Εγώ πάντως πλέον έχω διαφορετική γνώμη για τον δίσκο. Πέραν του πρώτου και του τελευταίου κομματιού, όλα τα υπόλοιπα είναι αργά και καθόλου σκληρά για τα γούστα μου. Μας τη φέρανε πισώπλατα οι κωλοMetallica.
ναι μωρε …Οκ σιγα τωρα μην δεχεσαι επισκεψεις απο αγνωστους στο σπιτι σου! Λιγο την πλακα μας να κανουμε.
Προσεχε μονο μην εχεις νευρα εκεινες τις μερες και ειναι η εποχη που ακους ολοκληρο τον Αγιο Θυμο … Ασε που η φωνη του James ειναι σε καλυτερα επιπεδα απο τοτε.
Κοιτα μην τα ξαναλεμε, ειναι καριοληδες εδω και 25 χρονια, απλα αυτη τη φορα το παρακαναν, γιατι εβγαλαν επιτηδες το Hardwired σαν πρωτο τραγουδι ωστε να τους αγορασει κι ο τελευταιος μεταλλας και μετα μας εδωσαν ενα αλμπουμ που θα μπορουσε να το ειχε γραψει μια κακη Metallica tribute μπαντα…
Ε μα ρε μλκ μόνο 10 λεπτά από τα 80 να είναι θρας; Να πάνε να γαμηθούνε!
3 λεπτα, που τα ειδες τα 10 λεπτα? Το Spit Out The Bone ειναι ασυνδετο και θελει γραψιμο απο την αρχη, κριμα, μπορουσε να ειναι καλο τραγουδι
Οι μεγαλύτεροι απατεώνες στο χώρο της ροκ…δεν τολμώ να βάλω καν την λέξη μεταλ, την έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι εδώ και 25 χρόνια.
Αυτο δεν το συζητησε κανεις νομιζω αν και το εβαλε ο @NK_10 το λινκ?? Για τα περισσοτερα τραγουδια το ψιλοξεραμε το νοημα (ή και εντελως) αλλα μου αρεσε παρα πολυ η ερμηνεια του James για τους στιχους του Atlas,Rise! και του Am I Savage? συγκεκριμενα. Ειδικα για το δευτερο. Δειχνει και πως τον εχει επηρεασει το να ειναι πατερας. Για το Spit Out The Bone πηρε τον τιτλο απο τραγουδι των GBH λεει χααχαχα ----> https://www.youtube.com/watch?v=qyRIMrqGbGE . Και τον τιτλο του αλμπουμ τον πηρε απο φιλο του… τεραστιος κλεφτης ο James τελικα, μη σου πω εχει και τον Mustaine στο υπογειο με αλυσιδα να του γραφει τα riffs…
Επισης ουσιαστικα μας λεει οτι εφαγε παντοφλα απο τη γυναικα του να πανε να δουνε το 50 Shades Of Grey… "I think also… what was that one show? Fifty Shades of Grey? I never saw it, but I saw some highlights of it " . Παλι καλα που δεν ειπε “δεν το ειδα, αλλα το ειδε ενας φιλος μου και μου ειπε οτι…”
Τον αγάπησα περισσότερο γιατί κι εγώ το είδα με το ζόρι και την παντόφλα της γυναίκας μου.
Sorry gia ta greeklish.
Vasika oi Metallica den htan pote mpanta tou 4leptou. Thrash orimagdoi san to Dyers Eve, Damage Inc, klp einai ola anw to 5leptou. To Blackened einai px 7 lepta sxedon. To Disposable 8+.
Auto pou 8elw na pw einai pws an doume ola tous ta album me tin idia (epi)kritiki matia pou koitame ta post-Black Album (ekei kollaei h -eustoxi- kritikh tou Karaolidi) 8a vroume se ola “psegadia” typou “thelei edit” h “epanalamvanetai”.
Proswpika de 8a evgaza oute deuterolepto, den katalavainw pws pernane ta 7 lepta kai an htan 4lepto 8a mou emoiaze me prowri ekspermatisi
Profanws den ta grafw ola auta gia na sou allaksw apopsi, sevasti!
@chinaski exw to idio 8ema. 10 meres sxedon meta elega pws 8a katalagiasei o en8ousiasmos na akousw kai kati allo (to Ravencult kai to Deathspell Omega ta exw sto mp3 mia vdomada twra ki akoma den ta akousa) alla o diskos -opws les- megalwnei kai me travaei an ton akouw. Kai ksodepsa episis poly xrono se trena klp tis teleutaies meres (opws kai ka8e mera apo/pros ti douleia) kai htan sto repeat astamatita.
H moni diafora einai pws tragoudia typou Am I Savage kai Murder One pleon ta akouw pio euxarista!
Seira protimisis:
Koryfes apatites pou xwrousan se ola ta album tous (aka 10aria):
Spit Out The Bone
Halo On Fire
Top tragoudia (aka 9aria):
Moth Into Flame
Now That we are Dead
Dream No More
Atlas, RIse
Confusion
8aria:
Here Comes Revenge
ManUNkind
7aria (nai endexomenws AN den htan o Hetfield kai AN kai AN na htan pio katw. Ela omws pou kai to metrio tragoudi o hxos twn Metallica kai h fwnh tou papahet to anevazei 1-2 skales):
Hardwired
Am I Savage
Murder One
Overall, otan exoun kykloforisei 5-6 diskares pou einai o orismos h akoumpane to teleio einai dyskolo na va8mologiseis mia nea kykloforia kai o va8mos na mi fainetai ypervolikos.
Gia mena to DM htan diskos tou 7-8 (me kalo hxo 8a htan sto 8 aneta).
Autos edw einai katati parapanw. Pws na valeis omws 9 otan to 10ari tous exei ta standard tou RTL? Na pw 8.5?
Episis, gia na provokarw: Metallica > Death Angel > Testament > Megadeth > FLotsam > Anthrax apo amerikanikes heavy/thrash kyklofories fetos.(edit: min petaxtei kaneis kai pei Vektor! Kai gia mena top einai alla alli genia)
ακους και εσυ αγορινα μου κατι καφριλες … ελεος λεμε !!
Vektor δεν μπορω να ακουσω ουτε νοτα. Δεν. Απλα δεν.
Για την σειρα που βαζεις το μονο που δεν εχω ακουσει ειναι το Flotsam αλλα το Megadeth θα το εβαζα πιο πανω απο το Testament. Και ηχητικα θα εβαζα πιο κοντα τα Metallica. Megadeth, Anthrax.
Για μενα απο τις παλιοσειρες το καλυτερο καθαρα thrash δισκο των εβγαλαν οι Exodus πριν απο περιπου 2 χρονια.
Οι Metallica εβγαλαν το καλυτερο απο ολους απλα δεν ειναι thrash.
Ποσα χρονια εχουν περασει απο τοτε που εβγαλαν thrash δισκο οι Metallica?
Γουσταρω πολυ που ο δισκος δεν ειναι μονο thrash ή δεν ειναι μονο hard rock, γουσταρω πολυ που εχει μια ποικιλομορφια…
Σχετικα με το videoclip του Manunkind να πουμε οτι ο σκηνοθετης ειναι πρωην μελος μιας σουηδικης μπλακ μεταλ μπαντας ονοματι Bathory οπου εδω και πολλα χρονια ειναι σκηνοθετης videoclips. Eχει σκηνοθετησει μια ταινια με το ονομα Lords of Chaos οπου βασιζεται στην ιστορια της νορβηγικης μπλακ μεταλ σκηνης και μαλλον ηθελε να κανει ενα promo μεσα απο αυτο το video…
Oson afora to Vektor ntaksei sygxwreisai kaneis den einai teleios!
Apo ekei kai pera, me eksairesi to Testament, kanena den einai amigws thrash. Mi sou pw oti to flotsam l.x. den einai kan thrash alla amigws heavy.
Kai ena epipleon trivia gia to manUNkind einai pws o Euronymus kykloforise merika bootleg twn Metallica sta 80s kai htan arketa gnwsto to opadiliki tou
Συμφωνώ με @drenie για Exodus από τις παλιές καραβάνες…
Το τελευταίο Slayer γιατί δεν μπαίνει στη λίστα με τους παλιούς;
Γιατί είναι μάπα.
ενταξει καλο ειναι , αλλα δεν θα σκισω και το καλσον που φοραγε ο Hammett στο κεφαλι την εποχη του Load…
Μα αυτό είναι το θέμα, παλιά το έκαναν αυτό με τα 7λεπτα και τα 8 λεπτα thrash και το έκαναν μια χαρά. Απλά αυτό δεν μπορεί να σου βγαίνει πάντα. Σήμερα μου φαίνεται πως το κομμάτια πάνε σε αυτές τις διάρκειες από συνήθεια και όχι επειδή το απαιτεί η μουσική που γράφουν. Το Spit out the bone μετά τα πρώτα 3 λεπτά στα δικά μου αυτιά όχι απλά πέφτει αλλά εξαφανίζεται. Γενικά πολύ το παιδεύουν για μένα.
Τέσπα επειδή πολύ αρνητικός βγήκα, σε γενικές γραμμές το άλμπουμ δεν είναι κακό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να το βγάλω δισκάρα. Έχει τουλάχιστον 3-4 κομμάτια που είναι εξαιρετικά με το Halo on Fire να έχει λιώσει κανονικά (αυτό ναι 8 λεπτά περνάνε νεράκι όντως) ενώ ακόμα και στις πιο αδιάφορες στιγμές έχει μερικά καλά περάσματα και τρομερές ερμηνείες James. Ίσως να με παρέσυραν τα πρώτα 3 που είχα διαρρεύσει και να περίμενα περισσότερα.
Καλύτερο από St.Anger και Reload αλλά μέχρι εκεί. Ενώ πρέπει να το ξαναπώ, μακάρι το Death Magnetic να είχε αυτή την παραγωγή.
κουβεντα κανουμε και καθε αποψη σεβαστη…
Αλλα πχ στο Death Magnetic δεν σου φαινονται καπως οι διαρκειες ; Δηλαδη Εκει πιστευεις οτι ολα τα κομματια δουλευουν μια χαρα ;
Όχι στον ίδιο βαθμό. Όπως είπε και ο Alejandro πιο πάνω σε όλα τα post-Black album των Metallica μπορείς να βρεις ψεγάδια κυρίως με τις διάρκειες. Αλλά τόσο εδώ όσο και στο St.Anger για μένα αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα και χαλάει αρκετά τις εντυπώσεις. Δεν είναι μόνο θέμα επανάληψης, είναι και θέμα έμπνευσης. To spit out the bone δεν έχει τόσο επανάληψη, απλά οι αλλαγές του μετά το 3λεπτο δεν μου άρεσαν, ρίχνουν το κομμάτι πολύ και ανεβάζουν υπερβολικά την συνολική διάρκεια. Αποτέλεσμα… βαριέμαι το κομμάτι.
Πάντως ένα από τα καλύτερα σημεία του δίσκου κρύβεται μετά το 3ο λεπτό του Spit…
Stop breathing and dedicate to me…
οπότε δεν μπορώ με τίποτα να συμφωνήσω, τουλάχιστον όχι γι αυτό το κομμάτι.
Οταν ψαχνεις για ψεγαδια, μπορεις πανευκολα να βρεις και στα παλια τους αλμπουμς, και οπου θελεις παντως. Αν υπαρχει εστω και ενα ατομο εδω μεσα που ισχυριστει οτι τις πρωτες 5 φορες που ακουσε το Disposable Heroes, το Frayed Ends Of Sanity, το And Justice For All, το Ride The Lightning, το Trapped Under Ice, το Shortest Straw, ακομα και το Master Of Puppets, τα βρηκαν υπεροχα και τα “επιασαν” με τη μια, σορρυ, αλλα ειναι μεγαλος ψευτης. Οι Metallica ηταν ΠΑΝΤΑ αυτο το πραγμα που ακους στο Spit Out The Bone. Αν εκοβες το Spit Out The Bone θα εχανες μερικα απο τα καλυτερα σημεια του δισκου.