Ο Nergal(behemoth),εχει λαλησει με τους metallica και στο instagram του εχει ανεβασει βιντεο και φωτος απο τη συναυλια στη κοπεγχαγη.
Ελπιζω για καμια πρεμιερα σημερα…
Dustuxos poly mikro (kai isos kai logo arrostias) kai terma adiaforo setlist, poso mallon gia kapoion pou exei parei eisitiria gia multiple days.
Συμφωνώ - συμφωνώ και συμφωνώ .
Οκ ωραίο να ακούσεις πρώτη φορά τα Moth και Dead ( και το orion ) αλλά ρε γαμωτο εκεί στο τέλος φτάνει με τα ίδια και ίδια , ειδικά τώρα που παίζουν συνεχόμενες μέρες στο ίδιο μέρος.
Δικαιολογουνται μονο για τη φωνη του James…
Καλυτερα να τις ειχαν αναβαλει ολες τις συναυλιες…
Δεν ξέρω τι λέτε, αλλα σύντομο δεν ήταν (2 ώρες γεμάτες) αδιάφορο δεν ήταν (ΟΚ δεν έπαιξαν πολλά απο το καινούργιο εχωσαν ωστόσο roam, sanitarium, Orion, whiplash σε ταχύτητα 1.5Χ. Δεν ξέρω πόσες αλλαγές περιμένατε από το ένα βράδυ στο άλλο αλλά είχαν 5 διαφορετικά κομμάτια -6 με το Anesthesia σε σετ 15 κομματιών) και το πιο σημαντικό, το τζαμαρισμα του Rob πριν το Orion ήταν το … Anesthesia!!!
Απίστευτα δεμένη εμφάνιση και φοβερή ενέργεια απο όλους. Προφανώς έκοψαν κομμάτια γιατί είχαν λυγίσει οι James και Kirk αλλα ήταν απο τις καλυτερες εμφανίσεις τους απ όσες έχω δει. Ειδικά όταν ο Rob κάνει το doodle του και εκεί που λες τελειώνει ξεκινάει τον ύμνο του (ή πιο σωστά στον) Cliff όλοι μείναμε με κρεμασμένα σαγωνια.
Επίσης, κάθε φορά λέω τα ίδια για το Sandman πριν απο συναυλίες και κάθε φορά βλεπω τον τελευταίο τύπο στο τελευταίο διάζωμα να χοροπηδάει σαν τρελος. Ειναι σα να μην παίξουν οι Sabbath το Paranoid κλείνοντας. Δε θα γίνει ποτέ, το αποδεχόμαστε και πάμε παρακάτω.
ειναι και η σειρα που τα παιζουν . Ειδικα Matters - Sandman. Και φυσικα οταν εισαι μεσα ειναι διαφορετικα.
Εμεις που δεν ειμασταν εκει “μπορουμε” να γκρινιαζουμε.
2 ωριτσες γεματες με 15 κομματια , ε ; Που να επαιζαν και 18 που παιζουν κανονικα.
Για να δουμε αν θα εχουμε τελικα καποια εκπληξη στην τελευταια συναυλια .
Double post.
Ξέχασα να αναφέρω πόσο σκοτώνει το Hardwired live. Στο Moth τραγουδούσαν οι πάντες, τα ίδια και το Now that we’re dead. OK είχε κόσμο από παντού και παίζαν μπροστά σε όχι τυπικό κοινό μιας χώρας (μέτρησα πάνω από 30 σημαίες χωρών/fan club, αρκετοί Έλληνες -μέχρι και το Άρης και δεν είμαι καλά ακούστηκε από μία μεγάλη παρέα όταν έπαιζε offspring μετά το -αδιάφορο- support).
Αλλά πέρα από τα αδιαμφισβήτητα highlight που ήταν το Anesthesia και καπάκι το Orion με το Whiplash σαν encore, η ουσία ήταν η ενέργεια και η απόδοση της μπάντας. Όποτε έχουν μπροστά τους μία κατάσταση που είναι ‘challenging’ δίνουν το 101%. Ο James ήταν με παγούρια κάτω από τα μικρόφωνα για να μην αφυδατώνεται και ζεστά ροφήματα αβέρτα.
Βγήκαν στις 9.50 και το live τελειώσε στις 12. Βγάλε κανά δεκάλεπτο dooddles και εισαγωγές, 2 ώρες καθαρή μουσική με 15 τραγούδια αντί για τα συνήθη 18.
ΥΓ: Και για να ζηλέψετε και λίγο, 2 μέτρα δίπλα μου -μέσα από το rail προφανώς- παρακολουθούσε το live η κυρία Ulrich.
Δε μπορω να φανταστω κανενα συμπαν στο οποιο θα εβλεπα live Metallica και το Anaesthesia δε θα ηταν απο τις χειροτερες στιγμες του live για μενα προσωπικα, οποτε δε μου αλλαζει την αποψη για το setlist. Προφανως και αν ημουν μεσα στην Royal Arena μεχρι πριν λιγες ωρες τωρα δε θα ειχα φωνη και θα μιλουσα εκστασιασμενος για την καλυτερη live μπαντα ολων των εποχων, αλλα κρινοντας το setlist και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, μπορω να πω οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο, με πολλους διαφορετικους τροπους.
Το Orion εννοειται ειναι παντα διαμαντι σε οποιαδηποτε συναυλια κι αν παιχτει, και το ξεραμε οτι θα δωσουν βαση ΠΟΛΥ σε Black Album, αλλα ειναι και θεμα expectations. Περιμεναμε να ακουσουμε πρεμιερα αλλων 3-4 τραγουδιων απο το Hardwired (Dream, ManUNkind, Revenge, ισως κανα Spit) και τωρα μενει μια συναυλια, και δεν εχουμε ακουσει τιποτα απο κανενα αλμπουμ, που να μην εχει ηδη παιχτει παμπολλες φορες. Α σορρυ λαθος ακουστηκε το Anaesthesia
Εχμ, το Anesthesia έχει παιχτεί live τη μετά-Cliff εποχή δύο (2) φορές*, δε μπορώ να βρω κάτι πιο special να ακούσεις σε live.
Από εκεί και πέρα άλλαξαν το 1/3 του σετ τους, έβαλαν μέσα τραγούδια που δεν πολυπαίζουν πλέον (Whiplash, Sanitarium, Roam). Ίσως οι προσδοκίες να μην είναι και τόσο ρεαλιστικές -και δη για ένα live που οριστικοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη του!
Τα καινούργια θα ακουστούν, δε με καίει που άκουσα μόνο τα 3 χθες. Έχουν US stadium tour το Μάιο-Ιούνιο, επιστρέφουν στην Ευρώπη Σεπτέμβριο, δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τα πουν όλα. Προφανώς χθες έπρεπε να κόψουν γιατί δεν το έβγαζαν το live αλλιώς, έπρεπε να βάλουν instrumental να ξεκουράσουν λίγο τη φωνή του Het και επέλεξαν να κόψουν από το καινούργιο, κομμάτια δηλαδή που δεν έχουν κάνει 100% κτήμα τους και δεν είχαν και χρόνο να προβάρουν πριν το live.
Το αγαπημενο μου τραγουδι (Sanitarium) πρεπει να το εχουν ανα 2 συναυλιες…
Πρωτον εχω δει το Escape, beat that Δευτερον, δε με νοιαζει να δω ποτε στη ζωη μου live το Aneasthesia, και εδω που τα λεμε, δεν εντυπωσιαστηκα κιολας απο το βιντεο. Αντιθετα το Orion εκοψε κωλους.
Σε αλλα νεα, αληθινη διαφημιση στο facebook:
Χαχαχα. Οπότε ο Kirk πάει στους Megadeth;
Ωωωωωωω ρε κανονικό δημόσιο . Τύπου … Δώστε μου τον υπεύθυνο. ΔΕΝ γίνεται κύριε . Εδώ είμαστε όλοι ανεύθυνοι !
Τραγικό μπλουζάκι Μαστέϊν.
Φανελακι μινερβα ο james oμως.
Καλη φαση τα Ktulu και Blackened. Αρκετα καλυτερο αυτο το σετλιστ. Αναγκαστικα ο κορμος πρεπει να παραμενει ο ιδιος, και ισως εκει ειναι που ξενερωνω προσωπικα, και οχι στα τραγουδια του rotation.
Για το rotation στην παρουσα φαση της περιοδειας τα εχουμε ξαναπει, δυστυχως δεν ειναι αυτο που θα ηλπιζα προσωπικα. 15 τραγουδια… ουτε καν 16 αυτη τη φορα
Αν ημουν Δανος και ειχα εισιτηρια και για τις 4 συναυλιες, θα ειχα ξενερωσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Σε κάποια φάση ο James ρώτησε ποιοι βλέπουν για πρώτη φορά τους Metallica …και ήταν το μισό venue.
Φαντάσου τι απογοήτευση θα ήταν γι’ αυτούς να μην ακούσουν το NEM ή το Sandman.
Και μιλάμε για το μισό venue σε μία χώρα που παίζουν κάθε χρόνο και φέτος έπαιξαν 3 φορές (+1 το Σεπτέμβρη!).
Για μένα το καλύτερο setlist ήταν το προηγούμενο. Αυτή τη φορά άλλαξαν 4 τραγούδια και πέρα από το Ktulu, δεν είχαν καμία έκπληξη (το Memory ήταν ευχάριστη προσθήκη, το Blackened το λένε αρκετά συχνά ούτως ή άλλως ενώ το Whiplash πλέον όχι).
Και την προηγούμενη βέβαια 15 τραγούδια είπαν. Ο Het και ο Hammett δεν ήταν απολύτως καλά και αυτός ήταν ο λόγος. Βέβαια το set κράτησε πάλι καθαρά 2 ωρίτσες. Δεν το λες άσχημα, τηρουμένων των συνθηκών. Προφανώς και ήθελαν να προφυλάξουν λίγο τη φωνή του, έχουν και τα Grammy το Σ/Κ ενώ ακολουθεί stadium tour στην Αμερική πριν ξαναγυρίσουν στην Ευρώπη.
Ο κορμός που πάντα θα παίζουν είναι τα MOP, One, Sandman, Seek και σχεδόν πάντα τα NEM, Bells, Creep, Sad but true, Fade. Υπό νορμάλ συνθήκες είναι το 1/3 του σετ, μπορώ να ζήσω με αυτό.
Σκέψου να έπαιζαν πάντα τα ίδια 15 τραγούδια (2 μέρες έπαιξαν 15 και κακοφάνηκε!). Το κάνει το 99% των συγκροτημάτων. To έκαναν και οι ίδιοι μέχρι το St. Anger που άρχισαν να αλλάζουν κατά πολύ τα σετ τους
Δε νομίζω να υπάρχει Metallica fan που θα απογοητευόταν αν δεν άκουγε το Nothing Else Matters την πρώτη φορά που θα τους έβλεπε… Εκτός αν μιλάμε για τους Lady Gagες fans…