καλα με αυτοι τη λογικη και οταν επαιζε ο elvis μουσικη
ολοι οι αλλοι ηταν αγεννητοι
οπωτε τι?
να ψηφιζαμε τον βασιλια στο δημοψηφισμα νο1?
καλα με αυτοι τη λογικη και οταν επαιζε ο elvis μουσικη
ολοι οι αλλοι ηταν αγεννητοι
οπωτε τι?
να ψηφιζαμε τον βασιλια στο δημοψηφισμα νο1?
με αυτη τι λογικη μηπως λες “πεταμενιο” και τον elvis? ασε που ειπα heavy metal.#-o
1.δεν ειπα εγω τιποτα για πωλησεις,αποδοχη και τετοια απλα ειπα την αποψη μου,αν και η επιδραστικοτητα παιζει ρολο.
2.εγω ξεκινησα σχεδον μονος μου να ακουω
3.ναι αλλα θα ψαξεις να βρεις αυτα που εχεις ακουσει ολοι να μιλανε.
κατι τελευταιο.πολλα γκρουπ τα οποια τωρα τα ακουω τα εμαθα μεσα απο εδω.ολοι απο καπου μαθαινουμε και ξεκιναμε.
queen rulez ξεκόλλα δε μιλάω για σένα.
Είπα μια μαλακία και σκαλώσατε. Οκ εξέφρασα μια αντιπάθεια μου προς το Poser και μπορεί να πρόσβαλλα κάποιους, άμα θέλετε κάντε με Report, άμα θέλετε το κάνω και Edit. Για να μη λέω και βλακείες όπως είπα αν είχαν μπει τα “δικά μου” μπορεί και να μην το ανέλυα τόσο το θέμα αλλά από την άλλη αν έμπαιναν οι Mastodon πχ στο νούμερο 1 μπορεί και να καθόμουν τώρα να ποστάρω εδώ και να έλεγα “μα τι καραγκιόζηδες, που είναι το Master Of Puppets, που είναι το 7th Son” αλλά από την άλλη τουλάχιστον η Γη θα γύριζε.
Δεν είναι Metal, είναι Hard Rock και αν φαίνεται πιουριστικό και αυθαίρετο έχω απλά να πω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί κάποιος να τα πει Hardcore, Industrial, Alternative, Whatever που κολλάνε εξίσου σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα.
α)εγω σχολιασα την κριτικη σου σκεψη : “οταν ο ταδε επαιζε ο αλλος ητανε μωρο”
β)στην θεση του ελβις βαλε blue cheer και atomic rooster
γ)γιατι παιζουν οι whitesnake,motley crue και def leppard heavy metal???
αν δε θεωρεις εστω τα 2 πρωτα crue metal τοτε αστο.απλα εχουμε διαφορετικα ορια στον ορισμο heavy metal αλλα δεν εχω καμια διαθεση να το λυσω τωρα.
φυσικα και επρεπε να μπουνε και μπαντες απο τετοια ειδη αλλα ειναι δημοψηφησμα(το οποιο δεν εχω καν δει απλα μπηκα τυχαια στο θρεντ.) και οσο για το hard rock και οχι heavy metal ο καθενας μας εχει αλλες αποψεις γαι το τι ειναι τι …
Τhe first rule you gotta know about metal: δε χρειάζεται να ορίσεις το μέταλ.
Τhe second rule you gotta know about metal: δεν το ανακαλύπτεις μόνος σου.
Το είπα ότι δε με ενοχλούν απαραίτητα τα Albums(ή μάλλον με ενοχλούν αρκετά αλλά θα ήταν πολύ εγωκεντρικό να πω “πάρε αυτά, πέτα τα και βάλε αυτά”), αυτό που με ενοχλεί(ή μάλλον μου κάνει εντύπωση) είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο “By The Book” λες και όσοι ψηφίσαν κάτσαν και είπαν “χμ για να δούμε τι είναι τόσο ιστορικά σωστό, μαζικά αποδεκτό και αρκετά αρχαίο ώστε να είναι ασφαλές να το βάλουμε στη λίστα μας” αντί να υπάρχει περισσότερο αυθόρμητο γούστο και προσωπικότητα. Τα αποτελέσματα αυτά θα μπορούσαν κάλλιστα να βγουν από τους πατεράδες των αναγνωστών, λες και αυτή η γενιά ακροατών δεν έχει τη δική της προσωπικότητα.
Είναι τόσα πολλά τα κλασικά αλμπουμς που οι περισσότερες θέσεις είναι σχετικά καπαρωμένες και γενικά η Ελλάδα έχει πιο “παραδοσιακό” κοινό, θα έβρισκα παράλογο να ήταν μέσα ένας δίσκος των Burst(που δεν μου αρέσουν κιόλας) παρά ένας δίσκος των Purple που έχει μια πορεία 30+ χρόνων! Σχετικά με τον Poser ήχο, ναι είναι μεταλ και μάλιστα μεγάλο κεφάλαιο του μεταλ που όμως είναι λογικό σε πολλούς να μην λέει και πολλά.
ειμαστε στην ιδια ομαδα…απλα ακουμε αλλη μουσικη8) απο τοτε που αρχισα (πανε και καμια 10ρια χρονια) εχω ακουσει πολλα και κρινω (για παρτι μου).και ετσι εκρινα σωστο πριν απο πολλα χρονια να σταματισω να παιρνω hammer.και αυτα τα δημοψηφισματα πια ημαρτον .για να γινετε κουβεντα στα φορουμ και να τρωγονται οι ροκοποπμεταλαδες οι οποιοι αλλοι θες.χασιμο χρονου,χασιμο χρηματων.μην ασχολιστε με ανουσια πραγματα οπως το hammer…υπαρχει το νετ ποια.παλια ναι χρειαζοταν ενα περιοδικο (σωστο περιοδικο) . τωρα ο καθενας ψαχνει μονος του και κρινει σωστα η λαθος πραγματα.8)
Εντάξει από τη στιγμή που ο καθένας έχει τον τρόπο του να ενημερώνεται φυσικά και τα έντυπα(ελληνικά και ξένα) έχουν λίγο το ρόλο της Second Hand γνώσης και της περιέργειας του “για να δούμε τι θα πει και ο τάδε για το δείνα θέμα”. Ο λόγος που κάθομαι και συζητάω το όλο θέμα έχει να κάνει με το αν το δείγμα που ψήφισε είναι γενικά αντιπροσωπευτικό(σε συζητήσεις που είχα με φίλους θεωρήσαμε μεγάλη παράλειψη που στα στατιστικά δεν αναφέροταν αριθμός ψηφοφόρων και ηλικίες για να έχουμε και καλύτερη εικόνα) τότε απλά αυτό που είπα, τίποτα δε συγκινεί από τη σημερινή σκηνή το σημερινό ακροατή(όχι σε φάση “μμμ για να ψαχτούμε να ακούσουμε το 1000000 συγκρότημα που κατέβασα σήμερα” αλλά σε φάση “πωπω μάγκα μου αυτοί γαμάνε νέο γκρούπ”)?
Shadowking μπορώ να σου πω ότι και το 85 να το έκανες αυτό το δημοψήφισμα, ήδη οι 100 θέσεις από Classics του Rock/Metal χώρου θα μπορούσαν να ήταν καβατζωμένες. Με αυτό το σκεπτικό μόνο οι Maiden / Metallica θα τη σκαπούλαραν σε καμιά 80φεύγα θέση και θα χες και τους οι τότε ροκομεταλλοπατέρες να σου κλαψομουνίζουν για “αυτά τα κωλόψαρα μωρέ τους Metallica” που φάγαν τη θέση των τάδε θεών.
Τεσπα ας μη χάνουμε και άλλο χρόνο, μάλλον τσάμπα τσακωνόμαστε.
Ας πω κι εγώ την εξυπνάδα μου λοιπόν:
Τους έσκασα τα φράγκα για να διαβάσω το δημοψήφισμα και να δω αν έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου.
Και έπεσα.
Δε χτύπησα όμως!
Αφού ξεπεράσω το σκόπελο ότι στην Ελλάδα ΜΑΙΤΑΛ είναι ο -σχετικά- παραδοσιακός ήχος (ενώ σε όλον τον κόσμο η σκληρή μουσική γενικότερα) δεν θα κάτσω να πω αν συμφωνώ ή διαφωνώ κτλ.
Θέλω να θίξω ένα άλλο θέμα.
Στο περιοδικό υπήρχαν και οι λίστες των συντακτών που, για μένα, έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Όχι γιατί θα μου πουν κάτι καινούργιο, αλλά γιατί δείχνουν τον τρόπο που σκέφτονται! Και “επηρεάζουν”.
Αν βάλεις όλες τις λίστες μαζί, θα βγάλεις πάνω κάτω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Και πάω στην ουσία.
Το δημοψήφισμα είναι λες και το έχει συντάξει ένας… τριαντάρης! Αυτά άκουγε, αυτά πρότεινε.
Κάνοντας την αναγωγή, λοιπόν, μπήκαν όλα όσα προτείνουν/αποθεώνουν τόσα χρόνια οι συντάκτες του περιοδικού, επειδή ακριβώς αυτά είναι τα ακούσματά τους.
Από κει και πέρα, περισσότερους θα επηρεάσει ο Χάκος, λιγότερους ο Καραολίδης, και πάει λέγοντας…
και το πρωτο anathema ητανε doom death
να χαρακτηριζουμε λοιπον τους anathema ως doom death μπαντα???
Ειμαι διακοπες και δεν θελω να χαλασω τη διαθεση μου, θα κανω ενα μικρο σχολιο οτι αφορα το ‘‘δημοψηφισμα’’ (και καλα προσπαθουν να μας πεισουν οτι οι αναγνωστες -οι οποιοι χρονο με το χρονο λιγοστευουν- αποφασησαν), ειναι οτι τα 100 αλμπουμς ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ απο 7,50 και φυσικα μας προτεινουν οτι πρεπει να τα εχουμε ολα.
Ας κανει καποιος ενα θρεντ με θεμα το δημοψηφισμα…
Υ.Γ. Και μια καθαρα οπαδικη ερωτηση, πως να τους παρουμε στα σοβαρα οταν 12-13 συντακτες θεωρουν οτι ενα οποιοδηποτε αλμπουμ των ΜΕΙΝΤΕΝ δεν ειναι ενα απο τα 10 σπουδαιοτερα ολων των εποχων? [-X:!:
διυλιζετε τον κωνοπα εδω μεσα βλεπω…
παιδια…ειναι μια ψηφοφορια και μονο…νταξει απο τη στιγμη που δεν ψηφισατε φαινεται οτι δεν σας ενοιαζε και πολυ το αποτελεσμα (και καλα εκανε και δεν σας ενοιαζε δηλαδη).τοτε τι ασχολειστε εκ των υστερων…
darth vader απ’ οτι διαβασα παντως λες ενδιαφεροντα πραγματα (ασχετα αν στα μισα και παραπανω διαφωνω οκ) αλλα απο ενα σημειο και μετα δεν αντεχα να διαβασω ολοκληρα τα ποστ σου…πωπω πολυ μεγαλα ρε αδερφε:p:D
αλλα οχι και πεταματιες…ελεος…μεγαλο φαουλ με το συμπαθειο κιολα…αλλο να μην σ αρεσουνε και αλλο να προσβαλεις εμας που κατι βρισκουμε και σε αυτα τα ‘‘σκουπιδια’’
και ενταξει καταλαβα με ποια εννοια το λες…
θα μου πει κανεις αν ηταν οι firewind μεσα στη λιστα;;;
το σ/κ στην εξοχή έδωσε την δυνατότητα να αγοραστεί το hammer και να καβλαντήσουμε στο αφιέρωμα για λίγο.
εγώ θα κάνω 2-3 επισημάνσεις που ως συνήθως δεν αφορούν διαδικαστικά θέματα και συγκρίσεις περί καλύτερων και χειρότερων.
α) Από όσο γνωρίζω το δημοψήφισμα είχε γύρω στα 3.000 ψηφοδέλτια. Δεν ξέρω αν το δείγμα είναι καλό ή κακό. Οι πωλήσεις γενικά είναι πτωτικές και σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα του παρελθόντος. Επίσης, το Metal Hammer το αγοράζουν κατά κύριο ποσοστό πιο μεγάλοι σε ηλικία από συνήθεια ή πιτσιρικαρία.
β) Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ανθρώπους που ασχολούνται απλά κοίταξε τη σειρά. Τι στο καλό να μας πουν για συγκροτήματα και δίσκους που έχουμε ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά πλέον. Τα κείμενα είναι αναγκαστικά τετριμμένα.
γ) Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι και ανεβοκατεβαίνω σε συναυλίες μέσω γνωστών, φίλων κλπ έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά που γράφουν σε περιοδικά. Κάποιοι είναι πραγματικά φίλοι, κάποιους τους εκτιμώ και κάποιοι μου έχουν κάνει τη χείριστη εντύπωση και κάποιοι είναι αδιάφοροι. Φυσιολογικά πράγματα δλδ. Κάποιοι πιο “παλιοί” αναγνωρίζουν πως το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό ποιοι απαρτίζουν μια συντακτική ομάδα. Καλώς ή κακώς τα γραπτά μένουν και καλώς ή κακώς για να επιβιώσει ένα έντυπο σήμερα πρέπει να έχει κάτι να πει. Ουσιαστικό. Για μένα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσω κάποιες κριτικές και να δω κάποιες λίστες. Προσέχτε και θα αναρωτηθείτε. Κάποιοι που έχουν δώσει κάποια διαπιστευτήρια θα έπρεπε να είναι λίγο πιο αυστηροί σε αυτό το θέμα. Καταλαβανεις πάντως ότι δεν αξίζει να το αγοράζεις. Το αν το κάνεις είναι διαφορετικό θέμα.
δ) Διαβάστε την κριτική του Rage For Order. Θα βρείτε μέσα σε αυτή ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νοοτροπίας που κάνει κακό στην αντίληψη της μουσικής κατ’ εμε.
ε) Δείτε τι κάνει η ψυχολογία της μάζας. Πέντε χρόνια πριν οι Ιced Earth θα είχαν 2-3 δίσκους στην 100άδα. Τώρα που είναι ντροπή, αφού για να ακούς Iced Earth πρέπει να μη δουλεύει καλά το google σου, κανένας. Προσωπικά μη νομίζετε ότι με ενδιαφέρει και πολύ. Γενικά, δεν με εντυπωσιάζει όταν ο έλληνας φτύνει εκεί που έγλυφε και το αντίστροφο.
συμφωνω εν μερει
γιατι απο την αλλη
α)ο schaffer τα κανε σκατα και ξενερωσε/απομακρυνε πολλους οπαδους
και
β)ο κοσμος ανακαλυψε πολλα νεα συγκροτηματα - πολυ πιο ενδιαφεροντα απο τους iced earth που μολις περασε το hype απεδειξαν οτι δεν ειχανε και πολλα να πουνε
Οι Iced Earth γκρεμοτσακίστηκαν καλλιτεχνικά όταν χωρίς να τους φτάνει που είχαν κατακτήσει Ευρώπη, πήγαν να κατακτήσουν την Αμερική. Αυτό και τίποτα άλλο.
Το πήρα κι εγώ σήμερα. Γενικώς κοίταζα τη λίστα του '95 η οποία μου φάνηκε το χάος. Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν το εξής. Στην 50άδα λίγα πράγματα άλλαξαν που σημαίνει τι? Ο σκληρός πυρήνας δεν αλλάζει. Είναι όσο σκληρός όσο το δέρμα στο γούνινο βρακί του Ντεμάιο, στο παλτό του Χάλφορντ, και ούτω καθεξής. Όπως υπήρχε κλάσικ ροκ, υπάρχει και κλάσικ μέταλ. Αυτό τι σημαίνει θα μου πείτε?
Το μέταλ μάγκες όπως το ξέρει ο περισσότερος κόσμος πεθαίνει, όπως πέθανε και το κλασικό ροκ. Συγκεκριμένα αργοπεθαίνει με τις μεγάλες μπάντες του. Εγώ που μεγάλωσα με δαύτο και τα περισσότερα από τα συγκροτήματα της πενηντάδας τα έχω λιώσει, θα έπρεπε να λυπάμαι.
Όχι όμως ρε σεις. Εγώ την έχω βρει την καβάτζα μου. Εδώ έρχεται η σοφιστεία του φόρκμπου (συμφωνώ με όλο το ποστ του φυσικά), για το τι σημαίνει σκληρή μουσική. Αυτό που δε δέχονται ή αγνοούν οι παραδοσιακοί μεταλλάδες, βασικό κομμάτι θεωρία της εξέλιξης, δηλαδή ότι ο νόμος της διαλεκτικής άρνησης συνίσταται στο ότι το καινούριο παίρνει τη θέση του παλιού, δηλαδή το ένα στάδιο αντικαθιστά το άλλο, είναι γεγονός.
Το μέταλ αλλάζει. Κάτι καινούριο έχει σαλέψει εδώ και τόσα χρόνια και δεν το έχουν πάρει πρέφα. Το παρελθόν του δεν το αποποιούμαι, ούτε το ξεχνώ. Παρατηρώ την εξέλιξη, σκέφτομαι, ξεδιαλέγω, κάνω τις επιλογές μου, κρατώ ότι γουστάρω.
Επίσης, επειδή το ανέφερε ο outshined, ας πω ότι διαβάζοντας την κριτική στο Rage for order, σκέφτηκα ότι είναι η χειρότερη που έχω διαβάσει έβερ στο συγκεκριμένο άλμπουμ.
τρεξτε γιατι παιζει να εξαντληθουν :p…