Συμφωνώ μαζι σου. Γράφουν συχνά πολλές βλακείες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να λες δεν το πήρα ποτέ, ένας φίλος κτλ λες και έχει λέπρα και να γράφεις ποστ και κόντρα ποστ για κάτι που δεν σε ενδιαφέρει. Στην περίπτωση που αναφέρεις, αυτός ο κάποιος μπορεί απλά να γράψει ότι το πήρα 5-6 φορές, είδα αυτά και δεν μ αρέσανε, τα λέω και τέλος. Όχι αρχίζω με “καλά υπάρχει κόσμος που διαβάζει αυτό το πράμα και μπλα μπλα μπλα” και καταλαβαίνεις ότι δεν έχει χάσει τεύχος.
Έμενα δεν με ενοχλεί να έχει όποιος θέλει ότι γνώμη θέλει γι’ αυτό. Με ενοχλεί που έχει γίνει μόδα. Για να είσαι εντάξει πρέπει να βρίσεις το χάμερ. Να έχεις προσωπική άποψη, αυτό μετράει. Σε όλα, όχι μόνο σ’ αυτό. Και να μην ντρέπεσαι να πεις “το πέρνω που και που και βλέπω αυτά και αυτά τα στραβά”, όπως έκαναν πολλά παιδιά εδώ μέσα. Εμένα με ενοχλούν οι άλλοι, οι δήθεν “ένας φίλος το πήρε”. Είναι οι ίδιοι που ενώ λιώνουν τους δίσκους των metallica πχ στο σπίτι, βγαίνουν έξω μετά και λένε: “ποιοι metallica μωρέ;”
δικιο εχεις…
Τα πε όλα ο jim_rotten.
Ψευδώνυμο με το οποίο έγραφε πασίγνωστος συντάκτης της πρώτης εποχής του Hammer.
Μην είσαι έτσι. Κάνε την αποκάλυψη.
Ο Lord ήταν.
A, καλά. Ο άνθρωπος με τα χίλια ψευδώνυμα! :lol:
Μεσιε Σειρηνακης λοιπον φταιτε 100% τα περιοδικα για τη καταντια της ροκ/μεταλ μουσικης στην Ελλαδα.Και αναλυω:
Γιατι μεσα σε ενα περιοδικο η ελληνικη σκηνη να εχει μονο 2-4 σελιδες?
Ο Οζζης εχει αναγκη το εξωφυλλο και τις συνεντευξεις και το προμοσιον ή οι Nethescerial οι Ηeavens Spirits και οι Demarrage?
Γιατι δεν βαζετε συλλογες με ελληνικες μπαντες που στην τελικη ουτε καν λεφτα θα σας ζητησουν και σχεδον ολες οι μπαντες πληρωνουν τις ηχογραφησεις τους.Τσαμπε θα σας ερθει…
Μηπως γιατι δεν εχουν αυτες οι μπαντες τις δισκογραφικες του καθε Καραμητρουδη να χορηγουν τα φυλλαδια σας?
Αν δεν κανω λαθος το ΡοκΧαρντ ειναι δικο σου.Κοινως εισαι επιχειρηματιας.Σεβαστο φραγκα θες να βγαλεις οπως ο καθε επιχειρηματιας οπως κι εγω.
Θεωρω ομως πολυ “δηθεν” να λετε μα γιατι δεν υποστηριζετε τον Ελληνα κιθαριστα με την καριερα στο εξωτερικο και προσφατως κιθαριστα του Οζζυ.
Υποστηριζουμε με 1000 την ελληνικη σκηνη αλλα οχι αυτη που μας πλασαρετε τα περιοδικα.
Με το θεμα ελληνικη σκηνη ειστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ
Και ερωτηση προς εσενα που εισαι αρχισυντακτης του περιοδικου.
Θα εβαζες ποτε εξωφυλλο τους WEB και 4 σελιδες αφιερωμα συνεντευξη χωρις αντιτιμο?Ποιους?ΤΟΥΣ WEB???
οι WEB ειναι αυτοι που στα λαηβ βγαζουν την μεσοκοπη σαρανταρα ξεβρακωτη μπας και κανουν καλη εντυπωση γιατι αλλιως δεν…
σορυ για τον ειρωνικο τονο (δε σε ξερω δε με ξερεις αλλωστε) αλλα νιωθω οτι αδικειτε (τα περιοδικα) παρα πολυ μπαντες με τεραστια @@ και δεν τις προμοταρετε οσο θα αξιζαν.
Το μενος λοιπον ειναι στον αρχισυντακτη του ΡΟκχαρντ (που ειναι παρων) και οχι στον Δημητρη Σειρηνακη ή τον SirJim
πάρε το νέο τεύχος του rock hard και θα δείς
τι εχει το νεο τευχος του ροκ χαρντ αληθεια;; δεν ξερω…
γιά να καταθέσω και εγώ την άποψη μου περί της κόντρας εντύπων, ψηφίζω υπέρ του rock hard γιά τους εξής λόγους.
μου δίνει αυτή την οπαδική αίσθηση και όχι την πιο mainstream και κλινική προσέγγιση του ΜΗ. κοινώς προσεγγίζει περισσότερο τη φάση του Metal Invader πολλά χρόνια πρίν το οποίο και γούσταρα επειδή ήταν πιό άμεσο.
μου μοιάζει σαν έντυπο πιό απεξαρτημένο από τις “χορηγείες” και πιό αντικειμενικό σε πολλά θέματα. επίσης δεν διστάζει να τα χώσει σε πολλούς και διάφορους και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαίτερα.
το αντίπαλο δέος μου έχει αφήσει την αίσθηση της “κλίκας” από αρχαιοτάτων χρόνων
συλλογή με δώδεκα ελληνικά συγκροτήματα.
Σου ειναι ευκολο να δωσεις ενα τρακλιστ του σιντιου ή καποιο λινκ?
κάτσε το έχω μπροστά μου
οι μπάντες είναι:
the silent rage
thanever
allen’s hand
spiral zeus
celestial immunity
valor
days from the sun
escalation
elysion
sex rated
the silent wedding
decembrance
Ωραιος θενξ
Mετά την εισαγωγή του Σάκη Φράνγκου για το αφιέρωμα των 00s, ειλικρινά δεν είχα καμία διάθεση να διαβάσω τη συνέχεια του αφιερώματος. Όχι ότι ήταν τραγική, απλά ήταν πολύ μέτρια.
Μια ματιά έριξα μόνο στους δίσκους, η επιλογή των οποίων και πάλι με απογοήτευσε μιας και περίμενα πολύ περισσότερα από το Rock Hard
δεν κάνει τίποτις
φαίνεται φοβερή προσπάθεια πάντως, μακάρι να υπάρχει στήριξη. φυσικά μέσα στις σελίδες του περιοδικού υπάρχει και βιογραφικό των συγκροτημάτων.
Γενικως να υπαρξει στηριξη και περισσοτερος χωρος στην ελληνικη σκηνη που εχει πολλες αξιολογες μπαντες
Να πω κι εγώ μια γνώμη πάνω σ’αυτό που είπε ο τόλκις.
Οι WEB και οι Inactive Messiah είναι για μένα οι 2 χειρότερες μπάντες της ελληνικής σκηνής. Απρόσωπη μουσική, ποζεριλήκι/τζοβενηλίκι, pr, χρήμα, γκόμενες, κλίκα, και γενικώς ένας “είμαστε greek celebrities στο μέταλ μπέιμπι!” αέρας. Και από τις δυο μπάντες. Όποιος έχει περπατήσει λίγο στη νυχτερική μέταλ Αθήνα φαντάζομαι το έχει διαπιστώσει. Και αυτές οι δυο μπάντες προβάλλονται τα τελευταία χρόνια αβέρτα από το χάμερ. Αυτό με ενοχλεί. Σαν οπαδό της μουσικής αυτής.
Το γεγονός της 4σέλιδης συνέντευξης και εξωφύλλου στο χόρορ με είχε κι εμένα εξοργίσει. OI WEB? από πού κι ως πού? Οι Web που προσωπικά νομίζω ότι η μουσική τους είναι μια καλοπαιγμένη τσιχλόφουσκα. Οι Web που το μόνο τους επίτευγμα ήταν να τους πάρουν οι Septic Flesh (μια από τις ελάχιστες ελληνικές μπάντες που έχουν καταφέρει κάτι έξω δηλαδή) για ευρωπαϊκή περιοδεία ως 4ο ή 5ο σαπόρτ! Σιγά τα ωά! Να το κάναν στην Αμερική να τους παραδεχόμουν.
Δεν έχω πρόβλημα όταν μια ελληνική μάντα βγάζει άλμπουμ να παίρνει μια συνέντευξη στο έντυπο (ίσα-ίσα!) αλλά αυτό ήταν πραγματικά εξόφθαλμο. Αν ήταν μια μπάντα που θα θεωρούσα πως η μουσική τους αξίζει τον κόπο (και υπάρχουν αρκετές τέτοιες στην ελλάδα), θα έλεγα “οκ, σπρώξιμο, αλλά τουλάχιστον τα παιδιά νιώθουν.”
Ένα άλλο πράμα που με ενοχλεί πραγματικά στο χάμερ, είναι τα κείμενα του Ζαγγογιάννη. Ξέρετε πως δεν έχω πρόβλημα με το επικ, γουστάρω κιόλας, καλή φάση να τα γράφεις χύμα (θυμίζει αισθητική φανζίν και στηρίζουμε) αλλά το θεωρώ απαράδεκτο να βάζει τις απόψεις του σχετικά με τις “κλίκες” της ελληνικής σκηνής (η αιώνια μάστιγά μας) στο έντυπο, εις βάρος της ενημέρωσης του αναγνώστη.
Εχουν κανει και τους innactive εξωφυλλο??? 8O8O8O
Τη λουλου που βγαινει με το κοκκινο λαμε ολοσωμο που θυμιζει την Ευρυδικη τη δεκαετια του 80.
ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ