Metal Hammer vs RockHard

Συνεχίζοντας τον… ανηλεή σχολιασμό του επετειακού ΜΗ (το αξίζει νομίζω!) να πω αρχικά ότι διαβάζοντας τις συγκεντρωτικές λίστες των συντακτών από το 1990 και μετά κάποια πράγματα μου φάνηκε απίστευτο να ψηφίστηκαν και μπήκα στον πειρασμό να ψάξω τα αντίστοιχα τεύχη, όμως σύντομα πρυτάνευσε η… βαρεμάρα και η σκέψη εγκαταλείφθηκε!
Επ’ αυτών που γράφηκαν παραπάνω λοιπόν, να συμπληρώσω:

Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι ο Βενέρης το είχε ψηφίσει στο #1 στην προσωπική του λίστα. Δεδομένου ότι ήταν από τους πιο αξιόπιστους συντάκτες και γνώστης του (ακραίου, κατά κανόνα) underground τον διαβάζαμε προσεκτικά και στην περίπτωση αυτή, εμείς οι τότε νέωπες το ξύναμε… το κεφάλι μας, για το ποιοι στο καλό είναι τούτοι εδώ πάλι!

Δεν νομίζω να ήταν ο Καραολίδης αρχισυντάκτης το '95 (αν και, όπως προείπα, βαριέμαι να ψάξω!), πρέπει να ήταν λίγα χρόνια νωρίτερα. Είχε καθιερώσει μάλιστα επί των ημερών του και το δισέλιδο “Hard ‘n’ Alternative” (Θου Κύριε φυλακήν τω στόματι μου…) Πάντως, πέραν των Soundgarden, και οι Faith No More έμπαιναν κανονικότατα στις λίστες εκείνον τον καιρό.

Ο Lord πέθανε το 2012 αν δεν κάνω λάθος, όμως είχε σταματήσει από συντάκτης πάνω από 10 χρόνια πριν. Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοκτήτης δισκοπωλείου για να προωθείς συγκεκριμένα πράγματα/εταιρείες βέβαια!

3 Likes

To 95 ήταν ο Φλωράκης αρχισυντάκτης

αντίστοιχα ο Κουτουβός έσπρωχνε Maiden και Scorpions γιατί δούλευε στην EMI.

1 Like

Αλλα αν εισαι, ειναι ακομη πιο πιθανο. That’s the spirit of my post και καλως ή κακως ειναι αληθεια σε μεγαλο βαθμο αυτο που εγραψα. Κρατησα ομως μονο το “δισκογραφικη”, ειδικα αφου δεν θυμομουν τις ημερομηνιες που ηδη ανεφερες :slight_smile:

Δεν γνωριζα οτι ηταν στην ΕΜΙ, οποτε δεν αντιλαμβανομαι αν το λες λιγο ειρωνικα ξερω γω, αλλα ναι, θα μπορουσε να ισχυει. Τι να σου πω τωρα.

1 Like

Δεν το λέω ειρωνικά, γιατί να το πω ειρωνικά; Ως δεδομένο το θέτω, και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό έπαιξε ρόλο στο “μόνο Maiden” κίνημα που υπάρχει στην Ελλάδα.

2 Likes

Ε ενταξει, ο γραπτος λογος. Ισως να το ανεφερες στο στιλ “ε καλα τωρα, εισαι υπερβολικοες κι αν ο Λορντ προμοταρε για το μαγαζι, τοτε ο Κουτουβος το εκανε για την ΕΜΙ”. Αυτο εννοω.

Ισχυει παντως οτι δεν ηξερα (ή δεν θυμαμαι καν) τη σχεση του Κουτουβου με την δισκογραφικη. Τωρα για το “μονο μειδεν”, παντα παιζει ρολο η υπερπληροφορηση για ενα γεγονος, αλλα μονος του ο Κουτουβος δεν θα τα καταφερνε. Επαιξε ρολο οτι οι ΙΜ ηρθαν πρωτο μεγαλο μεταλ συγκροτημα για λαιβ εδω + το τεραστιο σοου τους, ο Εντι και ολο το στιλ των φοβερων εξωφυλλων, η αναμφισβητητα σπουδαια μουσικη τους και το οτι ηταν πρωτοποροι της μουσικης. Το ιδιο μπορει να συνεβαινε αν ηταν οι Μεταλλικα ολα αυτα. Οι Μανογουορ ηταν ηδη τεραστιοι, δεν εβλεπαν ΙΜ και Ταλικα και δεν χρειαζονταν σπρωξιμο.

1 Like

Άλλη μια συνέντευξη σε ηλεκτρονικό μέσο επ’ αφορμή της συμπλήρωσης 40 χρόνων από το Hammer!
Γκρίζα μαλλιά, γκρίζα γένια, γυαλιά πρεσβυωπίας αλλά η… αντιπαλότητα με τα “καινά δαιμόνια” του Διαδικτύου παραμένει αμείωτη, βάλε και λίγο αυτοδικαίωση (αναμενόμενη στην περίσταση) με bonus κάποια… μαθήματα ζωής από τους επικεφαλής του εντύπου!

2 Likes

Μου φαίνεται ότι εδώ και μια δεκαετία ανεβαίνει το ίδιο βίντεο/συνέντευξη στο ίντερνετ με θέμα το Hammer. Ακόμα και τα τσίτατα που γίνονται τίτλοι είναι κοντά.
Με φίλους που το σχολιαζαμε τη δεκαετία του 90 είχαν αλλάξει 4-5 αρχισυντάκτες , από τότε που ανέλαβε ο νυν αρχισυντάκτης πάνε 25 χρόνια.
Δεν υποβαθμιζω τις δυσκολίες που έχει τα χρόνια αυτά ένα περιοδικό αλλά κάπου η φρέσκια ματιά / προσέγγιση θα βοηθήσει σε πολλά επίπεδα.

3 Likes

κανένας δεν πήρε το τεύχος να μας πει τι λένε για το καινούριο Helloween??

Αναμενόμενα θετικά είναι τα σχόλια στο Hammer για τα τραγούδια του επερχόμενου Helloween LP, συγκρατημένα θετικά πάντως, ως είθισται στις προακροάσεις (φαντάζομαι ότι εκεί οφείλεται).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνέντευξη των Kiske και Weikath που φιλοξενείται στο ίδιο τεύχος όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχαν στο συγκρότημα για την κατεύθυνση του νέου album επικράτησε η άποψη το επόμενο βήμα τους να είναι “κάπως πιο εμπορικό και ελκυστικό για την εταιρεία” αλλά χωρίς να το παρακάνουν, προκειμένου να διαφοροποιηθούν από το προηγούμενο τους που το χαρακτήρισαν “κάπως νευρικό”, “πιο progressive” και ότι περιείχε “πολλές πληροφορίες”!

6 Likes

Αυτα ειναι οντως πολυ καλα νεα, και τα σχολια για το προηγουμενο αλμπουμ ειναι ολοσωστα. Εγω θα ελεγα και οτι πολλα τραγουδια δεν ειχαν καποιον προορισμο, απλα επαιζαν μελωδιες και ριφφς χωρις καποια συγκεκριμενη κατευθυνση. Μακαρι το επομενο να εχει ενα σωρο χιτακια και δομη παρεμφερη των δισκων τους στα 90ς.

4 Likes

Αφήνω αυτό εδώ.
Θα έχει πλάκα οποίος θέλει να ψηφίσει,για να δει τι θα βγει στο τευχος Αυγούστου λογικά.

1 Like

Πω ρε μλκ δεν έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια;

Λες και δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι πρώτοι 4.

Βασικά όλη την πρώτη 20άδα τουλάχιστον ξέρουμε λίγο πολύ.

6 Likes

anhydris, φτιάξε ένα γρήγορο poll-άκι να δούμε κάτι.

4 Likes

όχι σοβαρά αν το κάνουμε εμείς εδώ αυτό θα έχει χαβαλέ και αξία

1 Like

Η πρώτη τετράδα πιστεύω θα είναι ίδια και εδώ!

Πιο κάτω ίσως να έχει περισσότερο ενδιαφέρον στο φόρουμ

4 Likes

Οι είκοσι σημαντικότερες μπάντες της πενταετίας ε? Ξεκινώντας από 70-74 και τελειώνοντας στο 20-24 με δυο βδομάδες περιθώριο για ψήφους και σεντονακια κάθε φορά. Μμμμ, @anhydriis με τί ασχολείσαι τον τελευταίο καιρό?

5 Likes

luben-lubentv

1 Like

Ωχ ωχ ωχ x 2

1 Like

ελα μην το σκεφτεστε.
παμε.

20 λίγα δεν είναι;