Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Πιστεύεις ότι είναι το καλύτερο thrash κομμάτι από τις old school μπάντες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 - 18 μήνες δουλειά ;

Ναι γιατί εκεί που λέει στο 3:20 περίπου the flesh betrays the flesh … γαμησετα , ανατριχίλα !

3 Likes

Προσωπικά ναι, χωρίς αμφιβολία.
Αυτό και μετά το Dystopia σαν κομμάτια.

@dallas1981 https://youtu.be/1oI4HTr1pwQ?t=4m59s
:grin:

Συμφωνώ σε όλα αυτά που λέτε για το πόσο καύλα είναι το κομμάτι. Εμένα με τρελαίνει και ο ήχος της μπότας …

@Alejandro.m άλλη μια ερώτηση … θεωρείς ότι θα έπρεπε να μαζέψουν κάπως τις διάρκειες για να είναι πιο άμεσο το τελικό αποτέλεσμα ή όντως τα κομμάτια λειτουργούν ως έχουν;

Στο συγκεκριμένο δεν θα έκοβα ούτε δευτερόλεπτο.
Στο μόνο που θα έκανα edit είναι το Murder One που ουσιαστικά παίζουν το ίδιο πράγμα 2 φορές.

Γενικά για Metallica και edit έχουν γραφτεί σεντόνια από την εποχή του Master. Προσωπικά, εκεί βρίσκω το μεγαλείο τους, ότι δηλαδή εμπλούτισαν τον ήχο τους αρχής γενομένης από τις επιρροές του Cliff με τις αρμονίες, τα μελωδικά περάσματα, τα μπάσα, τις ακουστικές και αυτό σε τραγούδια όπως το Spit το κουβαλάνε μέχρι σήμερα.
Άλλωστε τα 2 -κατά γενική ομολογία- καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ είναι τα 2 από τα 3 μεγαλύτερα σε διάρκεια.

Από τη μία δε σας ενδιαφέρει/δε θέλετε οι Metallica να παίζουν μόνο thrash, από την άλλη θέλετε να γράφουν τα καλύτερα thrash τραγούδια εν έτει 2016. Για τα δικά μου γούστα, το Spit out the Bone δεν είναι σίγουρα το καλύτερο thrash κομμάτι από τις παλιοσειρές. Αναφέρω μερικά THRASH κομμάτια που θεωρώ ανώτερα του Spit out the Bone: Repentless, You against You από Slayer, τα οποία είναι κομματάρες, Fatal Illusion από Megadeth, τα περισσότερα από το Testament το οποίο είναι δισκάρα, Evil Twin από Anthrax. Δεν έχω ακούσει του δίσκους των Exodus και Death Angel, οπότε δεν έχω γνώμη.

Ας ακουσουν εκεινο το σημειο μερικοι που λενε οτι το μπασο στο δισκο δεν ακουγεται χαχαχαχα…

Παντως γενικα το μπασο του Rob εχει δωσει ογκο και ακουγεται μια χαρα και πολυ ευχαριστα μεσα στα τραγουδια,γι αυτους που δεν το ακουνε να πανε να κοιταχτουν σε κανεναν “ωριλα”

1 Like

Τίποτα από τα 2 δεν ισχύει για εμένα. Αυτό που θέλω πρωτίστως είναι να κυκλοφορούν γαμάτη μουσική και αυτό το κατάφεραν. Σε δεύτερη ανάγνωση, την ποικιλία του Spit Out The Bone δεν την έχει κανένα από όσα τραγούδια ανάφερες. Έχει ένα σκασμό riff-αρες, αλλαγές ρυθμού, ερμηνεία Het κλπ…συνολικά λοιπόν στα αυτιά μου είναι το καλύτερο φετινό θρας τραγούδι. Αλλά για να το θέσω λίγο πιο σωστά… είναι το καλύτερο θρας τραγούδι που ΕΓΩ γουστάρω να ακούω. Slayer (2015) και Sodom πχ τους βαριέμαι πλέον οπότε απλά τσεκάρω τους δίσκους μια δυο φορές για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.

1 Like

Υπερβολικό σε βρίσκω στη κρίση σου . Όντως δεν νομίζω κάποιον να τον ενδιαφέρει αν οι metallica θα παίξουν thrash αλλά αν το κάνουν και τελικά το κάνουν καλά είναι μια ευχάριστη έκπληξη .

Για καλύτερο δεν ξέρω αλλά το να λέμε και την γνώμη μας δεν είναι κακό . Ίσως να μην το έβαζα πρώτο αν έπρεπε να φτιάξω λίστα αλλά πιθανόν δεν θα το έβαζα και πιο κάτω . Θα έβαζα 4-5 κομμάτια στη πρώτη θέση .

Είναι σαν να λέμε ότι το Master of Puppets το ομώνυμο κομμάτι είναι το καλύτερο κομμάτι eveeeeeeeeer. Άλλοι θα συμφωνήσουν άλλοι όχι .

Τον @Alejandro.m τον ρώτησα επειδή έχει ακούσει όλες τις παλιό σειρές και ακούει και πράγματα που εγώ δεν και ίσως έχει μια πιο σφαιρική άποψη.

Το Spit out the bone πάντως φέρνει πολύ στο μυαλό battery - damage Inc χωρίς να τα αντιγράφει .

Όπως ίσως παρατηρήσατε, παρέθεσα αμερικάνικα συγκροτήματα, με Γερμανίες κτλ δεν τρελαίνομαι και τόσο… Προφανώς και δεν υπάρχει “καλύτερο”, αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός, αλλά όταν μιλάμε για THRASH (επίτηδες το βάζω με κεφαλαία) μιλάμε για thrash. Εσείς είπατε για thrash, σας απαντάω με thrash συγκεκριμένα. Ο καλύτερος thrash δίσκος ήταν, είναι και θα είναι το Reign in Blood. Τι σημασία έχει αν το Spit out The bone έχει ποικιλία, δεν είναι αμιγώς thrash, απλά έχει και τέτοια στοιχεία. Riffάρες έχουν και τα τραγούδια που είπα, riffάρες έχει και το St. Anger, επίσης δε λέει κάτι. Thrash είναι το Hardwired, το οποίο προσωπικά το γουστάρω αρκετά, αλλά δεν είναι σίγουρα ποιότητας Battery ή Damage Inc.

Το Spit είναι αμιγώς θρας. Το ότι έχει ένα μελωδικό πέρασμα η ένα heavy riff που ρίχνει το ρυθμό δε σημαίνει πως παύει να είναι. Το Dyers’ Eve έχει επίσης μελωδικό πέρασμα (“innocence, torn from me…”).

Σε θέμα γούστου προσωπικά δε βάζω κανένα απο τα κομμάτια που ανέφερες στο ίδιο λεβελ. Απο Testament μου άρεσαν ΠΟΛΥ τα 3 πρώτα κομμάτια, σίγουρα όχι όλα. Το slayer το θεωρώ μετριοτατο σαν σύνολο με 4 καλά κομμάτια που θα τα σύγκρινα με το Hardwired (το κομμάτι). Το Anthrax επίσης πολύ μέτριοσαν συνολο. Το Death Angel να το ακούσεις πάραυτα. Έχει κομμάτια που ρίχνουν στα αυτιά και μάλλον θα βρεις πολλά που θα σου αρέσουν πολύ παραπάνω απ όσα ανέφερες.
Αλλα αυτο είναι υποκειμενικό.

Στ αντικειμενικό είναι η ένσταση νου. Το Spit είναι καθαρός thrash ολεθρος.

Για μένα μόνο το Death Angel στέκεται κοντά στο Hardwired, το Slayer είναι του 2015 και μόνο το ομώνυμο θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο Spit Out The Bone. Το Anthrax προσπάθησα αλλά νύστα, το Dystopia (το κομμάτι) επίσης θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στο Spit, όμως είναι τόσο διαφορετικά, αν και thrash, που δύσκολα το πιάνουν σε ποιότητα. Testament από την άλλη έχει καλά κομμάτια μέσα αλλά με τίποτα και για κανένα λόγο δεν έχει ΤΟ κομμάτι μέσα που θα μπορέσει να συγκριθεί με το Metallica.

Ανακαταταξη: Το ManUNkind από 8,5 στο 9

Halo On Fire 10’
Spit Out The Bone 10’
ManUNkind 9
Confusion 9
Atlas,Rise! 8,5
Moth Into Flame 8,5
Here Comes Revenge 8,5
Now That We’re Dead 8,5
Dream No More 8.5
Murder One 8
Hardwired 7,5
Am I Savage? 7

2 Likes

νομιζω οτι οι διαφορες αναμεσα σε αυτους που τους αρεσει ο δισκος θα ειναι μικρες σε σχεση με την λιστα σου.

εγω βαθμολογια στα κομματια δεν θα εβαζα. Ισως να τα χωριζα σε 3 κατηγοριες. Αυτα που θωρω οτι ειναι πραγματικα κορυφαια , τα πολυ καλα με ενα προσημο + ή - αναλογα τα κεφια και αυτα που με τραβανε λιγοτερο να τα ακουσω στο repeat αν και μεσα στη ροη του δισκου δεν με χαλανε.

1 Like

Πολύ καλή συνέντευξη του Het. “Ι think live, we’re pretty good” :grinning:

Απορία το έχω πως τον άφησε η Francesca να δώσει συνέντευξη στο μωρό τετ α τετ στο δωμάτιο του ξενοδοχείου :grin: Στο τέλος λες και είχε οργασμό κάνει η τύπισα “thank you, oh thank you it was great thanks” :joy:

1 Like

Μπορεί να της είπαν ότι είναι λεσβια… Χαχαχαχα ! Μπορεί να έφαγε και παντόφλα τώρα που ανέβηκε στο YouTube !

1 Like

Μιλαει ο James και δονειται ολο το δωματιο ρε, πιανει ολες τις συχνοτητες ταυτοχρονα, τι φωνη ειναι αυτη ρε :joy:

Δεν ειναι τετ α τετ η συνεντευξη ασχετα αν γραφει 1 on 1 :stuck_out_tongue:

Ε προφανώς, έχει κάμερα, γυρνάνε και κανα 2 φορές, θα είναι και η Φρανσεσκα σε καμία γωνία σε φάση “τελείωνε” (στο James, οχι στη γκόμενα!).

Εντωμεταξύ, όταν λέει “you might not like all our songs, but i think live we are pretty good κλπ κλπ” η αντίδραση της τύπισσας είναι όλα τα λεφτά :grin:

1 Like

@drenie πλεον εχει περασει σε αλλα επιπεδα ε, παταει το like πριν καν πατησεις εσυ το submit post

1 Like