Μεταλλική νοσταλγία: Θύμησες, εμπειρίες και λοιπά ευτράπελα από την ελληνική, metal καθημερινότητα

Ωραία μπάντα οι Breaking Silence.

2 Likes

Θυμάμαι είχε βάλει το χάμερ 10 στο ντεμο και το είχα παραγγείλει από τη μπάντα.

2 Likes

Ti είπες τώρα!

Κάπου στην τρίτη γυμνασίου λοιπόν, ήταν καποιοι φίλοι φίλου που είχαν μπάντα. Είχαμε γνωριστεί καναμε παρέα κλπ. Απο την στιγμή που πήγα μια μέρα σε μια πρόβα τους (στο προβαδικο του Στάθη από τους Reflection), καταλαβα ότι κάποια στιγμή ήθελα να κάνω αυτό το πράγμα. Και μπάντα, αλλά και κυρίως να γράφω μουσική.

Την ίδια χρονιά λοιπόν καλοκαίρι, πήρα την πρώτη μου κιθάρα όπου για μερικά χρόνια γρατζουναγα για να μάθω τίποτα. Τελικά δεν έμαθα τίποτα φυσικά. Όμως επειδή δεν είμανε μελετηρό παιδί (ωδείο ξεκινησα για 6 μηνες και τα 'παμε μετά), σκέφτηκα ότι για να μάθω καμια συγχρορδία, να πάω στην χορωδία του σχολείου, μπας και μάθω τίποτα. Για 3 χρονιές ήμουνα παρόν φυσικά σε όλες τις γιορτές.

Το μικρόβιο είχε μπεί μέσα μου και ψιλοέπαιζα κιθάρα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Κάπου εκεί στο τέλος 3ης λυκείου, γνωρίζω μια μπάντα μέσω ενός φίλου, που έψαχνα κιθαρίστα. To cut a long story short, μπήκα στην μπάντα και την κρατήσαμε για ένα χρόνο, μέχρι που ο drummer (όντας ένα χρόνο μικρότερος) πέρασε Γιάννενα και σταματήσαμε να έχουμε το υπογειο του για να παίζουμε.

Το μικρόβιο για λίγα χρόνια έφυγε(παίζει να είχα 2-3 χρόνια να πιάσω κιθάρα), μέχρι που ένας φίλος έκανε την κίνηση ματ. Σε κατι γενέθλια μου έψησε την παρέα να μου πάρουν δώρο ένα προενισχυτή για κιθάρα (για σύνδεση με pc). That was it. Πλεόν ζούσα το όνειρο μου (να γράφω μουσική) - μετά από ώρες καψίματος σε cubase :smiley:
Φυσικά το επίπεδο ποτέ δεν ήταν πολύ καλό, όντας αυτοδίδακτος και αναρχος κιθαρίστας, αλλά συνεχίζω ακόμα για την πάρτη μου (όσο το επιτρέπει ο χρόνος μου βέβαια) να γράφω μουσική που την ακούω κυρίως εγώ και 1-2 φίλοι. @Aldebaran ακους? Θέλω μπασίστα!

13 Likes

Τι να σε κάνω μωρέ @Sevek που είμαι στα ξένα;

Είχα ένα ωραιότατο home studio που μου επέτρεπε να γράφω μουσική και ανεξάρτητα, και μετά ήρθε ο διάδοχος και όλα πουλήθηκαν…

Tα ξένα δεν με απασχολούν, λειτουργώ σε fates warning mode :slight_smile:

Πουληθηκαν όλα έ? Να ξέρεις ότι χύνω ένα δάκρυ για το γεγονός :sleepy: , αλλά χαλάλι για τον διάδοχο :smiley:

4 Likes

Εμπνεόμενη από τούτο τρόπον τινά, παραθέτω χαριτωμένες φωτό που βρήκα από το εφηβικό μου δωμάτιο…

SP_A0722

Υπήρχε ένα μικρό κόλλημα. ;p

νοου κομμεντς

κι εδώ μια υποψία αφισοκόλλησης, δεν έχω καμία με το πλήρες υλικό.

Συνεχίζοντας το φωτορεπορτάζ, αφήνω εδώ και το μάγκνουμ όπους μου παρτ 1

19 Likes

Εξτρά καρδούλα για τον Ουλι αριστερά στη μέση. Θα χρειαστώ κάμποσα τέτοια boards αν πρέπει κάποτε να φτιάξω το δικό μου κολάζ.

3 Likes

<3

Τελειώνω το δεύτερο και περισσεύει και υλικό. Αλλά γμτ αυτά τα α4 εισιτήρια με έχουν καταστρέψει…

1 Like

Μ’ αρέσουν αυτά τα δωμάτια που είναι σαν να μένουν πολλά διαφορετικά παιδιά μαζί. Έτσι έλεγαν και για 'μένα, έμπαινες και πάθαινες ένα πολιτισμικό σοκ από τα διαφορετικά πράγματα. Στον έναν τοίχο ήταν ο αετός των Slayer, δίπλα ο Jim Morrison, απέναντι η νεκροκεφαλή των Metallica, παραδίπλα ο Cobain κι ο Che Guevara και το αποκορύφωμα ήταν ένα κάδρο με τον Οτσαλάν πάνω στο γραφείο μου. Τυχεροί είμαστε που καταλήξαμε όπως καταλήξαμε.

4 Likes

Χαχαχαχ, ρησπέκτ. Το δικό μου ειδικά είχε αυτήν την σπέσιαλ μίξη του εντελώς κοριτσίστικου, με τα κουκλάκια του, τα πεταλουδάκια του, τα παπαράκια του με μεταλ στιγμιότυπα -και με ό,τι άλλο να ναι βασικά. Βρήκα κι αυτό το εξαιρετικό δείγμα, όπου πρωταγωνιστεί και ο χριστούλης που είχε τοποθετήσει η μάνα μου για να μην τρομάζουν οι καθηγητές, όπως έλεγα παραπάνω.

4 Likes

Και Texas club παραδίπλα; Not bad.

Δεν έφτασε μία φορά W.A.S.P.;

2 Likes

Εννοείται ότι δεν φτάνει. 4 φορές έχω δει τους W.A.S.P.

H τελευταία βέβαια φορά ήταν εκείνη η επεισοδιακή στο Gagarin.

1 Like

Η μία ήταν η κριμσον αιντολ επετειακή συναυλία, τελείως διαφορετική κασέτα από την άλλη.

4 Likes

Ποιος ήταν τότε εδώ; Τι γαμάτα είχαμε περάσει :beers: Τα λέει τόσο ωραία ο Blackie! Blackie for President!

Εν τω μεταξύ, πάντα ρίχνει το φταίξιμο σε αυτούς που είναι στα αριστερά (στα δεξιά όπως βλέπει αυτός). Εγώ ήμουνα κέντρο και φώναζα και με τους αριστερά και με τους δεξιά!

Και πόσο τυχερός ο φίλος που ανέβηκε στη σκηνή. Θυμάμαι που πήγα να κάνω κίνηση αλλά βρισκόμουνα κάπως πίσω για να έχω πιθανότητες να ανέβω.

Εν τω μεταξύ όλο το το μαγαζί να ξελαρυγγιάζεται Ι wanna be somebody too

Βλέπω πρόοδο: δεν έπαιζε playback έπαιζε videoback :cold_face:
/seferlis mode off/

Aκόμα και η google απόρησε με αυτά που διαβασε :stuck_out_tongue:

3 Likes

πολύ ωρα’ιο το φωτορεπορταζ επάνω,ζήλεψα και εγώ

11 Likes

PoS και Deadsoul tribe ημουν και εγω…

1 Like

Εσύ εξτρα καρδούλα για το πάρτι κάτω γωνία αριστερά.

2 Likes