Την τελευταία φορά στην Βαρσοβία κάνανε sold out σε στάδιο 73000 και τώρα θα παίξουν σε αρένα 18000.
Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, υπάρχουν 18000 που θα τα δώσουν.
Το κακό με τις αρένες είναι αυτό. Θα μου πεις στα στάδια στις ΗΠΑ είναι ακόμα πιο ακριβά, αλλά φαντάζομαι πως εκεί παίζει ρόλο και η πολύχρονη απουσία τους συναυλιακά.
Monster Magnet 1999 itan apo ta 5 xeirotera pragmata pou exo dei live sti zoi mou kai me skatenio ixo, kai den allazo apopsi akoma kai 3000 atoma na grapsoun poso “gamisan” kai eixan “energeia kai pathos”
Olos tyxaios imoun sta prota 100 atoma pou mpikan mesa stin arena giati kapoios anoikse tin diki mas pyli noritera apo tis alles, kai thumamai mexri kai simera na pidao to kagkelo gia na mpo ston agonistiko xoro kai na einai olo to gipedo mprosta mou ADEIO kai i skini sto vathos, kai na paizei agonas gia na pame oso pio konta ginetai. Fusika me to pou ksekinisan oi Monster Magnet exasa olous tous filous mou kai vrethika liges seires pio piso, kai otan ksekinisan oi Metallica… asto. Teleportation legetai kai sunevi.
H apopsi mou gia tous Monster Magnet den einai genikotera kali, opote logiko na mi mou aresei kai auto to xyma pragma me skata foni pou eida tote
Το 1999 ήξερα τους monster magnet. είχα ακούσει κάποια σκόρπια τραγούδια, αλλά τους είχα κλασμένους γιατί ο κολλητός μου τους άκουγε πολύ και επειδή ήταν η εποχή που το είχε γυρίσει εκείνος στους Kyuss, Orange Goblin κλπ που δεν γούσταρα τοτε (όχι πως κόβω καμιά φλέβα τώρα) επιδεικτικά τους είχα βάλει στην άκρη. Όταν μπήκα στον χώρο είχαν ξεκινήσει να παίζουν και αυτό που άκουγα σκότωνε! Περιττό να πω πως την επόμενη μέρα έψαξα για το Powertrip και αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου για την μπάντα.
Ξεκίνησα την συναυλία στην δεύτερη σειρά με τρεις φίλους και στο 3λεπτο είχαμε σκορπίσει στους 5 ανέμους…πολύ ξύλο έπεσε
Εγώ πάντως να πω ότι το ομώνυμο του 2011 το θεωρώ από τους πιο αγαπημένους μου metal δίσκους από 2000 και δώθε. Ο δεύτερος δίσκος τους ήταν αρκετά πιο κάτω στην εκτίμησή μου και τον τρίτο τον έχω ακούσει ελάχιστα χωρίς να μου αφήσει κάτι.
Επειδή τους έχω δει κάμποσες φορές, την εποχή του πρώτου δίσκου τους ήταν αρκετά καλοί live, με τσαμπουκά και κέφι. Στη συνέχεια το έχασαν λίγο. Επίσης δεν τους πάει καθόλου η ψηλή σκηνή, θέλουν μικρό club και επαφή με το κοινό για χορό-τραγούδι.
Εγώ είχα ήδη το Powertrip τότε και το έλιωνα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν τους έχω ψάξει πολύ από τότε, γενικά από stoner(αν μπορούμε να πούμε τους Monster Magnet stoner) λίγα πράγματα με ενθουσιάζουν.
Κvelertak τους είχα δει στο Heavy By The Sea με Slayer, Down οκ δεν τρελάθηκα
Όχι stoner ρε οι Monster Magnet. Μέχρι 4-way diablo παρακολουθούσα και σε γενικές γραμμές γούσταρα τους δίσκους. Πλέον τους έχω παρατήσει είναι η αλήθεια. Ποιος χέστηκε τώρα για το support αν δεις μετά τα αλάνια…ας έβγαιναν και αυτοί πριν…we don’t give a shit!
Ξερω οτι ο Hetfield τους γουσταρει ειδικα Live που ο τραγουδιστης σηκωνει συνεχεια τα χερια ψηλα και το ιδιο το συγκροτημα οταν εβγαλαν το HTSD ποσταραν στο Facebook take us on tour .
Ο πρωτος δισκος ειναι οπως τα λεει ο @plex27 αν και τα φωνητικα δεν με κερδιζουν. Ειναι οκ για να τους ακουσεις support αλλα δεν τρελαινομαι κιολας , ισως να περασει κανεις καλα οταν τους δεις.
Προτιμω Α7Χ και Volbeat που για αυτες τις μπαντες θα πληρωνα και δικο τους Live Να δω. Επισης Gojira δεν θα πληρωνα ευκολα δικο τους Live εκτος αν ειμασταν παρεα , αλλα σε φεστιβαλ θελω να τους δω και ας εχουν πει τα καλυτερα για αυτους οι Metallica οπως και για Meshuggah και για ενα σωρο αλλες μπαντες.
Θα προτιμουσα αντι για Kvelertak να ειχαν μαζι τους , τους Baroness Που απο οτι ειδα τους ανακαλυψες προσφατα (ειδες; δεν ειναι τοσο χαλια το αυτι του Hetfield)!
Και επειδη το εψαχνα απο μικρος και οταν διαβαζα πχ οτι γουσταρουν Kyuss ,COC , Soundgarden με καθε ευκαιρια αγοραζα CD τους ή εγραφα καμια κασσετα για να τους τσεκαρω , δεν μου εκαναν ποτε τοσο εντυπωση τα Loads . Tα θεωρησα φυσικη εξελιξη . Οι Metallica εχουν μια ικανοτητα να περνανε μεσα απο τον δικο τους ηχο αυτα που τους αρεσουν - τις επιρροες τους.
Εψαχνα και απο αλλες αγαπημενες μου μπαντες τα ακουσματα τους (πχ με Pantera , Που γουσταραν Crowbar, Eyehategod) ή τσεκαρα ποιες μπαντες παιρνουν Support στις περιοδειες.
Ειδα πχ τι ειχαν το 1995 στο Donington Και μεσα στα αλλα ειχα δει White Zombie και Therapy (Που ηδη τους ηξερα), Warrior Soul και τους εδωσα ευκαιριες και ακουσματα και μερικες απο τις δραχμες μου για να αγορασω CD τους.
Εδω βλεπουμε εισιτηριο απο το 1991 στην τιμη των $22.50 τελικη τιμη (χωρις ticketmaster και παπαριες) που με τα σημερινα δεδομενα το κομπιουτερακι απο πανω μας δινει $40 για γενικη εισοδο αρενα ε:
http://metallicaticketscollection.blogspot.com/
Και υπαρχουν παμπολλα παραδειγματα για τιμες εισιτηριων απο το 1985 μεχρι και το 2005 περιπου, που αν και οι τιμες ανεβηκαν αισθητα την πενταετια 2000-2005, διατηρηθηκαν στα επιπεδα των $50-60 για καθε συναυλια, ενω ακομα και το 2009, βρισκει κανεις πολλα εισιτηρια σε Γερμανια, Ολλανδια, Γαλλια κτλ, στην περιοχη των 60 και 70 ευρω.
Αυτο το πραγμα που εχει γινει με τη φετινη περιοδεια και τα “Φτηνα” εισιτηρια σε σταδια της Αμερικης να ειναι στην τελικη τιμη των $90-$100 και τα αλλα, τα “καλα” (συμπεριλαμβανομενης της γενικης εισοδου σε αρενα) να βρισκοντα στην τελικη τιμη των $180-$190, ΟΣΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ και να βαλεις, οτι εξοδα και να υπολογισεις, για μενα ειναι απλα αισχροκερδεια.
Στην Ευρωπη ειναι λιγο πιο φυσιολογικα τα πραγματα, αλλα και τα 100 ευρω το 2017, δεν ηταν λιγοτερα απο 70-80 ευρω πριν 15 χρονια, και να θυμησω οτι στην Ελλαδα τους ειχαμε δει το 1999 με 25 ευρω ουσιαστικα (8500 δραχμες). Ξαφνικα το 2007 η τιμη εκτοξευθηκε στα 60 ευρω (σχεδον δυομιση φορες πανω με ελαχιστη αυξηση πληθωρισμου) και στα 85 νομιζω το 2010? Και τωρα βρισκουμε φυσιολογικο το να γινει sold out με 100 ευρω ανα εισιτηριο? Και δε θα ειναι μαλακας ο Ελληνας αμα τα δωσει, και μαλιστα εν μεσω αισχρης οικονομικης καταστασης της χωρας? Μαλιστα…
Δεν βγαίνουν φράγκα από πωλήσεις δίσκων και βαράνε στον σταυρό στα εισιτήρια. Τι να συζητήσουμε ακριβώς; Φυσικά και είναι πολλά, αλλά το “τέρας” πρέπει να τραφεί