Metal Hammer vs RockHard

Αυτο το βρισκεις μονο εσυ μετριο, τα εχουμε ξαναπει.
Δεν μπορουσες να αντιληφθεις γιατι κραζανε καποιοι τους ΗIM και μαλιστα πηγαινες να τους συγκρινεις με αυτον τον δισκο και πολλα αλλα ακυρα πραγματα. :lol:
Αστο.

Εdit: Να ! Με προλαβε ηδη ο Τολκκι.

Ώπα ώπα παιδιά, ηρεμία.

Θέλουμε καταρχάς να εκπροσωπούνται όλες οι όμορφες μουσικές μας. Οκ μέχρι εδώ? Οκ.

Συνεπώς δε θα κάνουμε σύγκριση γιατί υπάρχει ξέρω γω το Mayhem ενώ θα έπρεπε να υπάρχει στη θέση του το U2. Είναι χαζό να κάνεις μια τέτοια σύγκριση ελπίζω να το καταλαβαίνετε.

Επίσης, το τι θα επιλεγεί από το κάθε είδος είναι αντικειμενικό και ως εκ τούτου ΔΕΝ πρέπει να είμαστε απόλυτοι.
Η απάντηση πχ στο γιατί έβαλαν το Firewind και το Dragonforce, δεν είναι το Mechanized Warfare. Καμία σχέση. Είναι πχ τα 2 των Avantasia ή το Ritual ή το Temple Of Shadows ή κάτι τέτοιο (δισκάρες όλα).

Εγώ δεν βγήκα να κράξω για κανέναν από αυτούς τους λόγους τη λίστα.

Βγήκα να τη κράξω επειδή έχει μέσα 6 female fronted bands. Έξι. Καθαρά σημάδι των καιρών. Και καθαρή μόδα. Αν υπήρχαν 2, δε θα έλεγα τίποτα. Fallen και Once λόγου χάρη. Δίκαια θα έμπαιναν.

Βγήκα να κράξω επειδή έχει Νικελμπακ. Η ΕΝΤΕΛΩΣ ξεκάρφωτη επιλογή. Καλύτερα να μην τη βάλεις καθόλου, γιατί και μόνο που μπαίνει μόνη της δείχνει αμπαλοσύνη ως προς αυτήν την κατεύθυνση. Ή ακόμα και λαϊκισμό. Βάλε νίκελμπακ να πιάσουμε από κει πέρα, μου αρέσει και αυτό που έχει διασκευάσει η Πρωτοψάλτη. Κουλ.

Βγήκα να κράξω επειδή έχει 2 Slipknot. Προκλητική στάση από ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ περιοδικού. Σημαίνει ότι δεν υπήρχε άλλη άξια μπάντα να εκπροσωπηθεί στη λίστα οπότε βάλανε μέσα ακόμα ένα δίσκο από Slipknot.

Τώρα το γιατί βάλανε το τελευταίο Theater και όχι Train Of Thought ή Six Degrees, αυτό είναι προσωπική μου άποψη και επειδή προφανώς είναι και η άποψη του 98% του κόσμου που ακούνε Theater, τότε κάτι ακούμε λάθος. Ή μήπως απλά έπρεπε να μπει και κάτι από το 2009.

Καλά για την εκπροσώπηση του ΝΤΟΥΜ στη λίστα, τι να πούμε. Εγκληματική. Του επικού ήχου, επίσης!

Όσο για το ποστ ροκ και το ποστ μέταλ, ε δεν έχω κάτι να πω. Τα είπε ο Φράγκος στην εισαγωγή. Υπήρξε λέει και το Ποστ (ροκ/μεταλ) κίνημα, που έκανε επιτυχία. Σαφής διαχωρισμός από τα μέταλ που έβγαλαν φοβερούς δίσκους. Το ποστ απλά έκανε επιτυχία. (κάπως έτσι ήταν η διατύπωση, συγχωρέστε με που δε θυμάμαι ακριβώς). Ελπίζω να την πιάσατε τη διαφορά. Πάλι καλά που υπάρχει Οσεάνικ, και Οσηαν μέσα οπότε δεν γκρινιάζω (πολύ)

Εχει ομως Firewinds (κρα κρα κρα κρα)

Τουλάχιστον δεν ακούω Kamelot :stuck_out_tongue: :slight_smile:

Τι ακριβώς καθορίζει το αντικειμενικά? Γιατί αντικειμενικά-υποκειμενικά τον θεωρώ απο τους χειρότερους δίσκους που έχω ακούσει. Για αυτό συμφωνώ με τη γνώμη του Μάνου ότι πρέπει να υπάρχει μία σχετική ισορροπία στο πόσοι δίσκοι και ποιοι υπάρχουν απο το κάθε είδος, για να μη φτάνουμε σε τέτοιες συζητήσεις.

υ.γ. Δεν ακούω πια κοτόκο :stuck_out_tongue:

υ.γ. Nightsky, φαντάζομαι και σε εσένα πάει η απάντηση.

Ρε πυραμιδα εβαλα λολ διπλα

Dimmu Borgir ? Puritanical Euphoric Misanthropia
Haunted, The ? The Haunted Made Me Do It
Spiritual Beggars ? Ad Astra

Αυτά βγήκαν το '99…:-k

και dead heart αν θυμαμαι καλα 99 βγηκε οποτε με αυτην την λογικη το Black clouds ειναι καλυτερο κι απ το scenes.

Εδώ δεν είχε Γκόγκολ τι να λέμε τώρα…

@ elmarad:

Ad Astra, Made Me Do It: 2000
Puritanical: 2001

Τά χω και τα 3.

και το dead heart 2000 λεει αλλα εγω γιατι το θυμαμαι ρε γαμωτο στη λιστα με τα καλυτερα του 99?

99 ήταν το Dreaming Neon Black. 2000 το Dead Heart.

Γέρασες Βάκη, γι αυτό.

καλα λεει ο Darth. ε 10 χρονια περασαν τι να κανουμε??

Έχεις δίκιο.:? Είχαν βγει πολλές δισκάρες το '99 και τα καταχώρησα στο μυαλό μου όλα μαζί…:smiley:

Αυτό το “Gothic Kabbalah” των Therion, πόσοι τελικά καταλάβαμε ότι ήταν από τις δισκάρες των '‘00’'s? Ούτε στις λίστες του χάμερ το έχω δει ούτε στου ροκ χαρντ.

Κι ομως ειναι.
Φρεσκος και πολυδιαστατος ηχος απο μια υποτιμημενη μπαντα (κατα τη γνωμη μου)

Δεν το πήρε κανείς χαμπάρι, και είναι από τους καλύτερους metal δίσκους των τελευταίων χρόνων. Φοβερή δισκάρα.

Αφού ο καθένας αναφέρει το αγαπημένο του συγκρότημα που δεν μπήκε στη λίστα ας πω και εγώ:

Δεν έχει pig destroyer, και έχουν βάλει από trivium το Crusade?

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα?

Άσε που παρέλειψαν και το Νεκρό Χριστό.

Ρε σε αυτό το δίσκο πήραν τα σόβρακα από πολλούς σε prog, symphonic, folk, 70’s rock και παίξαν όλοι τις κάλτσες τους…πολύ θάψιμο…Βάλτε Within temptation και after forever τι να πω:(

Αυτή η λίστα απλά αποδεικνύει και επισήμως οτι η μεταλ μουσική έχει πεθάνει :twisted:

Πραγματικά συμφωνώ, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους της 10ετίας σίγουρα.
Εγώ βέβαια έχω αδυναμία στους Therion και ίσως να μην είμαι αντικειμενικός, αλλά έχουν και άλλες δισκόρες στα '00:
2000: Deggial
2001: Secret Of The Runes
2004: Lemuria
2008: Gothic Kabbalah
Ε, νομίζω ότι ένας από όλους αυτούς (περισσότερο ο τελευταίος) θα έπρεπε να έχει θέση στα 100 καλύτερα, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας, για να πω την αλήθεια, για τέτοιου είδους λίστες…