Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Και ενώ είναι μέσα στην 70s Sabbathίλα εκεί μετά το 4:10 σκάει και ένα “μοντέρνο” ριφφ και το απογειώνει. Παρόλα αυτά θεωρώ πως είναι το λιγότερο καλό του δίσκου τελικά. Το Murder One ανέβηκε πολύ μετά το βιντεο

Μιλάμε μόνο για USA , έτσι ;

Ναι το λέει νομίζω…
74.000 oι Maiden την πρώτη βδομάδα

Από θέμα Promotion είπαμε σκίζουν ( και ο δίσκος σκίζει μην λέμε τα ίδια ) .

Εδώ ανεβάζουν στο instagram όσους έχουν βίντεο που παίζουν riffs από το Hardwired.

Σε ψαρώνουν κιόλας !

1 Like

Σας γαμανε οι Metallica! Μαλάκες !

:smile: :smile: :smile:

4 Likes

χαχαχαχαχα τέλειο

1 Like

Φανταστικό, αργησα αλλά το έπιασα, στην αρχή μου φάνηκε φυσιολογικό :joy:!

1 Like
1 Like

Aυτό δεν σημαίνει ότι το Hardwired είναι απαραίτητα καλύτερος δίσκος απ’ τους άλλους δύο. Απλά είναι μεγαλύτερο μέγεθος οι Metallica και είναι λογικό να κάνουν περισσότερες πωλήσεις. Δεν θέλω να κάνω σύγκριση Dystopia - Hardwired αυτή τη στιγμή, θα πω όμως ότι οι Megadeth έβγαλαν καλύτερο δίσκο από τους Α7Χ. Κάτι το οποίο δεν αποτυπώνεται στις πωλήσεις βέβαια απ’ τη στιγμή που εμπορικά οι A7X > Megadeth.

λεμε για το πλανο του James στο 7:30 του Halo.

Τον βλεπουμε να χοροπηδαει πιο ψηλα απ’ολους και στο 6:46 πισω δεξια !

1 Like

Νομίζω είναι αναμενόμενο οι πωλήσεις των Metallica να είναι κατά πολύ υψηλότερες από των υπολοίπων. Αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί κριτήριο καλύτερο ή χειρότερου δίσκου. Οι πωλήσεις, κατά τη γνώμη μου, μπορούν να υπολογιστούν στη γενικότερη εικόνα μεγέθους μιας μπάντας τη στιγμή που ο δίσκος ξεπεράσει το χρόνο, γίνει δηλαδή διαχρονικός και επιδραστικός. Άρα είναι πολύ νωρίς για συγκρίσεις με Dystopia, Avenged Sevenfold κτλ. Μακάρι να μη φθαρεί από το χρόνο, όπως ελπίζω σε κάποια φάση να με κερδίσουν και οι Avenged και να αναθεωρήσω.

1 Like

δεν δειχνει αν καποιος δισκος ειναι καλυτερος ή χειροτερος , για την ιδια την μπαντα ομως δειχνει την δυναμικη της .

Και εδω οι Metallica σιγουρα κερδισαν το στοιχημα !

Και ποσο πολυ θα συμφωνησω με τον @QuintomScenario οτι αυτος ο δισκος με κανει να χαμογελαω, να περναω καλα, αγγιζει με ευκολια τις ευαισθητες χορδες μου !
Ενα μεγαλο Yeah ! θελω να αφωνησω καθε φορα που τον ακουω!

Και δεν βρισκω κανενα λογο να μαζεψουν τις αντιδρασεις τους εκεινοι που χαιρονται με τον δισκο . καλα τα λεει ο @pantelis79. Ναι , να μην φτανουμε σε υπερβολες αλλα αν σε κανει κατι να νιωθεις ωραια και σε γεμιζει γιατι να το περιορισεις ; Καταπιεση και στη χαρα σου για να μην σε πουν φανμποη ; Σιγα την προσβολη κιολας!

Και το εχουμε γεμισει το thread εστω και με μπουρδιτσες αλλα δεν βλεπω αλλου να γινεται τετοια κουβεντα.

Επισης για μπυριτσα - καφε γουατεβααααα θετε ειμαι μεσα ! Θα εχει το χαβαλε του η φαση (τα τρολλ εξαιρουνται).

Το Stage των A7X ειναι ενας μετριος δισκος τελικα ετσι,αλλα επειδη εχουν περαση κυριως στο νεανικο κοινο,κουτσα στραβα θα πουλησει,αλλα σε αρκετους οπαδους τους δεν πολυαρεσε,σε συγκριση με τα δυο προηγουμενα.

Για τους Metallica,εμπορικα εκαναν οτι μπορουσαν για να ειναι στην επικαιροτητα,με καθε τροπο,live streaming λονδινο,αστεια εμφανιση στον fallon,εμφανιση στη γαλλικη τηλεοραση,ερωτησεις-απαντησεις με τους fans απο παντου,βομβαρδισμος απο 12 συνεχομενα video clips,ανεβασμα του δισκου σε spotify και καθε internetικο social media διαθεσιμο για αγορα,κατεβασμα κλπ.Απο promotion το τερματισαν δηλαδη.:joy:

Για τα του διπλου αλμπουμ,δεν συμφωνω και τοσο με την διπλη κυκλοφορια γιατι πολυ λιγα διπλα αλμπουμ εχουν καταφερει να εχουν μεταξυ τους ισαξια συνοχη και ποιοτητα και να μην υστερει ως συνηθως το δευτερο CD με καποιες μετριοτητες,fillers,βεβαια τα 8 χρονια αναμονης,μεγαλο διαστημα χωρις δισκο,το λαθος που ισως ηθελαν να διορθωσουν απο την εποχη Load/Reload που δεν τα κυκλοφορησαν ως διπλο κλπ.

Η προσεγγιση λιγο απο ολα,δηλαδη 2 thrashy γρηγορα κομματια για να ψαρωσουν οι παλιοι οπαδοι,τα mid tempo groovy που αντιπροσωπευουν την Black/Load/Reload εποχη,η ελλειψη μπαλαντοροκιας,τα εξαιρετικα vocals που σου θυμιζουν 90-96 φαση,προσπαθησαν να ικανοποιησουν τους παντες και επιτελους μια ισορροπημενη παραγωγη.

1 Like

Φυσικά δεν λέει τίποτα για την αξία του δίσκου, πιο πολύ για την εμπορική αξία του ονόματος Metallica λέει και μάλιστα σε τέτοιες εποχές. Βέβαια το Death magnetic είχε ξεκινήσει με 500.000 το 2008 η διαφορά είναι τεράστια. Ούτε εγώ μπαίνω σε σύγκριση με κανέναν πάντως. Αυτό που λέω είναι αυτό που είδα και χθες στο Remedy, έκαναν πολύ κόσμο να χαρεί. Αυτό για μένα αξίζει ακόμα περισσότερο από έναν άριστο δίσκο.

2 Likes

Αν εννοείς κριτική αυτό που ανέβασα από το fb του Nalbandian και του Scott δεν είναι κριτικές.
Η άποψη τους είναι για το δίσκο. Δεν είναι επαγγελματίες κριτικοί, ούτε γράφουν σε site/έντυπα.
Οι συγκεκριμένοι ήταν κοντά στη μπάντα πριν ακόμα αυτή πάει στο SF. Δε σημαίνει ότι αν βρουν το άλμπουμ καλό, πρέπει για όλους να είναι καλό, ούτε καν.

Το ανέβασα με αφορμή κάποιες “κριτικές” σαν το 0% κάποιου στο archives που κάνουν μνεία στα 80s που τα έχουν δει μέσα από κανένα youtube, άντε και κανένα Cliff em all.

Απλά είναι αφορμή για συζήτηση. Όπως πρέπει να είναι οι κριτικές. Με τα 0% και 100% προσωπικά γελάω. 100% δε μπορεί να πάρει κανένα άλμπουμ με το που κυκλοφορήσει για μένα. Δε γίνεται να θεωρείται κάτι διαμάντι σε 3 μέρες. Και το Puppets και το Justice θάφτηκαν από πολλούς εξάλλου μόλις κυκλοφόρησαν. Αργότερα εκτιμήθηκαν. Αντιστρόφως, το DM αποθεώθηκε και όταν έκατσε η σκόνη βγήκαν πιο νορμαλ κριτικές στην επιφάνεια.

Για την ώρα αυτό που κρατάω είναι πως έχουμε ένα άλμπουμ που ακούγεται όπως ήθελαν οι ίδιοι, με περισσότερο “οργανική” εξέλιξη και λιγότερο επιτηδευμένη (βλ. Rubin και DM). Και ηχεί πολύ καλά στα αυτιά μου μετά από μία βδομάδα συνεχών ακροάσεων.
Και το πιο σημαντικό, θέλω να τα ακούσω Live. Αν έπαιζαν τα ίδια 3-4 τραγούδια θα χαλιόμουν. Και αυτό είναι ένδειξη ότι το άλμπουμ έχει ζουμί.

ΥΓ: Οι πωλήσεις δεν είναι κριτήριο ποιότητας προφανώς. Μεγέθους μιας μπάντας ναι.

ΥΓ 2: Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να έκαναν κάποιοι κριτική στο MoP και το AJFA με τα ίδια κριτήρια (filler, edit, solo κλπ). Είμαι σίγουρος πως ορισμένοι να σήμερα είχε κυκλοφορήσει το AJFA από τους σημερινούς -love to hate- Metallica θα έλεγαν πως το ομώνυμο έπρεπε να είναι μισό σε διάρκεια, το Frayed είναι filler και επαναλαμβανόμενο και το To Live… έχει ένα απίστευτο 3λεπτο για να φτάσουμε στο οποίο έχει αχρείαστα σημεία!
Προφανώς υπερβάλλω, αλλά η δόση αλήθειας είναι πως ΟΤΙ και να βγάλουν, και το magnum opus τους να κυκλοφορήσουν, κάποιοι θα το θεωρήσουν σκουπίδι αυτομάτως, επειδή το status τους δεν είναι πλέον μίας underground μπάντας.

2 Likes

Και ο Locicero ( forbidden, τους παρακολουθούσε από κοντά από την εποχή του Cliff και γενικά ήταν κατά μία έννοια κάπως απογοητευμένος ) το βρήκε πολύ καλό .

I dig it! Wasn’t too happy or blown away on the first listen. But after cranking it on my earbuds during todays hike, I can safely say I like 75% of the record a lot. James is writing so much better on this record than the last 4. Feels cohesive to me.

Και στη Lady Evil άρεσε το βρήκε killer και καλύτερο από την εποχή του Justice.
Αν δεν ξέρετε ποια είναι τσεκάρετε την στο fb

1 Like

Βλέπω το X hamster κάνει δουλειά ! Χαχαχαχαχα !

Καλή διασκέδαση…

2 Likes

Θα ήθελα να γράψω μερικές σκέψεις για το spit out the bone… Θα σταθώ στο θέμα των στίχων… Τυχαίνει να είναι το terminator η αγαπημένη μου σειρά ταινιών το οποίο από άποψη σεναρίου (ειδικά τα 2 πρώτα επεισόδια) είναι αψεγάδιαστο… και το οποίο μιλάει πάλι κατά την γνώμη μου για το πιο πιθανό τέλος της ανθρωπότητας. Να μας αφανίσει δλδ η τεχνιτή νοημοσύνη. Μπράβο james… μπράβο! Γάμησες! Με έκανες να νιώσω ότι μιλάει ο skynet