Μερικές σκέψεις μου γύρω από το άλμπουμ και την κυκλοφορία του εδώ
Το μόνο που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι θα ήθελα στη ροή του άλμπουμ να υπήρχε και μια πιο μπαλαντοειδής σύνθεση.
Παντελή, γιατί διπλωμάτης ρε συ; Καμία σχέση.
.
Μερικές σκέψεις μου γύρω από το άλμπουμ και την κυκλοφορία του εδώ
Το μόνο που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι θα ήθελα στη ροή του άλμπουμ να υπήρχε και μια πιο μπαλαντοειδής σύνθεση.
Παντελή, γιατί διπλωμάτης ρε συ; Καμία σχέση.
.
Κράξε αυτούς που κράζουν ρε , αυτοί είναι για κράξιμο, όχι αυτοί που αποθεώνουν! Να, θα τα γράψω κι εδώ: αυτοι που αποθεώνουν τώρα (βάζω και τον εαυτό μου, αν και δεν αποθεώνω ακόμα), είναι μέσα στην καύλα. Μέσα στα θετικά συναισθήματα, μέσα στον ενθουσιασμό. Η αγαπημένη τους μπάντα έβγαλε δίσκο μετά από 8 χρόνια αναμονής, τα πρώτα δείγματα ήταν καλά, το promotion είναι υποδειγματικό (και οπωσδήποτε σε “πιάνει” κι αυτό θες δε θες), όταν ο δίσκος διέρρευσε έπεσαν όλοι με τα μούτρα να ανακαλύψουν τη νέα μουσική. Ότι λέγεται είναι καλοπροαίρετο, ακόμα κι αν πηγάζει από ενθουσιασμό (εντάξει, όχι από ψυχαναγκασμό, αλλά δε νομίζω ότι έχουμε τέτοιους εδώ). Αυτοί που κράζουν, δεν έχουν κανέναν λόγο να το κάνουν αυτή τη στιγμή. Καταρχάς, καλό είναι να κρατάς μια πισινή, γιατί άμα έχεις ακούσει 1-2 φορές έναν δίσκο είναι σα να μην τον έχεις ακούσει. Επίσης, αν έχει 20-25-30 χρόνια να σου αρέσει δουλειά των Metallica, άσε τους τρελούς στην τρέλα τους και μην ασχολείσαι για να τους τη σπάσεις.
Με λίγα λόγια, οι fanboys γιορτάζουν αυτή την περίοδο και πολύ καλά κάνουν, είναι δικαιολογημένοι. Ακόμα και St.Anger να έβγαζαν οι Metallica, δικαιολογημένοι θα ήταν.
Γι’ αυτό είπα το “διπλωμάτης” ρε. Έτσι κι αλλιώς εσύ μαζί μας είσαι κατά βάθος !
EDIT: πάει ο άλλος από κάτω και γράφει “Ξεπουλητάλλικα”, λες και πρέπει να ακούμε μόνο φτωχές και αποτυχημένες εμπορικά μπάντες .
Αυτα τα σχολια μου θυμιζουν ανθρωπους που σου πουλανε κομμουνισμο και εχουν 100.000€ στην τραπεζα,δουλεια 3.000€ και σπιτι σε καλη περιοχη…
Αυτοι οι μαγκες αν ηταν στη θεση τους θα ελεγαν οχι στα λεφτα…
Απλα ελεος…
Το ManUNkind εχει ανεβει πολυ στ αυτια μου απ το προηγουμενο Σαββατο
Ελπίζω να καθιστώ σαφές ότι γενικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο να είναι κάποιος οπαδός. Αυτό μπορεί να σημαίνει εμβάθυνση, ωραίες κουβέντες, ωραίο χαβαλέ κλπ. Προφανώς και είμαι κι εγώ τέτοιος όπως λες.
Όμως, διαφωνώ στην λογική του “ακόμα και το St.Anger να έβγαζαν, θα δικαιολογούταν ο ενθουσιασμός”. Θεωρώ ότι για να έχουν ουσιαστική ισχύ από ένα σημείο και μετά τα επιχειρήματά κάποιου πρέπει να μπορεί να δει και πέρα από τον οπαδισμό. Πόση βαρύτητα έχει η άποψη κάποιου που τα βρίσκει όλα τέλεια;
Και επίσης, είναι αυτονόητο ότι όσοι απλά αναπαράγουν μιζέρια και αρνητικότητα είναι πιο κατακριτέοι. Όχι μόνο για τους Metallica, γενικότερα. Δυστυχώς, γίνονται όλο και περισσότεροι.
Στην αρχή είναι περισσότεροι αυτοί που τα βρίσκουν όλα τέλεια, λόγω ενθουσιασμού. Αν υπάρχει λόγος να προσγειωθούν, θα προσγειωθούν αργότερα μόνοι τους. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να προσγειωθούν από κάποιον που βγάζει αρνητισμό τη στιγμή του ενθουσιασμού τους, αυτό εννοώ.
Για παράδειγμα, για μένα φράσεις όπως “οι Metallica ήταν μέχρι το …And Justice For All”, “τα Load/Reload είναι φλωριές και δεν ακούγονται”, “οι Metallica έχουν ξεπουληθεί” τα θεωρώ αφορισμούς, συνήθως τα ακούω βερεσέ και ενίοτε απαντώ σε αυτά. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να αλλάξουν την άποψη που έχω εγώ για τους Metallica εδώ και είκοσι τόσα χρόνια.
μπορω να μιλαω για ωρες για αυτους εδω τους τυπους. (το εχετε καταλαβει ολοι , ειμαι σιγουρος).
Λοιπον για να μην γραφω σεντονια θα βαλω και εγω μια βαθμολογια για τον δισκο.
Δεν μπορω να του βαλω 8 , γιατι πιστευω οτι αυτος ο βαθμος αδικει την συγκεκριμενη δουλεια.
Αν του βαλω 9 νομιζω οτι θα ειναι υπερβολη.
Ειναι ενα 8+ ή 8,5 αν προτιματε. Δεν ξερω τι θα ελεγα αν ειχε 10 κομματια ο δισκος ή καποια ηταν λιγο πιο μικρα αλλα δεν θα του αλλαζα νοτα. Ετσι επρεπε να ειναι ο δισκος. Δουλεψαν, το ευχαριστηθηκαν, δεν πιεσαν καταστασεις , ουτε πιεστηκαν και οι ιδιοι και αυτο φτανει στα αυτια μας.
Ακομα και το Lords of Summer (που η νεα του Version μου αρεσει αρκετα) να ειχαν μεσα στη κανονικη κυκλοφορια ο βαθμος δεν θα αλλαζε.
Τωρα κουβεντες για το ποσο μεγαλοι ειναι , τα νουμερα μιλανε απο μονα τους .
Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αυτη την μουσικη ηθελαν να παιξουν και σιγουρα τους γαργαλαει να αρεσει σε πολυ κοσμο . Και ετσι δειχνει το πραγμα. Εχουν φαει καμποσες φολες. ο κακος ηχος του επιτηδευμενου Death Magnetic (Που ειναι ενα ανετο 7αρι , με ζορι ισως φτανει το 8),οι πολυ χαμηλες πωλησεις - μη αποδοχη του Lulu, η ταινια που πηγε σκατουλες, … ωρα τους ειναι για Sweet Revenge.
Μια χαρα τα κατεφερε η αγαπημενη μου μπαντα. Αντε τωρα να κανουν περιοδεια να καταφερουμε να τους δουμε και ελπιζω να εχουν ορεξη και να μας πετανε καινουργιες κυκλοφοριες τακτικα (ειτε διασκευες , ειτε νεα δουλεια).
Ειναι και καποιοι απο εμας που θεωρουμε τους εαυτους μας (κι ας λεει ο Παντελης οτι θελει) σκεπτομενους φανς της μπαντας, που μπορουν να κανουν το διαχωρισμο μεταξυ συναισθηματος και λογικης παντως. Προσωπικα για μενα ο οπαδισμος με μια μπαντα ειναι αρκετα χαζος. Τι θα ειχα να χασω δηλαδη με το να κριτικαρω μια μπαντα που μου αρεσει? Δεν ειναι προεκταση του εαυτου μου οι Metallica, οπως και καμια αλλη μπαντα. Το κανω αλλωστε αρκετα συχνα, βλεπε St. Anger, βλεπε Kirk Hammett The Ripper (γελαει ο κοσμος), βλεπε live εμφανισεις…
Απο κει και περα, ολοι μας εχουμε καποιες προτιμησεις σε καποιες μουσικες και σε καποια συγκροτηματα, γιατι μας αγγιζουν ευαισθητες χορδες, που δεν αγγιζουν σε αλλους. Προφανως η φωνη του James, οι κιθαρες των Metallica, οι στιχοι τους και τελος παντων ενα σωρο σημεια, αγγιζουν τις δικες μου χορδες αρκετα ωστε να μου αρεσουν παραπανω ακομα και τραγουδια που αλλοι μπορει να θεωρουν “μετρια” ή fillers. Αυτο δε σημαινει οτι η δικη μου αποψη ή η αποψη του αλλου ειναι πιο σωστη, ουτε καταλαβα τι εννοεις με τη λεξη “επιχειρηματα” οταν μιλαμε για την κριση ενος αλμπουμ. Σε καποιους κανει, σε αλλους δεν κανει. Ειναι τοσο απλο. Το τραγουδι με τον τιτλο ManUNkind που πολλοι εχουν πεσει να φανε ως το χειροτερο του δισκου, για μενα ειναι στα καλυτερα 4-5 τραγουδια του δισκου με ανεση. Αλλοι θεωρουν το Atlas, Rise! στην πρωτη τετραδα, ενω για μενα μπαινει ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ στην τελευταια τριαδα. Ειπαμε, αλλες χορδες διπλα στην αορτη, αλλο συναισθημα.
Τα περι legacy και η μανια να παει καποιος να τοποθετησει το νεο Metallica στην “αντικειμενικα δικαιωματικη του θεση αναμεσα στα θηρια του παρελθοντος” ή να το χαρακτηρισει το “καλυτερο τους αλμπουμ εδω και 15-20-25-400 χρονια” ειναι για αυτους που ηδονιζονται με λιστες, best of αφιερωματα και καταταξεις σε βαθμο ιεροτελεστιας. Σορρυ, προσωπικα δεν τους καταλαβαινω αυτους. Μπορει να βαζουμε και κανα βαθμο και να κανουμε και κανα ranking για την κουβεντα που και που, αλλα δε γινεται να ειναι αυτο ο απολυτος στοχος και ο αυτοσκοπος μας οταν ακουμε ενα δισκο, ελεος…
Γενικα ο κοσμος πρεπει να μπορεσει καποια στιγμη να διαχωριζει την αιτια με το αποτελεσμα. Εγω τη βρισκω παρα πολυ και ακουω συνεχεια το HTSD, ΕΠΕΙΔΗ με κανει να νιωθω ωραια. Το οτι με κανει να νιωθω ωραια, οδηγει στο να το θεωρω προς το παρον ενα παρα πολυ καλο αλμπουμ, και ακριβως αυτο που θα ηθελα να ακουσω απο μια μπαντα που εχει κανει αυτο το ταξιδι ως τωρα. Εχω ενα φιλο στο facebook που υποτιθεται ειναι και σοβαρος ανθρωπος, και προσπαθει να με πεισει οτι το HTSD μου αρεσει ΕΠΕΙΔΗ αποφασισα οτι θα το βρω καλο. Ε αυτος μπερδευει το αιτιο με το αιτιατο, επειδη σε αυτον δεν αρεσε πολυ το αλμπουμ… φοβερο σκεπτικο.
Αν φριζαρετε το βιντεο στο 1:41:23 θα δειτε και τα μουτρα μου λολ.
Σορρυ για τη ποιοτητα των φωτο:
Setlist αν και τη ξερετε:
Breadfan
The Four Horsemen
Battery
Sad But True
Fade to Black
Atlas, Rise!
Harvester of Sorrow
Moth Into Flame
One
Master of Puppets
For Whom the Bell Tolls
Enter Sandman
Encore:
Whiskey in the Jar
Hardwired
Seek & Destroy
και τελος εγινε το τουρτωμα του Κιρκ, αλλα το εχασα γιατι με εβγαλαν απο το venue λογω crowd surfing…
https://s21.postimg.org/tqica16kn/IMG_8457.jpg
https://s21.postimg.org/5gigwe4cn/IMG_8515.jpg
https://s21.postimg.org/97ng4ysnb/IMG_8463.jpg
https://s21.postimg.org/zazeyeutj/IMG_8530.jpg
https://s21.postimg.org/6eytyohon/IMG_8504.jpg
https://s21.postimg.org/i6mp9hcav/IMG_8511.jpg
https://s21.postimg.org/frutp1w1z/IMG_8518.jpg
Γαματες φωτος
Καραολίδης:
METALLICA – Hardwired… To Self-Destruct
For a band that knows it passed the point where its past will always be more important than its future 20+ years ago, this is a fine album. (8)
Πάντα κορυφαίος ο Καραολιδης !
Αυτη η προταση δε βγαζει κανενα νοημα ουτε συντακτικα, ουτε νοηματικα βεβαια
Αν και μααααααααλλον καταλαβαινω τι θελει να εκφρασει.
Μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, Λέει ότι το άλμπουμ είναι πολύ καλό για συγκρότημα του οποίου το παρελθόν είναι σημαντικότερο από το μέλλον του εδώ και 20+ χρόνια. Δηλαδή και το 1994 το παρελθόν των Metallica ήταν σημαντικότερο από το μέλλον τους. Δίκιο έχει.
Το πως κανω οτι δεν καταλαβαινω οταν εγραψα οτι μαλλον καταλαβαινω… θα στο αφησω να (μην) το εξηγησεις εσυ καλυτερα
Οσον αφορα τη δηλωση καθεαυτη, μαλλον εννοει οτι οι Metallica οι ιδιοι ηξεραν ΗΔΗ εδω και 20 χρονια πως το παρελθον τους ειναι πιο “σημαντικο” (οτι κι αν - δεν- σημαινει αυτο) απο το μελλον τους, κι οχι αυτο που γραφεις εσυ. Αμα το ειχε γραψει λιγο πιο σωστα, δε θα ειχαμε τωρα αυτον τον παντελως79 ανουσιο διαλογο.
Και η άποψη 2 οπαδών τους, που ήταν οπαδοί τους πριν οι Metallica γίνουν μπάντα (συντακτικό Καραολίδη)!
Bob Nalbandian:
Been listening to the new Metallica album non-stop in my car the last couple days and gotta say I absolutely love it! I honestly don’t understand all these so-called Metallica fans hating on this album. This is by far the best album they’ve recorded in over 2 decades. I find every song to be incredibly unique in it’s own way (which is very rare in this day and age), all very well-thought out with killer riffs and melodies, great production (much better than Death Magnetic) and superb musicianship throughout. And I’ve always given an opinionated yet fair critique of Metallica albums, and they were not always good! But what the fuck are people expecting from Metallica? Can somebody tell me why this albums sucks so much?? Am I missing something here?? I’d really like to know…
Patrick Scott:
It seems to be mostly about the typical Metalli-hater mindset that “I was into 'em back when blah, blah, blah…” This mentality appeared as soon as they emerged out of the “underground”, which has been entirely dependent on your age group or whenever you discovered the band. Some bands are criticized for making the same record over & over, & Metallica are criticized for not. There are always going to be favorite & least favorite records in any bands discography, but there is nothing that Metallica has to be ashamed of in their entire 35 years of recording, & very few bands can say that! If just about any other metal/hard rock band had released ‘Hard Wired’, or ‘Death Magnetic’, for that matter, it would be hailed as their magnum opus. What an amazing feat of relevance that they are still writing & recording great records, as well as creating music that still provokes heated debates after 3 decades!
260-280 χιλιάδες πωλήσεις φαίνεται να έχει την πρώτη βδομάδα.
Το καινούριο Avenged Sevenfold είχε γύρω στις 80 και το Megadeth γύρω στις 50
Πάντως, είναι φοβερό που το 50% των reviews αντί να λέει για το άλμπουμ, κάνει κριτική στους haters +)
Κατά τ’ άλλα, ομορφιά το πρώτο δισκάκι, το δεύτερο μμμμεεεεεεεεχχχ.
Το δεύτερο δισκάκι έχει μέσα τραγούδια σαν το ManUNkind με φανταστικά ριφς και επιρροές από Sabbath και Rainbow νομίζω.
Φοβερό κομμάτι.
Το δευτερο CD εχει μεσα Confusion, ManUNkind, Revenge, Bone… δε γινεται να ειναι μεχ. Χθες ακουσα πολλες φορες και το Am I Savage? που εχει παρα πολλα φοβερα σημεια για να θεωρειται “κακο” ή φιλλερ ή αλλα τετοια…
To Am I Savage θέλει πολλές ακροάσεις…μετά καταλαβαίνεις τι κομματάρα είναι!