Metal Hammer vs RockHard

Από τις πολλές μαλακίες που ακούστηκαν, κρατάω τον μασκοφόρο που λέει, θα προσπαθήσω να αποτρέψω όποιον θέλει να πάει. Σώπα ρε μλκ, ποιος μπάτσος - δικαστής είσαι που θα αποφασίσεις για άλλους?

1 Like

4 μπλουζες , 4 σφραγιδες

Boomers όνομα και πράγμα, ξεπερασμένοι απο την εποχή

εν τω μεταξύ αυτός το έχει πιστέψει ότι επειδή τρέχει μια σελίδα στο facebook ορίζει και τι θα ακούει ο κόσμος…

1 Like

τοξικοτητα οσο δεν παει ουτε κλικ δεν τους χαριζω

8 Likes

ΑΥΤΟ ακριβως ρε φιλε!

μου μιλησε ενας φιλος γιαυτους, τους τσεκαρα σε μερικα επεισόδια περυσι και αηδιασα απο την τοξικοτητα.
ειχαν φερει και εναν αλλο και ετσι οπως χλευαζαν οτι δεν τους αρεσε,ντραπηκα για λογαριασμο τους.
ουτε κλικ,ειλικρινα.
απορω πως τους διαβαζα μικρος στο χαμερ.

αυτον με την μασκα ουτε τον ξερω (δεν εχω facebook)

1 Like

Καποτε κοροϊδευαμε τον Χακο, ότι ηταν τυπικος και πλαστικός στην τηλεόραση.

Τώρα βλέπουμε εκ των πραγμάτων, ότι ακόμα και αυτό, εύκολο δεν ειναι. Η συζητηση ειναι τόσο χύμα, που θέλει πολύ καλη διαθεση για να κατσεις να το δεις αυτο το πραγμα.

1 Like

Ρε…WTF???

Άσχετο, είδα ότι στο επόμενο τεύχος θα έχει αφιέρωμα στα 100 καλύτερα συγκροτήματα και νομίζω είναι μετά από (ακριβώς; Μπορεί να κάνω και λάθος) 20 χρόνια που είχε γίνει ξανά τελευταία φορά τέτοιο αφιέρωμα. Η διαφορά είναι ότι αυτήν τη φορά ψήφισε το αναγνωσιτικό κοινό. Είμαι περίεργος για δύο πράγματα:

Πρώτον, σε τι ποσοστό τα συγκροτήματα θα είναι ίδια με αυτά του παλιότερου αφιερώματος.

Δεύτερον, μεγάλη περιέργεια έχω να δω αν θα υπάρχουν συγκροτήματα που εμφανίστηκαν/έγιναν γνωστότερα μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια. Αν θυμάμαι καλά, στο τότε αφιέρωμα τα πιο “πρόσφατα” συγκροτήματα ήταν Slipknot/System of a Down (αν θυμάμαι καλά).

Το 52 εδώ μέσα μεγαλύτερο δείγμα θα εχει

7 Likes

Πριν από 22 χρόνια ήταν για την ακρίβεια, Αύγουστος του 2003, με την διαφορά ότι τώρα θα ψηφίσει και το αναγνωστικό κοινό για να…εξασφαλιστεί ότι θα διαβάσουμε για τους ίδιους και τους ίδιους για πολλοστή φορά!
Είναι πραγματικά θλιβερό όμως να επαναλαμβάνονται τα αφιερώματα, τόσο πια έχουν στερέψει από ιδέες; Στην ανάγκη ας έκαναν πάλι ένα αφιέρωμα στους… εαυτούς τους για να αυτολιβανιστούνε πως τα καταφέρανε να μείνουνε σε κυκλοφορία για 40,5 χρόνια πλέον και only print is real και δεν συμμαζεύεται!

3 Likes

Πολλές φορές το έχω σκεφτεί αυτό για την επανάληψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από 22 χρόνια δεν το λες και “στα κοντά”, δηλαδή βγάζει ένα νόημα, ΟΚ. Βέβαια, μέσα σε όλο αυτό το διάστημα σίγουρα θα έχουμε διαβάσει και ξαναδιαβάσει για τα ίδια συγκροτήματα με άλλη αφορμή και τίτλο…

Άσχετο, αλλά από τα “κλασικά” αφιερώματα, αυτό που ποτέ δεν απέκτησα ήταν για τα 90’s που θεωρείται και ιστορικό απ’ ό,τι ξέρω. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πουθενά στην ολότητά του σε PDF ή κάτι τέτοιο; Χλωμό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

1 Like

έχω σκεφτεί να σκανάρω τα τεύχη που έχω όταν κατέβω Ελλάδα (κ είναι πολλά ρε γμτ) κ να τα σπρώξω μετά αλλά παίζει να μου πάρει μια ζωή ολόκληρη. Κ δεν θέλω να φέρω Νορβηγία, η Τίνα ήδη γκρινιάζει για τα βινύλια (που αυξάνονται)…

Κυκλοφόρησε και το… αφιερωματικό αυγουστιάτικο τεύχος του Hammer. Για όσους πιθανόν αναρωτιούνται για τα αποτελέσματα, η πρώτη 4αδα ήταν η εντελώς αναμενόμενη, όπως και η δεκάδα λίγο πολύ, με τις μοναδικές κάπως εκπλήξεις να έχουν να κάνουν με την σειρά κατάταξης.
Αναλυτικά, οι πρώτες θέσεις ήταν:

1. Iron Maiden
  2. Black Sabbath
  3. Metallica
  4. Judas Priest
  5. Slayer
  6. Motörhead
  7. Megadeth
  8. Manowar
  9. Led Zeppelin
  10. Deep Purple

Από εκεί και πέρα εντύπωση κάνουν τα πλασαρίσματα δύο εγχώριων συγκροτημάτων των Rotting Christ Septic Flesh στις θέσεις 22 (!!!) και 80 αντίστοιχα, και η μόλις 51η θέση των Celtic Frost.
Τελικά, το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο του φετινού αφιερώματος είναι να παρατηρείς πως διαφοροποιούνται τα γούστα των Ελλήνων οπαδών αφού αν το δημοψήφισμα γινόταν 25-30 χρόνια νωρίτερα οι Paradise Lost (35), Iced Earth (38) και Running Wild (54) θα βρισκόντουσαν τουλάχιστον 20 θέσεις πιο ψηλά, οι Skyclad θα βρισκόντουσαν (σκέτο, γιατί τώρα δεν υπάρχουν πουθενά) κλπ!

4 Likes

Τοτε περιπου ηταν που ακουσαν την πρωτη νοτα metal οι μισοι σε αυτο το φορουμ. Ειναι πολυ φυσιολογικο αυτο που περιεγραψες. Το 1995 οι RW και οι Skyclad ειχαν ηδη κυκλοφορησει τη μιση δισκογραφια τους, που ηταν και η πιο εντονη ηχητικα και ενας 5χρονος δυσκολα θα γυριζε πισω για να παρακολουθησει αυτη τη μουσικη. Αντιθετα, ως το 2000 ειχε ηδη αλλαξει το μουσικο τοπιο εντος ή εκτος μεταλ και ηταν πιο λογικο να (παρ)ακολουθησει αλλα ρευματα ή υποείδη.

Κυριακή πρωι, βαριεμαι να κανω revision της παραπανω παραγραφου, ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω :slight_smile:

@Curehead εχω παρει τη λιστα με οσους ψηφισαν, ξερω που παρκαρουν.

2 Likes

Και εδώ αναθεωρητισμός; Λυπηθείτε μας!

6 Likes

Εχω επηρεαστει απο νημα που εχει γινει hot και στο οποιο παραδοξως δεν εχω γραψει λεξη. Καπου επρεπε να λαβω μερος κι εγω.

6 Likes

3 πράγματα είναι σίγουρα σε αυτή τη ζωή, οι φόροι, ο θάνατος και MONOMAIDEN στο ελληνικό Metal Hammer

9 Likes

ΕΥΤΥΧΩΣ!!1!!1!

4 Likes

Εντωμεταξυ πιο ακυρο αφιερωμα δεν γινοταν.

Λοιπόν, σε περίπτωση που το είχατε απορία:

Σε σχέση με το αφιέρωμα του Hammer στα 100 καλύτερα συγκροτήματα του 2003 (στο οποίο οι επιλογές γίνανε από τους συντάκτες, ωστόσο, και όχι από το αναγνωστικό κοινό), λείπουν 29 συγκροτήματα. Τα εξής:

Amorphis
Arcturus
Burzum
Carcass
Cathedral
Coroner
Cradle of Filth
Dark Angel
Destruction
Diamond Head
Entombed
Faith No More
Fear Factory
Hypocrisy
Kyuss
Machine Head
Malmsteen
Ministry
Napalm Death
Obituary
Possessed
Samael
Satriani
Skyclad
Tiamat
Type O Negative
Vai
Virgin Steele
Voivod

Τα οποία «αντικαστάθηκαν» από τα εξής 29 (με σειρά ψήφων):

Pink Floyd
Queen
System of a Down
Rammstein
King Diamond
Nightwish
Gojira
Nirvana
Ghost
Warlord
Testament
Def Leppard
Gamma Ray
Korn
In Flames
Mastodon
Avenged Sevenfold
Septic Flesh
Rage Against the Machine
Alice in Chains
Manilla Road
Riot
Sabaton
Amon Amarth
Lynyrd Skynyrd
Annihilator
Behemoth
Dissection
Immortal

Σχόλια:

1.Από τα 29 «παλιά» που δεν εκτιμήθηκαν, η μεγάλη πλειοψηφία ανήκει, ας πούμε, στις extreme εκδοχές του metal. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τους εισερχόμενους, από τους οποίους άντε 4-5 να ανήκουν στο extreme metal.

2.Είχα εκφράσει την απορία κάποιες μέρες πριν εάν θα υπάρχουν συγκροτήματα που εμφανίστηκαν στη νέα χιλιετία. Είναι αξιοπερίεργο ότι όντως ψηφίστηκαν τέτοια συγκροτήματα (System of a Down (για τους οποίους θυμόμουν λάθος ότι συμπεριλαμβάνονταν στο παλιό αφιέρωμα), Rammstein, Nightwish, Gojira, Ghost, Mastodon, Avenged Sevenfold, Sabaton, Amon Amarth, Behemoth), αλλά τελικά τα περισσότερα προέρχονται από περασμένες δεκαετίες. Επιχειρώντας ν’ ανιχνεύσω τα κριτήρια με τα οποία ψήφισε ο Έλληνας μεταλλάς, συμπεραίνω ότι τίμησε τον κλασικό heavy/epic/power ήχο περισσότερο απ’ ό,τι η συντακτική ομάδα του Hammer το 2003 (King Diamond, Warlord, Def Leppard, Gamma Ray, Manilla Road, Riot), αναγνώρισε (περιέργως) κάποια «τζιζ» ονόματα των εναλλακτικών 90’s που δεν ξέρω αν θα ψηφίζονταν ποτέ κάποια χρόνια πριν (Nirvana, Korn, Rage Against the Machine, Alice in Chains), θυμήθηκε και τις ροκιές του (Pink Floyd, Queen, Lynyrd Skynyrd), ενώ άλυτο αίνιγμα αποτελεί για εμένα πώς και χώρεσαν Dissection και Immortal.

3.Από τους 29 «χαμένους» του 2003, μου έκανε εντύπωση που δεν είδα Cradle of Filth, Faith No More, Kyuss (!) και Machine Head. Θεωρούσα ότι όλα είναι συγκροτήματα που ακόμα διατηρούν μια αίγλη στον Έλληνα μεταλλά. Επίσης θα τολμήσω να πω ότι κάποια από τα συγκροτήματα που «ξεχάστηκαν» σιγά-σιγά τείνουν να ξεχαστούν κυριολεκτικά, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να τα δούμε ποτέ σε τέτοιες ψηφοφορίες, κάτι Hypocrisy π.χ, Tiamat, Fear Factory ή ακόμα και Entombed, Obituary, Coroner, Cathedral, Type O Negative, Samael κλπ., δηλαδή είναι μπάντες που ανεξαρτήτως ιστορίας ή εκτοπίσματος, η διάλυση ή μακρά απουσία από κάποιον εμβληματικό δίσκο τους έχει εξαφανίσει σαν αναφορά πλέον. Λέω εγώ τώρα, ξεθάβοντας ένα τεύχος του 2003.

4.Κράζουμε, κράζουμε, αλλά θα είχα μεγάααλη απορία να δω εμείς τι λίστα θα βγάζαμε αν κάναμε τέτοια ψηφοροία και πόσο θα διαφοροποιούνταν.

5 Likes