Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Ας ειμαι σε συμφωνια με το κλιμα του τοπικ στις τελευταιες σελιδες:

Τα φωνητικα των Vektor δεν ειναι deal breaker, ειναι εντελως για το πεος, Ντροπη που κυκλοφορησαν τοσο αρτιους μουσικα δισκους με αυτη τη φωνη, και αλλα τετοια.

ΥΓ. To HTSD γαμαει ολα τα ιερα προσωπα ολων των θρησκειων ανεξαιρετως, και ολους τους συγγενεις τους επισης. Το γραφω ετσι για να καταλαβετε ποσο εντονα το εννοω.

2 Likes

Επίσης το HTSD γαμάει όλες τις πολιτικές ιδεολογίες και όλους τους οπαδούς τους και τους συγγενείς τους.

1 Like

Κι αυτο γιατι οχι

1 Like

Τραγικός απλά, αν δεν σ αρέσει προσπερνάς, δεν κολλάς.

Επίσης είναι και δείγμα του κατά πόσο σε ενδιαφέρει ο γραφών, κοινώς όταν γράφει τις τιτάνιες απόψεις του ο quintakos είναι γλαφυρούλης και προκλητικούλης, έλα μωρέ δεν το ξέρετε τώρα κλπ κλπ…Ε ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ σας να έχετε την ίδια αντιμετώπιση για ΟΛΟΥΣ αλλιώς κουβέντα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ…καλημέρα.

2 Likes

Πολύ σωστός.

Επίσης πολύ σωστός.

To ποστ με τους Grip Inc. αναφέρθηκε σαν παράδειγμα μοντέρνας μπάντας? Μιλάμε για ένα side project του Dave Lombardo, ενός παλιού μουσικού γεννημένου το 1965 και μια μπάντα που ιδρύθηκε το 1993. Σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται μοντέρνο σχήμα.

Μοντέρνα σχήματα εκτός των A7X και FFDP είναι οι Bullet for my Valentine, Bring Me The Horizon, Asking Alexandria. Αυτοί είναι οι ήρωες της νέας γενιάς του metal.

(Συγκεκριμένα οι Asking Alexandria δεν μου λένε κάτι αν και έχω προσπαθήσει να τους ακούσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους βγάλω gtp).

Επίσης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθο με τίτλο: Γερνώντας στο Metal…(Πως αλλάζει η συμπεριφορά σου & η νοοτροπία σου απέναντι στην αγαπημένη σου μουσική με το πέρασμα των ετών)

Aναφέρει διάφορους παράγοντες. Μου έκαναν εντύπωση οι εξής 2 που ισχύουν σχεδόν απόλυτα:

• Οι μπάντες που παρακολουθείς, είναι παλιές αγαπημένες σου στην πλειοψηφία

• Eπιμένεις πως έχεις καλύτερα μουσικά γούστα απ’ότι τα σημερινά παιδιά.

Και τα λέω εγώ που δεν είμαι πλέον ο 25άρης όπως είναι ο @Rebel πχ.

Ρε συ @drenie συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις.

Στο μόνο που διαφωνώ είναι αυτό που έγραψες για το 8άρι που έβαλε ο Vic στη βαθμολογία του Hardwired. Εφόσον το θεωρεί 8 του βάζει 8 τι να γίνει. Κάποιος το θεωρεί 8άρι, άλλος 9άρι, άλλος 7άρι, άλλος 10άρι. Δεν μιλάμε για τρολς που θα βάλουν 3 απλά και μόνο για να προκαλέσουν.

2 Likes

Και οι ΜΗ την ιδια εποχή πάνω κάτω ιδρύθηκαν, τι σχέση έχει αυτό; Για Μοντέρνο μέταλ ήχο μιλάμε. Και ο Flynn, o Blythe κλπ ίδια ηλικία έχουν πάνω-κάτω, δεν είναι οι μπάντες τους αυτές (μαζί με Pantera, Slipknot, ο Rob Zombie αν θες κ.α.) που ξεκίνησαν όλο αυτό τον ήχο στον οποίο πάτησαν οι Trivium, Bullet κ.α.;

Ξαναλέω για να μη μπερδεύεσαι ότι όλη η κουβέντα άρχισε με το επιχείρημα ότι απορρίπτεται (ή απορρίπτουμε όσοι δε μας αρέσουν οι Α7Χ και οι FFDP οτιδήποτε νέο, αμερικάνικο μη αυθεντικό (αλλιώς μοντέρνο) μεταλ. Φυσικά ούτε οι Grip Inc, ούτε οι Disturbed που ανέφερε πρώτα ο Vic, ούτε οι MH συμπεριλαμβάνονται σε αυτό τον ορισμό. Αν θέλω να ακούσω metalcore θα ακούσω Converge, οι παραπάνω μπάντες δε μου λένε τπτ, σορι κιόλας και προφανώς αυτό δε σημαίνει πως είναι κακές αλλά ούτε ότι τις απορρίπτω λόγο ήχου.

Δηλαδή οι Avenged Sevenfold ακούγονται πιο φρέσκοι από τους Grip. Μάλιστα. Όπως αγαπάτε (μετράτε ηλικίες εσείς και βγάλτε μοντέρνες μπάντες που ξεπατήκωσαν τραγούδι του 1991 και μπάντες της ίδιας εποχής - δε φάκιν άιρονι). Πανάθεμα και αν έβγαλαν νέο ήχο αυτές οι μπάντες. Safe και mainstream είναι, ακόμα και σε σχέση με τις επιρροές τους.

Παρόλα αυτά, the point still stands, δηλαδή το να μας βγάλετε γερο-παράξενους είναι μεγάλη ακυρίλα διότι φαντάζομαι και εσείς θα παραδέχεστε ότι οι System of a Down, Gojira, Mastodon, Slipknot, Korn είναι μπάντες που δεν ακούνε οι “γέροι” που γεράσανε στο μέταλ (πρώτον) και είναι και πολύ πιο ριζοσπαστικοί/μοντέρνοι/όπωθεςπεστο από την μουσική των A7X ή των FFDP (δεύτερον). Αλλιώς εδώ είμαστε να το συνεχίσουμε. Φυσικά άμα ο μοντέρνος ήχος καθορίζεται από την επιδερμίδα, τότε ναι, έχετε απόλυτο δίκιο.

Το τι είπε ο Flynn και γιατί μου είναι παντελώς αδιάφορο. Και ας είχε απόλυτο δίκιο. Ας μείνουμε στα επιχειρήματα που έχουν ειπωθεί, όχι στα strawmen που στήνουμε για να’χουμε να λέγαμε. Ναι;

Από εκεί και πέρα είπα εγώ σε κανέναν να σταματήσει να ακούει τους “ήρωές” του; Σοβαρά τώρα. Δηλαδή εμένα που δεν μου αρέσουν και τους βρίσκω ανθυπομέτριους το εκλμαβάνετε σαν απειλή “μη τυχόν και ακούστε αυτούς;” Τι γίνεται ρε αδερφέ, τι διαβάζω μεσημεριάτικα… Όλα αυτά, υπενθυμίζω γιατί ο καθένας διαβάζει και καταλαβαίνει ότι του κατεβάζει το κεφάλι του τελικά, επειδή απάντησα ότι δεν θεωρώ τίποτα ιδιαίτερο τις φωνές των A7X σε σχέση με τους AIC ή τους SOAD. Αυτό τώρα το πήρε ο Δημήτρης και εσύ συμφωνείς “πολύ σωστός” ότι δεν καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλες γενιές μετά από μένα, λες και στην τελική οι SOAD (που λατρεύω) να είναι της γενιάς μου! (είμαι 40)

Τέλος πάντων, γερό-παράξενος; Γερο-παράξενος, δεν γαμιέται; Κούκου.
Ήρωες του μέταλ οι FFDP, Η-ΡΩ-ΕΣ. Πώς το’γραφε ο άλλος, ο αρχισυντάκτης του Decibel να δεις… (googling…), α, ναι: “the big, dumb, weenie roast rock of stuff like Alter Bridge and Five Finger Death Punch”, ποιος τώρα; Ο έβδομος πιο σημαντικός τύπος στο μέταλ σήμερα, σύμφωνα με το metalsucks! Δηλάδή σύμφωνα με τους ίδιους που έβαλαν εκείνη την αρθράρα για το πώς γερνάμε στο μέταλ (που βούτηξε το rockoverdose…).

Τους αρέσουν οι Vektor πάντως. Και οι Babymetal. Αυτές τις ηρωίδες πώς τις βλέπετε αλήθεια;

Στο Download πάντως γαμώ πέρασα.
Δεν παίρνουν και τον εαυτό τους στα σοβαρά, χαβαλέ βγάζουν, τα moshpit και τα wall of death δίνουν και παίρνουν, κομπλέ!
Το ότι είχαν την ίδια θέση στο bill με τους Megadeth και τους Disturbed προφανώς λέει και κάτι για την αξία και το footprint που έχουν αφήσει στο μεταλ (see what I’ve done here?!)

To θέμα ξεκίνησε, επαναλαμβάνω (μιας και πολλοί βλέπω πιάνονται που τα 3-4 τελευταία ποστ και δεν πάνε πιο πάνω), ;όχι επειδή βγάλαμε τους A7X και τους FFDP σκουπίδια, αλλά γιατί το ότι δεν αρέσουν σημαίνει αυτόματα τσουβάλιασμα και γενίκευση (δε σου αρέσουν επειδή δεν είναι τρου, δε σου αρέσουν οι αμερικανιές και τα μοντέρνα και θες να ακους τα ίδια κ τα ίδια).

2 Likes

Οι Babymetal έχουν περίπου οχτακόσιες φορές πιο έντονη προσωπικότητα από τους A7X και τους FFDP και μουσικά προσωπικά τις βρίσκω διακόσιες φορές πιο ενδιαφέρουσες - αν και έχω μια εγγενή αντιπάθεια στα κατασκευάσματα.
Θέλω απλώς να δω αν η νέα ανοιχτόμυαλη γενιά τις θεωρεί ηρωίδες.

Φυσικά, υπάρχει το έλεμεντ “Japan WTF”. Case in point: Maximum the Hormone

Το εχετε καταστρεψει το νημα…

1 Like

ότι έχει χαρακτήρα αυτή η ΜΑΛΑΚΙΑΡΑ

και ας πούμε ότι δεν έχει χαρακτήρα αυτό

που δεν είναι καν στα καλύτερα τους τραγούδια…μμμμμάλιστα

Απορώ αν μιλάμε όλοι εδώ μέσα την ίδια γλώσσα. “Χαρακτήρας” δεν είναι συνώνυμο του “καλού” ή του “κακού”.

Έχει χαρακτήρα αυτό που έβαλες (το οποίο είναι συμπαθέστατο παρεμπιπτόντως), δηλαδή το ακούς και ξεχωρίζει, έχει ιδιαιτερότητα; Σε τι; Στο στυλ; Στην φωνή; Στα ριφ; Στον ήχο; Στην σύνθεση; Τι ακούς που το κάνει ξεχωριστό; Οι Babymetal μια φορά τουλάχιστον δεν έχουν κάτι αντίστοιχο (έξω από την Ιαπωνία τέλος πάντων).

Χαρακτήρας:

Παλιακό βέβαια, του 1997…

Όταν ακούω τον ήχο τον FFDP ξέρω ότι είναι αυτοί, έχουν ιδιαίτερο ήχο, ιδιαίτερα φωνητικά,μουσική, σολο, τα πάντα όλα. Με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά 3 κοριτσάκια που “τραγουδάνε” με αυτό τον τρόπο. Δεν αντέχω να ακούσω μισό κομμάτι να τον χέσω τον χαρακτήρα πραγματικά. Χαρακτήρα έχει και το St. Anger καλώς ή κακώς.

Edit:https://www.youtube.com/watch?v=u_VsvZmIWxY

πάρε εδώ χαρακτήρα, πήραν έναν ύμνο και τον έφεραν στα μέτρα τους, με απόλυτη επιτυχία

Μην τις πάρεις στα σοβαρά, δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό συγκρότημα έτσι κι αλλιώς. Αλλά όταν μιλάμε, να καταλαβαινόμαστε τουλάχιστον.

Εγώ δεν βρίσκω ότι υπάρχει ιδιαίτερος ήχος, φωνή, μουσική ή σόλο στους FFDP, τους βρίσκω generic. Αλλά τέσπα, είμαι γέρος, πάω να κοιμηθώ.

Κι εγω γέρος είμαι αλλά τουλάχιστον κατανοώ ότι οι generic FFDP έχουν προσωπικό ήχο (και κιθαρίστες με μικρή ιστορία, παλιότερα WASP. ο τωρινός έχει παίξει στη μπάντα του Alice Cooper) και απαντώ με επιχειρήματα και όχι με εξυπνάδες του στυλ “απορώ αν μιλάμε την ίδια γλώσσα” κτλ. Μετά ορισμένοι έχετε και απορία γιατί σας παίρνουν με ντομάτες

Βαφτίστε επιχειρήματα τις προσωπικές απόψεις, θα πάτε μπροστά.

Κατα τ άλλα:
http://mentalhealthandhappiness.com/wp-content/uploads/2014/07/perception1.jpg

2 Likes

Και ο κιθαρίστας των Babymetal έχει μικρή ιστορία :joy:

Να πάμε παρακάτω και να πούμε το πως το ότι δεν μας αρέσουν οι A7X και οι FFDP δεν είναι επειδή παραείναι μοντέρνοι για τα γούστα μας (γιατί προσωπικά μου αρέσουν πολλές ‘μοντέρνομεταλλες’ μπάντες) και πως το ότι δε μας αρέσουν δε σημαίνει πως είναι κακές μπάντες;

Επίσης, το ότι μια μπάντα είναι ψηλά σε ένα festival ή αρέσει (ή ‘αρέσει’) στους Metallica, δεν αποτελεί τεκμήριο ποιότητας για μένα. Δηλαδή αν οι Baroness παίζουν σε κλαμπ και οι A7X σε αρένα πάει να πει ότι οι μεν είναι καλύτεροι από τους δε; Αντίστοιχα το ότι μου αρέσουν οι πρώτοι δε σημαίνει ότι αυτομάτως είναι καλύτερη μπάντα.

Πρέπει κάποιες φορές να γράφουμε τα αυτονόητα για να μην παρεξηγηθεί κάτι.
Σκατά βρίσκω και τις Babymetal που παίζουν κάτω από τους Rammstein, σκατά και τους A7X που παίζουν ψηλά σε φεστιβαλ γιατί αυτό που διαφημίζεται ως ατού τους (τα φωνητικά) εμένα με βρίσκουν παγερά αδιάφορο. Οι κιθάρες είναι ΟΚ έως εξαιρετικές σε κάποια τραγούδια. Το ίδιο ισχύει για τους Trivium, FFDP, Asking Alexandria κοκ. Δεν ισχύει για τους Converge όμως. Κι ας μην παίζουν μπροστά σε 200 άτομα.

Η όλη φάση ξεκινάει από τη μαγική λέξη “καλύτερος” και το politically correctness. Όπως είπε, νομίζω ο Αλεχάνδρο, πιο πίσω, κάποιες λίγο πιο ακραίες εκφράσεις δε λέγονται για να προσβληθεί ο εκάστοτε συνομιλητής, αλλά για να μπορέσει να γίνει συζήτηση ψιλοφυσιολογικά, γιατί ο γραπτός λόγος δε βοηθάει να εκφραστείς όπως θα εκφραζόσουν αν είχες τον άλλο δίπλα σου και θα κάνατε κουβέντα. Και όπως φαίνεται, τα παραδείγματα που δίνουμε περισσότερο κακό κάνουν, παρά καλό για να εξελιχθεί σωστά η συζήτηση. Και ναι, χαρακτήρα μπορεί να έχεις αλλά να είσαι χάλια (βλ. st. anger, babymetal), και από την άλλη να παίζεις καλά αλλά να είσαι ίδιος με όλους τους άλλους (βλ. avenged, five finger death punch, asking alexandria - μπορεί να πουλάνε, όταν τους ακούω όμως δε μου μένει τίποτα, σε αντίθεση με τους Bring me the Horizon ας πούμε).

1 Like

Το θρεντ εχει ξεφυγει παααααααααααρα πολυ, αλλα λιγα λογια για τις Babymetal, που δεν τις ακουω καν. Τα εχουμε ξαναπει, ο μεταλλας δινει 300 φορες μεγαλυτερη βαση στο στυλ και το υφος, παρα στην ιδια τη μουσικη. Διαφημιση ως ανοιχτομυαλος που δεν κολλαει σε συγκεκριμενες μουσικες φορμες και που ακουει σκληρη, ακραια, μουσικη, αλλα αμα κατι ξεφυγει εστω και μισο εκατοστο εξω απο τα πλαισια του μεταλ που εχει χτισει στο μυαλο του, το κραζει περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο.

The awkward moment που αντικαθιστας τις φωνες των κοριτσιων στο παρακατω τραγουδι με καμια ξεπλυμενη αντρικη φωνη τυπου Rob Halford και το προσκυνανε ολοι. Δε νομιζω οτι υπαρχει συγχρονη μεταλ μπαντα που δε θα ηθελε να εχει γραψει το ρεφρεν αυτου του τραγουδιου.

Και καλα, αν βρισκουμε το Καρατε αστειο, το The One βαζει τα γυαλια στους Dream Theater, τους Fates Warning και πολλες αλλες “progressive metal” μπαντες σε συγκριση με το τι εχουν βγαλει στους τελευταιους 2-3 δισκους τους (και οχι μονο σε καποιες περιπτωσεις). Αλλα ξεχασα, πρεπει να τις κραξουμε γιατι τραγουδανε στα γιαπωνεζικα και ντυνονται σαν κοριτσακια βγαλμενα απο ανιμε. .

Και τελος, ενα τραγουδι που Blind Guardian, Helloween, Angra, Stratovarius κτλ θα ηθελαν επισης παρα πολυ να εχουν γραψει και θα εμπαινε σε οποιονδηποτε δισκο τους (και ειναι αρκετα λιγοτερο γελοιο απο πολλα τραγουδια τους που προσκυνανε οι μεταλλαδες), αλλα δε βαριεσαι, αμα τραγουδανε οι Baby Metal το ξεχναμε.

Πωλείται ζακέτα Baby Metal ελαφρώς χρησιμοποιημένη.

5 Likes