Metal Hammer vs RockHard

quoted for thruth (μιας και βαριέμαι να τα ξαναλέω για therion)

Γελαει και ο διαολος με τις λιστες αυτες…:twisted:

Ελα παραδεχτειτε οτι με λιστα του χαμερ δεν ριξατε τοσο γελιο:D
Δλδ ενταξει…ειναι σε φαση να τους ικανοποιησουμε ολους…Το dredg τελικα ειναι μεταλ?Και αν δεν ειναι δεν εχει muse?ΜΝιεχ…τεσπα δεν εχει νοημα η αναλυση

Εχει και coheedemoticοn με superman

η λιστα του rock hard

αναφερωτανε ως καλυτερα μεταλ αλμπουμς??

@expresso

δηλαδη εσενα απο τη λιστα δεν σαρεσει τιποτα??

και αν οντως δεν σαρεσει τιποτα
τι θα γουσταρες να ειχε η λιστα???

το τελευταιο therion ηταν οντως δισκαρα

@Kiratzos

Καλά η λίστα του Hammer όμως ήταν από αναγνώστες και είχε 4 δεκαετίες να καλύψει ενώ του Rock Hard ήταν των συντακτών για μια δεκαετία. Οι συντάκτες υποτίθεται ότι έχουν και μια παραπάνω ενασχόληση από το μέσο ακροατή για να κάνουν αυτή τη δουλειά οπότε θεωρώ ότι το κόλλημα με το Mainstream είναι λίγο αδικαιολόγητο. Δεν είπαμε να κάνουν τον οδηγό του ψαγμένου μεταλλά και να χώσουν ότι πιο κουλό βρεθεί αλλά πες και κάτι που ο άλλος δεν το ξέρει ούτως ή άλλως από μόνος του, κακό δεν κάνει.

Επίσης για τόσο πολυσυλλεκτική λίστα που προσπαθεί να καλύψει τόσα πολλά ακούσματα μου φαίνεται και λίγο αστείο να μην υπάρχει η αφρόκρεμα σε κάθε είδος και να καταλλήγει και αυτά τα λίγα που έχει από κάθε ιδίωμα σε πολλές περιπτώσεις να είναι ο ορισμός του πατέντα-φελιζόλ ακούσματος.

ναι ρε συ darth

τι να βαζε ομως???

πχ να μην εβαζε neurosis και να βαζε *shels, επειδη οι neurosis ειναι γνωστοι ενω οι *shels θελουν σπρωξιμο??

ή ξερω γω να μην εβαζε isis και να βαζε τους cecilia pax??

άσχετο, αλλά με μια γρήγορη ματιά παρατήρησα ότι έχουν βάλει κ λάθος εξώφυλλα. π.χ. στο κάρμα έχουν βάλει το εξώφυλλο του black halo και στο miss machine του calculating infinity, lol

απέξω γράφει “πλήρης καταγραφή της πρώτης δεκαετίας του 2000 και του τι συνέβη στο χιέβυ μεταλ”.

παιδιά νομίζω πως η συζήτηση είναι μάταιη. 100 ανθρώπους να ρωτήσεις, 100 διαφορετικές λίστες θα μαζέψεις οπότε δεν υπάρχει περίπτωση η λίστα του περιοδικού να ικανοποιήσει τον κάθε αναγνώστη.

Δεν ξέρω τι θα κάνει με τα zeros, αλλά για τις προηγούμενες δεκαετίες, τα αφιερώματα του hammer ήταν πολύ καλά.

δεν ειναι αυτο το θεμα ρε συ. πανω κατω ειναι οτι ειπε ο Μανος.

πρωτα απο ολα δεν καταλαβαινεις ποιους χωρους καλυπτει και με ποια λογικη.
δευτερον εχει κατι τρελες ακυριλες που δεν δικαιολογουνται ουτε λογω υποκειμενικοτητας του γουστου.
τριτον δεν ειναι θεμα να ικανοποιησει τον καθε αναγνωστη, δεν ειναι απλα “εβαλε αυτο και οχι εκεινο”, αλλα πρεπει να ισχυει και αυτο που ειπε ο Darth αλλιως μια λιστα δεν εχει χρησιμοτητα.
και δεν μιλαμε για μια λιστα στο νετ, αλλα για μια λιστα σε ενα εντυπο που θα δωσεις καποια λεφτα για να διαβασεις κατι σοβαρο.

για τα πανηγυρια.

ελατε ρε παιδια, απλα οι λιστες αρεσουν σε ολους, κανουν χαβαλε (ποσες σελιδες απο χθες αφιερωθηκαν στη λιστα) και τραβαει σαν τιτλος

ουσιαστικη χρησιμοτητα δεν εχουν εκτος αν πχ θες να αρχισεις να ακους μεταλ/ροκ και δεν ξερεις απο που να αρχισεις :stuck_out_tongue:

τωρα να αρχισετε να γραφετε γιατι εβαλε αυτο και δεν εβαλε αυτο δεν εχει κανενα νοημα, μιας και ο καθενας μας διαφορετικη λιστα θα εκανε, αναλογα με τα ακουσματα του προφανως.τωρα ενα τετοιο εντυπο πρεπει να ικανοποιησει μεγαλη μεριδα κοσμου με αρκετα διαφορετικα ακουσματα οποτε να και γιατι η λιστα εχει 50 αλμπουμς μεσα.

φανταστειτε να φτιαξουν λιστα, το top 5 των 00’s…σκοτωμος θα γενει :lol:

οι λίστες γενικά είναι άτιμο πράμα. δεν ξέρω με ποιό τρόπο καταρτίστηκε αυτή του rock hard παντως εγώ θα έκανα το εξής προκειμένου να βγεί κάτι πιό αντιπροσωπευτικό και δίκαιο. θα ζητούσα μια λίστα τοπ 100 από κάθε συντάκτη χωρίς σειρά προτίμησης στα άλμπουμς και θα έβγαζα το συλλογικό τοπ 100 με βάση τις ψήφους. but that’s just me…

Mα δεν διαφωνω ρε συ…Προσωπικα μου φανηκε πιο γελοια η συγκεκριμενη λιστα χωρις ομως να εχω διαβασει κειμενα κλπ…Του χαμερ ηταν περα για περα προβλεψιμη σιγουρα αλλα αναλυσαμε καπως τους λογους που γινεται αυτο…Εδω εχουμε να κανουμε με συντακτες και νιωθω οτι την καναν ετσι μονο και μονο για να θεωρηθουν…’'προοδευτικοι…Ε τωρα μου κοπαναει μεσα Lordi,after forever,nickelback(Χριστός…))bullet(και αποστολος),bon jovi,killswitch μαζι με καραψαγμενα cave in, το remission,ocean,converge κλπ…E μου κανει βαλε λιγο απο ολα ωστε να μην μας την λενε και γινεται σαλατα το πργαμα ειδικα απο τη στιγμη που θες να κανεις καταγραφη μια ολοκληρης εποχης και να προτεινεις δισκια…

Τελος παντων εγω στις λιστες δεν κανω κριτικη βαση καθαρα δικων μου προτιμησεων αφου και πολλα αλλα γκρουπς απο αυτα που εχει δεν μ αρεσουν(τα post πχ ή οι mayhem) αλλα αυτα που πιστευω οτι ειναι εξοφθαλμα…

θα ζητούσα μια λίστα τοπ 100 από κάθε συντάκτη χωρίς σειρά προτίμησης στα άλμπουμς και θα έβγαζα το συλλογικό τοπ 100 με βάση τις ψήφους

Αυτο νομιζω κανει το χαμερ στα καλυτερα καθε χρονιας…

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση:

Από τους 9 μέχρι τώρα δίσκους του μήνα του Hammer, οι 3 είναι από μπάντες που έβγαλαν ντεμπούτο full-length στα 00’ς (Mastodon, Hammers Of Misfortune, Riverside) και οι άλλες 6 από μπάντες των οποίων το ντεμπούτο βγήκε από το 1991 και πριν (Kreator, My Dying Bride, Suffocation, Heaven & Hell, Paradise Lost, Megadeth).

Μεταλλικό Σφυρί μάλλον. Και το rockhard καλό είναι βέβαια… αναποφάσιστος.

Μια χαρά είναι και τα δύο, αρκεί το Rock Hard να βγει επιτέλους στα περίπτερα:):!:

Και τα 2 εχουν τα υπερ και τα κατα τους, ειδικα καποια κολληματα των συντακτων… Κυριως τα διαβαζω για συνεντευξεις και αφιερωματα και οχι για δισκοκριτικη… Θα προτιμησω το Metal Hammer, γιατι διαβαζεται πιο ευκολα και προτιμω το πως ειναι στην διαρθρωση του… Το Rock Hard χρειαζεται μια ανανεωση…

Εγώ προσωπικά προτιμώ το rock hard αν και είναι πολλύ κοντά και το hammer…

metal hummer με επιφυλαξη αν και διαφημιζουν μερικα συγκροτηματα συνεχεια.μεχρι αηδιας καμια φορα.

ωραίο το νέο τεύχος του χάμμερ.
Αν και το διάβασα κάπως βιαστικά χτες βράδι, έχει όμορφο μπλακμεταλ αφιέρωμα από Γιοβανίτη και συνέντευξη σραινμπίλντερ, ενώ το σιντί με επιλογές ρότιν κράιστ με έκανε να θυμηθώ πόσο κομματάρα είναι το ιρα ινγκενσους.:slight_smile:

έντιτ. Α και εκτός από τον χάκο, μας διαβάζει και ο πούσιος.

καλημέρα γιάννη :bye: