Το ιδιο μας κανει γλυκο ερωτα εδω και 33 χρονια…
πως τα καταφερνουν και μας καυλωνουν οι Metallica με καθε κυκλοφορια τους ομως, ε ;
Καλα οχι και με καθε… St. Anger… Lulu…
ας αλλαξει εξωφυλλο στο κορμακι και μετα σου λεω εγω …
ΥΓ. και το St. Anger οταν βγηκε πορωσε κοσμο… μετα ακουσαν τα κατσαρολικα και εφαγε σκονη.
Το frantic παντως το ακουω ακομα και τωρα. Οπως και εκεινη την edit version Με κανονικο ηχο του Some Kind of Monster.
το Lulu με συμφερει να μην το παιρνω ως δικη τους κυκλοφορια οποτε κανω το κοροϊδο…
Εξαλλου εγω ειμαι φανμποης…
Και το Re-Load δεν ενθουσίασε πολύ Το Load όμως τι δισκάρα ρε
Αμα φορεσει κορμακι St. Anger τοτε θα ειναι πολυ περιεργο το σεξ με μια κουφη.
ναι δεν ενθουσιασε γιατι το σοκ το ειχαμε παθει ηδη ενα χρονο νωριτερα.
Αν και καποιοι το ειδαν πιο θετικα επειδη δεν ηταν τοσο “προκλητικες” οι φωτογραφιες.
Εγω το βλεπω σαν μια δουλεια … πως εχουμε τωρα CD1 Και CD2 ? καπως ετσι . απλα το CD2 μας ηρθε 17 μηνες μετα.
@QuintomScenario μπορει να εχει νευρα και να το φορεσει το κορμακι οποτε μαλλον πατε για παθιασμενο - αγριο σεξ !
Εγώ όσο και να χτυπιέστε από κάτω δεν το βλέπω σαν μια δουλειά. Μπορεί να γραφτηκαν όλα τα τραγούδια μαζί, αλλά εγώ διακρίνω μια διαφορά τόσο στην παραγωγή (πιο σκληρή, όχι τόσο ζεστή όσο του Load - δεν λέω κατώτερη, αλλά σίγουρα διαφορετική) όσο και στα τραγούδια αφού τα πιο αδύναμα τις 27αδας βρίσκονται στο Re-Load. Η μόνη “αδύναμη” στιγμή του Load είναι το Ronnie που το γουστάρω, αλλά είναι μπιτ παράταιρο με τον υπόλοιπο δίσκο
για πες τα αδυναμα…
Δεν λεω οτι εχεις αδικο αλλα δεν χρειαζεται να συμφωνησουμε κιολας (αυτο με την παραγωγη ισχυει).
Το βλεπω ετσι γιατι οι ιδιοι ηθελαν να το κυκλοφορησουν ετσι. Τωρα με ποια σειρα θα εβαζαν τα κομματια και ποια ακριβως θα ηταν η παραγωγη … μαλλον δεν ξερουν ουτε οι ιδιοι.
Δεν εχει σημασια αν χτυπιομαστε εμεις ή οχι, ειναι μια δουλεια, γιατι γραφτηκε ως μια δουλεια. Δεν ειναι θεμα διαφωνιας καν το αν ειναι μια δουλεια. Τωρα το οτι σε εσενα και στον Παντελη σας αρεσει περισσοτερο το Load ειναι ενα εντελως ξεχωριστο θεμα, που δε θα επρεπε να συγχεεται με την διαδικασια της συγγραφης των τραγουδιων. Μπορειτε αν σας κανει να αισθανεστε καλυτερα, να τα αντιμετωπιζετε ως δυο δουλειες
Ο ηχος σιγουρα εχει μια ελαχιστη διαφοροποιηση (ειναι τα δυο αλμπουμ των Metallica που ειναι πιο κοντινα σε ηχο) αλλα για το ποιο αλμπουμ εχει τις πιο αδυναμες στιγμες δεν ειμαι τοσο σιγουρος…
Better Than You + Slither + Attitude + οποιο αλλο θελεις >>> Hero Of The Day + Poor Twisted Me + Cure + Ronnie στα δικα μου τα αυτια, και δεν ειναι καν διλημμα…
Slither σίγουρα το πιο αδύναμο όλης της 27αδας και Hero Of The Day μπορεί να ξενίζει αλλά εγω μέσα στα χρόνια το αγάπησα. Cure κομματάρα
Γενικότερα μιλώντας εγώ βρίσκω μια ελαφρώς διαφορετική νοοτροπία στο Re-Load. Είναι πιο σκοτεινό, ίσως πιο εσωστρεφές. Μπορεί να γράφτηκε ως μια δουλειά αλλά έσπασε σε 2 και πρέπει τα τραγούδια να μοιράστηκαν με κάποια λογική-όλα αυτά τα χρόνια δεν ρωτήθηκαν ποτέ για αυτό για να μας λυθεί και η απορία; Αυτό είναι το ρεζουμέ για εμένα, πως πρόκειται για διαφορετικούς δίσκους. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω αν έχει σημασία στην τελική. Κουβέντα να γίνεται (στο λάθος τόπικ )
εσυ που εχεις τα μεσα πες να παρουν ολα αυτα τα Posts και να τα πανε στο thread της μπαντας.
Τωρα για τα κομματια μαλλον ειναι σε οσα ειχαν προλαβει να κανουν τελικη μιξη.
Τα Fuel (αυτο ειχε λιγο διαφορετικους στιχους) και Devil’s Dance ξερουμε σιγουρα οτι υπηρχαν πριν απο την κυκλοφορια του Load. Στο Outlaw (τι επος ειναι αυτο!) εκοψαν το τζαμαρισμα (το οποιο θα μπορουσα να το ακουω για ωρες) στο τελος για να χωρεσει στο CD.
Αν υπηρχε χρονοκαψουλα και τελικα ακουγαμε πρωτα το reload ισως να μιλαγαμε σε διαφορετικη βαση τωρα.
Aλλα με αν , ισως κτλ δεν παμε και πουθενα. Απλα κουβεντα κανουμε.
Επισης στο Load εχει και 2 υπερατες κομματαρες που ισως το ανεβασουν και σαν συνολο (bleeding Me, Outlaw Torn).
Ειπες μεγαλη κουβεντα Δημητρη. Εννοειται πως αν ειχε βγει το Reload πρωτο, θα το θεωρουσαν πολυ καλυτερο απο το Load, ενω τωρα του ελειψε αυτη η φρεσκαδα και το σοκ που απολαυσε το Load, μαζι με την γενικη κατακραυγη. Φυσικα και εχουν ρωτηθει οι Metallica πολλες φορες για τη διαδικασια επιλογης, και εχουν απαντησει ακριβως αυτο που ειπε ο drenie. Η επιλογη εγινε γιατι τα 14 τραγουδια που μπηκαν τελικα στο Load ηταν σε πιο προχωρημενο σταδιο μιξης και ηχογραφησης.
Το Slither ειναι στα 3 αγαπημενα μου τραγουδια μεσα στο Reload (μαζι με Unforgiven II + Fixxxer), αρα δεν ασπαζομαι καθολου αυτο το κομματι της αποψης σου @chinaski αυτη τη σιγουρια ηθελα να ηξερα που τη βρηκες.
Σε τέτοιο επίπεδο επαγγελματισμού δεν πιστεύω πως αυτός θα μπορούσε να ήταν ο λόγος. Μου ακούγεται πολύ πρόχειρο και άρπα κόλλα. edit: αλλά αφού το λέτε (@QuintomScenario) πως το έχετε διαβάσει θα ισχύει, αλλά με κάποιες παραμέτρους
Δεν έχω κονέ με τους mods οπότε στο τέλος κάθε ποστ ας γράφουμε
ΠΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ HTSD! (για να είμαστε ον τόπικ)
Γιατι να μην ειναι ο λογος? Η ηχογραφηση 27 τραγουδιων, και μαλιστα με τοσα layers και τοσο πολυεπιπεδη, χρειαζοταν παρα πολυ χρονο, καποια ηχογραφηκαν πρωτα, καποια αργοτερα. Εμενα μου φαινεται πολυ λογικο (και ξαναλεω, το εχουν δηλωσει κιολας οτι αυτος ηταν ο κυριος λογος) βασικα.
Απο κει και περα, προφανως θα υπηρξε και μια λογικη του στυλ να χωρισουμε τα Mama Said - Low Man’s Lyric και τα Outlaw Torn - Fixxxer, ακομα κι αν ηταν πιο νωρις ετοιμα αυτα που τελικα μπηκαν στο Reload. Επισης ξερουμε πως ηταν ετοιμα απο πριν τα Fuel, Memory, Devil, αρα προφανως τα κρατησαν για να αποτελεσουν τα πιο πιασαρικα και δυνατα τραγουδια του Reload. Μαλλον αυτες ειναι οι παραμετροι που εννοεις ε?
γαμάμε το τόπικ τώρα, αλλά ο Μήτσος αναφέρθηκε ΜΟΝΟ στην μίξη πριν. Ναι για τις παραμέτρους. Αυτό ακριβώς
γαμαει τo HTSD!! μπορουμε να το γραφουμε και στην αρχη!.
Μην το βλεπεις σαν προχειροτητα. Καποια κομματια μπορει να χρειαζονταν επιπλεον πινελιες οποτε αυτα που ειχαν τελειωσει τα εστειλαν για τελικη μιξη.
Ειναι τεραστια δουλεια αυτο. Σου ξαναδινω παραδειγμα το Fuel που ο papa-Het ηθελε να αλλαξει καποιους στιχους.
Εδω εστειλαν το outlaw Και τελικα δεν χωρεσε ολοκληρο.
Για το Memory Που λεει ο quintom ηθελε να βρει στιχους για εκεινο το να-να-να-να και τον επεισε ο Bob Rock να το κρατησει ετσι.
Ηθελαν λιγο χρονο ακομα. Δεν τον ειχαν και ετσι το εσπασαν στα δυο. Δεν ειναι με την καμια Leftovers Και εγω τουλαχιστον δεν μπορω να το δω σαν 2 διαφορετικες δουλειες.
Να ειχαν ηχογραφηθει 27 τραγουδια και να ειχε μεινει μονο η μιξη, το θεωρω απιθανο. Απλα καποια τραγουδια θα ηθελαν και ηχογραφηση (πολλων layers, ξαναλεω) και η δηλωση που διαβασα προσφατα οντως κατι τετοιο ελεγε επισης. Οτι ειχαν ηδη περασει στο στουντιο κανα 2 χρονια για συγγραφη κτλ, και δεν υπηρχε περιπτωση να μπορεσουν να τελειωσουν ολα τα 27 τραγουδια μεχρι την ημερομηνια που τους πιεζε η Elektra. Μη σου πω οτι αν δεν ειχαν τοσο μεγαλεπηβολα σχεδια, αυτοι θα τους πιεζαν για 1995 κι οχι 1996…
Παντως η συγγραφη ειχε ηδη γινει απο 1994-1995 για ολα τα τραγουδια… Τα χουμε ξαναπει, οι μονες αποκλειστικες ηχογραφησεις για το Reload διηρκεσαν κανα διμηνο, αμφιβαλλω αν εγραψαν οτιδηποτε καινουριο μεσα σε αυτο το διμηνο του καλοκαιριου του 1997. Μονο κανα σουλουπωμα μπορει να επεσε, παρεμφερες με αυτο του Lords Of Summer ας πουμε.
YΓ. Η demo εκδοση του memory ειναι 3 φορες καλυτερη (σαν συνθεση εννοειται) για μενα: https://www.youtube.com/watch?v=WlzsWOBh7hw
Το τζαμαρισμα στο τελευταιο 2λεπτο γαμαει.
Για αυτό και είπα πως δεν μου φαίνεται λογικό. Αν είχαν τραγούδια που ήθελαν λίγο δουλειά παραπανω ναι, έίναι λογικό να συνέβη κάτι τέτοιο.
έχω χρόνια να ακούσω τις ντέμο βερσιον των τραγουδιών…ψήθηκα να το κάνω σήμερα
Αυτο δεν τα κανει fillers ομως, ουτε κατωτερα
Κατωτερα τα κανει μονο το προσωπικο γουστο του καθενος.