Metal Hammer vs RockHard

Τα χρήματα ΟΠΕΚΕΠΕ δε φτάσανε και για το χάμερ

2 Likes

Παίζει να ζήτησαν συνέντευξη από τους BSTA και αυτοί να τους εκλασαν για να αρμέξουν κανένα αιγοπρόβατο ξερωγω

5 Likes

Αν τους εκλασαν γι’ αυτον τον λογο, ε, ας εβαζαν λιγο νερο στο κρασι τους κι ας την εδιναν στον Τραγακη.

4 Likes

Μετα απο δεκαετιες υπαρξης δηλαδη εφτιαξε το Μετσαλ Χαμμερ λιγακι

Μάλλον έχουν ξεμείνει από ιδέες εκεί στο hammer. Για άλλη μια φορά δημοψήφισμα για τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Δηλαδή τα πρώτα 7 Maiden, τα πρώτα 5 Metallica, τα πρώτα 5 Sabbath , 3 τουλάχιστον Priest, 2 Motorhead, 2 Slayer, 2 Megadeth, 2 Ozzy και είναι σχεδόν το 1/3 από τα 100 έτοιμο. Πόσα να γραφτούν πια για αυτά τα άλμπουμ, που δεν έχουν γραφτεί;

4 Likes

Γαμάει, τους έστειλα λίστα με Stooges, Miles Davis, Beatles, Ramones, King Crimson κτλ. Μλκια πως ξέχασα Velvet Underground, ελπίζω μην μείνει οριακά έξω. :laughing:

9 Likes

Λέει τα σημαντικότερα , όχι τα καλύτερα

Sex pistols και nirvana ξέχασες, αν και λογικά ο ρεβιζιονισμός έχει φτάσει και στο χαμερ και θα τα βάλουν😝

1 Like

Και τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει στην συνείδηση του κόσμου που θα ψηφήσει;

Ακριβώς. Ούτε καν hard rock & metal.

Έβαλα Nirvana, προτίμησα Ramones από pistols.

1 Like

ναι εχει ξαναγινει παρόμοιο κατι τετοιο. Αλλα λογικο ειναι. Μιλαμε για εντυπο που ειναι στα ραφια 42 (!!) χρονια. Δεν ξερω ποσες γενιες σημαινει αυτό! Αν το ειχαν ξανακανει πριν 1 δεκαετια σημαινει τελιεώς αλλος κόσμος.

Εμένα μου αρεσει αυτο - δειχνει την ταση της εποχής. Σιγουρα τα πρώτα θα ειναι τα κλασσικα. Αλλα θα δω με ενδιαφέρον ποια θα απουσιασουν ή ποια θα μπουν που δεν το περιμενα.

Θελω να πω το εξής. ΓΙα παραδειγμα τον προηγούμενο μηνα, ειχε αφιερωμα στον νοβηγικο black. ΟΚ τα ηξερα ολα απεξω και ανακατωτά. Είμαι ενεργός στο μεταλ από τα μεσα 90’ς ομως. Το γειτονοπουλο ομως που ειναι 14 και το ειδα προχθες με μπλουζα Darkthrone, θα επαθε την πλακαρα του. Βρηκε εναν νεο κοσμο.

1 Like

κρίμα που δεν έχει internet το παιδί! :stuck_out_tongue:

5 Likes

Τίποτα.

Στο ιντερνετ πρέπει να ψάξεις σε άπειρα σημεία. Ενώ σε ένα περιοδικό μέσα σε 2-3 σελίδες έχεις μία καλή εικόνα της σκηνής. Αν έπεσε το μάτι του στο εξώφυλλο του περιοδικού, σίγουρα θα του κίνησε το ενδιαφέρον.

1 Like

αποκλείεται να διαβάζει (γενικά, όχι χαμερ - και αυτό δεν είναι diss για τους εφηβους, είναι απλά η πραγματικότητα τους)

αν πατήσεις most important metal albums θα σου βγαλει ποσα αποτελεσματα, με ολους τους δισκους σε μια σελίδα, όχι 2-3 :Ρ

Το πρόβλημα νομίζω και τα σχόλια όμως, δεν έχουν να κάνουν με το ποσο ενα εντυπο διαβαζεται, δεν θα κυκλοφορουσε το χαμερ αν δεν διαβαζοταν.

Η συζητηση γινεται επι της ουσιας ενος θεματος που αναμασάται και δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή πέρασαν 15 χρονια απο το τελευταιο ιδιο αφιερωμα (που το εχω κιολας, λολ) γιατι το αναγνωστικο κοινο του συγκεκριμενου εντυπου ειναι στην πλειοψηφια του τετοιο που ακομη δεν αναγνωριζει νεες κυκλοφοριες. Αν πράγματι υπήρχε ελπίδα να μπουν νεοι δισκοι και να βγουν μαθουσαλες, θα ειχε νοημα και πολύ κιόλας.

Σίγουρα το αναγνωστικο κοινό θα έχει μεσο όρο ηλικίας πάνω απο 35. Σε αυτο συμφωνω.

Διαφωνω όμως στο οτι το κοινο αυτο δεν γνωριζει τις νεες κυκλοφορίες. Δεν πιστευω οτι υπάρχει καποιος που το αγοραζει (ειδικα τωρα με το internet) ετσι για πλακα, επειδη εχει ενα εξωφυλλο metallica. Να παρει ενα τευχος επειδη το πετυχε με το ματι του μπορει. Συστηματικά όχι.

Απεναντίας όσοι γνωστοί/ φιλοι αποτραβήχτηκαν απο τα δρωμενα, δεν το διαβαζει κανεις.

πως να το πω δλδ. οταν κάποιος με ρωταει ‘καλα ρε συ ακομα αγοραζεις μεταλ δισκους??’ . Η δευτερη ερωτηση ειναι “υπαρχει ακομα το Metal hammer?”

ειναι όπως το ειμαι πανιωνιος (και η απαντηση. Ά!! ξερω και ΕΝΑΝ αλλον) (panther λεμε)

δεν είπα πως δεν γνωρίζει, αλλά πως δεν αναγνωρίζει, στο σημείο να τους συμπεριλάβει στο πάνθεον των σημαντικότερων δίσκων!

Με την παρατήρηση του @hopeto φυσικά να είναι και σε μεγάλη ισχύ, δεν μπορεις να ονομασεις λιστα σημαντικοτερων δισκων μια που θα περιεχει μονο μεταλ (γιατι δεν προσδιοριζεται, αλλά τέτοια θα είναι)

καλα σιγουρα δεν περιμενω τρελες εκπληξεις.

όσο για την παρατηρηση , ουτε και εγω να σου πω καταλαβα οτι δεν το προσδιορίζει και το αφήνει ανοιχτο. το θεωρησα αυτονόητο οτι αναφερεται σε metal / hard rock.

Τον Κουτσόπουλο εννοούνε όταν στο λένε, να ξέρεις…

1 Like

Ας πω κι εγω μια πιο πεζη εκδοχη:

Μην εκπλησσεστε απο τα απανωτα “ιδια” polls και δημοσιευματα. Το ΜΗ θελει engagement, διοτι αυτο ειναι που μετραει στα οργανικα αποτελεσματα για να εμφανιστεις ψηλα στη google. Αυτα τα polls φερνουν κλικ (αρχικα) και παραμονη στη σελιδα (διοτι πρεπει να σπαταλησεις λιγο χρονο μεχρι να ψηφισεις).

Με αυτον τον τροπο δημιουργειται traffic, ενω παραλληλα μπορει να παει η εταιρια ΜΗ στους διαφημιζομενους και να διεκδικησει κανενα φραγκο παραπανω για να γεμισουν τα banners που βλεπω στην αρχικη σελιδα τους.

Το σαιτ ειναι τοσο υποτυπωδες που δεν φαινεται να εχει μεγαλες αναγκες, συνεπως μερικες διαφημισεις βγαζουν τα προς το ζειν. Το περιοδικο σιγουρα εχει λιγοτερους αγοραστες και κοστιζει περισσοτερο, αρα πρεπει να εχει μικροτερο κερδος.

Συνεπως, με εναν συνδυασμο στον τιτλο:

• σημαντικοτερα/καλυτερα/χειροτερα/πιο επιδραστικα
  • αλμπουμ/τραγουδια/ βιντεοκλιπ/instrumental
  • της χρονιας/της δεκαετιας/εβερ/του '90/του '80

κανεις μια σειρα polls για ολο το ετος. Αμφιβαλλω αν εχουν καποιον SEO manager, αλλα φανταζομαι οτι θα ξερουν ηδη τα keywords που χτυπανε, απο εμπειρια μεσα σε αυτα τα χρονια. Επισης, το niche του ΜΗ ειναι πολυ συγκεκριμενο, οπως και του Rocking (που θα επρεπε να κανει ακριβως το ιδιο με το ΜΗ, αν με ρωτατε, αλλα δεν με ρωτατε και αλλωστε ποιος ειμαι εγω να κρινω), οποτε δεν εχει τεραστιες διαφοροποιησεις.

Βαλτε μετα την καθημερινη ειδησεογραφια (που μπορεις να την παρεις απο χιλιαδες σαιτ του εξωτερικο) με καμποσο localization (τι πουλαει στην Ελλαδα; Μονο ο Αρχηγος. Γραφτε για Αρχηγο) και τσουλαει το σαιτ. Σαν συνοδευτικο του περιοδικου, αλλα και σαν hub για ενα μελλοντικο expansion. Ισως. Καλα, οχι ετσι οπως ειναι, αλλα το 1 ειναι καλυτερο απο το 0.

6 Likes