Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Αυτο δε λεει πολλα, αλλες εποχες τοτε, με αλλες πωλησεις για τους καλλιτεχνες γενικοτερα.

3 Likes

Ίσα ίσα που το είπα γιατί θεωρώ τα νούμερα τεράστια για την εποχή μας…

1 Like

Παλιά η πώληση ενός διπλού CD μετρούσε για δύο πωλήσεις νομίζω. Ισχύει ακόμα αυτή η τσατσιά;

όχι ότι δεν μ αρέσει ο ήχος απ τις κιθάρες, αλλά ψιλογέλασα που θάψανε το μινι lick του μπάσου . Σαν τρολιά μοιάζει :joy:

To spit out the bone αν ήταν 4λεπτο (το πολύ) θα έπαιρνε κεφάλια. Αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο έπρεπε να το κάνουν 7 λεπτά και.

Όσο περισσότερο το ακούω καταλήγω στο συμπέρασμα πως η ενθουσιώδης υποδοχή έχει να κάνει κυρίως με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραγωγή, ο καλύτερος ήχος που είχαν οι Metallica από το Black Album, όπως και η τρομακτική απόδοση του Hetfield που είναι σε πολύ μεγάλα κέφια.

Παιρνει ηδη κεφαλια, δε θα εκοβα ουτε δευτερολεπτο απο αυτο το τραγουδι.

Φοβερη δουλεια κανει ο GuitarRazze, και οχι μονο επειδη βαζει τον παλιο ηχο, αλλα αλλαζει και καποια σημεια για να ταιριαζουν 100% με τη νοοτροπια του Justice For All. Αυτο το ταμπουρο ρε Λαρς το εχεις ξεπατωσει γαμω το κερατακι σου…

Το ακούω συνέχεια από τότε που λίκαρε, δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο οικειοθελώς. Δεν έχω βρει ακόμα μέτριο κομμάτι στο οποίο να κάνω skip. Ούτε με έχει ενοχλήσει κάποια διάρκεια, ούτε τίποτα. Όλα τρέχουν σα νεράκι. Επομένως πάμε καλά.

3 Likes

Ελα ολα καλα Παντελη, σε ευχαριστησαν και οι Metallica οπως βλεπεις, αρα μια χαρα, παμε καλα.

1 Like

Το Spit και στο Justice να ήταν θα ήταν από τα καλύτερα του δίσκου, έτσι ακριβώς όπως είναι…
@QuintomScenario τεράστια επιτυχία, νομίζω καλύτερα από ότι περίμεναν και ίδιοι.

1 Like

Update

Είχα ταξίδι το τριήμερο (για να μαζέψω ελιές στο Αγρίνιο με τον πατέρα μου) και άκουσα τον δίσκο στο αυτοκίνητο δυνατά, και θερίζει ακόμα περισσότερο. Πραγματικά η παραγωγή είναι τούμπανο. Το μόνο που ίσως “ενοχλεί” είναι η ένταση στο ταμπούρο κάποιες φορές. Στο χωράφι για τρεις μέρες άκουγα αποκλειστικά το HTSD (εκτός από την τελευταία μέρα που στα τελειώματα πέταξα κ ένα LOAD για να βγάλω γούστα). Μιλάμε για 4 απανωτές ακροάσεις καθημερινά. Δεν είχα την παραμικρή διάθεση να περάσω κομμάτι, ακόμα και το Murder One που το θεωρώ το κατώτερο του δίσκου (κυρίως λόγω διάρκειας και επανάληψης) το άκουγα μια χαρά. Από την άλλη κάθε φορά repeat σε Halo On Fire. Η ψηλότερη κορυφή του δίσκου. ΄Μπορώ να πω πως ο δίσκος μεγαλώνει με τον καιρό και τα ακούσματα. Γίνονται περισσότερο αντιληπτά κάποια πράγματα. Hetfield απλά απίστευτος και από άλλο πλανήτη. Και τα κάλαντα να τραγούδαγε θα έκανες headbanging

Σειρά προτίμησης όπως διαμορφώνεται σήμερα

Halo On Fire (τίμιο βίδεο, αλλά πολύ ψέμα το ξυλίκι)
Spit The Bone (γελάει ο κόζμος με τα “cgi”)
Moth Into Flame (όταν βλέπεις την μπάντα να παίζει γουστάρεις)
Atlas, Rise! (δεν το βρίσκω τόσο κακό, πάντα γουστάρω να παίρνω τζούρα από στούντιο)
Now That We’re Dead (όταν βλέπεις την μπάντα να παίζει γουστάρεις vol II, αλλά ακόμα καλύτερο από Moth)
Confusion (ωραία ιδέα και ίσως το πιο σκηνοθετημένο βίδεο)
Here Comes Revenge (είχε την πλάκα του, αλλά οκ όχι και κάτι φοβερό, είχε αλληγορία όμως και γούσταρα κάπως)
ManUNkind* (Φοβερή ιδέα αν και δεν ασχολούμαι καθόλου με black)
Dream No More (έξυπνο, αλλά με κούρασε στα μάτια για να το παρακολουθήσω - κωλαράκι όμως ftw)
Hardwired (κάποιος το είπε πιο πάνω. Ταιριάζει αλλά επιληψία)
Am I Savage (αυτό δεν το είδα ακόμα το ξέχασα :stuck_out_tongue:)
Murder One (τίμιο, συναισθηματικό, αλλά λίγο επαναλαμβανόμενο)

Όντως το είχα αδικήσει το ManUNkind

ΥΓ1 Το lords of summer όσο και να το σουλουπώσουν δεν μπορεί να γίνει κάτι πολύ καλό, οπότε αυτά περί θα χώραγε στο HTSD τα ακούω βερεσέ

ΥΓ2 Γέλασα με drenie Που έγραψε με αφορμή το βίντεο του confusion “τώρα εξηγείται και η εισαγωγή του τραγουδιού”…ναι είπαν “ας βάλουμε λίγο ταμπούρο παρέλασης για να φτιάξουμε ανάλογα και το βίντεο μετά” :laughing:

3 Likes

Κοιτα εγω ημι-σαρκαστικα το εγραψα… δε με ενδιαφερει ουτε στο ελαχιστο ποσο επιτυχημενος θα ειναι ενας δισκος των Metallica να σου πω την αληθεια… Δε νομιζω πως θα αλλαξει κατι στην ιστορια τους ή στην επιδραση τους, ειτε πουλησουν μισο εκατομμυριο ειτε 20. Το ΜΟΝΟ το οποιο θα ηθελα απο τους Metallica σε αυτη τη φαση της καριερας τους και μεχρι να διαλυθουν θα ηταν τα εξης:

• Να βγαλουν 1-2 πολυ καλα αλμπουμς ακομα, ειτε στην ποιοτητα του HTSD ειτε ακομα καλυτερα αν γινεται. Μια δωδεκαδα αλμπουμς για τους Metallica φανταζει το σωστο νουμερο στο μυαλο μου. Δε θα ηθελα να γινουν ανεκδοτο και να κυκλοφορουν αλμπουμ καθε 2-3 χρονια επειδη τα πηγαν καλα με το συγκεκριμενο.

• Να κανουν επιτελους καποιες συναυλιες παιζοντας υλικο που δεν εχουν παιξει ποτε. Αν και δεν ειχαν την αποδοχη που ειχαν τα κλασικα τους αλμπουμς, θα μου αρεσε παρα πολυ να κανουν επετειακες συναυλιες παιζοντας ολοκληρα τα Load/Reload, κι ας ειναι μονο για τους πολυ hardcore fans, κι ας ειναι μονο καμια δεκαρια συναυλιες σε αμερικανικο εδαφος. Κι αν οχι ολοκληρα, ας το κανουν οπως στο ΧΧΧ που επαιξαν πολλα obscure τραγουδια γενικα, αλλα αυτη τη φορα να παιξουν ακομα περισσοτερα.Νομιζω ειναι μεγαλη αδικια που υπαρχει live εκατονταδες φορες ολος τους ο κλασικος καταλογος των 5 πρωτων δισκων, συμπεριλαμβανομενου του Death Magnetic, ενω τα αλλα στο φτυσιμο. Να κανουνε και μια επετειακη για το St. Anger στο σπιτι του drenie, λογικα δε θα μαζεψει πανω απο καμια 15αρα κοσμο.

• Να κοψουν απο τα σετλιστς εστω στις μισες συναυλιες τα Sandman, Nothing, Sad… ημαρτον πια…

1 Like

αυτά + να έρθουν Ελλάδα ξανά και ας παίξουν ό,τι θέλουν!

Ναι, αλλά γιατί λένε πρώτα hard rock και μετά metal; Σημαίνει κάτι αυτό :sweat:;

1 Like

Οχι ρε πουστη, παλι προδωσαν το μεταλ 20 χρονια μετα την τελευταια προδοσια??? :rage:

1 Like

λοιπον chinaski, γατακι δεν εννοουσα οτι το εξηγουν σε μενα και σενα , αλλα σε τυπους που θα επρεπε να δουν το βιντεο για να καταλαβουν οτι δεν ειναι αναφορα μονο στο Am I Evil (o quintom Πχ αμεσως καταλαβε οτι ειναι γιαPTSD). :stuck_out_tongue_closed_eyes:

@QuintomScenario καλα ας ερθουν σπιτι μου να παιξουν το st. anger και του δανειζω του Lars ολα τα κατσαρολικα μου να βγαλει τον απολυτο ηχο…

Και σιγα μην αφησω να μπουν 15 ατομα. Μονοφαγας Alert ρε (αντε και κανα δυο ακομα) !

1 Like

Χαχαχαχαχα δε χρειαζεται ολα, με μια κατσαρολα και ενα τηγανι βγαζει καλυτερο ηχο απο οτι το St. Anger

1 Like

κοιτα μην παρακαλας εσυ να ερθεις σπιτι μου τοτε οπως εγω που θελω να μου αφησεις μια γωνιτσα εκει στη Νεα Υορκη … :blush: :stuck_out_tongue:

Μετά από μια βδομάδα ακροάσεων κι εγώ, όπου δεν άκουγα παρά ελάχιστα άλλα πράγματα, έχω να πω ότι το άλμπουμ έχει κρατήσει καλά και, αν κι έχει πέσει λίγο ο ενθουασιασμός, συνεχίζω να το ευχαριστιέμαι εξίσου όπως τις πρώτες μέρες, ίσως και περισσότερο.

Δεν κάνω skip σε κανένα κομμάτι, η διάρκεια των κομματιών (που ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό) δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα και το μοναδικό μελανό σημείο που ξεχωρίζει καθαρά για μένα είναι το ταμπούρο στα drums. Δεν με πειράζει το μονοδιάστατο παίξιμο του Lars αλλά ο επαναλαμβανόμενος ήχος τους, σε ένα άλμπουμ που κατά τα άλλα έχει δουλευτεί πολύ καλά ηχητικά.

2 Likes

Δεν σου εχω απαντησει ουτε θετικα ουτε αρνητικα σε εκεινο το ερωτημα, γιατι πρωτα πρεπει να δω σε ποιο μερος του κοσμου και με τι συγκατοικους (αν εχω) θα ειμαι οταν θα παιζουν οι Metallica στη Νεα Υορκη… οσον αφορα το δευτερο σκελος, οχι μονο δε θα παρακαλουσα να ερθω σπιτι σου να δουμε τους Metallica να παιζουν ολο το St. Anger, αλλα δε θα ερχομουν ουτε αν με παρακαλουσες ΕΣΥ να ερθω… Θα σας εβρισκα για μπυρες μετα!

1 Like