Βασικά η μεγάλη έκπληξη του αφιερώματος (μεγαλύτερη και από το δίσκο της πρωτιάς) ήταν ότι έλειπαν, αν θυμάμαι καλά, τα “No Prayer for the Dyin’”, “The X Factor”, “Virtual XI”, “Brave New World”, “Dance of Death” και “A Matter of Life and Death”.
Εμενα περισσοτερη εντυπωση μου εκαναν τα 100 καλυτερα του 95 οπου ειχαν βγαλει 2 venom στη 50αδα τοσα πολλα skyclad και τα kings of metal,triumph of steel…Νομιζω πως εχουν καλυτερεψει τα πραγματα…
…και ούτε ένα Iced Earth:p:!:
Το κακό είναι ότι για τα άλμπουμς δεν γράφεται κάτι που δεν έχει χιλιογραφτεί, κάτι που θα πεις ααααααααα αυτό τώρα το έμαθα, και έτσι η χρησιμότητά του περιορίζεται σε καινούριους metalheads, που θα μάθουν για τα all time clasics:!:
E βασικα δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αλλο να γραφτει…Πλεον και ειδικα για αυτα τ ααλμπουμς εχουν γραφτει ολα απο ολους…Οι οπαδοι με τοσες πηγες πληροφορησης και τοσα αφιερωματα κλπ τα εχουν διαβασει ολα οποτε λογικο ειναι τετοιου ειδους αφιερωματα να εχουν ενδιαφερον μονο για καινουριους…Δηλαδη αν τωρα ξεκινουσα να ακουω θα το εβρισκα πολυ ενδιαφερον…
Κατι αλλο…Αναλογα με την πολιτικη προωθησης γκρουπ απο το χαμερ εχουν αλλαξει και οι θεσεις…Ειμαι σιγουρος πχ πως εκεινη την περιοδο(95) οι Skyclad τρωγαν τρελο προμοσιον.
Γενικά σε σχέση με του 95 είναι καλύτερο, οκ κι εμένα οι Metallica είναι η αγαπημένη μου μπάντα αλλά 3 μέσα στην 5αδα ήταν υπερβολή! Λογικό είναι μπάντες σαν τους Skyclad να μην είναι μέσα όπως ήταν τότε. τότε ήταν στα πάνω τους και ερχόντουσαν και σχετικά συχνά και στην Ελλάδα. Τώρα ούτε καλούς δίσκους έχουν(ουτε φυσικά και τον Martin) αλλά ούτε και στην Ελλάδα έρχονται. Και επίσης πολύ σημαντικό ότι το επίπεδο γνώσεων έχει ανέβει αρκετά! Τότε όλοι ξέραμε πολύ λιγότερες μπάντες από ότο τώρα.
Δεν το αγόρασα απλά έπεσε στα χέρια μου
το metalhammer δεν παιζει να την παλευει και πολυ. Δεν ειναι δυνατον να λειπει το Mob Rules, το toxicity καπου στο 40 και το Last in Line toy Dio στο 150. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΛΕΗΣΟΝ
Η πλειοψηφια οσων ψηφισαν εννοεις.
Συμφωνω και βασικα κ αυτοι που ψηφιζουν γτ παιρνουν καποιοι το περιοδικο που εχουν τοπικο ηρωα τους Linkin Park…
KISS-DESTROYER στο νουμερο 138??? πλακα κανουμε τωρα?? μονο εγω το τιμησα?? πρωτο-πρωτο το ειχα σε 4 κουπονια…γενικα παντως υπαρχουν αρκετα κουλα στα αποτελεσματα αλλα αυτο ειναι λογικο λογω της διαφορετικοτητας των ανθρωπων… αλλα υπαρχουν κ πολυ κουλα που δεν δικαιολογουνται με τιποτα…πχ rotting christ στα πρωτα 100???#-o#-o#-o
Κανά αλάνι να σκανάρει την σελίδα να δούμε την λίστα;;;
Μιας και το ανέφερες, μην τολμήσει και το κάνει κανείς και δε βάλει σπόιλερ, μαύρο φίδι που τον έφαγε:lightsabre:. Γενικώς όποιος είναι να πει κάτι για την κατάταξη, ας βάλει σπόιλερ. Εγώ που δεν έχω πάρει ακόμα το περιηοδικό δε θέλω να ξέρω τίποτα.
Red Rum δε χάνεις και τίποτα άμα στη δείξουνε τη λίστα. Νταξ το πιο πεταμένο δημοψήφισμα που έχω δει ποτέ μου στο Hammer. Αν το δείγμα που ψήφισε είναι αντιπροσωπευτικό άστα να πάνε. Η αποθέωση της παρελθοντολαγνείας,της γεροντοξεκουτίασης και του γεγονότος ότι ο έλληνας έχει την εντύπωση ότι η μουσική τέλειωσε με το ζόρι κάπου στο 95(και πολύ που λέω δηλαδή). Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πλήρης απουσία του ακραίου ήχου(Μη φανταστείς τίποτα εξεζητημμένο και Ultra Intelectual το Death Metal τελειώνει στους Death, ούτε καν οι Morbid Angel και οι Entombed δεν ήταν στην 200άδα). Σχεδόν χάρηκα που μέσα στη λίστα ήταν οι(αντιπαθέστατοι προς εμέ) Opeth, System Of A Down, Anathema και 2-3 albums της περιόδου 95-2009.
Ναι έχεις δίκιο δεν έχουν γίνει ακόμα μουσιακά αυτά τα Albums για να τα δεχτούμε σαν κορυφαία. Μάλλον όταν τα ξεθάβουν κάπου στο 2100 να είναι άξια να μπούν σε κάποια λίστα κάπου στα 5000 πρώτα.
επίσης επειδή τυγχάνει να έχω απίστευτη μνήμη
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=624659&postcount=240
Από πότε οι Faith No More μέσα σε ούτε καν 3 μήνες σου γίναν τόσο ιστορικά ιεροί για να θεωρείς ιεροσυλία το να μην υπάρχουν μέσα σε μια τέτοια λίστα ενώ όλοι οι άλλοι που ανέφερες μετά από 5+ χρόνια από τότε που κυκλοφορήσαν οι δίσκοι είναι ανάποδα ιεροσυλία το να είναι μέσα? Α ρε τι σου είναι το ταμπού των μεταλοαλτερνατιβοροκογουατέβερπατέρων σε ένα δημοψήφισμα που κανονικά ούτε καν χωράνε(το είπαν ξεκάθαρα οι Hammerάδες, το δημοψήφισμα είναι Metal).
Ρε Κιράτζε από ποια οπτική ακριβώς θεωρείς ότι είναι θετικό που δεν υπήρχαν οι Skyclad? Ώρα είναι να μας πεις ότι είναι και προιόν Marketing.
Εν κατακλείδι, που είναι οι Ministry, Strapping Young Lad, Ark, Shadow Gallery, Pain Of Salvation, Meshuggah, Neurosis, Burst, Thorns, Hammers Of Misfortune, Slough Feg, Arcturus, My Dying Bride, Isis, Primordial, Lamb Of God κτλ? Υπόψιν ότι κάποια από αυτά τα συγκροτήματα δεν μου αρέσουν καν. Το προβλημα μου είναι ότι ο μεταλλάς “αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται”, όταν οι Guardian και οι Iced Earth(ασχολίαστη η όποια εμπάθεια υπάρχει προς το όνομα τους σε κάθε αναφορά) ψηφίζοταν τότε, προφανώς όλοι όσοι ψηφίσαν τότε ακούσανε, καβλώσανε, γίναν αγαπημένα τους Albums και στείλαν. Έτσι πάει το πράμα, δεν περιμένεις να γίνει κάτι ιστορικά αποδεκτό και μουσειακό, το ψηφίζεις γιατι είσαι οπαδός και το αγαπάς.
Έχει πλάκα, πάντως. Θέλω να δω πόσοι θα πούνε ‘‘ααααα, δεν έβαλαν τα δικά μου, το Hammer και ο Χάκος φταίνε!’’. Αλλά θα μου πεις τέτοια μυαλά έχουνε όσοι ψηφίζουνε και μετά κράζουνε το Hammer. Αυτά δεν αλλάζουν.
Καταρχας στα αποτελεσματα δεν φταει το χαμερ τουλαχιστον στο βαθμο που αυτο δεν διαμορφωνει συνειδησεις που ομως ξερουμε οτι το κανει…
Μαλλον μονο εγω πιστευω οτι για ενα τετοιο δημοψηφισμα ειναι αρκετα λογικα τα αποτελεσματα…Φιλε darth σε συμπαθω γενικως πολυ αλλα το συγκεκριμενο σου ποστ το βρισκω λιγο ακυρο με την εννοια οτι το συγκεκριμενο δημοψηφισμα ειναι μεταλ δημοψηφισμα και στο μεταλ οι μεγαλυτεροι δισκοι βγηκαν τοτε(ειτε αυτο λεγεται 70s ειτε 80s) οποτε που το περιεργο στα πρωτα 30 τουλαχιστον…Αυτοι οι δισκοι εχουν πουλησει εκατομμυρια,εχουν αποδειξει στον χρονο την αξια τους,εχουν επηρεασει τα τωρινα συγκροτηματα.Δεν μιλαω παρελθοντολαγνικα(!) αλλα με ορθολογικη διαθεση.Ουτε θελω να πω οτι μια τετοια λιστα οπως διαμορφωθηκε ειναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ.Αλλα νομιζω θα εβγαζε ματι αν στη θεση των Slayer η των pantera βρισκονταν οι Lamb of God h στη θεση των Manowar oι Slough feg…Σιγουρα τα συγκροτηματα που αναφερεις εχουν βγαλει και συνεχιζουν και βγαζουν δισκαρες αλλα το δημοψηφισμα μιλαει για τους αγαπημενους δισκους εβερ!Ελπιζω να καταλαβες που το παω…
Απο την αλλη και γω θα ηθελα παραπανω πλουραλισμο στο αποτελεσμα με καποια συγκροτηματα απο αυτα που αναφερες να ειναι μεσα(σιγουρα οχι oi hammers,slough feg,burst,ark και φυσικα δεν εχιε σχεση με εμπαθειες) τουλαχιστον στη 200αδα αλλα θεωρω οτι τους περισσοτερους μεταλλαδες τους εχουν σημαδεψει περισσοτερο(και κατ εμε οχι αδικα) αλμπουμ των maiden των metallica των sabbath χωρις να ακυρωνουν σε καμια περιπτωση νεοτερες δισκαρες…Για την ιστορια στη λιστα που τελικα δεν εστειλα ειχα 3 μειντεν και αλλα 3 ryche…
Να υπηρχαν οι skyclad θα το ηθελα…Να υπηρχαν οι skyclad με 4 αλμπουμς οπως στο δημοψηφισμα του 95 θα το θεωρουσα καπως γελοιο…Χωρις να ξερω σιγουρα(αφου τοτε ημουν πολυ μικρος η για αλλους στη καταλληλη ηλικια για χαμερ:p) πιστευω οτι το χαμερ θα χε δημιουργησει αρκετο θορυβο με τα τοτε συγχρονα αλμπουμς των skyclad για να εχουν συγκεντρωσει τοσο υψηλες βαθμολογιες.
To πιο σημαντικό σ’ αυτά τα δημοψηφίσματα είναι τα στοιχεία, ηλικίες, ταυτότητα συμμετεχόντων, κλπ. Δηλαδή αν η πλειοψηφία ήταν από 32+, το θεωρώ λογικό να είναι πήχτρα στα 80ς, αν είναι 25+ να έχει πολλά 90ς, αν είναι 18+ να χει 00ς.
Εγώ θα ήθελα να έχω στείλει μια λίστα, έφτιαξα σε 10 λεπτά μια πρόχειρη όταν το διάβαζα στην τουαλέτα , αλλά δεν την έστειλα ποτέ. Ούτε την είδα συμβολή, μιλάμε ούτως ή άλλως για το μεγαλύτερο καλούπωμα της σκέψης. Δε φταίει το χάμερ, έτσι είναι τα πράγματα. Στην τέχνη δεν υπάρχει ο όρος καλύτερο. Τι πάει να πει καλύτερο? Υπάρχει βέβαια ο όρος σημαντικότερο, αλλά μόνο όταν υπάρχει παράμετρος, κριτήριο, προυπόθεση, ορισμός. Ακόμα και αν οι παράμετροι που ετίθεντο ήταν οι ίδιοι για όλους τους συμμετέχοντες, πάλι δε θα μπορούσες να το πεις αυτό. Βασικά η όλη φάση είναι μια σφυγμομέτρηση των αναγνωστών του περιοδικού και κατά πόσον τολμούν.
Ας πούμε ο δάσκαλος μουσικής μου είναι μιντ-τριαντάρης, και από μέταλ ακούει κλάσικς πράγματα. Μπορώ να τον πείσω εγώ να ακούσει Μάστοντον γιατί υποθετικά ταιριάζουν με τα ακούσματά του? Φυσικά και όχι, αν δε θέλει ο ίδιος. Έστω και τον έπειθα λοιπόν, θα τόλμαγε ποτέ να τους βάλει στη λίστα του με τα καλύτερα αν γινόταν σε 10 χρόνια ξανά? Δε νομίζω, κι αυτός είναι απλά ένας από αυτούς που ψηφίζουν.
Κιράτζε κατά πρώτο λόγο διαφωνώ καθέτως ότι οι μεγαλύτεροι δίσκοι του Metal βγήκαν στα 70’s και τα 80’s(ή τουλάχιστον οι καλύτεροι). Εκτός και αν εννούμε Metal το ίδιο πράγμα που εννοούσαν οι τότε οπαδοί γιατί εγώ προσωπικά μέσα σε όλα αυτά που ακούω και στην αντίληψη που έχω για το Metal, πολύ πιο κοντά μου θεωρώ τους Fear Factory, Neurosis, All Out War παρά τους Motley Crue, Guns ‘n’ Roses, AC/DC, Deep Purple. Από τη λίστα με τα 30 πρώτα παίζει να έχω 5-6 μέσα σε αυτή που θα έστελνα γιατί δεν είναι αγαπημένα μου όση ιστορική σημασία και αν έχουν και μου είναι και δύσκολο να πιστέψω ότι δεν ισχύει και για τους περισσότερους αυτό πόσο μάλλον όταν δεν είναι και κωλόγεροι σαν εμένα αλλά εικοσάρηδες και έχουν τόση απόσταση με όλα αυτά όσο και εγώ με τον Elvis(που λέει ο λόγος). Όπως το λες εσύ αυτό σχετικά με την ιστορική αξία κάποιων πραγμάτων θα μπορούσα και γω να σου φέρω ένα σωρό άλλα παραδείγματα που δε μπήκαν μέσα αλλά είναι “αντικειμενικά” καλύτερα. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η όλη νοοτροπία του τι θα ακούσει και θα γουστάρει κάποιος(και εντέλει θα ψηφίσει) είναι τοοοοοοοοοόσο προβλεπόμενη και “ιστορικά σωστή” που καταντάει αστεία. Βέβαια ακόμα και εκεί να το πας σκατά ενημέρωση δείχνει το δημοψήφισμα. Αντε βρες εκεί μέσα Solitude Aeturnus, Morbid Angel, Testament, Destruction, UFO, Blue Oyster Cult, Virgin Steele, Bathory(βασικά πράγματα δηλαδή) κτλ. Θα γκρινιάξω σαν πιουρίστας αλλά ακόμα και το Hard Rock δε θα έπρεπε να υπάρχει εκεί μέσα.
Τώρα όσον αφορά το άλλο που ανέφερες σχετικά με το τι θα με χάλαγε αν έλειπε και τι όχι, στα σίγουρα ο καθένας δε θα το ανέλυε τόσο αν μπαίναν τα “δικά του” αντί για τις “μαλακίες που ψηφίσαν” αλλά ναι εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να μπαίναν οι Lamb Of God στη θέση των Pantera(είναι καλύτεροι ούτως ή άλλως:)), οι Pain Of Salvation στη θέση των Theater(επίσης μου αρέσουν περισσότερο), οι Slough Feg στη θέση των Manowar θα με χαλάγαν αλλά ναι δε θα χα πρόβλημα, οι Haunted στη θέση των Exodus κτλ. Βέβαια θα προτιμούσα όλα αυτά να παίρναν τη θέση πεταμενιών τύπου Motley Crue, Def Leppard, Whitesnake κτλ. μιας και δεν έχουν θέση σε τέτοιες λίστες. Δε με χαλάνε αποκλειστικά τα Albums σαν Albums αλλά η πεποίθηση ότι όλα μέχρι ενός σημείου ήταν και τώρα βολευόμαστε με τα αποφάγια(γιατί δεν είναι έτσι) και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ακούνε σαν ρομπότ-γίδια.Απλά μου φαίνεται αστείο το να μη μπορεί κάποιος νεώτερος να ταυτιστεί με πράγματα του σήμερα αλλά με πράγματα που ούτε τα έζησε, ούτε τα είδε από πρώτο χέρι και πολύ πιθανόν του ακούγονται και αντίκες(όπως ακούγοταν σε μένα πράγματα των 70’s).
To δεύτερο σκέλος είναι λιγότερο σημαντικό από το υπογραμμισμένο, αλλά σ’ αυτό συμφωνώ 1234637659609870970%
ανουσια πραγματα
τι νοημα εχει αυτο το δημοψηφισμα???
να χωρεσει αγαπημενα αλμπουμ 4 δεκαετιων μουσικης σε μια λιστα??
και ποιο ειδος?
rock, hard rock ή metal?
και απο τη στιγμη που ο περισσοτερος κοσμος θα ψηφισει κλασσικα αλμπουμς με τα οποια μεγαλωσε και τον σημαδεψαν
ποια η ουσια??
να δουμε ποιο αλμπουμ των maiden,metallica,sabbath ειναι ποιο αγαπημενο???
μαλακιες
καποια ουσια θα ειχε ενα δημοψηφισμα ανα ειδος
αλλα και παλι με τα τοσα subgenres αντε βγαλε ακρη
Απαντηση και στους 2…Ο διαγωνσιμος ηταν αρκετα ανοιχτος και προσωπικα πιστευω οτι ο καθενας επρεπε να ψηφισει τα αγαπημενα του αλμπουμ.Οποτε εγω δεν μιλησα για καλυτερα με αυτη την εννοι που το λεει ο redrum.Απλα το αγαπημενο εχει σχεση με το τι θεωρειται καλυτερο η το τι ακους οταν ξεκινας να ακους μουσικη και σε στιγματιζει.Δηλαδη οι εννοιες διαχρονικοτητα και το πσοο εχουν επηρεασει στιγματισει και αλλαξει τη μουσικη καποιοι δισκοι του παρελθοντος φαινομενικα δεν εχουν σχεση οταν πας να ακουσεις ενα δισκο αλλα οταν ακουεις περισσοτερο τη μουσικη το καταλαβαινεις.Επειδη το πα λιγο περιεργα δινω παραδειγμα υποθετικο πληρως…Οταν μεσα σε γαματο δισκο lamb of god(ρε τι επαθα με αυτους) βρισκεις ριφς που σου φερνουν στο μυαλο ξεκαθαρα slayer που ειχες ακουσει καποια χρονια πριν νομιζω οτι αυτα που αναφερα παραπανω αποκτουν βαση και οι δισκοι τα ξινομουνται μεσα σου καπως…Φυσικα και δεν ειναι αυτο το κριτηριο για να βγαλεις τους αγαπημενους σου δισκους…υπαρχουν αλλα 1002.
Darth…Στη πρωτη παραγραφο το λες και μονος σου…’‘πολυ πιο κοντα μου’’…εγω πιο πανω σου μιλαω με καποια πιο αντικειμενικα κριτηρια …Και μενα πχ οι deep purple δεν μου λενε τιποτα ομως το θεωρω λογικο να εχουν 2-3 αλμπουμς μεσα στη 50 αδα αφου εβγαλαν τεραστιους δισκους-οροσημα κλπ κλπ…
Επισης δεν συμφωνω οτι ταυτιζεσαι μονο με πραγματα που βγαινουν στον καιρο σου…Εγω εχω ταυτιστει και με τους thin lizzy του 76 και με τους queensryche του 84 και με τους anathema του 99 και με τους dredg toy 2009…θεωρω οτι για να μιλαει κατι σε σενα δεν χρειαζεται να σου ειναι συγχρονο…Το ιδιο ισχυει και για καθε εργο τεχνης…
‘‘Αντε βρες εκεί μέσα Solitude Aeturnus, Morbid Angel, Testament, Destruction, UFO, Blue Oyster Cult, Virgin Steele, Bathory(βασικά πράγματα δηλαδή) κτλ. Θα γκρινιάξω σαν πιουρίστας αλλά ακόμα και το Hard Rock δε θα έπρεπε να υπάρχει εκεί μέσα.’’
Ξανα-ματα-λεω οτι δεν θεωρω το αποτελεσμα του δημοψηφισματος ουτε τελειο ουτε σωστο…Απο την αλλη δεν πιστευω οτι σε 100 θεσεις μπορουν να χορεσουν και ολα…Σιγουρα καποια απο αυτα θα επρεπε να υπηρχαν…επρεπε…παλι στο αντικειμενικο παει…ειναι λογικο ετσι?
‘‘Δε με χαλάνε αποκλειστικά τα Albums σαν Albums αλλά η πεποίθηση ότι όλα μέχρι ενός σημείου ήταν και τώρα βολευόμαστε με τα αποφάγια(γιατί δεν είναι έτσι) και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ακούνε σαν ρομπότ-γίδια.’’
Μα επειδη ολα αυτα τα αλμπουμ που λες δεν ειναι μεσα στα 100 καλυτερα η οτιδηποτε δεν σημαινει οτι βολευομαστε με αποφαγια ημαρτον…Εχουν βγει μεγατονοι καλης μουσικης και συνεχιζουν και βγαινουν…
Αυτο που λεω εγω ειναι οτι οταν βγαινουν τα 100 αγαπημενα αλμπουμ μια μεγαλης ομαδας ανθρωπων ειναι λογικο τις περισσοτερες θεσεις να τις καταλαμβανουν αλμπουμ των μεγαλυτερων συγκροτηματων που εχουν ακουστει παρα πολυ συνεχιζυν να ακουγονται,εχουν καταξιωθει,εχουν εντυπωθει στους ακροατες και τελος παντων ειναι συνιφασμενα με αυτη τη μουσικη…Δεν μιλαμε ουτε για οδηγο εκμαθησης καλου μεταλ,ουτε για τα 100 πρωτα βηματα του ψαγμενου μεταλ.Αλλωστε και οποιος θα παει να ακουσει solitude πρωτα θα ακουσει candlemass.
Sorry για το σεντονι ποστ…Κουβεντα να γινεται δηλαδη…
Προφανώς και κουβέντα να γίνεται, δε διακυβέυεται τίποτα με αυτό το δημοψήφισμα απλά μπορούμε να βγάλουμε κάποια στατιστικά συμπεράσματα και είναι και μια καλή αφορμή για κουβέντα. Με κατάλαβες λάθος όσον αφορά το Part του να ταυτίζεται κάποιος με πράγματα της εποχής του. Δεν εννούσα κάποιος να έχει ακούσματα μόνο του καιρού του(δε μιλάμε για φοιβοσκυλάδικα για να ξεχνάμε ότι έχει βγει παλιότερα), το πρόβλημα είναι να καθορίζεται κάποιος(μουσικά) με πράγματα μόνο 20ετίας και βάλε. Το έλεγε και στο μέρος των στατιστικών αυτό το πράγμα, το 95 οι δουλειές 5ετίας που ήταν μέσα εκεί ήταν περίπου 40 ενώ τώρα 5-6. Δε σου φαίνεται καθόλου περίεργο αυτό? Δηλαδή τα Albums που βγαίνουν από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να φάνε 10ετία και βάλε για να θεωρούνται αναγνωρισμένα? Μήπως είναι τόσο σκατά που δεν αξίζουν καν να τα σκεφτόμαστε? Εγώ πάντως δεν το βλέπω έτσι και αν μη τι άλλο αν το ένα σκέλος που αφορά τη διαχρονικότητα αυτής της μουσικής είναι να βγάζει αριστουργήματα που αντέχουν ακόμα ύστερα από τόσα χρόνια, το άλλο σκέλος όμως είναι το να μπορεί να εξελλίσεται και να βγάζει τέτοιους δίσκους σήμερα και αύριο και μετά από πολλά χρόνια και να μην καταντάει μουσιακή καρικατούρα για όσους το βλέπουν απέξω.