Τότε εγώ έχω πολλή δουλεία να κάνω γιατί από τα Essentials έχω Slaughter Of The Soul, Tomb Of The Mutilated (αυτά τα 2 όχι αυθεντικά), Leprosy, Blessed Are The Sick και από τα Deeper Inside μόνο Graves Of The Archangels και Haunted
[B]Βαθμολογία: 8/30[/B] Ισα που πέρασα τη μισή βάση γαμώτο:(
Για όποιον ασχολείται πάνω από 2 χρόνια με Death Metal, το μόνο που έχει κάτι να προσφέρει αυτό το αφιέρωμα είναι το Check Also που είχε στο τέλος της παρουσίασης του κάθε δίσκου
Εντάξει τότε. Καλά αν το πάμε απλά ότι τα ξέρουμε σαν ονόματα ντάξει τα ξέρω όλα. Οσον αφορά το αφιέρωμα, για την έκταση και τη φύση του (παρουσίαση 30 καραμπινάτων δίσκων και όχι πλήρες αφιέρωμα όπως του Black metal πριν κάμποσους μήνες) αξιοπρεπές.
Ντάξει, διαβάζω το αφιέρωμα as we speak και… συνειδητοποίησα πριν από λίγο ότι ο μόνος δίσκος που έχουν από Mars Volta είναι το Amputechture. Εντελώς γελοίοι, καλύτερα να μη βάζανε τίποτα, να παριστάνανε ότι αυτή η δεκαετία δεν είχε το καλύτερο γκρουπ της. Και γενικά βέβαια οι σελίδες του αφιερώματος που αφορούν στις “τοπ” μπάντες, αν κατάλαβα καλά, δηλαδή αυτά τα “craftsmen of metal arts/the elite”, ΠΑΤΟΣ. Όλοι οι τελειωμένοι/αδιάφοροι κάθε χρονιάς παρευλάνουν εκεί μέσα (δε θυμάμαι πόσες φορές είδαν τα μάτια μου κυκλοφορία των Firewind ρε). Οι σελίδες “working class heroes” κάαααατι παραπάνω λένε, ελλείψεις υπάρχουν προφανώς άπειρες αλλά εκεί υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες δίσκοι από τις “πρώτες” σελίδες κάθε χρονιάς.
“Πάντα τέτοια” Χάκο/Δημήτρη Τσούνταρε, αν είστε στην παρέα μας απόψε. :bye:
Οι “the Elite” σελίδες ήταν κι εμένα η ένστασή μου. Βασικά οκ κάνεις αφιέρωμα στα 00ς, και αφήνεις έξω κόσμο και κοσμάκη για να συμπεριλάβεις ΟΛΕΣ τις κυκλοφορίες τoυ Οζζυ και των Μέηντεν (και των Πριστ και των Μετάλικα και των Μέγκαντεθ)?
ΣΡΣΛΥ?
πάντως στην αρχή λέει ξεκάθαρα οτι δεν είναι ενα αφιέρωμα στα καλύτερα άλμπουμ αλλά στις στιγμές που απασχόλησαν τον κόσμο…
και όπως να το κάνουμε ενα κακό αλμπουμ των maiden απασχόλησε περισσότερο απο τις (κάμποσες) κυκλοφορίες των Mars Volta…
δεν είναι απλά ενα λάθος του περιοδικού…
έχει και ο κόσμος ενα μερίδιο ευθύνης και ας μην βγήκε το αφιέρωμα απο ψηφοφορία…
*και να μην ξεχνάμε τον μέσο ορο ηλικίας των αναγνωστών:wink:
αυτο με τον μεσο ορο ηλικιας των αναγνωστων ειναι μεγαλος μυθος παντως.εγω εδω μεσα βλεπω πιο πολυ τους μεγαλυτερους του φορουμ να συζητανε για το χαμμερ και να το αγοραζουν κιολας,παρα τους μικροτερους σε ηλικια:wink:
σωστοτερο:p.
απλα οι μεγαλυτεροι αναγνωστες εχουν ηδη αποκτησει μια κριτικη σκεψη και δεν επηρρεαζονται απο την προωθηση που ριχνει το περιοδικο σε καποια συγκροτηματα.
Οι οποίοι στη καλύτερη στη δεκαετία του 2000 είχανε από δυνατά (Brave New World) έως κάκιστα άλμπουμ (St. Anger). Συγνώμμη αλλά αυτό μας προσβάλλει μέσα στα μούτρα μας. Δεν είναι δυνατόν δίπλα πχ. στους Gojira, Meshuggah (μοναδική μπάντα στο είδος της αν και δεν τους ακούω), Strapping Young Lad, Nile, Dying Fetus, Lamb Of God, Machine Head (που μεγαλούργησαν στη δεκαετιά που κλείνει), να επιμένουν να βάζουν και τα παραδοσιακά μεγάλα συγκροτήματα που δε προσφέρουν κάτι καινούριο. Ούτε τα προσχήματα δε κρατάνε πλέον?!#-o[-X
Asphyx-Last One on Earth
At the Gates-Slaughter of the Soul
Autopsy-Mental Funeral
bolt thrower-warhammer
cannibal corpse-tomb of the mutilated
carcass-heartwork
death-leprosy
deicide-deicide
entombed-clandestine
Immolation-Dawn of Possession
Malevolent Creation-The Ten Commandments
Massacre-from beyond
morbid angel-blessed are the sick
obituary-cause of death
suffocation-effigy of the forgotten
angelcorpse-hammer of gods
brodequin-instruments of torture
brutality-definition screams of anguish
DEAD CONGREGATION-Graves Of The Archangels
demigod-slumber of sullen eyes
dying fetus-destroy the opposition
edge of sanity-the spectral sorrows
gorefest-false
incantation-onward to golgotha
inveracity-circle of perversion
kaamos-kaamos
nile-black seeds of vengeance
nocturnus-the key
origin-informis infinitas inhumanitas
six feet under-haunted
άλλη φορά ζήτα την βίβλο μεταφρασμένη σε 14 γλώσσες και σε μέθοδο Braille
διαβασα τις τελευταιες 6-7 σελιδες και λεω να καταθεσω κ εγω την αποψη μου.
Καταρχας, σαν συντακτη, περα απο τον μεγαλο Καραολιδη (που εγινε το ονομα του - και η μανα του - συνθημα σε συναυλιες καποτε…), τον Γιοβανιτη (respect, αν και το Βlack δεν ειναι το φορτε μου), τον Κισατζεκιαν κ καποιους αλλους, παρα πολυ σεβαστη για μενα προσωπικα ειναι και η πενα του Σακκελαριου. Λιγοι εχουν τις γνωσεις του, οσον αφορα το thrash.
Τωρα, οσον αφορα τα υπολοιπα που αναφερετε, ειναι λιγο-πολυ σχετικα. Οι Machine Head που το χαμερ αγνοουσε οταν εβγαζαν το the more things change πχ, αποθεωθηκαν στο The Blackening (κριτικη, 100 καλυτεροι δισκοι ολων των εποχων, καλυτερα των 00’s κλπ κλπ).
το from mars to serius απο τον Αγορο ειχε παρει ενα 6,5, αλλα ο Πουσιος το αποθεωνε.
Οσον αφορα το αφιερωμα, εφοσον μιλαει για δισκους που σημαδεψαν τη δεκαετια (και οχι απλα τους καλυτερους), ειναι λογικο να περιλαμβανει το st. anger πχ. Επομενο ειναι ολοι να διαφωνουμε με καποιες επιλογες κ καποιες παραληψεις. μιλαμε για μια δεκαετια με χιλιαδες κυκλοφοριες.
Προσωπικα, σαν αναγνωστης του χαμερ απο τις αρχες του 90, βρισκω αυτη του την περιοδο αρκετα καλη, σε συγκριση με την περιοδο Φλωρακη για παραδειγμα.
υγ: τα περι γκας που αναφερετε τα βρισκω λογικα για ενα ελληνικο μεταλ εντυπο. οπως οι νορβηγοι προβαλλουν τους dimmu borgir (και οχι μονο μουσικα εντυπα), ειναι απολυτως λογικο οταν ενας ελληνας ειναι κιθαριστας του οζζυ να “θεοποιειται” και να διαβαζουμε και υπερβολες.
για μενα αυτο δεν ειναι λαθος. λαθος ηταν αυτα που διαβαζαμε στις αρχες της δεκαετιας του 90 περι Nightfall πχ και τα υποτιθεμενα σολντ αουτ τους στο λανδινο κ αλλα τετοια γραφικα.