πάντως παρά πολύς κόσμος κάνει πράγματα με τεράστια σοβαρότητα και επαγγελματισμό χωρίς να έχει ως απώτερο στόχο το κέρδος και, πολύ συχνά, τα κάνει 10 φορές καλύτερα από τους “επαγγελματίες” του κάθε χώρου, μακάρι πραγματικά να είχαμε περισσότερους ερασιτέχνες σε αυτόν τον κόσμο.
Αρκει να συμφωνησουμε ολοι οτι η αποψη τους δεν μετραει καθολου οταν γινεται κουβεντα για το αντικειμενο τους, σωστα @jonkyr ? (Σαββατιατικη πλακιτσα να ξεκινησει η μερα, σε πειραζω )
Δεν έδωσα κλικ, οπότε δεν ξέρω για τι μιλάτε. Προσπαθώ να βγάλω άκρη από τα συμφραζόμενα, αλλά χωρίς context δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Όμως οκ, συμφωνούμε, έστω και Σάββατο απόγευμα.