Metal Hammer vs RockHard

δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αξιζουν οι rotting christ ,οι opeth και οι nevermore να βρισκονται σε δημοψηφισμα με τα 100 καλυτερα αλμπουμ του μεταλ?αν προσεξες ειπα οτι ειναι πολυ καλοι οι δισκοι,αλλα πιστευω οτι ακομα δεν γινεται να θεωρηθουν τοσο σπουδαια αλμπουμ μονο και μονο επειδη τα τελευταια χρονια εχουν φαει τοσο προμοσιον απο το χαμερ.αν ξαναγινει το δημοψιφισμα σε 15 χρονια θα ειναι ιδια περιπτωση με τους skyclad.σε αυτο με τους faith no more εχεις εν μερει δικιο,αλλα οτι εχω ακουσει μου αρεσε,ειναι πολυ καλοι δισκοι και εχουν αφησει και καποια ιστορια και ειναι σχετικα προσφατοι.και στο κατω κατω ομως και τους wasp δεν τους ηξερα πριν πεντε μηνες και ακουσα τον πρωτο δισκο τους και εγινε απο τους αγαπημενους μου.

Αν και συνήθως συμφωνώ με τον Darth, αυτή τη φορά τείνω να συμφωνήσω με τον Κιράτζο. Μπορεί να είναι όντως υγιές να συμβαδίζει κανείς με την εποχή του από πλευράς ακουσμάτων, αλλά υπάρχει και η άλλη διάσταση σ’ αυτό το ζήτημα, ότι αν αυτό εκβιάζεται και γίνεται επιτηδευμένα στο τέλος δε δημιουργεί γνήσιους οπαδούς/μουσικόφιλους αλλά αποστασιοποιημένους ξερόλες/παρατηρητές της μουσικής επικαιρότητας. Κι αυτό είναι χειρότερο από την προβλεψιμότητα και τον μονόπλευρο χαρακτήρα που ως ένα βαθμό όντως χαρακτηρίζει λίστες σαν κι αυτήν που συζητάμε. Με άλλα λόγια εγώ προτιμώ τον πιτσιρικά που με πάσα ειλικρίνεια εκφράζει τη λατρεία του στους Maiden, τους Metallica και τους Iced Earth και δεν κρύβει το ότι από κει και πέρα δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα, από τον σοφιστικέ τύπο του στυλ “ακούω τα πιο ψαγμένα/προχωρημένα/σουπερουάου πράγματα από όποιο είδος και υπο-είδος σκληρής και μη μουσικής μπορείς να φανταστείς, άσχετα αν το καθένα το έχω ακούσει το πολύ 3-4 φορές”. Και πιστεύω ότι γενικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να ταυτίζεται με οποιοδήποτε συγκρότημα από οποιαδήποτε περίοδο του κάθεται καλά στο αυτί, την καρδιά και το μυαλό, άσχετα αν δεν τους συνδέει τίποτα κοινό από πολιτιστικής κτλ. σκοπιάς, γιατί πάντα αυτό που προέχει είναι η ίδια η μουσική. Εμένα κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να μη με εκφράζουν οι Cream, οι Yardbirds και ο Jimi Hendrix των late 60’s, αλλά οι Slipknot και οι Disturbed των 00’s. Τί να κάνουμε τώρα δηλαδή.

Θα συμφωνήσω πάντως ότι η μαγκιά είναι να έχεις μοναδικό κριτήριο το τί σου αρέσει, μακριά από οποιοδήποτε “πρέπει” και “είναι λογικό να”. Σήμερα μιλούσα με τον αδερφό μου, και ορμώμενοι από το δημοψήφισμα του Χάμμερ επιχειρήσαμε, έτσι για να περάσει η ώρα, να σκαρώσουμε λίστες με τα δικά μας 30 αγαπημένα albums. Είχαμε πολλά κοινά (και οι δύο γεμίσαμε τις λίστες μας με Judas Priest, Led Zeppelin και Black Sabbath π.χ.), αλλά κάποια στιγμή ο αδερφός μου λέει “Mars Volta - Bedlam in Goliath”. Τότε εγώ ξαφνιάζομαι και λέω “σοβαρά τώρα;” “Σοβαρότατα”, μου απαντάει. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, ε, ναι, γιατί όχι;

Μπάτσο στα γούστα ενός ανθρώπου δεν παίρνει κανέναν να παριστάνει. :wink:

Eν τω μεταξυ κανεις δεν αγοραζει χαμμερ αλλα με καποιο τροπο σε ολων τα χερια πεφτει πανω.
Βαζω στοιχημα οτι το περιοδικο πουλαει μονο ενα τευχος που παει απο χερι σε χερι :lol::lol:

Ωραίο το τεύχος. Μ’έκανε να θυμηθώ τα παλιά, αλλά και να ξεθάψω αγαπημένα πραματάκια από την εφηβεία μου.

Τώρα ρε σεις περιμένατε κάτι άλλο από τη λίστα με τα 100? Αφού οι μισές και βάλε θέσεις είναι καβατζωμένες από τα υπερκλάσικς. Ή θα έστεκε μια τέτοια λίστα χωρίς μέηντεν ή πριστ ή μετάλικα ξερωγώ?

Το θέμα παραμένει: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΡΟΣΤ ΡΕ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ???

Α, και ωραία η ανταπόκριση του Πούσιου από Ρόντμπερν. Έπαθε κι αυτός το “σύνδρομο της πρώτης φοράς που βλέπεις Νιουρόσις”! :smiley:

:lol:

Για μένα αρκετά προβλεπόμενα τα αποτελέσματα, από τη στιγμή που μιλάμε για όλες τις δεκαετίες της μουσικής αυτής. Όσων αφορά τα άλμπουμ μετά το '95 που μπήκαν στο δημοψίφισμα, (για τα οποία έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον η κουβέντα) πάνω κάτω αυτά τα αλμπουμ περίμενα να μπουν (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για αλμπουμ που πρέπει να έχουν συλλογικά καταξιωθεί στη συνείδηση του κοινού και να επιρρέσαν σε μεγάλο βαθμό το ιδίωμα.)

Paradise lost, Opeth, Nevermore, Tool, S.O.A.D, Machine head, Theater αποτέλουν τέτοια παραδείγματα. Προσωπικά περίμενα πιο ψηλά τα La Masquarade Infernale, Turn loose the swans, Mandylion. Έλλειψη progressive (Pain of savation, Symphony X, Shadow Gallery) ελλειψη ακραίου ήχου (για post δεν το συζητάμε ) αλλά όπως είπα προβλεπέ όταν Metallica, Maiden, Priest, Manowar, Slayer, Sabbath απασχολούν περίπου 30 θέσεις…

ρε παιδια…επειδη αμφιβαλω οτι θα περασει απο τα χερια μου το τευχος του χαμμερ που λεει ο τολκι πειτε μου εμενα…firewind ειχε στη λιστα;;; να την κανω την επιθεση αυτοκτονιας η οχι;;;

Καλά ρε γίδι αυτό δε μπορούσες να το βάλεις σε σπόιλερ? Πωωωωωωω, καταστράφηκα.

Εδίτ: αυτό που είπε ο τόλκι είναι όλη η ουσία. Εγώ πάντως, και είμαι σίγουροι πως και λίγοι ακόμα άλλοι εδώ μέσα, δε νομίζω να ντρέπονται να πουν ότι το αγοράζουν. Ντάξει γελάω απίστευτα με κάτι απολογητικά “μεταλλικά” ποστ τύπου " το διάβασα στο φίφη τον κουρέα προχτές που πήγα να πάρω την ψαλίδα, εννοείται δεν το αγόρασα" που έχει μέσα το τόπικ:lol3:

σόρυ! sign-:oops:

να σας ρωτησω κατι τελευταιο.οπως ξερουμε οι πιο πολλοι ανθρωποι που αγοραζουν μεταλ χαμμμερ ειναι 13-20 το πολυ(και εγω τοσο ειμαι).δεν ειναι λογικο απο τη στιγμη που ειναι σε μια τετοια ηλικια να ψηφισουν αυτα που πρωτοακουσαν και ξερουν?εσεις δηλαδη σουπερ μεταλαδες ξεκινησατε με hatebreed να ακουτε μεταλ,ή με το λογικο σαμπαθ,μειντεν κ.ο.κ?

Όσοι είναι 13 - 20 θεωρώ πιο λογκό να πρωτοάκουσαν slipknot, S.O.A.D, Tool, Linkin Park, Nightwish ή δεν ξέρω εγώ τι, παρά Sabbath (για να έχουν και στα αγαπημένα τους album). Δηλαδή τι να λένε, φοβερό το All hope is gone, βέβαια προτιμώ το Sabbath Bloody Sabbath? Μου κάνει εντύπωση. Μαλλον η μια κόπια του Hammer που γυρνάει πεύτει και σε χέρια 25 -αρηδων, 30-αρηδων και βάλε…:D:p

και εμενα σλιπνοτ,σοαντ,ειναι απο τα αγαπημενα μου αλλα ολοι ακουνε μειντεν πρωτα π.χ

Συμφωνώ κι εγώ σε αυτό. Όλοι οι γνωστοί μου δεν αρχίσαμε με Opeth και Slipknot αλλά με Maiden και Iced Earth, όπως πιστεύω κάνει το 90% όσων πρωτοακούν metal.

Τώρα το δημοψήφισμα ήταν πολύ λογικό και προβλεπόμενο, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Οι αναγνώστες ψήφισαν, τι περιμένατε; Δεν μπορώ να καταλάβω όσους εκπλήσσονται με το γεγονός ότι ψηφίστηκαν Metallica, Maiden και Sabbath από 4 και 5 φορές ο καθένας.

Και για να πω κι εγώ την αλήθεια, αν έμπαινα στον κόπο να ψηφίσω 30 albums, παίζει να έβαζα κι εγώ τα κλασικά Metallica ή Nirvana με τα οποία μεγάλωσα, παρά Neurosis, Ved Buens Ende και Tragedy π.χ. Και μάλλον και οι περισσότεροι αυτό θα έκαναν (όσο και να το αρνούνται). Για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια albums τα ξέρουμε απ’ έξω και ανακατωτά, τα ακούμε 10+ χρόνια, και μάλλον θα τα ήθελε ο καθένας μας ‘‘στο ξερονήσι’’ που λέμε.

Eγώ πάντως στην πρόχειρη λίστα που έφτιαξα, τα μοίρασα μεταξύ κλασικών και σύγχρονων με πράγματα σαν αυτά που λέει ο Λέπερ. Δηλαδή, είχα ένα ποτ πουρί σημαντικών για μένα, αγαπημένων μου και καλύτερων υπό τη δική μου οπτική. Επιφυλάσσομαι να την ανεβάσω αν βρω το τεύχος.

Πάντως όταν ήμουν 14άρων, ποτέ δεν ενδιαφερόμουν για δημοψηφίσματα, γιατί απλά δεν είχα σχηματίσει άποψη. Νομίζω ολοκληρωμένη άποψη μπορείς να έχεις διαμορφώσει με χρόνια ενασχόληση με το τόπι, και μετά από κάποια ηλικία.

Αν ήθελαν αυτό πάντως εκεί στο χάμερ, ας έβαζαν πχ. 18+. Αλλά δε νομίζω να ψήφιζαν ούτε οι μισοί τότε.

Δηλαδη μετα σταματαμε τις επισκεψεις στο wc?:-k

‘‘Πάντως όταν ήμουν 14άρων, ποτέ δεν ενδιαφερόμουν για δημοψηφίσματα, γιατί απλά δεν είχα σχηματίσει άποψη. Νομίζω ολοκληρωμένη άποψη μπορείς να έχεις διαμορφώσει με χρόνια ενασχόληση με το τόπι, και μετά από κάποια ηλικία.’’

Iσχυει ασχημα αυτο!

κοιταχτε

πριν το 2000 και την εποχη των slipknot,soad κλπ κλπ που ξανακανανε εμπορικο το ροκ/μεταλ

οι περισσοτεροι ξεκιναγανε με τα κλασσικα

παιζει ρολο και η επιδραση που ειχε το black album
καθως και το fear of the dark
και η επιδραση των guns n roses
παιζει ρολο και το power που ητανε δημοφιλες πολυ τοτε

τωρα ειναι διαφορετικες οι εποχες

τον ρολο του black album,fear of the dark,use your illusions των εχουν αλμπουμς των slipknot,soad,mastodon κλπ κλπ

καλο ή κακο ετσι ειναι τα πραγματα
:wink:

δεν νομιζω… ακομα με τα “κλασσικα” ξεκινανε ολοι και λογικο ειναι γιατι αυτα τα αλμπουμ κατα τη γνωμη μου ειναι αξεπεραστα… ακομα δεν μπορω να το χονεψω KISS-DESTROYER στο νουμερο 138???

Μάλλον ο καθένας κατάλαβε ότι ναναι από αυτά που είπα τελικά. Τι Super μεταλλάδες και ψαγμενοπειραματικά και εκβιασμούς μουσικού γούστου μου λέτε ρε? Μόνο ο Red Rum κάπως με έπιασε. Εγώ αυτό που λέω είναι απλό. Οι (κατά τάλλα πεταμένοι για μένα) Nightwish πχ. έχουν τόσο μεγάλο κοινό ώστε να είναι Headliners στο MMD, να τρώνε τη θέση του δεύτερου ονόματος από τους Queensryche σε Rockwave και να έχουν κόσμο της τάξεως του φετινού Rocking Festival, τόσο κόμπλεξ κατωτερότητας έχουν όσον αφορά αυτό που ακούνε οι οπαδοί τους που δεν τη βγάζουν στα 100(και δεν είμαι και σίγουρος αν είναι καν στα 200)? Αν δε σας κάνουν οι Nightwish(όπως και σε μένα εξάλλου) στη θέση τους μπορείτε να βάλετε το Α, Β όνομα που θα μπορούσε να μπει στο δημοψήφισμα αυτό.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος οι Rotting Christ δε θα ήταν μέσα στις δικές μου επιλογές αλλά προσωπικά δε χαλιέμαι που είναι, οι Opeth δεν είναι του γούστου μου και με χαλάνε αλλά από εκεί και πέρα μεταγενέστερα συγκροτήματα τους έχουν πάρει στοιχεία από αυτούς και τα έχουν συνδυάσει με τρόπους που μου αρέσουν απίστευτα(πχ Burst, Hacride), έχουν περάσει στη σκηνή πολλές ποιοτικές μελωδίες(άσχετο αν τις περισσότερες από αυτές τις θεωρώ Porcupine Tree μελωδίες) και είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα μεγάλα και επιδραστικά συγκροτήματα της εποχής οπότε πάω πάσο όσον αφορά το αν πρέπει να είναι άσχετα με το αν εγώ θα προτιμούσα άλλα πράγματα στη θέση τους. Όσον αφορά τους Nevermore μου φαίνεται αστείο που το συζητάμε αν ακόμα χωράνε σε τέτοιες λίστες από τη στιγμή που οι δίσκοι που μπήκαν κλείνουν δεκαετία και ακούγονται λες και βγήκαν αύριο. Το Dreaming Neon Black είναι ο δίσκος που εκτόπισε για μένα το Mindcrime από το βάθρο του καλύτερου Concept όλων των εποχών και προσωπικά θεωρώ προσβολή το να μην είναι μέσα και αν το πάμε και υποκειμενικά στη δικιά μου λίστα θα ήταν πρώτο-πρώτο και η ερώτηση θα ήταν αν χωράει μέσα στα 5 όχι στα 100.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, αυτό που είπες πάντως για τους Faith No More συνοψίζει όλα όσα λέω για το δημοψήφισμα. Τους άκουσες και μέσα σε 3 μήνες έβγαλες το συμπέρασμα ότι θα έπρεπε να είναι οπωσδήποτε μέσα στα 100 επειδή “ε έχουνε και μια ιστορία”. Αν το έλεγες αυτό επειδή απλά τους αγάπησες τόσο πολύ που σε συγκλονίσαν χωρίς να έχεις καν ιδέα για την όποια ιστορία έχουν θα σου έλεγα μέσα με τα χίλια αλλά με αυτούς τους όρους που αναφέρεις είσαι για μούτζες με το συμπάθειο.

Όσον αφορά τους Skyclad, επειδή μου έχετε σπάσει όλοι τα @@ λες και μιλάμε για καμιά πολυδιαφημιζόμενη ποπ τρεντιά της εποχής, ήταν ΘΕΟΙ που προσέφεραν ολοκληρωμένα αρτιστικά δημιουργήματα, κατάθεση ψυχής από σκεπτόμενα μυαλά με όραμα, πολύ ανώτερα από το “αγνό, ανόθευτο, αλήτικο Rock’n’Roll” της πισίνας, σαμπάνιας, κάμπριο λιμουζίνας και του μηδενικού καλλιτεχνικού οράματος που ποζάρει μέσα σε αυτή τη λίστα και τη διαχρονικότητα τους και το τι συναισθήματα μου προκαλούν ύστερα από 15 χρόνια δε θα μου τα γειώσει στη συνείδηση μου ένα δημοψήφισμα της κωλάρας επειδή όσοι ψηφίζουν δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με την αξία τους και να ακούσουν τι σκατά έπαιζαν.

Όχι δεν ξεκίνησα μόνο με αυτά, με Manowar, Bathory, Savatage, Skyclad, Morgana Lefay, Paradise Lost, Fates Warning και διάφορα άλλα ξεκίνησα για τα οποία δεν έτρεφα κόμπλεξ κατωτερότητας όσον αφορά το αν είναι ιστορικά ανώτερα επειδή οι Dio, Accept κτλ ήταν πιο πάλιουρες και είχαν πάρει το βαθμό του συνταγματάρχη ενώ τα συγκροτήματα της γενιάς μου είχαν ακόμα το βαθμό του υποδεκανέα. Μου έφτανε ότι τα αγαπούσα περισσότερο και αν έκανα τότε λίστα αυτά θα ψήφιζα όπως δε θα είχα πρόβλημα ύστερα από τόσο καιρό σε μια τέτοια λίστα να βάλω και τωρινά συγκροτήματα με τα οποία μπορεί να μην έχω περάσει δεκαετίες να χαιδεύω τα CD τους όταν πάω για ύπνο αλλά με συγκινούν και με εκφράζουν όπως και τα ακούσματα της εφηβίας μου.

Υ.Γ1: Μια χαρά λογικό μου κάνει κάποιος να μπαίνει στο σκληρό ήχο με Hatebreed.

Υ.Γ2: Άμα ήταν έτσι οι Metallica και οι Maiden πριν από καμιά 5άρα χρόνια θα είχαν αναγνωριστεί όχι στους 5-6 πρώτους μήνες κυκλοφορίας των δίσκων τους.

1.δεν τους αγαπησα πολυ,αλλα μου αρεσασν πολυ και θα προτιμουσα να βρισκεται το angel dust ή to real thing απο το theogonia ή το trash ή to dead heart in a dead world.και στο κατω κατω ετσι προτιμω.δε θα μου κρινεις εσυ αν ειναι τα παλια αλμπουμ πιο πολυ του γουστου μου απο τα καινουρια(που επισης μου αρεσουν καποια αρκετα)ακομα και αν ειναι της εποχης μου.εχω καποια κριτηρια με τα οποια εγω διαλεγω.

2.να σου πω την αληθεια εγω λιστα δεν εκανα.ροκ και μεταλ δεν ακουω ουτε δυο χρονια,οποτε δεν μπορω να εχω ολοκληρωμενη αποψη τι ειναι καλυτερο ή πιο σημαντικο για εμεναγια αυτο δεν εστειλα.σε αυτα τα δυο χρονια προχωρησα σιγα σιγα στο τι ακουω.πρωτα με τα πιο γνωστα μετα με αυτα που θελουν λιγο ψαξιμο.δεν εχω κανενα κομπλεξ αλλα αυτα που ακουσα πρωτα μου αρεσουν πιο πολυ.ξεκινησα στο μεταλ με μειντεν,σαμπαθ,slipknot,pantera,metallica.οι πρωτοι βεβαια δεν ειναι απο τους πιο αγαπημενους μου αλλα με αυτους ξεκινησα.δε θα κατηγορησω τον αλλον για το τι προτιμα.τελος θεωρω πολυ δυσκολο να ξεκινησες να ακους μεταλ με morgana lefay,fates warning,bathory.μπορει ομως και να ειναι ετσι οπως τα λες.

3.καλο ειναι,ειναι ομως και δυσκολο να πεσει πρωτη φορα στα χερια καποιου δισκος τους και με αυτους να ξεκινησει.

οταν αυτοι οι πεταμενιοι επαιζαν heavy metal οι Haunted και πολυ αλλοι ειχαν πιπιλα στο στομα…:stuck_out_tongue:

1. Δε μίλησα για εσένα συγκεκριμμένα απλά με αυτό που είπες για τους Faith No More μου έδωσες πάτημα για να εκφράσω κάποιες σκέψεις όσον αφορά το σκεπτικό με το οποίο(πιστεύω) ότι οι περισσότεροι ψηφίσαν. Από εκεί και πέρα ότι θες μπορείς να ψηφίσεις αλλά μη μου κάνεις χτησίματα με ιστορίες, επιδραστικότητες, πωλήσεις, αποδοχή και αρχιδιές αλλά τη δική σου αρέσκεια, ένστικτο και προσωπικότητα. Το αν θα είναι οι Slipknot ή ο Chuck Berry δεν με αφορά.

2. Όπως σου είπα δε με αφορά το τι θα ψήφιζες. Η χρονολογική σειρά με τα οποία τα πήρα ήταν: Manowar, Bathory, Savatage, Metallica, Iron Maiden, Skyclad και κάπου εκεί το χάνω αλλά στα σίγουρα όλοι αυτοί ήταν από τα πρώτα που άκουσα. Ξέρεις παίζει ρόλο και το ποιος θα σου δώσει το ερέθισμα να ξεκινήσεις να ακούς.

3. Δύσκολο από πια άποψη? Με το Downloading μια χαρά πανεύκολα βρίσκεις ότι θές αρκεί να γνωρίζεις την ύπαρξη του.