Metallica - Hardwired ...To self-destruct

metallica fans Οχι δεν θα υπαρχουν. Αλλα δεν εχουν ολοι την ιδια επαφη με την μπαντα. Πανε ζευγαρια , πιο ασχετοι κτλ

Τα ζευγάρια να πάνε σε κανένα δασάκι να φασωθούν, όχι δίπλα στο circle pit του Whiplash.

Να παίζουν για τους φανς τους τότε και όχι για τις γκόμενες των φανς. Δεν λέω πως με χαλάει αλλά θα προτιμούσα κάποιο άλλο.

εεεεεχμμμ , πληρωνουν και αυτοι εισιτηριο οποτε αφου το κομματι εχει βοηθησει στο να γινουν αυτο που εγιναν το παιζουν.

Αν θυμαμαι καλα σε καποια Live που κανουν για το fan club δεν το παιζουν.

Και εγω το βαριεμαι αλλα δεν παιζουν μονο για μενα. Επισης υπαρχουν και αυτοι που “ακουνε” Metallica αλλά ξερουν περισσοτερο τα χιτακια.

Ενα best of ειναι το Live. Ειπαμε εμεις το βαριομαστε αλλα δεν ειναι μονο 30αρηδες ή πιο ροκομεταλλαδες που πανε.

metallica family δεν είναι οι κάζουαλ οπαδοί ούτε η γκόμενα του κάζουαλ οπαδού που ξέρει το Nothing, το Unforgiven και έχει ακούσει σε κάποιο ραδιόφωνο ή μπαρ το Sandman. Και σίγουρα δεν τους φτάσανε αυτοί εκεί που έφτασαν καθώς παίζει να μην έχουν αγοράσει ούτε έναν δίσκο τους. Επίσης θεωρώ πως δεν είναι και πολύ μεγάλο αυτό το ποσοστό οπαδών στα show τους. Σίγουρα πάνε και ξεκάρφωτοι (όπως σε όλες τις μεγάλες μπάντες) αλλά κατά βάση το κοινό αποτελείται από οπαδούς που έχουν ακούσει την μουσική τους και πάνε να γουστάρουν και όχι να βγάλουν φωτογραφία για να την ανεβάσουν στο fb.

Τεσπά. Το nothing θεωρείται από τα μεγκαχιτ τους και θα το παίζουν πάντα. Το μη χείρον βέλτιστον σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να μην το κρατάνε για το τέλος, αλλά να το παίζουν κάπου στη μέση του show όπως παλιότερα και να τελειώνουν πιο χεβι τις εμφανίσεις τους.

Δεν διαφωνω σε τιποτα απο οσα γραφεις.

Απλα επειδη ειναι megahit και το ακουσει εκεινος που πηγε για πρωτη φορα (και ειναι παρα πολλοι εκεινοι που τους βλεπουν για πρωτη φορα) μπορει πιο ευκολα να μπει στο Metallica family. Μετα απο λιγα χρονια που θα εχει ακουσει τα Sandman - Matters χιλιαδες φορες και σχεδον παντου , θα το βαριεται και αυτος στα Live και μετα ξανα-μανα κυκλος με αλλους νεους φιλους - οπαδους.

Ναι αυτο εκει στο τελος με το Seek- matters-Sandman ειναι κουραστικο παυλα βαρετο

Λοιπον αυτος που θελει να μπαλαμουτιασει την γκομενα με το NEM σε συναυλια ειναι εν δυναμει Metallica Family.
Metallica Family ειναι αυτος που του αρεσει το St Anger και θελει να ακουει στα live το Anesthesia.
Ποια ειναι η διαφορα του Metallica Family με το Brothers of true metal των Manowar?

Δεν πιάνω ακριβώς τον συλλογισμό σου εδώ πέρα. Επίσης εγώ (το έχω ξαναπεί και παλιότερα) αυτά τα περί Metallica family κλπ τα θεωρώ κάπως γραφικά. Απλά χρησιμοποίησα τον όρο εννοώντας ως family τους οπαδούς που έχουν αλισβερίσι με την μπάντα (πάνε σε όσες συναυλίες μπορούν, αγοράζουν δίσκους και γενικότερα ασχολούνται με τους Metallica). Δηλαδή όχι τους κάζουαλ που θα πάνε αν δεν βαριούνται, που θα πάρουν το νέτο για να το ρίξουν ή να το εντυπωσιάσουν ή ότι άσχετο με την μουσική αυτή καθαυτήν

Σου ανηκει κατι απο αυτα και τους απαγορευεις τι θα κανουν?

Καλα λεω οτι νομιζετε οτι σας ανηκει το μεταλ…

2 Likes
1 Like

Εσύ γιατί προσβλήθηκες; Η γκόμενος ή η γκόμενα του προαναφερθέντος post είσαι;

Η ένσταση μας είναι ότι βαριόμαστε να ακούμε το matters και το sandman γιατί από το 1991 που κυκλοφόρησαν έχουμε σιχαθεί να τα ακούμε ;

Δεν ισχύει για όλους το ίδιο . Είτε ότι τα βαριούνται , είτε ότι τα έχουν σιχαθεί .

Παίζουν συναυλία για όλους . Και για τους καζουαλ που μπορεί να γίνουν " οπαδοί " και για τους Hardcore οπαδούς . Ο Hetfield το έχει εξηγήσει κάμποσες φορές ότι παίζουν κομμάτια από όλες τις περιόδους για να μάθει και ο πιο άσχετος κόσμος την ιστορία τους .

Δεν είναι κακό . Απλά μπορούν να αλλάξουν λίγο την σειρά να μην είναι τόσο προβλέψιμο ειδικά για εκείνους που τους ακολουθούν εδώ και χρόνια .

1 Like

Επειδή ο Χετφιλντ το έχει εξηγήσει δεν σημαίνει πως πρέπει να το δεχτούμε. Και ο matia σου εξηγεί γιατί δεν γουστάρει το Black Album αλλά δεν το δέχεσαι :stuck_out_tongue:

Anyway, τους έχω δει 4 φορές, σίγουρα δεν είναι πολλές, αλλά θα προτιμούσα την επόμενη φορά ένα σετλιστ πιο κοντα σε αυτό που θέλω να ακούσω. Ούτε σιχάθηκα ούτε βαρέθηκα τίποτα. Απλά θα ήθελα να ακούσω τραγούδια που δεν έχω ακόμα ακούσει live ή τα έχω ακούσει και απλά θα τα ήθελα μαζεμένα σε ένα βράδυ. Και τον αναπτήρα μου θα ανάψω στο nothing else matters και θα χοροπηδήσω και θα σολάρω πατώντας το αόρατο wah wah στο Enter Sandman. Δεν θα φύγω ποτέ ανικανοποίητος. Όταν βλέπεις την αγαπημένη σου μπάντα θα περάσεις γαμώ έτσι κι αλλιώς. Άλλο να κρίνουμε μακρόθεν και άλλο να έχουμε κοπανηθεί σαν χταπόδια στο live

1 Like

Αυτό που προσπαθούν και κάνουν ειναι να ικανοποιούν τους πάντες.
Έχουν 6-7 hit τους σε κάθε σετ. Εμπορικό ειναι και το puppets, εμπορικό ειναι και το one, όπως ειναι και το ΝΕΜ.

Ικανοποιούν τους παλιότερους οπαδούς τους με Whiplash, Horsemen, Hit the lights, fight fire κοκ.

Ικανοποιούν και αυτούς που πανε σε πολλά live αλλάζοντας το σετ.

Έχω πάει σε συναυλία που δεν είπαν το ΝΕΜ και sad but true αλλα έβαλαν στη θέση τους shortest straw, damage και die die my darling. Προφανώς δε θα το κάνουν πάντα γιατί η πλειοψηφία θέλει τα χιτ. Και καλύτερη απόδειξη απο το By request δεν υπάρχει.
Έκαναν πρόσφατα live στο Oakland και έπαιξαν μόνο απο τα 2 πρώτα!

Απο την άλλη τους έχω δει καμια 15αρια φορές ως τωρα και έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα απο τα 5 πρώτα άλμπουμ. Και πολλά καλούδια απο τα επόμενα. Απο frayed ends μέχρι UNII. Μιλαω κ γνωριζω κόσμο στα Λάιβ τους που έχουν δει 50 και 60 live και κανεις τους δε σκαλώνει με το ΝΕΜ γιατί ξέρει α)ότι τέτοια τραγούδια γεμίζουν στάδια και β)ότι θα χωσουν κάτι σπέσιαλ σε κάθε Λάιβ και για αυτούς. Είτε ειναι το anesthesia, είτε το trapped under ice, είτε το whiplash και το Militia.

2 Likes

Ότι είπε ο Αλέξανδρος χωρίς να ακυρώνω αυτό που λέει ο Κώστας .

Έτσι είναι, συμφωνώ και εγώ, υπάρχει λόγος που ορισμένα τραγούδια δε βγαίνουν από το setlist. Μας αρέσει, δε μας αρέσει. Όταν όμως ορισμένοι δε μπορούν να ξεχωρίσουν ένα σοβαρό από ένα αστείο σχόλιο, τότε είμαστε καταδικασμένοι σε μια αιώνια ανακύκλωση, με καλά προσεγμένες λέξεις που δεν προσβάλουν κανέναν στον κόσμο και ποτέ, γιατί (μαντέψτε) δε μας ανήκει τίποτα. Ναι, το ξέρουμε ότι δε μας ανήκουν ούτε οι Metallica, ούτε οι οπαδοί τους, ούτε κάτι άλλο εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό. Βάλτε λίγο χιουμοράκι στη μιζέρια σας ορισμένοι, όταν οι ίδιοι οι Metallica παίζουν το Enter Sandman με παιδικά όργανα, δείχνοντας ότι μερικές φορές καλό είναι να μην παίρνεις τόσο σοβαρά τη ζωή σου (ή την τέχνη/μουσική σου)…

Όπως είπε και ο Gildenlow στη συνέντευξη στην κεντρική: “…και αν τελικά υπάρχει θεός, και δεν έχει χιούμορ;”

3 Likes

Γιατι μας εχετε πρηξει τα @@ με τις μαλακιες που γραφετε μερικοι…

Μην το κανετε αυτο.
Το εχω κανει και εγω αυτο το λαθος και με παιδια που εχω πει και 2 κουβεντες παραπανω και νομιζω οτι εχουμε κατα μια εννοια ενα καλυτερο κωδικα επικοινωνιας.

Με χαλανε οι χαρακτηρισμοι , αλλα μπορουμε να κανουμε ενα σχετικα ωριμο διαλογο. Γιατι να το πηγαινουμε στα ακρα ;

Για πες μια από τις μαλακίες ρε μαγκίτη.

Σιγά τα αίματα παιδιά

http://www.manlymovie.net/wp-content/uploads/2015/04/MACHETEINSPACE.jpg

1 Like