Metallica - Hardwired ...To self-destruct

επειδή γαμάει το htsd…

1 Like

ε ναι ρε…στα δικά μου αυτιά. Δεν λέω πως εκφράζω την γιουνιβέρσαλ αλήθεια (δεν υπάρχει τέτοια άλλωστε)

2 Likes

ναι μπορει να μην το εγραψα καλα εγω.

Ο quintom το περιγραφει καλυτερα.

(και το hero of the day ) μπορει να ακουγεται καλυτερα στο demo. εχει και ωραια δικαση.

γαμαει το HTSD!

Κι ομως το HTSD ειναι πολυ σχετικο με την κουβεντα… το 1995-1996 αποφασισαν να κρατησουν ΟΛΑ τα 27 τραγουδια, και να κοψουν 1-2 λεπτα απο πολλα demo… To αποτελεσμα ηταν να κυκλοφορησουν 27 τραγουδια, με πολυ αμφιλεγομενες κριτικες, και σιγουρα με αρκετα τραγουδια κατωτερα απο καποια αλλα (ασχετα αν εγω λατρευω τα 26 απο τα 27, σορρυ Ρονι, πουλο).

Το 2015 εγραψαν επισης καπου 20-22 τραγουδια, αλλα πριν τα περασουν στο επομενο σταδιο, αποφασισαν να κοψουν τα 10 χειροτερα, και οτι καλα riffs ειχαν αυτα, να τα χωσουν μεσα στα “καλα” 12… οχι ομως οπως στο Death Magnetic, που κατεληξε μια σουπα απο ριφφς. Στο HTSD το εκαναν ΣΩΣΤΑ. Εμενα ετσι μου φαινεται τουλαχιστον. Πολλοι βεβαια ακομα παραπονιουνται για τις διαρκειες των τραγουδιων, αλλα για μενα δεν υπαρχει ουτε ενα τραγουδι που να πλατιαζει στο HTSD. Και δε μου φανηκε κατι τετοιο ουτε με την πρωτη ακροαση, ασχετα αν ειχε πολυ πραμα για απορροφηση. Στο Death Magnetic μου φανηκε απο την πρωτη ακροαση, και συνεχιζει να μου φαινεται μεχρι και σημερα 8 χρονια μετα, οτι καποια τραγουδια ηθελαν φιλτραρισμα. Να ναι καλα ο βλακας ο Rubin που τους πιεζε να τα κανουν ολα πιο μεγαλα και γρηγορα.

ΥΓ. Το βιντεο πόυ εβαλε ο Shadowking εχει 7 τραγουδια που κατεληξαν στο Reload και τα demo τους ηχογραφηθηκαν 1994 και αρχες 1995… τι παραπανω να πουμε μετα απο αυτο?

1 Like

μονο το murder one ήθελε κόψιμο, για όλα τα άλλα συμφωνώ

2 Likes

ΟΚ στο δινω, και στο δινω γιατι το ακουσα χθες και αποφασισα οτι ειναι το μονο απο τα 12 που δε με εχει κερδισει ακομα, και που ειναι αρκετα μονοτονο… δε συμβαινει κατι πολυ ενδιαφερον σε αυτα τα 5:45 λεπτα.

1 Like

Μονο που ειναι 5:45

Εγω τι ειπα?

Γι αυτό το έβαλα για να βοηθήσω την κουβέντα.
Εμένα το Murder One ανέβηκε πολύ μετά το βιντεο και όπως λέει και ο drenie ε δεν είναι και τόσο μεγάλο

και μοιάζει με 8λεπτο…3,5 με 4 λεπτα μαξ έπρεπε να είναι

1 Like

απατεωνα !!! χα χα χα χα χα!!

Εμενα μ’αρεσει … και αν εσυ το βλεπεις ως 7λεπτο και τελικα ειναι 5:45 , εκοψαν πανω απο λεπτο…
Τι αλλο θες ;

1 Like

Εγώ πάντως καθώς φέρνω στο μυαλό μου ένα προς ένα όλα τα τραγούδια του death magnetic δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια σημεία ακούγεται αυτή η “σούπα” από τα ριφς. Ίσως αυτό να συμβαίνει στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου στο nightmare long … στο οποίο για παράδειγμα μετά το σόλο υπάρχει ένα ριφ που υπήρχε αρχικά στο demo του end of the line (death is not the end λεγόταν τότε το demo νομίζω).

Άμα είχαμε σωστή παραγωγή δεν πιστεύω ότι θα είχαμε ασχοληθεί με τη δομή και τη διάρκεια των τραγουδιών του death magnetic.

Τι να κόψω από that was just your life (ίσως από τα καλύτερα σημεία του δίσκου η ριφολογία μετά το δεύτερο ρεφρέν), end of the line, broken, nightmare, JUDAS KISS (το καλύτερο ρεφρέν του σύμπαντος), apocalypse ;;

δεν νομίζω πως έχει να κάνει με την ποσότητα καθεαυτή των riff, μέχρι και το AJFA (εκεί κυρίως) πάντα είχαν πολλές εναλλαγές. Το πρόβλημα για εμένα είναι πως η αλληλουχία των riff δεν έρχεται ομαλά και εκεί είναι που μου δημιουργεί την αίσθηση του “πρέπει να κάνουμε έναν τέτοιο δίσκο”

+1 για την παραγωγή

1 Like

Εκτος απο τα Atlas,Rise!, Now That We’re Dead, Moth Into Flame, Dream No More, Halo On Fire, Confusion, Spit Out The Bone αυτο που το ακουω σαν να ειναι 3λεπτο ειναι το ManUNkind…

Και βλεποντας το βιντεο, αλλα γνωριζοντας και λιγα πραγματα για τα υπολοιπα τραγουδια, η κουβεντα βασικα για μενα μετατρεπεται ως εξης:

1994-1995 = Τα 15 τραγουδια του βιντεο, και λιγο πολυ τα 15 καλυτερα τραγουδια σε Load/Reload
1995-1996 = 2X4 + Cure + The House Jack Built + Ronnie + Poor Twisted Me + Thorn Within
1996 -1997 = Better Than You + Slither + Bad Seed + Where The Wild Things Are + Prince Charming + Attitude

Για τον πολυ κοσμο, αν τα Load/Reload ηταν 60 λεπτα το καθενα, κοβοντας μερικα απο τα τραγουδια στις 2 τελευταιες κατηγοριες της λιστας, θα ηταν πολυ ανωτερα αλμπουμ. Για μενα ειναι ολα ιστοριες, και αντιμετωπιζω τα αλμπουμ σαν μια συλλογη απο 27 ιστοριες, που δενουν ολες μαζι σαν μια ενοτητα στην ιστορια των Metallica. Κι εγω προτιμω τα περισσοτερα απο τα τραγουδια της πρωτης κατηγοριας απο πανω, απο οτι τα τραγουδια των κατηγοριων 2 και 3, αλλα δε θα θυσιαζα σχεδον κανενα.

Θα εκοβα τα τελευταια 2-3 λεπτα του BBS που μου σπανε τα νευρα με την ανουσιοτητα τους, και θα εκοβα και ΠΟΛΥ πραγμα απο το The Day That Never Comes. Μετα μπορει να μη με ενοχλουσε τιποτα, αλλα τωρα που αυτα τα 2 τραγουδια για μενα δεν εξελισσονται ομαλα και κανουν καταχρηση χρονου, με ενοχλει ακομα και το Judas Kiss (που το λατρευω και δε θα εκοβα τιποτα) αμα το ακουω στη ροη του δισκου, γιατι με εχει ηδη κουρασει ο δισκος μεχρι εκεινο το σημειο. Επισης θα εκοβα ολο το Cyanide και θα το ξαναεγραφα, κρατωντας μονο την εισαγωγη και το βασικο ριφφ :stuck_out_tongue:

Αυτο πηγαινε να το πεις στον Dickinson!!!

Τα solos του Hetfield στα demos των Loads ειναι εκπληκτικη !!

To HTSD γαμαει!

Γιατι ο Dickinson γουσταρει το Cyanide? Λογικο, αφου ο ιδιος γραφει 18λεπτα πληρως ασυνδετα τραγουδια πλεον που το καλυτερο τους σημειο ειναι η εισαγωγη με το πιανακι…

ναι σε μια ραδιοφωνικη εκπομπη που ειχε και τους ειχε παρει συνεντευξη αυτο ειχε πει. Οτι ηταν απο τα καλυτερα τραγουδια του δισκου.

Ας γραψουν κανενα heavy metal τραγουδι οι “Παρθενες” πρωτα…