Metallica-Death Magnetic (2008)

Xαχ, ναι το ακουσα και 'γω.

Οσο για το αλλο, εννοειται οτι δεν πρεπει το νεοτερο να ειναι χειροτερο του παλιου. Δεν το ειπα με αυτην την λογικη. Το ειπα σαν παρατηρηση επειδη ειδα πολλους απο εδω να τα κρινουν σαν ισαξια ενω εγω πιστευω οτι εχουν τεραστια διαφορα.

Εμενα μου αρεσε πολυ το ΙΙΙ, τωρα δεν θα μπω σε συγκριση γιατι δεν εχει ουσια.

Ρε συ Vic Vega, αμα αποθεωνεις το αλμπουμ των Μεταλλικα εισαι αμυαλος φανμποης και θυμα του μαρκετινγκ, αμα ομως αποθεωσεις το νεο αλμπουμ των Necrosatanicus αμεσως γινεσαι κατι ανωτερο και πολυ ψαγμενο, ασε που μπορεις να βριζεις τους αμυαλους φανμποηδες που δεν τους αρεσουν οι Necrosatanicus παρ’ολο που αντικειμενικα ειναι πολυ καλυτεροι, ετσι πανε αυτα.

μετα το end of the line στο benfica-olumpiakos εριχνα ενα βλεφαρο στο ελληνικο σηριαλ το λακης ο κατι δε θυμαμαι και ειχε ενα παλληκαρι στο σιριαλ που οταν χτυπαγε το κινητο του ειχε το suicide & redemption!!!

Εγώ έχω το Broken Beat & Scarred όταν βαράει το κιν μου…τι ριφάρα είναι αυτή ρεεεεε???

Ο λόγος που υπάρχουν περισσότερα ποστς εδώ είναι γιατί είναι Metallica. Ακόμα και μάπα να ταν ο δίσκος τόσα ποστς θα είχε το τοπικ, και αν το σκεφτείς και συ ο ίδιος κατα πάσα πιθανότητα περισσότερο έχεις ποστάρει εδώ. Στο νέο Gojira ok έκανα 7-8 ποστς, τι άλλο να πω? Εδώ έχει ζουμί το πράμα :stuck_out_tongue:

Ρε Vedder, φυσικό είναι το νέο Metallica να παίρνει περισσότερη προσοχή απότι μικρότερα ονόματα αλλά από ένα σημείο και μετά το πράμα έχει ξεχειλώσει όσο δεν πάει. Κάθε λίγο και λιγάκι τα σχόλεια του στυλ “πωπω 150000000000 Posts” και “μια παπ@@@ρω δίπλα μου είχε Ringtone Britney Spears και εγώ έβαλα το δικό μου να χτυπάει με Day That Never Comes για σπάσιμο στην άσχετη” και "Wow 5000000000000000000000 posts ούτε οι γκόμενες για Sequell του Τιτανικού δε θα είχαν τόσο μεγάλο Thread"δίνουν και πέρνουν. Πιστεύεις ότι έχει να προσφέρει κάτι αυτό στο περιεχόμενο του Thread? Και εγώ έγραψα για το Death Magnetic εδώ μέσα στη διάρκεια που Leakάραν 2-3 τραγούδια αφότου τα άκουσα αλλά από εκεί και πέρα δεν ήθελα να γράψω συνολική γνώμη για το Album γιατί δεν έχω και πολύ όρεξη να τσακώνομαι χωρίς λόγο και δε συνηθίζω να γράφω κάτι τέτοιο πριν περάσει και λίγος καιρός για να δω πόσο θα αντέξει κάτι, πόσο θα ξεφουσκώσει ή πόσο θα μεγαλώσει μέσα μου.

Τώρα σχετικά με τα του Morgoth, τι να πω. Όλα αυτά τα ονόματα που ανέφερα τα ανέφερα επειδή πάνω-κάτω έχουν συζητηθεί αρκετά εδω μέσα και είχα την εντύπωση ότι λίγο-πολύ όλοι τα ξέρουν αλλά τελικά αν έχουν οι Gojira, Burst, Cynic αντιμετώπιση τύπου Megalotragokeratus, Necrosatanicus “2-3 υπερσούπερ ψαγμένοι κουλτουριάρηδες τα ακούμε” έ τι να πω, μάλλον θα αρχίσω να με θεωρώ και υπερψαγμένο Undergoundά(που δεν είμαι στο κάτω-κάτω, μακάρι να είχα το χρόνο για να είμαι) μόνο και μόνο επείδή ξέρω τους Accept 'η τους Saxon, αν αναφέρω δε και τίποτα Blind Guardian θα πρέπει να αισθανθώ ότι δεν είμαι και πολύ καλά στα μυαλά μου με αυτά τα καμμένα που ακούω και θα κάψω ότι εγκεφαλικό κύτταρα μου έχουν απομείνει. Είναι που εγώ ακούω κουλτουριάρικα και είμαι ελιτιστής, δεν είναι το που οι περισσότεροι μεταλλάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι της νοοτροπίας “αυτό ξέρω, αυτό εμπιστεύομαι” σε σημείο που θα φτάσουμε να θεωρούμε υπερψαγμένο ελιτιστικό άκουσμα τους Paradise Lost. Απορώ που ακούς και Summoning(θεικό το Dol Guldur παρεπιπτόντως) και τα πετάς και αυτά.

Τώρα σχετικά με τα περι άμυαλων Fanboyδων και ψαγμένων ανώτερων πνευματικά υπερανθρώπων μη βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα και μη χρησιμοποιείς κλισεδιάρικες υπεραπλουστευμένες σχηματοποιήσεις για να με βάλεις στο τσουβάλι που θέλεις να είμαι μόνο και μόνο για να με ειρωνευτείς γιατί το να βάλω κάνα 2 posts με Emoticon: φάτσα που γελάει ή να γράψω δυο μ@@@@ες για να σε ειρωνευτώ και να σου σπάσω τα νευρα δε μου είναι και δύσκολο(και αν με έπιανε και η μ@@@ία μου θα μου ήταν και πολύ πιο διασκεδαστικό), το να βρω το χρόνο και να κάτσω και να σου πω δυο κουβέντες στα σοβαρά και να μη γίνομαι μαλ@@@@ς μου είναι δύσκολο και μου κοστίζει χρόνο(πάλι καλά που οι συνθήκες μου επιτρέπουν να τον έχω τη συγκεκριμμένη στιγμή) απο τη στιγμή που τα υπεραπλουστεύεις όλα τόσο εύκολα.

Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του το μικρόβιο της ξερολίασης, του ισχυρογνωμισμού και της μισαλλοδοξίας αλλά καλό είναι να το καταλαβαίνει που και που αυτό. Όσο δήθεν και σνομπ μπορεί να σου φαίνεται κάποιος επειδή δεν του αρέσει το Death Magnetic άλλο τόσο κολλημένος σε σημείο φασιστικής μισαλλοδοξίας μου φαίνεται εμένα κάποιος μόνο και μόνο επείδή δε μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχουν και άτομα που αν το βαθμολογούσαν θα του έδιναν το ταπεινό 8/10 αντί για το 100000000000000000/10 θα πέσει να τον φάει ή αν χαλαστεί κάποιος με την παραγωγή θα κάτσει να του λέει “ναι καλά ξέρεις εσύ και δεν ξέρει ο Rubin”. Άμα είναι έτσι το 99% των ακροατών δεν έχουν δικαίωμα να ακούν μουσική και να εκφέρουν άποψη μιας και το πιο κοντινο πράγμα που έχουν κάνει στο να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο είναι το να χτυπάνε τα μαχαιροπήρουνα στο πιάτο κατά τη διάρκεια κάποιου γαμήλιου τραπεζιού για να σερβιριστεί η τούρτα ή το να παίζαν το τριγωνάκι τους όταν λέγαν τα κάλαντα τα χριστούγεννα.

Όλο αυτό το σκηνικό του να πέφταν όλοι με τα μούτρα στην τάδε κυκλοφορία μεγάλου συγκροτήματος (καλής ή κακής) με αποτέλεσμα να μένει χεσμένη όλη η σκηνή και να υπάρχει όλη αυτή η τεράστια συσσώρευση ατέλειωτης φλυαρης ανοησίας που υπάρχει σε αυτό το Thread θα με ενοχλούσε για κάθε τεράστιο καταξιωμένο συγκρότημα και ας μου άρεσε ο δίσκος ή όχι και θα το θεωρούσα και τεράστια αδικία για όλη τη σκηνή. Όταν ξεκινούσαν οι Metallica δεν είχαν στο σβέρκο τους τους Beatles ή τους Doors, απότι φαίνεται όμως οι Burst πχ πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ακουστεί το όνομα τους όταν όλοι ακόμα πιστεύουν ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τους Metallica και τους Maiden(δεν είπα ότι δε μπορούν ούτε ότι δεν πρέπει να προσφέρουν ποιοτικές δουλειές ακόμα αλλά θα πρέπει να πέφτει και η προσοχή μας που και που σε κάποιο φρέσκο όνομα και όχι να έχουμε γίνει οι προσωπικοί Παπαράτσι του Harris και του Ulrich). Το να ξεκινάμε να προσπαθούμε να χώσουμε κόσμο στο Metal βάζοντας του τη σήμερον ημέρα Maiden, Metallica κτλ. αντί για Machine Head, Paradise Lost, Morgana Lefay δεν ξέρω άν είναι και τόσο υγιές για όλη τη σκηνή(αργά ή γρήγορα θα φτάσει και στους Metallica). Αυτομάτως σε όλους καλλιεργείται η νοοτροπία περι παλιών μεγαλείων και σημερινής κατάντιας. Μακάρι οι νεώτεροι να ξεκινούσαν ακούγοντας Gojira ή Lamb Of God, τουλάχιστον δε θα ήταν μίζεροι.

Είχα υπόψιν μου να πω και τη γνώμη μου για το δίσκο αλλά τελικά βαριέμαι. Δεν έχω πρόβλημα να γράφω κατεβατά(φαίνεται από το Post εξάλλου) για να εξηγήσω για ποιους λόγους τον θεωρώ ότι πιο αστείο έχει κυκλοφορήσει φέτος, με το να δίνω εξηγήσεις λες και πρέπει να αισθάνομαι ενοχές που δε μου αρέσει έχω.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Στην αρχή έσβηνα αβέρτα ποστ τέτοιου τύπου μπας και μπορούμε να κάνουμε καμιά συζήτηση της προκοπής εδώ μέσα, αλλά φάγαμε κράξιμο μας είπαν και μπλάνκο (no hard feelings ε λουν. :)) ε και αφήσαμε το φόρουμ να έχει το θρεντ που του αξίζει

Κακως. Δεν εχω γκρινιαξει ποτε για τιποτα εδω μεσα αλλα τωρα θα την πω την αποψη μου. Σε ενα μουσικο φορουμ τα μη μουσικα θεματα μπορεις να τα αφηνεις οπως θες, να αφησεις να γραφεται οτιδηποτε. Οταν ομως θες να ενα καλο μουσικο φορουμ που να προσελκυει καινουριο κοσμο αλλα και να γινονται καλες συζητησεις, στα μουσικα θεματα πρεπει να εισαι αυστηρος.

Τα βρισιδια και τα οφ τοπικ δεν ειναι τα μονα πραγματα που μπορουν να αποθαρρυνουν καποιον απο το να γραψει σε ενα θεμα. Οταν ο αλλος γραφει 150 φορες την αποψη του αυτο ειναι σπαμ. Καλα κανουν και διαγραφονται τα ποστ. Τι θα πει φαγατε κραξιμο? ας γκρινιαζουν . Θελετε ποσοτητα η ποιοτητα? Και ποιοτητα δεν εννοοω οτι υπαρχουν πιο “ποιοτικοι” χρηστες αλλα να γινονται θεματα που να μπορεις να συζητησεις σαν ανθρωπος και να ακουστουν 5 σοβαρες αποψεις χωρις την καυλα που κουβουλαει ο καθενας για την καθε μπαντα. Που και καλα κανει στην τελικη και λογικο ειναι οταν ειναι ο αλλος πιτσιρικας να ενθουσιαζεται και να λεει “πωπω πρωτοι στα τσαρτς οι μεταλικα” “πωπω 123414 ποστς Μποου νταουν” και να θεωρει σπουδαιο γεγονος την επιστροφη στον πιο “μεταλ” ηχο της αγαπημενης του μπαντας, εμεις γιατι να τα διαβαζουμε ομως?

Βεβαια για να μην φανει οτι γκρινιαζω, αυτο δεν το βλεπω σε ολα τα μουσικα θεματα. Υπαρχουν και αρκετα που γινονται καλες συζητησεις και διαβαζεις ωραια πραγματα. Απλα παιρνω αφορμη απο αυτο για να πω κατι που με ενοχλει. Εχετε φαγωθει για τα ριπορτ και την ασχημη γλωσσα και μην τυχων καποιος προσβληθει. Σωστο μεν οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για να μην ξεφευγουν οι συζητησεις και γεμιζουν με οφ τοπικ ποστ. Ε οταν γινεται ανεξελεγκτο σπαμινγκ γιατι δεν σβηνονται τα ποστ? Επειδη δεν χρησιμοποιειται ασχημη γλωσσα?

Με λιγα λογια το μουσικο κομματι του φορουμ θα μπορουσε να ειναι αρκετα καλυτερο και ειναι κριμα να ειναι αυτο το θρεντ που του αξιζει.

Συμφωνω απολυτα. Το συγκεκριμενο τοπικ μαλιστα για περιπου εναν μηνα που γινοταν της ποπης, επρεπε να εισαι ο Ιωβ για να το παρακολουθησεις και να συμμετασχεις σοβαρα.

Έχει καταντήσει λίγο αηδία αυτό το thread. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις…δεν θα το πάω μακριά πάντως. Με τον Darth Vader τα έχουμε πει πολλές φορές και καταλαβαίνω ότι δεν του αρέσει ο δίσκος και γενικά είναι προκατειλημένος με τη μπάντα, δεκτόν. Μια παρατήρηση μόνο, οι περισσότεροι αρχίσαμε να ακούμε metal με συγκροτήματα όπως οι metallica & maiden και δυστυxώς τα καινούρια συγκροτήματα όπως οι gojira και οι lamb of god που αναφέρεις δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά τα μεγαθήρια. Όχι ότι δεν είναι καλοί αλλά τι να λέμε τώρα, άσε που αν δεν υπήρχαν αυτά τα μεγαθήρια δεν θα υπήρχαν και αυτά τα νέα συγκροτήματα που στο κάτω κάτω της γραφής είναι της δικής μας γενιάς.

Όταv έρχεται ένας πιτσιρικάς που θέλει να μάθει το heavy metal, φυσικά θα του αναφέρω τα μεγάλα συγκροτήματα για να ξεκινήσει, που είναι μπάντες κοινής αποδοχής και έχουν προσφέρει στο μεταλ όσο τα νέα συγκροτήμματα δεν θα προσφέρουν, δυστυχώς, ποτέ.

Εγώ προσωπικά αν ήμουν νέος στο χώρο και η πρώτη μπάντα που άκουγα ήταν οι lamb of god(τυχαίο παράδειγμα) δεν θα ενθουσιαζόμουν ιδιαίτερα…

Διαφωνώ στο να σβήνονται ποστς, δημοκρατία έχουμε και η συζήτηση γύρω από ένα δίσκο μπορεί να πάει μακριά, όπως όταν καθόμαστε και πίνουμε έναν καφέ. Τέλος, είναι άδικο να κρίνουμε τον κάθε ένα που ενθουσιάζεται για τον οποινδήποτε δίσκο και για ότι αυτός ο δίσκος μπορεί να επιφέρει…δηλαδή ακόμα και τα πολλά ποστς σε ένα φορουμ! Ρε παιδιά στο κάτω κάτω αν δεν θέλετε να έχει πολλά ποστς ένα τέτοιο thread μην ποστάρετε όλοι εσείς που δεν γουστάρετε τους Metallica μόνο και μόνο για να την πείτε σε αυτούς που τους γουστάρουν.

Τελικά το πήγα μακριά :stuck_out_tongue:

Κανείς δεν είπε ποτέ να σβηστεί συζήτηση. Και ούτε το θέμα μας είναι αν έφτασε πολλά ποστ το θρεντ των Metallica… Εγώ συμφωνώ απόλυτα με το ποστ του Βαγγέλη, αλλά σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά το φόρουμ. Γι’ αυτό ανοίγω ένα πολλ εντός ολίγου να δούμε τέλος πάντων τι πιστεύει η πλειοψηφία. Παρακαλώ να ψηφίσετε :slight_smile:

Καλή μας μέρα.

Επίσης ξεχνάτε ότι μετά το black album κουρεύτηκαν…
Και έβγαλαν το Load.
Και επίσης ο Hetfield μιμήθηκε τον Mustaine.
Αυτά δεν τα κάνει μεγάλη μπάντα.
Ακόμα και το Nothing Else Matters το είχαν κάνει διασκευή στο fame story του Γιβραλτάρ.

είναι κι’άλλα.

manos87 πρεπει να αρχισεις το σβησιμο μου φαινεται (αν και ψηφισα κατα του σβησιματος τωρα αλλαζω γνωμη)

ρε μαγκες ενα τοπικ για το καινουργιο των μεταλικα…
ποιον ενδιαφερει να διαβασει την προσωπικη αποψη του καθενος σχετικα με το αν επρεπε να εχουν οι μεταλικα την επιτυχια που εχουν η το ποσο αχρηστος ειναι ο χετφιλντ?
και μεις οι φανς να πουμε το παιζουμε defenders of the faith…αντε μωρε

Το ξανάκουσα μετά από καιρό και κάθε φορά μου ακούγεται χειρότερο. 3 καλά κομμάτια That was just…, End of the line και All Nightmare Long. Ιδίως αυτό το Suicide and redemption ο ορισμός της βαρεμάρας.

ρε παιδια τοπικ για τους μεταλικα δεν υπαρχει? πατε γραψτε εκει. οχι αλλο καρβουνο

για μενα το suicide & redemption ειναι ενα απο τα δυνατα κομματια του δισκου.βεβαια ο καθενας εχει το γουστο του!!

Τα τελευταία ποστ μεταφέρθηκαν εκεί. Εκεί μπορείτε να συνεχίσετε και τη κουβέντα σας.

Τα επόμενα ποστ να αφορούν το δίσκο.

Δε συμφωνω για το Suicide and redemption.

Ειδικα ενα ριφφ του νομιζω καπου μετα το 03.50 ειναι για μενα η καλυτερη στιγμη του δισκου.

Κατα τα αλλα συμφωνω.

Οσο περνα ο καιρος μου φαινεται χειροτερο.

Αν ξεπερασεις δηλαδη την καυλα και την πορωση των πρωτων ημερων.

Θυμαστε οταν οι metallica ειχαν παιξει ενα “new song” καιρο πριν βγει ακομα ο δισκος και ολοι μολις το ακουσαμε ειχαμε πει τι παπαρια ειναι αυτη? Ε αυτο το κομματι τελικα ηταν το The end of the line,ενα απο τα καλυτερα κομματια δλδ του δισκου.:roll:

Στο End of the Line βάλανε το αρχικό ριφ της εισαγωγής μόνο από το New Song. Ένα άλλο σημείο του New Song το έβαλαν στο σημείο του Nightmare Long λίγο πριν το τελευταίο ρεφρέν. Κατά τ’άλλα μου άρεσε το New Song όταν το είχα ακούσει