Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Ναι, και τους περισσοτερους τους κραζει :stuck_out_tongue: και λεει ποσο hot ΔΕΝ ειναι χαχαχα

Drenie, ωστε ετσι για την Edna ε :joy:

2 Likes

Την προτιμώ καστανή πάντως … Όχι την edna . Την Josie.

Κοκκινομαλλα ειναι στη συνεντευξη, εχεις τυφλωθει οντως λιγακι ε? Ισως να κρατας τα χερια σου μακρια απο το παντελονι οταν ακους το HTSD πλεον? :joy:

1 Like

Και έλεγα κανείς δεν θα το σχολιάσει ότι είπα λάθος χρώμα ;
Χαχαχαχαχα . Σε αγαπώ !

Ενταξει επεστρεψα στο βιντεο για να δω αν ειχα οντως δικιο, και ομολογω οτι ειναι πολυ διακριτικο το κοκκινο, περναει και για κοκκινο… κατα τα αλλα, συμφωνω οτι της παει 4 φορες καλυτερα το καστανοκοκκινο… κι ας γουσταρω ξανθιες πολυ γενικα :joy:

Και για να μην ξεχνιομαστε: Γαμαει καθε EDNA που υπαρχει το HTSD ε

1 Like

έλα πάρτε και μία ακόμη συνέντευξη. Τα χώνει έμμεσα στον Κιρκ λιγάκι ε;!

Δεν έχει και τόσο άδικο … Οκ το έχασε . Δεν θυμόταν τίποτα ; και αν θυμήθηκε κάποια ήταν όλα τόσο χάλια;

Πιθανόν βέβαια να ισχύει αυτό που έχει γράψει και ο quintom . Ότι ήταν πολύ πειραματικά - παράξενα οπότε δεν έδεναν με το ύφος του δίσκου …

Μπα απλά λέει ότι δεν ήταν στο στούντιο, εμφανίστηκε μόνο για τα σόλο. Και όταν λέει για το iPhone του ξεφεύγει ένα γέλιο. Για το Rob αντίθετα λέει ότι ήταν συνέχεια εκεί.

Λέει επίσης, πως αυτός με τον κοντό έκαναν ότι έκαναν πάντα, ‘putting the songs together’, απλά αυτή τη φορά η διαφορά ήταν πως “Kirk’s riffs where not there”.

Βασικα θυμοταν αρκετα, οπως δηλωσε και ο ιδιος. Δε βρισκω τωρα την πηγη που το βρηκα, αλλα δηλωσε οτι προφανως και θυμοταν αρκετα ριφφς που ειχε ηδη γραψει, αλλα ενιωθε τοσο αποδιοργανωμενος και ψυχολογικα επηρεασμενος απο την απωλεια της δουλειας του, που ξεκινησε ουσιαστικα απο το μηδεν ξανα.

Και οταν τελικα ειχε ετοιμη δουλεια να παρουσιασει το 2014 στο στουντιο, οι αλλοι του ειπαν οτι ουσιαστικα σχεδον ολα τα τραγουδια εχουν γραφτει. Το οποιο μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση, γνωριζοντας οτι μεχρι σουλουπωσουν τα τραγουδια, να γραψουν τελικες μορφες demo, να τα ηχογραφησουν και να κυκλοφορησει τελικα ο δισκος περασαν 2 χρονια.

Οπως και απο οσα ειχαμε μονοι μας καταλαβει μεχρι τωρα, αλλα και απο τη συνεντευξη του James, νομιζω πως παραγκωνιστηκε κυριως γιατι:

1. Εχασε οντως το τηλεφωνο του (δε νομιζω οτι υπαρχει ψεμα εκει περα, αν ειναι δυνατον)
  2. Εμενε πλεον στη Χαβαη, τη στιγμη που ο James λεει ποσο βολικο ηταν να πηγαινει καθε μερα στο HQ
  3. Δε νοιαζοταν αρκετα ισως και ο ιδιος… αλλα κυριως οτι
  4. Και οι αλλοι δε νοιαζονταν παρα πολυ αν θα συμμετεχει ενεργα ο Kirk, και νιωθω γενικα πως ο James τα εχει λιγο μαζι του.

Αυτό είναι παράξενο πάντως .

Το 2014 με δική τους εταιρεία αποφάσισαν να γράψουν το lords of summer να δουν και πως θα πάει. Σε αυτό πάλι έχει Credit o Rob.

Όταν σιγά σιγά έκατσαν και είπαν θα γράψουν νέο δίσκο αυτός τι είπε ; έχω χάσει τις ιδέες μου , φωνάξτε με μόνο για τα solo ; ήταν κάπου και την έπινε όλη μέρα ;

Σχεδόν 2 χρόνια έκαναν να το γράψουν … το 2014 είχαν περάσει 6 από το Death magnetic και 3 από το Lulu που ας πούμε ότι , ότι μουσική έγραψαν , την έγραψαν μαζί .

Οπως λεει κι ο James, ειχαν μειωσει τα riffs που θα γινονταν τραγουδια απο 800 σε 50… και μετα στο τελευταιο σταδιο τα ειχαν μειωσει σε δομες για 18 τραγουδια, απο τα οποια τελικα πηραμε 13. Το 2014 απο οτι φαινεται ηταν αποφασισμενο τι θα καταληξει στο δισκο, απλα επρεπε να καταληξουν σε δομες.

Οπως ειχε γινει δηλαδη 1994-95 που ειχαν ηδη ετοιμα ολα τα τραγουδια που κατεληξαν σε δισκους το 1996 και το 1997.

1 Like

Εκεί όμως πήγε ο Kirk και έπαιξε ρυθμικά μέρη .

Ίσως εκεί να ήταν πιο έτοιμοι για πειραματισμους κιόλας . Δεν ξέρω …

Guest star o Kirk . Ίσως να έχεις δίκιο όσον αφορά την Χαβάη και να πήγαινε στο San Francisco κατά διαστήματα όταν έλειπαν μόνο τα σόλο από τα κομμάτια .

Next time λοιπόν , η οποία θα ήθελα να έρθει σύντομα .

1 Like

Ειναι μαλλον ακριβως οπως το ειπες για τα ρυθμικα μερη στα 90ς (ασε που τοτε ρε περνουσαν 20ωρα καθε μερα στο στουντιο, δεν ειχαν παιδια σκυλια γατια). Αυτο φαινεται και απο το ΠΟΙΕΣ συνθεσεις εχουν το ονομα του Hammett:

Sandman
Unforgiven
Never
Wolf

8
Jack
King
Hero
Bleeding
Hate
Thorn

Fuel
Unforgiven II
Slither
Carpe
Seed
Fixxxer

Τα περισσοτερα απο αυτα ειναι ειτε πιο μελωδικα και “φλωρικα” απο οτι συνηθως γραφει ο James (Unforgivens, Hero, Bleeding) ειτε πιο απλοΐκα groovy (εως και στακατο) ριφφ (Sandman, Never, Wolf, 2x4, Hate, King, Slither, Seed) ειτε απλα πιο ατμοσφαιρικα και πειραματικα (Jack, Carpe, Fix, Thorn)…

Κριμα, γιατι δεν ειναι ΑΥΤΑ τα τραγουδια απο Load/Reload με τα οποια ισως να μην ηταν πολυ αυστηροι… αλλα τα αλλα, τα 100% Hetfield ειτε στην Αγρια Δυση (Twisted, Ronnie, Attitude, Cure) ειτε να παιζει southern hard rock (Better Than You, Prince Charming)

Τι εννοείς αυστηροί ;

Ε ο ιδιος ο James εχει πει οτι οταν εγραψαν τα 27 τραγουδια τοτε το 1994, ισως μπορουσαν να ειναι πιο αυστηροι με το ποσα απο αυτα θα κρατησουν, οπως εκαναν δηλαδη στα sessions του Death Magnetic ή του Hardwired, που αρκετα εφαγαν πορτα τελικα και κοπηκαν.

Προσωπικα ΜΟΝΟ το Ronnie δε θα μου ελειπε καθολου, αλλα μπορω να φτιαξω ανετα δυο δεκαδες με τραγουδια που θα εκαναν τα Load/Reload πιο “συμπαγη” ας το πουμε ετσι.

Κρατάω ότι ο Hammett την πίνει, αν παρατηρήσει κανείς τις τελευταίες συνεντεύξεις του είναι υπερκινητικός και γενικά αλλού. Μικρό το κακό στο ότι δεν έχει γράψει κάτι, μιας και ο δίσκος γαμάει και έτσι όπως είναι. Καλύτερα έτσι παρά να παραφορτωθεί με ιδέες του απλά και μόνο για να πάρει το credit.

1 Like

Βασικά εγώ το ανάποδο θα έλεγα… Τον έχω δει σε τουλάχιστον 2 συνεντέυξεις (και σπάνια βλέπω να φανταστείς) να χάνει τα λόγια του και να κάνει κάποια δευτερόλεπτα να βρει τη σωστή λέξη.

Και εδώ έρχεται η παρατήρηση … πόσο μαλάκας ήταν ο Rubin στο Death Magnetic !

Τους έβαλε όλους να γράψουν και να χωρέσουν όσες πιο πολλές ιδέες μπορούσαν .

Πάντως δεν νομίζω ότι ο Hammett έχει και καμιά τρελή καψούρα να είναι πρωταγωνιστής. Πάντα ήταν πιο χαμηλών τόνων. Ίσως στον επόμενο δίσκο έρθει με καμιά υπέρ riffαρα και μας αποζημιώσει για την τωρινή απουσία του .

Από την άλλη είναι και λίγο σκασίλα μου ποιος γράφει τα κομμάτια αρκεί να είναι καλά όπως στο HTSD και να έχουν και οι ίδιοι καλή διάθεση.

@QuintomScenario συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηροί στα Loads αλλά και αυτή η ελευθερία που έδειξαν ήταν κάτι πολύ ευχάριστο . Μόνο ο Jason είχε μείνει πάλι στην απέξω. Ο καημένος δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ίσος με τους άλλους 3 .

Και όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτήν την ζωή ετσι και εδω , έχουν και οι δύο πλευρές ευθύνες .

Δεν διαφωνούμε κάπου, με το “αλλού” αυτό εννοούσα…

Εγώ αυτό που κατάλαβα απο τον James είναι “οκ έχασες το κινητό σου αλλά έλα στο στούντιο όπως ήταν ο Rob και συνεισέφερε την εισαγωγή του manUNkind”. Λέει επίσης πως πολλά riff προήλθαν απο τζαμαρισμα.

Και στο DM δεν είχε συνεισφορά σε πολλά, απλά ήταν όλοι στο στούντιο και όλα τα credit ήταν Metallica.

Ο Rob παρεμπιπτόντως μένει μόνιμα στο L.A και πήγαινε καθημερινά με αεροπλάνο. Αν διαβασει κανεις τη συνέντευξη του στο So What με αφορμή το ντοκιμαντέρ που γύρισε για τον Jaco λέει πως πήγαινε κάθε πρωί στο HQ γυρνούσε απόγευμα και μετά ασχολούνταν με το ντοκιμαντέρ και δούλευε 18 ώρες καθημερινά.

2 Likes