Metal Hammer vs RockHard

εχω σταματήσει συνειδητά να τον διαβάζω. Άμα πέσω σε κείμενό του (ακόμα κι αν μιλάει για μπάντα που μ’ενδιαφέρει) προσπερνάω. Αλλά 2-3 φορές που το χέσιμο δεν αστειευόταν και δεν είχα περιθώρια ξεφυλλίσματος έχω πετύχει κάμποσες ελιτίστικες παπαρίτσες ακόμα και σε πρόσφατα γραπτά του.

Πάντως μάγκες παρ’ όλο που το Ζαχαρόπουλο δεν τον πάω ούτε γω, για τους ίδιους λόγους που αναφέρατε (και μην ακούσω κανα προβοκατόρικο σχόλιο από Bleedin :p), στις μουσικές γνώσεις τον παραδέχομαι και δε νομίζω ότι προτείνει μόνο φλύαρες υπερτεχνικούρες. Και κλασσικές power-ιές βάζει στη στήλη του, και κάτι υπερθεριακλίδικες doom-ιές που βέβαια εναπόκεινται και στο προσωπικό γούστο του καθενός, αλλά προσωπικά με κάνουν να υπομένω όσο μπορώ τις παρόλες του, διαβάζοντας από τις πρώτες τη στήλη του κάθε μήνα μόνο και μόνο για να βρω πράγματα που ξέρω ότι μ’ ενδιαφέρουν.

Και στην τελική αυτή είναι για μένα η ουσία του να διαβάζεις ένα εξειδικευμένο περιοδικό, αποκλειστικά για ενημέρωση και όχι για να “ταυτίζεσαι” με τα ψυχολογικά του κάθε συντάκτη ή να θαυμάζεις ή να βγάζεις σπυριά με το λεξιλόγιο ή το ύφος του.

Εγώ για παράδειγμα το Χρονόπουλο τον θεωρώ τον μεγαλύτερο φανφαρόνο στο Χάμμερ (μία δεν κλάνει μπροστά του ο Ζαχαρό!), αλλά αυτά που ακούει/προτείνει/βάζει σε λίστες κτλ. συνήθως τα λαμβάνω υπ’ όψιν, γιατί θεωρώ ότι όπως και να χει το άτομο έχει αναπτύξει μουσικό ή έστω “μεταλλικό” κριτήριο. Ενώ το Γιοβανίτη ας πούμε παρ΄ όλο που τον εκτιμώ περισσότερο σε επίπεδο “οικονομίας της γλώσσας”, ύφους κτλ., ε δεν τον πολυπροσέχω γιατί το 80% αυτών που ακούει εγώ δεν τα παλεύω μία.

Επίσης συμφωνώ για Κισσατζεκιάν και ειδικά για Καραολίδη. Τον πρώτο είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά και είναι και γαμώ τα άτομα (και με γαμώ τα μουσικά γούστα), ενώ ο Χάρης όπως είπε και ο Red Rum έχει ακούσει περισσότερη μουσική απ’ όση πιθανότατα έχουμε ακούσει όλοι μαζί εδώ μέσα (και αυτό φαίνεται).

Ένας από τους συντάκτες που μου λείπουν πάντως είναι ο Γιάννη Βιδιαδάκης. Πού χάθηκε αυτό το παλικάρι ρε γαμώτο, ήξερε τη δουλειά του όσο λίγοι.

Όντως, έχουν πολύ πλάκα:wink::!::!:

Η καραολιδη ή γιοβανιτη ηταν μια κριτικη που θυμαμαι που το μονο που ελεγε ηταν
Αυτος ο δισκος ειναι σκατα. Σκατα ειναι αυτος ο δισκο. Ο δικος αυτος ειναι σκατα. Ειναι σκατα αυτος ο δισκος κτλ κτλ…
ΕΠΟΣ

Καραολίδης! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Oι κριτικες απο τον Πουσιο ειναι οι πιο γελοιες σε ολο το Hammer.Αν θες να λεγεσαι σοβαρος συντακτης σε σοβαρο περιοδικο δε κανεις κριτικες του στυλ "αμα δεν ειναι Sabbath,Nile,Cannibal Corpse κλπ ειναι σκατα,να ψοφησει,μαλακια"και τετοια.

Κανε μια σοβαρη κριτικη η βουλωστο.

Καλά ο Πούσιος είναι γενικά πολύ μεγάλος καραγκιόζης και όλο αυτό το “Τι έγινε αγοράκια δεν το αντέχουν τα αυτάκια σας τόσο βαρύ πράγματα άντε ακούστε τίποτα στρουμφάκια και αφήστε τα αυτά για τους άντρες”(να μην παρεξηγηθώ και γω μπορεί να πω καμιά φορά κάτι τέτοια ωραία αλλά φαντάζομαι ότι κάποιος καταλαβαίνει ότι το λέω χιουμοριστικά) στυλάκι μου δίνει στα νεύρα.

Αν δεν βαριέται κάποιος ας ποστάρει κανά τέτοιο έπος.:smiley:
Γενικά σε διάφορα κειμενάκια έχω ρίξει πολύ γέλιο με διάφορα σχόλιά τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι κριτικές που έχουν κάτω από 5 μερικές φορές είναι όλα τα λεφτά. Άμα βρω καμιά καλή στα παλιά μου τεύχη θα ποστάρω:)

Ρε παιδιά, το ‘‘Κάφρος και πολιτεία’’ ξέρει κανείς τελικά ποιοι το έγραφαν; :!:

Αγόρος-Κουρτογιάννης.

Άλλοι θεοί κι αυτοί. Αιώνιο respect σε αυτήν τη στήλη μόνο και μόνο γιατί μου έμαθε τους Catharsis.

Κάφρος και πολιτεία best, συζήτηση για γυναίκες-καφρούδες.

“-Yπάρχει τίποτα πιο ωραίο στον κόσμο απ’ το να ξύνεις τα @ σου ακούγοντας Dying Fetus?”

" -Nα ξύνεις τα @ σου ακούγοντας Dying Fetus και να γουστάρει κι η γκόμενά σου δίπλα"

#-o:lol: Θεόθεοι.

Το Εxtreme Conditions του Τσούνταρου πάντως είναι πολύ καλό…

ntαξ, κουρτογιάννης έχει μεγάλες γνώσεις στο χαρκορ, και ΘΕΟΚΟΥΛΑ γούστα, αλλά συντακτικά είναι ο Τάγκαλος των 00ς ε!
Τα κείμενά του δεν βγάζουν νόημα με την καμία λέμε!
Αλλά ναι, κι εγώ έμαθα πολλές μπαντάρες από αυτόν.
Eyehategod π.χ. που τους αποθέωνε.

Το κάφρος κ πολιτεία ήταν αυτό που είχαν μια φωτό παραμορφωμένη σε ένα κύκλο; Και η στήλη δε κράτησε πολύ καιρό, κανα χρόνο;; Αν ναι τότε…δε μου άρεσε καθόλου :stuck_out_tongue:

Ο Αγορος ενω τελη 90’s με αρχες 00’s που τον παρακολουθουσα μου εμαθε πολλα γυρω απ’το hardcore δυστυχως σημερα εχει ξεπεσει αρκετα(δε μιλαω για τη στροφη που πηρε αλλα για τον τροπο που αντιμετωπιζει σημερα τη σκηνη).Κριμα.:frowning:

Το Κουρτογιαννη παλι ποτε δε τον πηγαινα σαν συντακτη(αν και σε σημεια εχουμε κοινα ακουσματα).

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ακριβως αυτο!Ποσες φορες εχω διαβασει συνεντευξεις απο μπλακ μεταλ μπαντες η ακομα και νεα τους για αυτο το λογο( αν και παλιοτερα παντα το διαβαζα ολοκληρο:p)…
Ο Πουσιος μαλιστα ειναι και αρχισυντακτης του horror ε
Ο Χρονοπουλος για μενα ειναι μαλλον ο χειροτερος μαζι με τον τον Δ.Ζαχαροπουλο και αυτον τον Συμελιαδη(δεν αντεχω να διαβαζω κριτικες του…ειναι τοοοοσο κλισαρισμενες γαμωτο…και τα γοσυτα του νομιζω)…Χρονοπουλο δεν διαβαζω καν το editorial πια…Το editorial που κανονικα ειναι μια απο τισ σημαντικοτερες στηλες του καθε εντυπου αφου δινει χαρακτηρα…Ενταξει ελεος πια…Παντα θε εκθειαζει το δισκο του μηνα ή το γεγονος του μηνα και θα λεει για νυχτες μπροστα σε μπαρ και τελειωμενα μπουκαλια…Αληθεια εχετε διαβασει ποτε κακη γνωμη για αλμπουμ?
Μας λειπουν συνεντευξεις μπλακ μεταλ μπαντων παντως…Το horror εχει γεμισει με ποστιες και τετοια…Θελω ‘‘υμνουμε το σατανα’’ κλπ…

καλα δεν ειπα πως ο δισκος ειναι ασχημος, αλλα και ετσι να μην ειναι σχετικα με την προωθηση και φαν να εισαι, γραφεις για να δωσεις μια ιδεα σ’αυτον που δεν το χει ακουσει περι τινος προκειται. γι αυτο παιρνει ο αλλος το περιοδικο. δεν γραφεις για να τα διαβαζεις εσυ και να αυνανιζεσαι μετα σκεπτομενος το ποσο γαματος εισαι.

ενταξει δεν ειπα εγω οτι πρεπει να ταυτιζεσαι, αλλα απο την στιγμη που σημερα την αναγκη για ενημερωση την καλυπτει το νετ, οταν δινεις λεφτα για ενα περιοδικο (που με 5 ευρω παραπανω αγοραζεις σι ντι) περιμενεις να διαβασεις και 2 σοβαρα πραγματα και οχι μια-δυο προτασεις για αλμπουμ και να μην το ξαναπιασεις μετα στα χερια σου. εγω αυτο που περιμενω απο ενα εντυπο, περα απο το αν διαφωνω η συμφωνω με τις κριτικες (που αυτο πραγματικα ειναι το τελευταιο), ειναι να εχει ατομα τα οποια θα με κερδισουν μεσα απο τις γενικες αποψεις και νοοτροπιες που εκφραζουν στα γραπτα τους.
ως τωρα το περιοδικο που βρηκα πιο κοντα σ’αυτα που περιμενω (στον χωρο του ροκ παντα και στην Ελλαδα) ηταν το Rockon (αν θυμαμαι καλα) που δεν κυκλοφορησε και πολυ καιρο αλλα το εβρισκα αρκετα καλο.

τι θα πει δεν γινεται δουλεια. αν αυτο που σου προσφερει ο αλλος ειναι καλυτερο γιατι να μην το προτιμησεις? καλα για τα σι ντι κτλ ειναι αλλο θεμα, αλλα σχετικα με την ενημερωση δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα.

και δεν ειναι για τα λεφτα και το τσαμπα αλλα για το τι εχεις να κερδισεις . 2 περιοδικα παντως που τα βρισκω αξιολογα τα αγοραζω καθε μηνα.

Oντως το Rock On, ηταν πολυ καλο περιοδικο, μακρια απο τους οπαδισμους του hammer.
Τα πρωτα μουσικα περιοδικα που πηρα ever, ηταν δυο τευχη rock on, και μεσα απο εκει εμαθα και πολλες μπαντες που στη συνεχεια καποιες εξελιχθηκαν σε πολυ αγαπημενες μου.

vangelis εννοειτε αυτο αλλα καποιος που γουσταρει να αγοραζει κατι γιατι να μην το περνει;