Metal Hammer vs RockHard

Όχι και ακμή, έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πίστευα ότι μετράει στο σύνολό του το περιοδικό,όμως και τώρα( πιο πρόσφατο δικό μου τώρα είναι βέβαια κάμποσοι μήνες πριν) έχει αρκετά πράγματα να δώσει και να ενημερώσει. Χρειάζεται κριτική προσέγγιση σε όλα όσα λέγονται κ προτείνονται, και φυσικά ενημέρωση από πολλές διαφορετικές πηγές πριν βγει συμπέρασμα για μια καινούργια κτκλοφορία πχ, αλλἀ δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να το απορρίπτουμε σαν έντυπο. Απλά να μην κολλάει κάποιος εκεί, δόξα τω ίντερνετ στην τελική - τελική

not again :?

τον έχω δει εξώφυλλο σε 9 ξενα περιοδικά…δεν είναι μόνο το “δικό” μας…
και το παριστάνει δεν καταλαβαίνω που πάει…κουλός δεν είναι με τίποτα…κάθε άλλο…

[B]edit:[/B]αναβάλλεται ο πόλεμος άλλη φορά… (:

Οπως ειπες…not again.:wink:
Ο καθενας εχει την αποψη του και εχει βγαλει τα συμπερασματα του με διαφορετικα κριτηρια.

Αυτό! εμένα μ’αρέσει και ο Τσούνταρος γιατί από τις δισκοκριτικές του έχω καταλάβει ότι έχουμε παρόμοια γούστα και όποτε διαβάζω κάτι που έχει γράψει είναι σαν να το έχω γράψει εγώ (αν και γράφει με το κλασσικο “χαμμερίστικο” χιούμορ)

Kαλή ερώτηση και μας επαναφέρει στο αρχικό ερώτημα του τόπικ.

Προσωπικά το αγοράζω σε μηνιαία βάση γιατί εκεί μέσα γράφουν τακτικά 3 τύποι των οποίων τη γνώμη και την κρίση σέβομαι και εμπιστεύομαι. Οι τρεις είναι οι Καραολίδης, Γιοβανίτης και Αγόρος, μιας και ο Κουρτογιάννης πλέον γράφει δυστυχώς σποραδικά.

Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγοράζω RockHard. Στις 3-4 φορές που κάποια συνέντευξη/αφιέρωμα με έπεισε να πληρώσω για να αγοράσω το τεύχος, δεν βρήκα μέσα κάποια “πένα” που να πω “εδώ είμαστε” και να εμπιστευτώ και να παρακολουθήσω.

Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Αυτούς τους συντάκτες ανέφερα κι εγώ, πέρα απο το γούστο και τις γνώσεις, και για τον τρόπο γραφής. Όλοι αυτοί νομίζω έχουν ένα respect απο τους ακραίους μουσικόφιλους, εκτός ίσως απο τον Κουρτογιάννη για τον οποίο δεν έχω δει να λέει κανείς τίποτα,και είναι κρίμα γιατί πάντα έδινε " εξωμουσικές" διαστάσεις και παραμέτρους σε όσα έλεγε, και είχε πάντα πολυ΄ενδιαφέρουσα οπτική επι των πραγμάτων.

Α,αν και καμμία σχέση με τα μουσικά μου γούστα, ο Παπιλίδης πέταγε κάτι κορυφαία τσιτάτα σε κάτι δισκοκριτικές. Βέβαια το γέλιο που έχει προσφέρει ο Καραολίδης δεν πιάνεται απο κανέναν άλλο εκεί μέσα. Θυμάμαι μια κριτική που έιχε γράψει μόνο την πρόταση “Αυτή η μπάντα είναι σκατά” σε ΟΛΟ το κείμενο, και μετά απο λίγο άρχιζε να λέει κάτι “σκατά αυτή η μπάντα είναι, μπάντα σκατά είναι αυτή,είναι σκατά μπάντα η αυτή”, είχα λιώσει άσχημα. Βαθμός δίσκου: [B]0[/B]

Έχεις ένα πόιντ εδώ, αλλά μη ξεχνάμε πως ο καθένας ανακαλύπτει τα πράματα σε διαφορετικά χρονικά σημεία. Το χάμερ απλά πιάνει την τάση του αντεργκράουντ που έχει δυναμική και την “αναδεικνύει”, τα εισαγωγικά απαραίτητα, άμα με πιάνεις. Πάντως θεωρώ πως έχουν σταθεί και στα προηγούμενα, απλά δεν τα έχουν αναδείξει στον ίδιο βαθμό. Πάντως ένα από τα βασικά του προβλήματα είναι πως δεν ξέρει πλέον σε ποιους απευθύνεται, βλέπω πως είναι στο ψάξιμο. Τώρα τελευταία δε, ιντριγκάρουν το ιντερνετικό κοινό, εδώ μέσα από το αφιέρωμα του παρόντος τεύχους. υπάρχει έμμεση αναφορά σε ποστ στο ρόκιν, που κάνει μπαμ.

Όχι μαν, εγώ το χάμερ το παίρνω για την ελληνική σκηνή και το Sub Terra, και σχεδόν όποτε έχει αφιέρωμα εξαφανίζονται πιο γρήγορα κι από κόλπο του Κόπερφιλντ.

Κι εγώ γι αυτά το παίρνω, για τη στήλη του Κισατζεκιάν (αν και προτιμούσα με τα χίλια το Monuments) και για Καραολ, Γιόβα που λέει ο Βλήδιν. Aλλά νταξ δεν θα τρελαθώ αν λείψουν ένα μήνα, αν το αφιέρωμα είναι ανεκτό.

Όσον αφορά αυτό που λέει ο hokam, άλλο να είναι εξώφυλλο ο ΓκαςΤζι που είναι απόλυτα θεμιτό και άλλο σε κάθε ΜΑ ΚΑΘΕ συνέντευξη ρωτάνε τον εκάστοτε συνεντευξιαζόμενο “άκουσες το καινουριο Όζζυ?, τι γνώμη έχεις για τον ΓκαςΤζι?”.

Ο ΖΑΧ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΥΡΟΒΛΑΧΟΙ! :p:p:p

Νομιστεράκι τοποθετήσου.
Σε λίγο συνέντευξη στο Χάκο.

Για δωστε περισσοτερες πληροφοριες για τα ποστ ροκιν που αναφερονται στο τευχος

πλανασαι! νομιζω…:slight_smile: αλλα για πες την.

Έτσι ρε, ήξερα πως ο bleedin θα το πιανε. 8)

Αναμένουμε πρες κόνφερενς Νομιστεράκη.

Επειδή εγώ δεν πρόλαβα να το διαβάσω καλά λέγε που και ποιος

[SPOILER][/SPOILER]

Χαχαχα, τρελό ντοκουμέντο

Oκ, όλοι εσείς οι ανυπόμονοι διαβάστε για τους Baroness στο αφιέρωμα.

Ο Ρεδ Ραμ κάνει προμόσιον του Χάμερ!!! 8O 8O 8O

Nαι ρε τι νόμιζες, πως θα βγάλουμε κανά φράγκο? Ταπί είμεθα!

Καλά παιδιά άμα θέλετε να δείτε θεικές κριτικές σε κατεστραμμένες μπάντες μια είναι η λύση: SUPERDUMPER
ενδεικτικές κριτικές:

Αν αυτό είναι Black metal, τότε ο πούτσος μου είναι δεινόσαυρος
(Άγορος)

Doom/Death με ολίγη από true metal, Black metal φωνητικά και πληκτροεισαγωγές ala Makis Christodoulopoulos! Του Kitsch-ου η μάνα κάθονταν!
(Γιοβανίτης)

Δεν ξέρω για τους άλλουδ δίσκους αλλά συγκεκριμένα το “From Mars…” των Gojira το είχαν ψιλοθάψει (νομίζω το είχαν βαθμολογήσει με [B]6[/B] και πιο συγκεκριμένα αν δεν κάνω λάθος την κριτικη την είχε κάνει ο Αγόρος). Μετά όταν πήγε ο Αρβανίτης και όταν όλα τα υπολοιπα περιόδικά αποθέωναν τον δίσκο τότε άρχισε και το μεταλ χαμμερ να λέει για δίσκο “που αφήσε με ανοικτα σαγόνια την μεταλ κοινότητα” και αλλα τετοια…οπότε για να μην τους κράξουν υποθέτω πως διάλεξαν το “the way…”

Και αυτό είναι που με χαλάει στο μέταλ χαμερ… τη μία μπορει να θάψουν ένα δίσκο και την άλλη να τον αποθεώσουν…Θα μου πείτε βέβαια πως την κριτική δεν την έκανε το ίδιο άτομο…και πάλι αυτό είναι δικό τους λάθος…στο κάτω κάτω να έδιναν για κριτική στον Αγόρο αλλά και το the way of all flesh και όχι σε κάποιον άλλον για να μπορέσουν να κρατήσουν μια συνέπεια…

Aφού το From Mars προηγήθηκε πώς ακριβώς θα κρατούσαν συνέπεια μην δίνοντάς το για κριτική στον Αγόρο?