Σιγά, με 100 ευρώ ούτε πουτάνα δεν παίρνεις για 3 ώρες.
Κι εγώ τον καταλαβαίνω. Παίζουν οι Metallica, ζητάνε τόσα, πας σαν κύριος και τα δίνεις, η συναυλία γαμάει. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά.
Σιγά, με 100 ευρώ ούτε πουτάνα δεν παίρνεις για 3 ώρες.
Κι εγώ τον καταλαβαίνω. Παίζουν οι Metallica, ζητάνε τόσα, πας σαν κύριος και τα δίνεις, η συναυλία γαμάει. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά.
Κατσε Κωστα μου γιατι χανομαστε στην μεταφραση.
Αν θεωρεις οτι το χιουμορ μου απεναντι στο ποστ του @NK_10 ηταν ατυχες μαζι σου . Δεν θα υπερασπιστω, αλλα νομιζω οτι εχω και εγω δικαιωμα στο να πω την χοντραδα μου οπως εχουμε πει και αλλες φορες.
Ας τα παρουμε απο την αρχη λοιπον.
Πρωτον δεν εχω κανενα θεμα ευαισθησιας με τους Metallica . Εχω θεμα ευαισθησιας οταν ξεκιναμε την μουρμουρα απο αυτους για την ακριβη και δυσαναλογη ζωη που ζουμε.
Το εισιτηριο ακριβο ; Ναι. Πολυ ακριβο. Λιγοι θα εχουν να δωσουν 100 ευρω και πανω για να τους δουν για αυτο και ακριβως τον λογο δεν τους φερνει κανενας οπως δεν εφερε και τους Sabbath και τους System of a Down.
Αισχροκερδια (αυτο ελεγε ο quintom στη προσωπικη μας συνομιλια , αυτο υπερασπιζεται) ; Οχι. Αν ειναι ετσι ξαναλεω μην κανουμε κανενα download(απο οσο εχω καταλαβει καπου συμφωνεις σε αυτο) γιατι απο οτι βλεπεις μαζι με τις πολυεθνικες την πληρωνουν και οι μπαντες και μετα ο φιλος της μουσικης που θα πληρωσει πανακριβα ενα εισιτηριο συναυλιας.
Θεωρω οτι μιλαω εδω μεσα τις περισσοτερες φορες με φιλους , εστω γνωστους και εσενα οπως και καμποσα ακομα παιδια απο το φορουμ τα θεωρω φιλους μου - ανθρωπους που μπορω να πω μια κουβεντα παραπανω και να μιλησω ανετα. (καλα αν πεταχτει και κανενας ασχετος με καμια χοντραδα ή θα αγνοησω ή θα του απαντησω οταν εχω χρονο και διαθεση) .
Οποτε λοιπον απο παιδια σημερινα που ζουν στην κοινωνια την δικια μας θα περιμενα να διαβασω… “100 ευρω το εισιτηριο των Metallica(Sabbath , Stones , δεν ξερω και εγω ποια αλλη μπαντα) ; πανακριβο. Αλλα τι να περιμενεις οταν και τα βασικα μας αγαθα ειναι πανακριβα” .
Αν περιμενουμε να ειναι ολα τα αλλα σε νορμαλ τιμες για να παμε σε μια συναυλια ουτε σε 50 χρονια δεν θα γινει. Αν πουμε οτι το 2007 ηταν σχετικα νορμαλ τα πραγματα οποτε και τα 60 που εκανε η συναυλια τους ηταν σχετικα οκ χρηματα , να θυμηθουμε ποσο εκαναν τα σπιτια και τα ενοικια και ας εκανε η βενζινη 80 λεπτα.
Εγω γκρινιαζω περισσοτερο που το γαλα(βασικο αγαθο) εχει ανεβει 100% στα χρονια της κρισης παρα για ενα εισιτηριο που εχει ανεβει σχεδον 20% ενω ταυτοχρονα τα εσοδα μου εχουν πεσει πανω απο 40%. Δεν θα βρω την αφορμη για παραπονο γκρινια κτλ απο μια συναυλια , αλλα απο την καθημερινοτητα μου (οσοι με ξερουν λιγο παραπανω , ξερουν και ποσο ευαισθητος ειμαι με το κοινωνικο μας προβλημα)
Θα συμφωνησω απολυτα με τον @pantelis79 Που λεει ας εβγαζαν και καποια λιγα φτηνα ωστε κατα μια εννοια να μπορουν να απευθυνθουν σε ολους . Ναι να κραξουμε αλλα ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Απο την αλλη ειναι εταιρεια και σου πουλανε κατι που ζεις και χωρις να το παρεις. με ενοχλει περισσοτερο η ΦΑΓΕ και η ΒΡ που εισαι αναγκασμενος να αγορασεις το προϊον τους.
Και θεωρω πιο ακριβο το 40αρι για τον MegaDave. Σορρυ μπορει να ειμαι εγω ο “εξυπνακιας” αλλα το club show δεν με καλυπτει . Θελω και τα μεγαλα Live μου. Αλλιως θα μεινουμε με το φετινο Rockwave ή το 50αρι των Muse.
Και επειδη ο @QuintomScenario λεει για τιμες 1999 (ρωτησες τους γονεις σου ποσο δυσκολο ηταν να σου δωσουν 8500 δραχμες τοτε ; εγω μαζι με ολα τα αλλα θα λεω παντα ευχαριστω στους δικους μου γονεις που πιεστηκαν και μου εδωσαν 7000 δραχμες απο το υστερημα τους και τους ειδα το 1993 οπως και το 1999) .
Τωρα φιλε Γιαννη με αυτα τα λεφτα παιρνεις Testament στο Gagarin με τον χαλια ηχο και με το ζορι 90 λεπτα. Για μενα δεν ειναι το ιδιο προιον. Οποτε αυτο που μου αρεσει θα το πληρωσω παραπανω και θα λεω οτι περασα και γαμω παρα το ακριβο αντιτιμο.
Στους Testament περασα οκ και ηταν και ΟΚ και τωρα απο θεμα show , ενταξει ουτε καν υπαρχει η συγκριση.
Επισης θα παρεις Ministry που ερχονται μετα απο 20 χρονια αντι να τους δεις τοτε που ειχαν πιο πολλα να σου πουν.
(για Ελληνικες μπαντες πχ επειδη μιλαμε για αισχροκεδρια 6 ευρω εχουν οι Need Και τα διπλασια οι 1000Mods . Και οι 2 μπαντες ελληνικες , κορυφαιες στο ειδος τους αλλα οι δευτεροι επαιξαν σε χωρο που χωραει τους τετραπλασιους και ειχαν και διπλη τιμη)
Τωρα επειδη εσενα σου αρεσουν περισσοτερο οι Metallica και εκει σε τσουζει περισσοτερο που δεν θα τους δεις εξαιτιας του ακριβου εισιτηριου για εμενα ειναι σαν να κοιτας μονο το δεντρο και οχι το δασος.
Ολα ειναι ακριβα λοιπον . Ολα . Αλλα για να ειναι τοσο ακριβα εχουμε βαλει ολοι το χερακι μας .
Καμια υπερασπιση για την εταιρεια των Metallica λοιπον .
Ολες οι εταιρειες μας γαμανε. Αν εχουμε παραπονο που δεν μας προσεχουν λιγο παραπανω … και εγω θα το ηθελα αλλα περνουμε τα πραγματα ως εχουν. Γινομαστε πραγματιστες, ρεαλιστες ακομα και κυνικοι.
editi: η αμοιβη των Metallica ειναι ιδια ειτε τους βλεπει ο Σουηδαρας , ειτε ο Ελληναρας. Δεν θα σου κανουν εκπτωση επειδη εχεις οικονομικη κριση .Και οχι δεν θεωρω τον εαυτο μου μαλακα που θα εδινε το 100αρικο. Αν εσυ τον θεωρεις μην ταδωσεις τοσο απλα. Με θεωρω σου ειπα περισσοτερο μαλακα να δωσω 40 για τους Megadeth και 1,5 ευρω για βενζινη(ειδικα για βενζινη απο μεσα μου βριζω καθε φορα , καμια ικανοποιηση δεν νιωθω οταν τα δινω, απλα εχω ικανοποιηση που μπορω ακομα να τα δωσω και δεν παει με τα ποδια στη δουλεια. Στο Live στο τελος τους θα εχω ελπιζω ενα χαμογελο , με τους Metallica το εχω και σχεδον σιγουρο οτι θα χαμογελαω για μερες) . Επισης οι Σουηδοι τι φορους εχουν (απο τα 80 ευρω της συναυλιας ποσα μενουν καθαρα; ) και ποσο ειναι το κοστος του προμοτερ για να τους φερει στην Σουηδια και ποσο του προμοτερ για να τους φερει στην Ελλαδα;
Και έκαναν και sold out. Οπότε, είχαν το εισιτήριο 12 επειδή μπορούσαν. Καλά έκαναν, δεν ήταν πολλά τα λεφτά. Άλλο μέγεθος τα 12 κι άλλο τα 100. Και οι Metallica το βάζουν 100 επειδή μπορούν, επειδή ξέρουν ότι δε θα μείνει ούτε ένα απούλητο, επειδή πλέον οι συναυλίες είναι η κύρια πηγή εσόδων τους, επειδή δεν κάνουν περιοδείες 2 χρόνων αλλά 2 εβδομάδων και θέλουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα ανά συναυλία, υπάρχουν 100 επειδή. Δεκτά όλα. Εμένα με τσούζει που αν θέλω να δω κάτι που θα με ευχαριστήσει, πρέπει να δώσω 100 ευρώ. Δεν εξετάζω αυτή τη στιγμή γιατί έχει 100 ευρώ, εξετάζω ότι για μένα (και για πάρα πολλούς Έλληνες πιστεύω) το συγκεκριμένο ποσό είναι πολύ μεγάλο, δυστυχώς.
EDIT: Οι U2 είχαν βάλει και εισιτήρια με 33 ευρώ το 2010. Μάπες θέσεις, αλλά μπορούσες να τους δεις με 33 ευρώ. Ο Tom Petty πάντα έχει και εισιτήρια των 25 δολλαρίων στις συναυλίες του, απ’ όσο ξέρω. Μη πας και τα βάζεις βρε παπάρα όλα τα εισιτήρια 100 ευρώ, έτσι αποκλείεις κόσμο από το να έρθει να σε δει, μια ζωή ήσουν μπάντα που απευθυνόταν στους πάντες, μην αφήνεις κόσμο στην απέξω τώρα. Αυτό είναι το παράπονό μου (αν έχει καμία σημασία).
Αλλο μεγεθος (συγκροτημα , παραγωγη κτλ) το Live που αναφερουμε , αλλο των Metallica, Stones
με το edit δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο. Μακαρι να το κανουν και αλλοι αν οχι ολοι.
Πάλι με τα γιαούρτια ασχολείσαι ρε;
Προφανώς και μιλάμε και έχουμε μια άνεση, και για αυτό καλοπροαίρετα σου έγραψα αυτό το σχόλιο. Βλέπεις μουρμούρα εκεί που δεν υπάρχει γιατί απλά λέμε πως οι Metallica έχουν εκ των πραγμάτων ακριβό εισιτήριο. Δεν σκέφτεσαι πως αυτό είναι ένα απλό σχόλιο που απευθύνεται στο βιοτικό μας επίπεδο κατα κύριο λόγο και στην τιμολογιακή πολιτική των Metallica κατά δεύτερο. Αν ήμασταν Σουηδοί απλά θα συζητούσαμε για το πόσο ανυπομονούμε να έρθει η μέρα της συναυλίας. Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα θα γκρινιάξουμε λίγο και για το ακριβό εισιτήριο. Αλλά έτσι κι αλλιώς αν ερχόντουσαν εδώ, θα κάναμε το σκατό μας παξιμάδι και θα πηγαίναμε γιατι θα γουστάραμε. Όμορφα κι ωραία, ούτε ψυχαναγκασμοί ούτε τίποτα, απλά γιατί θα θέλαμε να τους δούμε κι ας ζοριζόμασταν μετά να βγάλουμε τον μήνα. Αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο πως πολλοί τρου οπαδοί των ατσάλικα θα μένανε απ’ έξω γιατί δεν θα τους βρισκόταν το 100ρικο
ΥΓ για να το ελαφρύνουμε, μόλις αγόρασα το Justice σε κασέτα εταιρίας από έναν φίλο προς 2€ (βασικά θα τον κεράσω μπύρα όταν βρεθούμε)
καλα κανεις και το εχεις ελαφρυνει . Γαμω και εγω θελω την κασετα !!
Επισης οχι, θεωρω τρελη υπερβολη τον 1 μυριο δολαρια αμοιβη.
Για τον οποιοδηποτε καλλιτεχνη.
Αλλα για να σου πω στα σιγουρα τι ακριβως παιζει με αυτο και ποσο υπερβολικο μου φαινεται θα επρεπε να ξερω το κοστος παραγωγης. Γιατι αν το καθαρο κερδος ειναι 70% (Αυτα που μενουν στην τσεπη των τεσσαρων ) ειναι παρα πολλα, αν μενουν πχ το 25% και μαθαινα οτι πληρωνουν το crew τους πιο πολλα απο τους περισσοτερους αλλους καλλιτεχνες εκει εξω θα ηξερα οτι προσεχουν και την ομαδα τους.
Ποσα βγαζουν πχ οι μανατζερς και ολοι οι υπολοιποι απο τετοιους καλλιτεχνες ;
Δηλαδη ο προμοτερ, η Live nation , η Q prime και δεν ξερω και εγω ποιος αλλος
Nα πουμε και κατι αλλο. Ναι εγω θα προτιμουσα να υπαρχουν και ορισμενα φτηνα εισιτηρια (πχ 35 ευρω) και ας πληρωνα εγω πχ 5 ευρω παραπανω απο την οποια ακριβη τιμη του εισιτηριου.
Επισης ενα διπλο cd που κανει στο εμποριο 20 ευρω , αυτοι εδω στο δινουν τσαμπα με το τικετο. κατι ειναι και αυτο και ας κερδιζουν την υψηλη θεση στα τσαρτς με αυτο τον τροπο.
Τα εισιτήρια είναι ακριβά για όλες τις μεγάλες μπάντες και σχετικά ακριβά για μικρότερες ή μεσαίου βεληνεκούς εμπορικά (π.χ. για Ghost στο εξωτερικό δίνεις άνετα 35-40 ευρώ, για τους Motorhead οι τιμές στην τελευταία περιοδεία που είχε ανακοινωθεί στην Αγγλία λίγο πριν μας αφήσει ο Lemmy ήταν στο 60αρι!).
Από εκεί και πέρα, 20 χρόνια πριν έδινες 8500 δρχ για να δεις Metallica στη Ριζούπολη και περίπου τόσα για Maiden στο Περιστέρι, αλλά έδινες και 5-6000 να πάρεις τα CD τους που έπεσαν στο 10ευρω (αν όχι στο τζάμπα με το παράνομο downloading ή στο 10άρικο το μήνα να ακούς ότι και όσο θες από Spotify, iTunes κοκ).
Τι θέλω να πω με αυτό; Προσφορά και ζήτηση. Oι Metallica, Maiden, Sabbath, GnR, AC/DC ξεπουλάνε όπου παίζουνε και ανεβάζουν τις τιμές. Πιο σωστά, οι Promoter ανεβάζουν τις τιμές δυσανάλογα με την αύξηση της αμοιβής της εκάστοτε μπάντας. Τα CD τους από την άλλη οι Metallica τα χαρίζουν με κάθε εισιτήριο συναυλίας.
Από την άλλη, πριν 20 χρόνια δε θυμάμαι να δυσκολευόμουν να δω τους Χ Metallica, Maiden, Priest, Slayer, τώρα δυσκολεύομαι. Και δε ζω στην Ελλάδα της κρίσης και ανεργίας. Ούτε βέβαια περιορίζεται στην Ελλάδα αυτή η συζήτηση. Και στο Η.Β. πολλοί σχολιάζουν τις τιμές των συναυλιών αρνητικά. Στις ΗΠΑ το ίδιο.
Εννοείται ότι είναι πανάκριβο το εισιτήριο. Το κακό είναι όμως ότι και με τέτοιο εισιτήριο πάλι γεμάτα θα είναι τα στάδια. Άρα την επόμενη φορά θα είναι ακριβότερο.
Άρα, οι επιλογές είναι 3:
- η απαισιόδοξη: δεν τα έχεις, δεν τα δίνεις, κλαις στο ντουζ σε εμβρυακή στάση.
- η μετριοπαθής: τα έχεις, αλλά το σκέφτεσαι λογικά, λες να πάνε να γαμηθούν και δεν τα δίνεις γιατί πρέπει να σου βγει ο μήνας οικονομικά (τους έχεις δει όμως 2-3 φορές στο παρελθόν οπότε θα το καταπιείς σχετικά εύκολα).
- η αισιόδοξη: τα έχεις, τα δίνεις, κλαις με τον Ulrich στο σημείο της δίκασης του One.
Δακρυσα με One. Και ναι, απλα θα αλλαζα λιγο καποιες λεξεις. Το “μετριοπαθης” εγω το βλεπω “ρεαλιστικο” και επισης ηθικα σωστο. Αν δεν τους ειχα δει ποτε ξανα, θα εσκαγα τα $187 και θα τους εβριζα για κανα εξαμηνο, αλλα θα πηγαινα και θα αισθανομουν και θυμα.
Αισχροκερδια (αυτο ελεγε ο quintom στη προσωπικη μας συνομιλια , αυτο υπερασπιζεται) ; Οχι. Αν ειναι ετσι ξαναλεω μην κανουμε κανενα download(απο οσο εχω καταλαβει καπου συμφωνεις σε αυτο) γιατι απο οτι βλεπεις μαζι με τις πολυεθνικες την πληρωνουν και οι μπαντες και μετα ο φιλος της μουσικης που θα πληρωσει πανακριβα ενα εισιτηριο συναυλιας.[/quote]
Ναι, αισχροκερδεια. Και δεν το λεω μονο για τις τιμες των εισιτηριων των Metallica. Το λεω για παρα πολλα πραγματα σε αυτην την οικονομια και ζωη που ζουμε. Παλιοτερα υπηρχε μια λογικη στην αγορα, ακομα και στην Αμερικη, την μεκκα του καπιταλισμου. Πλεον το μονο που καθοριζει τις τιμες ειναι focus groups που αποφασιζουν ποια ειναι η μεγιστη τιμη που μπορουν να θεσουν σε μια υπηρεσια, ενα προιον, μια δουλεια, ωστε να βγαλουν το μαξιμουμ κερδος. Εσυ αυτο μπορει να το λες καλο business, εγω το λεω σημειο των καιρων που ζουμε. Πλεον καποιος που θα μπορεσει να βγαλει εκατομμυρια δολλαρια για μια παπαρια, θεωρειται πανεξυπνος και καλος businessman, και οχι εκμεταλλευτης.Τα show των Metallica δεν ειναι παπαρια, αλλα ειναι κι αυτα στη λογικη “ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ”, και δε με ενδιαφερει αν φταινε οι Metallica με το πανυψηλο κασε, ο promoter, ο διοργανωτης ή ο πατερας του Ulrich.[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]Οποτε λοιπον απο παιδια σημερινα που ζουν στην κοινωνια την δικια μας θα περιμενα να διαβασω… “100 ευρω το εισιτηριο των Metallica(Sabbath , Stones , δεν ξερω και εγω ποια αλλη μπαντα) ; πανακριβο. Αλλα τι να περιμενεις οταν και τα βασικα μας αγαθα ειναι πανακριβα” .
Αν περιμενουμε να ειναι ολα τα αλλα σε νορμαλ τιμες για να παμε σε μια συναυλια ουτε σε 50 χρονια δεν θα γινει. Αν πουμε οτι το 2007 ηταν σχετικα νορμαλ τα πραγματα οποτε και τα 60 που εκανε η συναυλια τους ηταν σχετικα οκ χρηματα , να θυμηθουμε ποσο εκαναν τα σπιτια και τα ενοικια και ας εκανε η βενζινη 80 λεπτα.
Εγω απο την αλλη αυτο θα ηταν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που θα περιμενα να διαβασω στο τοπικ των Metallica, σε μια συζητηση για τα εισιτηρια των Metallica. Υπαρχουν αλλοι τοποι για συζητηση για το κατα ποσο εχουν ακριβυνει τα βασικα αγαθα, και αυτο δεν αποτελει επ ουδενι δικαιολογια για τα εισιτηρια των Metallica.
Αν ειχε ο κοσμος σωστη συνειδηση καταναλωτη και δεν τα εσκαγε σαν μαλακας ειτε του εβαζαν $30 ειτε $70 ειτε $190 το εισιτηριο, θα σου ελεγα για ποτε θα εριχναν τις τιμες και θα εβγαζαν μικροτερο κερδος. Διαβαζα τις προαλλες για μια ταινια Hollywood (δε θυμαμαι καν ποια) που ειχε συνολικο budget $80 και επειδη εβγαλε ΜΟΝΟ $200 στο box office, θεωρηθηκε αποτυχια απο το στουντιο και δε θα βγαλει συνεχεια. Σοβαρα τωρα? Γαμω τη μανουλα σας τους ειπαμε? Δηλαδη επειδη πλεον θεωρειται φυσιολογικο μια ταινια να βγαζει 4 ή 5 φορες τα λεφτα της, το 150% καθαρο κερδος θεωρειται μη επιτρεπτο? Αν εβαζαν τις τιμες πιο χαμηλα οι Metaplyta, παλι θα εβγαζαν κερδος, απλα οχι τοσο μεγαλο. Εμενα ΕΚΕΙ ειναι το προβλημα μου. Οτι αυτη τη στιγμη οι τιμες των εισιτηριων σε ολες τους τις συναυλιες, εχουν διαμορφωθει με βαση το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.
[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]Εγω γκρινιαζω περισσοτερο που το γαλα(βασικο αγαθο) εχει ανεβει 100% στα χρονια της κρισης παρα για ενα εισιτηριο που εχει ανεβει σχεδον 20% ενω ταυτοχρονα τα εσοδα μου εχουν πεσει πανω απο 40%. Δεν θα βρω την αφορμη για παραπονο γκρινια κτλ απο μια συναυλια , αλλα απο την καθημερινοτητα μου (οσοι με ξερουν λιγο παραπανω , ξερουν και ποσο ευαισθητος ειμαι με το κοινωνικο μας προβλημα)
[/quote]
Και καλα κανεις, απλα ειναι δυο εντελως ξεχωριστα θεματα, και το ενα δεν επηρεαζει το αλλο.
[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]Θα συμφωνησω απολυτα με τον @pantelis79 Που λεει ας εβγαζαν και καποια λιγα φτηνα ωστε κατα μια εννοια να μπορουν να απευθυνθουν σε ολους . Ναι να κραξουμε αλλα ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Απο την αλλη ειναι εταιρεια και σου πουλανε κατι που ζεις και χωρις να το παρεις. με ενοχλει περισσοτερο η ΦΑΓΕ και η ΒΡ που εισαι αναγκασμενος να αγορασεις το προϊον τους.
Και θεωρω πιο ακριβο το 40αρι για τον MegaDave. Σορρυ μπορει να ειμαι εγω ο “εξυπνακιας” αλλα το club show δεν με καλυπτει . Θελω και τα μεγαλα Live μου. Αλλιως θα μεινουμε με το φετινο Rockwave ή το 50αρι των Muse.
[/quote]
40 για τους Megadeth ειναι πολυ πιο δικαια τιμη απο οτι 100 για τους Metallica, σορρυ. Και το 50αρι των Muse ηταν λιγο τσιμπημενο, αλλα οι Muse ειναι μεγαλυτερο ονομα απο τους Metallica εμπορικα αυτη τη στιγμη, το πως γινεται να το βαζεις ως παραδειγμα ακριβου εισιτηριου αλλα τα 100 για τους Metallica να ειναι πιο λογικο… δεν το καταλαβαινω!
[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]Και επειδη ο @QuintomScenario λεει για τιμες 1999 (ρωτησες τους γονεις σου ποσο δυσκολο ηταν να σου δωσουν 8500 δραχμες τοτε ; εγω μαζι με ολα τα αλλα θα λεω παντα ευχαριστω στους δικους μου γονεις που πιεστηκαν και μου εδωσαν 7000 δραχμες απο το υστερημα τους και τους ειδα το 1993 οπως και το 1999) .
Τωρα φιλε Γιαννη με αυτα τα λεφτα παιρνεις Testament στο Gagarin με τον χαλια ηχο και με το ζορι 90 λεπτα. Για μενα δεν ειναι το ιδιο προιον. Οποτε αυτο που μου αρεσει θα το πληρωσω παραπανω και θα λεω οτι περασα και γαμω παρα το ακριβο αντιτιμο.
Στους Testament περασα οκ και ηταν και ΟΚ και τωρα απο θεμα show , ενταξει ουτε καν υπαρχει η συγκριση.
[/quote]
Το 1999 δουλεψα λιγες μερες στο μαγαζι των γονιων μου και πηρα τις 8500 δραχμες με τον ιδρωτα μου Και να εισαι σιγουρος, οτι για τους γονεις μου και για τους γονεις των περισσοτερων μας, 8500 δραχμες το 1999 ηταν ενα ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ. Εχω βαλει ηδη εργαλειο που υπολογιζει τον πληθωρισμο για το δολλαριο, δεν ηταν τοσο διαφορετικα τα πραγματα εκεινη την εποχη στην Ελλαδα, και οι μισθοι ηταν αντιστοιχα με τον πληθωρισμο της εποχης διπλασιοι αν οχι τριπλασιοι απο οτι τωρα. Χωρις καμια υπερβολη.
Το οτι με αυτα τα λεφτα τωρα παιρνεις Testament και Ministry ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Δεν ξερω γιατι μου το λες σαν επιχειρημα. Ηθικα παντως, θα προτιμησω να δωσω 25 ευρω και να δω Τεσταμεντ, παρα να δωσω 100 και να δω Metallica.
[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]Τωρα επειδη εσενα σου αρεσουν περισσοτερο οι Metallica και εκει σε τσουζει περισσοτερο που δεν θα τους δεις εξαιτιας του ακριβου εισιτηριου για εμενα ειναι σαν να κοιτας μονο το δεντρο και οχι το δασος.
Ολα ειναι ακριβα λοιπον . Ολα . Αλλα για να ειναι τοσο ακριβα εχουμε βαλει ολοι το χερακι μας .
Καμια υπερασπιση για την εταιρεια των Metallica λοιπον .
Ολες οι εταιρειες μας γαμανε. Αν εχουμε παραπονο που δεν μας προσεχουν λιγο παραπανω … και εγω θα το ηθελα αλλα περνουμε τα πραγματα ως εχουν. Γινομαστε πραγματιστες, ρεαλιστες ακομα και κυνικοι.
[/quote]
Δεν εχει να κανει με το αμα με τσουζει ή οχι. Δε με τσουζει και παρα πολυ να σου πω την αληθεια. Δεν εβλεπα ποτε τις συναυλιες ως κατι ΑΧΑΣΤΟ για να με τσουξει το να χασω την οποιαδηποτε συναυλια, ποσο μαλλον αν τους εχω δει 6 φορες. Και σορρυ, αλλα δεν εχω βαλει κανενα χερακι εγω, τα λεφτα μου μια χαρα τα εχουν παρει οι Metallica και για μερικα CD τους, και για single τους, και για λιγο merchandise απο το Met store. Και ασε με εμενα.
Δε μπορεις να με πεισεις ουτε σε 1000 χρονια οτι οι Metallica δεν ειναι μια ΤΡΕΛΑ επικερδης επιχειρηση, ακομα και με τους δισκους τους, και τα μπλουζακια τους, και τα ειδικα πακετα τους, και τα ολα τους. Οι Metallica βγαζουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, ακομα και ουτε μια συναυλια να μην κανουν. Αρα οι τιμες των εισιτηριων δεν ειναι για να βγαλουν τα σπασμενα, γιατι δεν υπαρχουν σπασμενα. Οι μονες φορες που μπηκαν μεσα ειναι επειδη εβγαλαν την ταινια τους, και επειδη εκαναν το festival τους. Ολα αυτα ηταν δικες τους ιδεες, επειδη ηθελαν να κανουν μεγαλυτερο εμπορικο ανοιγμα. Για αυτα τα πραγματα, οι ιδιοι ειναι οι μονοι υπαιτιοι, και οχι το κοινο που δεν πηγε σινεμα ως ορδες, να σκασουν τα λεφτα τους για την ταινια των Metallica.
Οσον αφορα την τελευταια σου προταση, οχι δεν παιρνω τιποτα οπως εχει. Γιατι αν το παρω οπως εχει, δε θα αλλαξει ποτε. Αν μια εταιρια με γαμαει, απλα δεν αγοραζω τιποτα απο αυτην. Οπως αρνουμαι να παρω ταριφα στη Νεα Υορκη και θα τη βγαλω με το μετρό ή με το uber που θα μου βγει το 1/3 σε τιμη, ετσι αρνουμαι να τα σκασω και για να παρω ενα τζιν με $160 επειδη ειναι μαρκα, και αρνουμαι και να τα δωσω στους Metallica, επειδη ξερουν οτι θα γινει sold out και το βαρανε το εισιτηριο οσο πιο ψηλα γινεται. Τωρα αν εσενα σε πειραζει περισσοτερο το γιαουρτι που εχει εναμιση ευρω αντι για ενα ευρω… ε παρε αλλο γιαουρτι
[quote=“drenie, post:3834, topic:29901, full:true”]editi: η αμοιβη των Metallica ειναι ιδια ειτε τους βλεπει ο Σουηδαρας , ειτε ο Ελληναρας. Δεν θα σου κανουν εκπτωση επειδη εχεις οικονομικη κριση .Και οχι δεν θεωρω τον εαυτο μου μαλακα που θα εδινε το 100αρικο. Αν εσυ τον θεωρεις μην ταδωσεις τοσο απλα. Με θεωρω σου ειπα περισσοτερο μαλακα να δωσω 40 για τους Megadeth και 1,5 ευρω για βενζινη(ειδικα για βενζινη απο μεσα μου βριζω καθε φορα , καμια ικανοποιηση δεν νιωθω οταν τα δινω, απλα εχω ικανοποιηση που μπορω ακομα να τα δωσω και δεν παει με τα ποδια στη δουλεια. Στο Live στο τελος τους θα εχω ελπιζω ενα χαμογελο , με τους Metallica το εχω και σχεδον σιγουρο οτι θα χαμογελαω για μερες) . Επισης οι Σουηδοι τι φορους εχουν (απο τα 80 ευρω της συναυλιας ποσα μενουν καθαρα; ) και ποσο ειναι το κοστος του προμοτερ για να τους φερει στην Σουηδια και ποσο του προμοτερ για να τους φερει στην Ελλαδα;
[/quote]
Κακως! Αμα ηταν γαμω τις μπαντες ΚΑΙ σε αυτο το κομματι, θα μου εκαναν εκπτωση επειδη εχω οικονομικη κριση, ναι. Γιατι οχι? Οι αλλοι που ανεφερε ο Παντελης μαλακες ειναι? Κατηγορουν ολοι το Bono για υποκρισια και μαλακια, αλλα τουλαχιστον αυτος το εκανε προσιτο και σε αλλο κοσμο να παει να δει τους U2 και οχι μονο σε αυτους που ειτε τους περισσευουν, ειτε τους καιει μεσα η ψυχη τους για να δουν live την αγαπημενη τους μπαντα.
Δεν καταλαβαινω γιατι μου κανεις οικονομικη αναλυση της βενζινης, των φορων, και ολων αυτων. Εγω αυτο που ξερω, και ειπα εξαρχης στο αρχικο μου ποστ, ειναι οτι για ενα συγκεκριμενο αγαθο, το οποιο ειναι οι τιμες των εισιτηριων των Metallica, πληρωσες το 3% του μισθου σου το 1999, ενω τωρα θα πληρωνες το 15-20% αλλα δε θα αισθανοσουν οτι σε κλεβουν. Και εσυ το βρισκεις λογικο επειδη σε ενοχλουν παραπανω οι βενζινες, τα γιαουρτια, επειδη δε γουσταρεις και τρελα Megadeth, και επειδη στους Metallica θα περασεις καλα. Ετσι δεν ειναι?
[quote=“QuintomScenario, post:3840, topic:29901, full:true”]
Δακρυσα με One. Και ναι, απλα θα αλλαζα λιγο καποιες λεξεις. Το “μετριοπαθης” εγω το βλεπω “ρεαλιστικο” και επισης ηθικα σωστο. Αν δεν τους ειχα δει ποτε ξανα, θα εσκαγα τα $187 και θα τους εβριζα για κανα εξαμηνο, αλλα θα πηγαινα και θα αισθανομουν και θυμα.[/quote]
Ναι, “ρεαλιστικό” είναι η σωστή λέξη, αλλά εκείνη τη στιγμή μου ήρθε το “μετριοπαθής”.
Νομίζω δεν τίθεται κανένα θέμα ηθικής. Καπιταλισμός λέγεται - το έχουμε ξαναπεί, εταιρεία είναι, μέγιστο κέρδος θέλει, ξέρει ότι θα πουλήσει και βάζει τις τιμές στο θεό. Από τη στιγμή που δε σε αναγκάζουν να αγοράσεις εισιτήριο τα ζητήματα ηθικής πάνε βόλτα. Θα μπορούσαν να βάλουν 200 εισιτήρια με 30-40 ευρώ και όποιος προλάβει, δεν το κάνουν, δεν τρέχει. Ελλάδα δε θα έρθουν, τους έχω δει 3 φορές, θα το αντέξω νομίζω.
Υ.γ.: Άραγε, αν έχεις αγοράσει το Cd και τους πας απόδειξη αγοράς μειώνεται το κόστος του εισιτηρίου?
Αν επρεπε να με αναγκασουν να αγορασω εισιτηριο με $187 για να αρχισουμε να σκεφτομαστε το κατα ποσο θα επρεπε να υπαρχει ηθικη στην αγορα, τοτε θα πηγαινε κατι πολυ στραβα.
Παίδες καλησπέρα. Να συνεισφέρω και εγώ την άποψή μου για το θέμα των συναυλιών των Metallica στην Ευρώπη. Καταρχάς το 100€ εισιτήριο, το λες ακριβό είτε είσαι Έλληνας είτε Σουηδός. Εγώ είχα πάει το 2014 στη Ρώμη στην περιοδεία By Request και είχα πληρώσει το εισιτήριο μαζί με προσαυξήσεις, προμήθειες και όλα αυτά τα κέρατα 75€. Τώρα μου το πας στα 100€, αλλά μου δίνεις το cd για να ρεφάρεις τις χαμένες πωλήσεις από τα παράνομα downloads. Αν το δεις από την πλευρά του συγκροτήματος είναι καλή κίνηση marketing, γιατί ξέρουν ότι οι συναυλίες θα είναι sold out, οπότε χοντρικά 20.000 κόσμος Χ 40 συναυλίες = 800.000 cd, από τα οποία μπορεί τα μισά να έχουν αγοραστεί νόμιμα.
Αυτοί καλά κάνουν και πάω στην πλευρά τη δική μου ως οπαδός. Καταρχάς να πω τι μου έχουν κοστίσει οι Metallica. Εκτός του Black, 4-5 singles και 3-4 βιβλία για κιθάρα και ντραμς δεν έχω αγοράσει άλλο δίσκο τους, μπλούζες δεν παίρνω, οπότε τα πιο πολλά λεφτά που τους έχω δώσει είναι οι 6 συναυλίες που έχω πάει, τρεις στην Ελλάδα και τρεις στο εξωτερικό. Αν συνυπολογίσω ότι μου έχουν προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης, ξεκίνησα παλιότερα να μαθαίνω πριν 20 χρόνια κιθάρα και προσφάτως στα γεροντάματα ντραμς με τα τραγούδια τους και έχουν αποτελέσει έναυσμα για εκδρομές στην Ευρώπη, τότε σίγουρα το πρόσημο είναι όχι μόνο θετικό, αλλά στο +άπειρο.
Πάμε τώρα στο σήμερα. Το κατοστάρικο τσούζει γιατί πλέον έχω οικογένεια και ένα παιδί, αλλά πλέον οι συναυλίες είναι σχεδόν η μοναδική διασκέδασή μου. Προσωπικά βλέποντας το πρόγραμμα, θα προτιμούσα να πάω σε μια πόλη με δύο συναυλίες (πχ Άμστερνταμ) αφού θα δώσω που θα τα δώσω τα αεροπορικά και να επιβαρυνθώ δύο διανυκτερεύσεις, αλλά θα είναι μοναδική εμπειρία να τους δω καπάκι δύο φορές.¨Σίγουρα θα φύγουν το λιγότερο 500€, αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχω πάει σε όλες τις πόλεις που έχουν διπλές συναυλίες, αλλά από την άλλη θα ξοδέψω λιγότερα σε αξιοθέατα.
Για να συνοψίσω, θα προτιμούσα οι τιμές να ήταν φθηνότερες, αλλά αυτό είναι το deal, take it or leave it.
ΥΓ1: Η ειρωνία είναι ότι θα έχω δύο cd από το Hardwired.
ΥΓ2: Όπα όπα τώρα το είδα. Ρε μ@@κες γιατί κανένας δεν είπε για το festival στη Βαρκελώνη με Running Wild; Το τριήμερο έχει 150€. Ήταν η πρώτη συναυλία μου στο Ρόδον στις 25/5/1991 με 2.500 δραχμές το εισιτήριο και με support τους Raven.
εχω να απαντησω στον quintom αλλα θα το κανω αργοτερα.
Ερωτηση. Ζητανε 1 μυριο δολαρια αμοιβη για τα κλειστα που χωρανε 18000 χιλιαδες κοσμο (οτι ειναι κλειστο το γηπεδο πες οτι καπου δικαιολογει το ακριβο αντιτιμο γιατι χωραει λιγοτερους , θα τρεξουν περισσοτεροι να παρουν τα οποια διαθεσιμα εισιτηρια) πες μεσο ορο και εχουν εισιτηριο παλι μεσο ορο 100 ευρω (δηλαδη πες περιπου εσοδα 2 μυρια δολαρια) και ζητανε 1 μυριο στα σταδια στην Αμερικη που το εισιτηριο εχει μεσο ορο 140 δολαρια και θα πανε απο 50000 σε καθε συναυλια (7 μυρια δολαρια);
που στο διαολο πανε αυτα τα παραπανω χρηματα ;
Στα φεστιβαλ οταν και αν με το καλο παιξουν το καλοκαιρι του 2018 παλι τοσα θα ζητησουν αμοιβη ;
Το 2010 ποσα επαιρναν αμοιβη ; το 2007 ;
Κατι δεν μου καθεται καλα.
@QuintomScenario Ουτε καν δεν ειναι οι Muse ιδιο μεγεθος με τους ατσαλλικα. Με κυαλια τους κοιτανε.
Η πλάκα είναι ότι λίγο πολύ συμφωνώ με όλους γιατί όλοι σας καλά τα λέτε, από την πλευρά σας.
Για σύκριση τιμών στο Βέλγιο πάντως:
Iron Maiden στον ίδιο χώρο με Metallica: 50, 60, 65, 70 euro με χωρητικότητα 23.000
Dream Theater: 61 euro γενική είσοδος σε χώρο με χωρητικότητα 8.000
Ghost: 26 euro γενική είσοδος σε club 2.000 ατόμων.
Adele σε ίδο χώρο με Metallica (3 μέρες sold out αυτή): 60, 90. 105, 120 euro.
Θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλουν και πιο φτηνά εισιτήρια. Δε νομίζω να έχει ίδια τιμή παντού γιατί οι θέσεις είναι διαφορετικές. Αν οι τιμές ξεκινάνε από 60 ευρώ πάνω κάτω, νομίζω είναι decent.
Δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα ζουμε σε μια ελευθερη οικονομια κι οσο γουσταρει βαζει το εισιτηριο καποιος κι εμεις με τη σειρα μας αν θελουμε παμε…
Αυτα τα ολιγα…
Μα εγώ δεν διαφωνώ και με κανέναν . Συμφωνώ ότι είναι ακριβό ως αρκετά ακριβό .
Είναι πολυτέλεια μια συναυλία . Η πολυτέλεια συνήθως δεν είναι φτηνή .
Επίσης σε ένα χρόνο από τώρα αν κάνει πχ 100 ευρώ η συναυλία , βάζεις 10 ευρώ το μήνα στην άκρη και ούτε και το παίρνεις χαμπάρι ( αν θες να τα δώσεις και πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο ) .
Το σχόλιο του @Alejandro.m ότι δεν θυμάται και να ζορίζεται πριν 20 χρόνια να δει ένα live ( το 1993 ήταν πολλά τα 7000 δραχμές το 1999 όχι τόσο τα 8500 )να συμφωνήσω αλλά εγώ δεν θυμάμαι και πολύ κόσμο που είχε μια νορμάλ δουλειά να ζορίζεται να πληρώσει το ενοίκιο με τον τρόπο που ζορίζεται σήμερα .
Καμιά υπεράσπιση στους Metallica ξαναλέω αλλά αν έχω θα τα δώσω . Και όταν πάω θα περάσω και σούπερ . Άρα το να γκρινιάζω είναι σαν να βγάζω τον εαυτό μου άκυρο .
33 ευρώ οι U2 σε ανοιχτό σταντιουμ τουρ σε χάλια θέσεις . Οι Metallica τώρα δεν κάνουν το ίδιο τουρ , είναι σε κλειστά γήπεδα .
Όταν κάνουν αντίστοιχο δικό τους τουρ το ξανά κουβεντιαζουμε ( αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουν τέτοιο φτηνό εισιτήριο ακόμα και αν είναι να τους δεις μέσα από μόνιτορ στη χημική τουαλέτα ) .
Όλοι το ίδιο κασε δεν έχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ; πχ οι Metallica ψ ποσό, οι testament χ , οι megadeth ω.
Ποιος μας έκανε έκπτωση επειδή ήρθαν και καλά Ελλάδα σε σχέση με την αμοιβή τους στη Σουηδία ;
Συν τους τεράστιους φόρους εδώ που πάνε τις τιμές στα ύψη .
Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω το point σου. Τα εισιτήρια είναι πανάκριβα, τέλος. Δε με νοιάζει πόσο είχαν το 2007, το 1999, το 1993, δε με νοιάζει πόσος είναι ο πληθωρισμός στην Αμερική, δε με νοιάζει πόσο έχει το γιαούρτι. Τα εισιτήρια είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Ακόμα κι αν όλες οι συναυλίες είναι sold out, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός για το οποίο μιλάμε.
Το Point Μου ειναι οτι δεν το βρισκω αισχροκερδεια. Το βρισκω ακριβο , οπως βρισκω ακριβα και αλλα καταναλωτικα προιοντα, οπως βρισκω και αλλες συναυλιες και οτι η τιμη σε ενα προιον αυξανεται περα απο το οποιο κερδος επειδη στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια οι φοροι μεγαλωνουν στα παντα αρα και οι τιμες των εισιτηριων στη διασκεδαση.
Αν την καναμε αυτη την κουβεντα στο thread των U2 , των AC/DC, GnR, των Black Sabbath και εκει φανμποης θα ημουν; Γιατι τα ιδια θα ελεγα.
Κανενας φανμποισμος .
Οποιος μπορει να διαβασει πισω απο το ονομα του user θα δει οτι πχ εχω παρει και το μερος των In Flames σε σχολιο οτι ειναι ΓΤΠ η σημερινη μπαντα , για τους Α7Χ επειδη δεν αρεσουν σε καποιους (η παρατηρηση οτι πουλανε παραπανω μια δειχνει οτι μια μπαντα αξιζει , μια ειναι ενα στοιχειο αχρηστο), για το φετινο Rockwave που το βρισκω ψιλοτιμιο και μαλλον εχω κανει και αλλα αντιστοιχα ποστ (οπως τα Live των Guns n’ Roses που εγω θα τα πληρωνα αν ηταν γυρω στο 100αρικο στην Ελλαδα αλλα δεν θα παω ευκολα εξωτερικο να τους δω εκτος αν θελει παρα πολυ το κοριτσι μου ή μαζευτουμε μεγαλη παρεα και κανουμε και το ταξιδακι μας)
Λοιπον:
Οι AC/DC ειχαν 60 εως 90 ευρω στο ανοιχτο ΟΑΚΑ το 2009
οι U2 ειχαν εισιτηρια 33,65,100,165! ευρω με σπεσιαλ πακετα 300 και 330 ευρω.το 2010.
Οι Aerosmith απο 60 εως 120 με VIP πακετο το 200 ευρω το 2010.
οι Peppers 35 εως 75 .στο ανοιχτο ΟΑΚΑ το 2012 που ηταν ψιλοχαλια . Δεν τα αξιζαν τα λεφτα τους, κριμα την μακροχρονια προσμονη (μια αντιστοιχη τιμη για τους Metallica το 2018 σε ανοιχτο χωρο θα την εβρισκα αρκετα ΟΚ.)
τα φτηνα εισιτηρια σε ανοιχτα σταδια αλλα τερμα πισω ηταν πολιτικη της Live Nation Οχι μονο του Bono ή του Kiedis. Η ιδια εταιρεια που πουλαει και τα σημερινα εισιτηρια. Οι Metallica Κανουν κλειστο τουρ. Δεν ειναι το ιδιο. Ποσα χρονια εχουν να κανουν περιοδεια στην Ευρωπη σε ανοιχτους χωρους (δεν μιλαω στα πλαισια ενος φεστιβαλ. μιλαω δικο τους τουρ);
οταν θα διαβασω εδω μεσα οτι ειναι αισχροκερδεια οι Megadeth με 40 ευρω το 2016 [το τριτο ονομα των BIG4 πανω μονο απο Anthrax(που στην Ελλαδα μαζευουν μονοι τους γυρω στα 1200 ατομα με 30 ευρω, οι Megadeth στην Ελλαδα μαζευουν γυρω στους 2000 κοσμο με 40ευρω , Οι Slayer κοντα στους 4000 με 35ευρω σε φεστιβαλ και οι Metallica πανω απο 20 χιλιαδες με εισιτηριο 60 εως 80 ευρω το 2007, δεν εχουν και τοση αυξηση τελικα τα εισιτηρια τους]
ενω το 2012 ειχαν ερθει με 30 ευρω (33% αυξηση σε 4 χρονια) ή οταν θα πουμε οτι η ταδε συναυλια ειναι ακριβη αλλα θα παμε γιατι η εμπειρια και αυτο που θα παρουμε πισω απο την μπαντα καπου-καπως το αξιζει το ακριβο αντιτιμο και οτι ο Ελληνας ειναι μαλακας που δεχεται να τα πληρωνει ολα ακριβα , τοτε μονο καρδουλες θα σας βαλω απο κατω και ουτε καν θα μπω να γραψω σχολιο.
Δεν με θεωρω μαλακα επειδη θα πληρωσω πανακριβα ενα εισιτηριο για την καυλα μου [ειτε αυτοι ειναι οι Metallica , οι AC/DC, Μegadeth, Blues Pills, Moby ,Muse , Williams, Black Keys,U2 (δεν με καλυπτει να τους δω απο πολυ μακρυα με 33 ευρω , θα κοιταγα να κανω τα κουμαντα μου για να παρω των 65 ή των 100 ευρω), ειτε καποιο αλλο καταναλωτικο προιον ], ουτε θεωρω οτι φτανουμε στα ορια της αισχροκερδειας επειδη μια συναυλια εχει μια αυξηση περιπου 15% μεσα σε 7 χρονια (τι δεν εχει ακριβυνει τουλαχιστον τοσο τα τελευταια 7-8 χρονια αλλα το δεχομαστε; ) , ουτε ειναι θεμα ανηθικου επειδη ζηταει μια μπαντα συγκεκριμενο ποσο για να ερθει να παιξει Live (ζηταει το ιδιο εδω και χρονια και προσφερει ενα ολοκληρωμενο προιον , παραγωγη κορυφαια σε ηχο και εικονα, πανω στη σκηνη πανω απο 2 ωρες, σεβασμο στον θεατη , κοινως ξερεις τι θα παρεις) και ο προμοτερ για να εχει κερδος βαζει τελικα ενα “αλμυρο” αντιτιμο.
ΥΓ. επειδη κατεβαζω και εγω καργα μουσικη , ανηθικο ειναι . Αυτο εννοω το εχουμε βαλει το χερακι μας για να ειναι οι συναυλιες ακριβες. Και οχι αν αγορασω ενα CD με 15 ευρω και ειναι των Metallica , των U2 κτλ δεν παει ολο το ποσο στην μπαντα , παει ενα πολυ μικρο ποσοστο και δεν βρισκω λογικη στο οτι οι Metallica εχουν λεφτα ας τους κλεψουμε την μουσικη δεν πειραζει. Οτι λεφτα εχουν βγαλει αυτοι μεχρι να φτασουν στο σημειο να ειναι πλουσιοι δεν τα εκλεψαν. Επισης ενα Live εχει αλλη τιμη αναλογα με το ποια μπαντα παιζει γιατι δεν ειναι ολες οι μπαντες ιδιες, Επειδη κανουμε την ιδια δουλεια δεν αξιζουμε ολοι τα ιδια χρηματα, μερικοι κανουν την δουλεια καλυτερα εως ενα σημειο λογικο να πληρωνονται και παραπανω.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν και όχι απλά να κερδίσουν.
(γι αυτό αρκετές εταιρείες εκμεταλεύονται το πάθος που έχουν οι άνθρωποι για την μουσική,γι αυτό που αγαπάνε)
εμένα περισσότερο με ενοχλεί όταν βλέπω άτομα που βρίζουν τέτοιες καταστάσεις και στην δικιά τους δουλειά προσπαθούν και οι ίδιοι να ξεζουμίζουν τον συνάνθρωπό τους!!
Πιστεύω θα γινόμασταν καλύτερη κοινωνία εαν απλά προσπαθούσαμε έστω και λίγο να νιώθαμε την θέση του απέναντί μας!
Δεν καταλαβαίνω προς τι όλη αυτή η συζήτηση. Τα μπάτζετ στην Ελλάδα είναι μεσαία. Δεν γίνεται να έρχονται μεγαθήρια για συναυλίες στην Ελλάδα με μεσαία μπάτζετ. Τέλος. Όσο και να το αναλύσουμε το θέμα εδώ στο φόρουμ του rocking αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είμαστε στο 2017 και όχι στο 2010 τότε που βλέπαμε το ένα μεγαθήριο πίσω απ’ το άλλο. Το συνειδητοποιούμε και πάμε παρακάτω.
Επίσης τα εισιτήρια για Metallica είναι πανάκριβα. Συμφωνούμε όλοι μας. Ωραία και? Επίσης ο ουρανός είναι μπλε. Ναι τι? Και τι να γίνει τώρα που τα εισιτήρια είναι πανάκριβα? Κάποια αγαθά δεν είναι για όλους, έτσι είναι η κοινωνία. Δεν υποχρέωσαν κανέναν οι Metallica να δώσει 100 ευρώ για να έρθει στη συναυλία να τους δει. Όποιος δεν τα έχει ας βολευτεί με 30 ευρώ να δει τους Dropkick Murphys. Κι εγώ δεν έχω τα λεφτά του Σίλβα Κλέιτον που οδηγεί AUDI R8. Οδηγάω ένα Toyοta Yaris τι να κάνουμε τώρα.
Είναι πολυτέλεια μια συναυλία .
Εδω ειναι που διαφωνουμε καθετα.
Απο την στιγμη που μιλαμε για τέχνη θα “επρεπε” να ειναι προσιτη σε πολυ κοσμο(δεν μιλαω για τζαμπα φυσικα).
Και ειδικα αφου μιλαμε για καλλιτεχνες που δεν ειναι της φασης “βυζια/μουνια/αχμωρομου”, περιμενεις μια πιο συνειδητοποιημένη αντιμετωπιση.
Βεβαια ειμαστε στο πραγματικο κοσμο,οπου επικρατει ο καπιταλισμος, οποτε η μονη απαιτηση (ουτε καν απαιτηση, απλα θα περιμενα), μια μικρη ευαισθησια σε αυτο κομματι.
Οποτε ναι μεν ειναι οι μεταλλικα στα 50 τους, οποτε θα κανουν πολυ λιγοτερες συναυλιες και πρεπει καπως να την βγαλουν και επισης να βγαλουν την χασουρα της ταινιας, αλλα (παντα στα πλαισια της θεωρητικής συζητησης που κανουμε) θα “περιμενα” (γιατί στην πραγματικοτητα δεν με αγγιζει τοσο πολυ) να ειναι λιγο πιο συγκρατημενοι. Ας βαλουν ζωνες για να εχουν και πιο φθηνα, ας κανουν τα μιτ εντ γκριτ και ας τα τσεπωσουν απο εκει. Κατα πασα πιθανοτητα ομως ξερουν επισης οτι ο μεσος ορος του κοινου τους ειναι καπως ανεβασμενος πλεον, που σημαινει οτι ειναι οικονομικα ανεξαρτητος, οποτε τσουπ, οι μαλακες θα ρθουν να μας δουνε.
Τεσπα, ουσιαστικη απαιτηση δεν υπαρχει, μονο ο ευσεβης ποθος οτι θα αφηναν τις συναυλιες τους πιο προσιτες. Γιατι ειδικα για τους πιο μικρους, μια συναυλια ειναι εμπειρια και με τετοια εισιτήρια, ειναι δύσκολο.