έτσι το παίζω και εγώ το dyers eve (λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα )…παντοφλέ οι μπότες…αλλά θα μου πεις την δουλειά του την κάνει το κομμάτι, αλλά μιλούσα για το γεγονός πως ΔΕΝ μπορεί πλέον να τα παίξει αυτά τα τραγούδια όπως στον δίσκο. Σίγα το μυστικό βέβαια, αλλά αυτη είναι η αλήθεια. Οι μποτιές του πλέον ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο για να μπορεί να τα βγάζει πέρα αξιοπρεπώς και τα καταφέρνει μια χαρά στην καλή του μέρα.
Θα ήθελα να το ακούσω κ εγώ live το τραγούδι…σπέρνει
ΥΓ ουτε που θυμάμαι να τα βλέπω αυτα τα λαιβ dvd …wtf δηλαδή
Ενταξει δε χανεις και πολλα… ουτε εγω εχω κατσει να τα δω ποτε ολοκληρα, και το ιδιο ισχυει και για το Quebec Magnetic. Ειναι εκπληκτικο το πως οταν εισαι στο συναυλιακο χωρο, η φωνη του James ακομα και μετα απο 30 χρονια ισοπεδωνει το συμπαν, ακουγεται τοσο δυνατη και καθαρη,και σε κανει να απολαμβανεις τη συναυλια στο μεγιστο βαθμο. Δυστυχως στις επισημες ηχογραφημενες κυκλοφοριες τους των τελευταιων 10 χρονων, προσωπικα δε με καλυπτει ΚΑΘΟΛΟΥ, και ειδικα στα παλια τραγουδια.
Ουτε στα Français Pour une Nuit και Orgullo, Pasión, y Gloria: Tres Noches en la Ciudad de México του 2009 (ημαρτον ρε παιδια, τι τιτλοι ειναι αυτοι γαμω το globalization σας), αλλα ουτε στο Quebec Magnetic του 2012 (αυτο εχει γαματο τιτλο βεβαια:stuck_out_tongue_winking_eye:). Το τελευταιο καλο ηχογραφημενο live που το λατρευω καργα ειναι το Cunning Stunts, γιατι το S&M ειναι μια πολυ ειδικη περιπτωση.
ρε τα έχω αγορασμένα και τα εχω δει αλλά δεν τα θυμάμαι…αλλά αυτό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα μνήμης που έχω χρόνια τώρα
στο S&M ο Hetfield είναι στα αλκοολικά του και δεν τραβάει καθόλου η φωνή αλλά ρε φίλε κάποιες εκτελέσεις τις απογειώνει. Κάποιες βέβαια τις γειώνει (στο MOP πχ που γενικά πέρα της εισγωγής η ορχήστρα δεν του πάει και πάρα πολύ). Άνισο πράμα, αλλά πολύ τολμηρό εγχείρημα. Θυμάμαι την στιγμή που δίνει σε κάποιον στην πρώτη σειρά το χέρι και ο άλλος δεν θέλει να το αφήσει. Πολύ δυνατή εικόνα Ας πούμε πάντως πως από τότε που έκοψε τα ξίδια τα live τα βγάζει μια χαρά
Στο δια ταύτα τώρα …στον Fallon βγήκαν λίγο σφιγμένοι και ζορίστηκαν μου φάνηκε. Ο Χετ δεν τσίτωσε την φωνή για να μην έχουμε δράματα (προφανώς δεν μπορεί να το βγάλει με one take…είναι και γεροντάκι πλέον) και λαρς προσπάθησε και ίδρωσε, αλλά αν πχ το παίζανε 10ο κομμάτι σε μια συναυλία μου φαίνεται πως θα το απλοποιούσε κι άλλο. Εικασίες και κουβέντα να γίνεται. Ίσως είναι νωρίς ακόμα, αλλά κάποια λαιβ τα έχουν κάνει οπότε δεν τους λες και απροβαριστους…θα δείξει
Χάμμεττ θα σου πάρω μανούλα μου δώρο ένα ασετόν για να ξεβάψεις τα νυχια σου (τι τον έπιασε πάλι). Ο Ρομπ έβαλε παντελόνι αλλά ρε μάνα μου βάλε και ένα τισερτ με μανίκι
Για James διαφωνω 100%. Στην εκτελεση του Moth Into Flame στον Jimmy Fallon μου φαινεται ο καλυτερος James που εχω δει τα τελευταια 10 χρονια, αν οχι παραπανω. Ναι ζοριζεται εμφανως, ειναι 54 χρονων ε, αλλα βγαζει γαμω τις φωνες.
Γιατι μας ενοχλει το βαμμενο νυχακι του Χαμμεττ? Εγω το εχω συνδυασει με την καλυτερη του περιοδο οσον αφορα τις μελωδιες που εβαλε στα τραγουδια και τα σολο του που ειχαν ακριβως τον ηχο που επρεπε και που ηθελε ο ιδιος (1995-2000) και αρα εγκρινω βαμμενο νυχακι
(ασχετα αν τα καλυτερα του σολο “τεχνικα” ειναι σε Justice/Black
Όσον αφορά στον Hammett, νομίζω ότι θα έπρεπε να μας απασχολεί το ότι ΒΑΡΙΕΤΑΙ να κάτσει να γράψει ένα γαμημένο solo παρά το μαύρο νυχάκι του. Έλεος. 2 στα 2 τραγούδια solo με ίδιες νότες σχεδόν. Κατά τα άλλα το Moth into Flame είναι κομματάρα, και προσωπικά προβλέπω μεγάλο δίσκο, ακόμα καλύτερο από το Death Magnetic.
Εννοειται πως το σολο ειναι μακραν το πιο αδυναμο στοιχειο του τραγουδιου, αλλα τουλαχιστον ολα τα υπολοιπα lead guitar σημεια και τα αρμονικα μερη ειναι εξαιρετικα. Βεβαια δεν αποκλειεται κι εκεινα να τα εχει γραψει ο James
Βασικα στο Hardwired μαλλον βγηκε το καλωδιο του ενισχυτη στη μεση του σολο, οποτε ξενερωσε και λεει οκ θα το βαλω ολοκληρο στο επομενο τραγουδι ρε
Το θεωρώ προφανές και αυτονόητο ότι τα αρμονικά μέρη τα έχει συνθέσει ο Hetfield. Και αν προσέξετε στο δεύτερο part του solo, που γίνεται πιο ωραίο, ξέρετε γιατί γίνεται πιο ωραίο; Λόγω της αλληλουχίας των ακόρντων που παίζει ο Hetfield από πίσω. Ο Hammett το ίδιο συνεχίζει και παίζει. Γαμώ το κέρατο δηλαδή. Και μετά κράζουμε τον Ulrich και το αμάνικο του Rob.
Δεν είναι παράλογο πάντως να φαίνεται λίγο πιο αδύναμη η εμφάνιση τους στον Fallon στον chinaski.
Έπαιξαν live στις 24 στο festival , στις 26 στον Stern ( που γαμησαν εκεί ! Φοβερός ήχος και ας ήταν πολύ πρωί για τους ίδιους ) , στις 27 στο club που είχαν φοβερή ενέργεια και στις 29 που ναι μεν ήταν για ένα κομμάτι αλλά οκ μπορείς να πεις ότι τους βγήκε και λίγο κούραση .
Εγώ ως γνήσιος φανμπους δεν την βρήκα άσχημη την εμφάνιση χτες αλλά οκ what do I know ?
Τώρα το νύχι δεν με νοιάζει ιδιαίτερα , ο ozzy και το Tyler το έχουν πολλά χρόνια και νομίζω ότι απλά παλιότερα ( ως πιο metal τύπος ) απλά φοβόταν να κάνει τις χοντράδες του .
Στο Hardwired είναι και το κομμάτι μικρό και το σόλο μικρό οπότε μια χαρά .
Στο moth το βρίσκω σούπερ . Ελπίζω βέβαια στο δίσκο να έχει ηχογραφήσει και άλλες ιδέες γιατί καλά την βόλεψε την βαρεμάρα του με δικαιολογίες τύπου " έχασα το IPhone " .
Από εκεί και πέρα, προτιμώ να τους βλέπω 2-2.30 ώρες στη σκηνή κι ας κάνει ο Lars οικονομία, παρά 1.30 ώρα και να τα βγάζει ικανοποιητικά. Γνώμη μου αυτή. Θα μου πεις και για ένα κιθαρίστα να βγάζει αυτό το ιλιγγιώδες downpicking του Het θέλει και αντοχή και εξάσκηση. Αλλά ο ένας έχει χάρισμα και ο άλλος “απλά” πείσμα.
Ελπίζω στην Κοπεγχάγη να χώσουν το Dyer’s Eve όπως την τελευταία φορά (και να μην το κάνουν στην πρώτη συναυλία γιατί είναι η μόνη που δε βρήκα εισιτήρια και είμαι εγωίσταρος ).
Επίσης, για αυτό που λέγατε περί όρεξης, είχα την τύχη να τους δω 3 φορές από το snakepit και πραγματικά φαίνονταν πόσο απολαμβάνουν να είναι στη σκηνή. Έχω δει μπάντες να έχουν επαγγελματική έως κρύα παρουσία, τους έχω δει από το rail και δεν έβγαζα άκρη αλλά όταν τους βλέπεις από απόσταση επαφής και βλέπεις το Het να κλείνει τα μάτια και να είναι αλλού ή να περνάει όλο το set στο snakepit στην Πράγα που έριχνε καρέκλες επί 3 ώρες σερί (ή να γυρνάει με βλέμα “το γάμησες” στον Hammett στο σόλο του Blackened π.χ.) καταλαβαίνεις γιατί λάιβ είναι τέτοιος οδοστρωτήρας στα 50φεύγα τους.
Αυτο ακριβως θα εγραφα κι γω…
Προτιμω 2-2:30 ωρες παρα τον Λαρς να τα φτυνει στη μια ωρα και στην 1:30 γεια σας οπως κανουν αλλες μπαντες που δεν παιζουν και τοσο γρηγορα κομματια γκυοχου γκουχου…
Καλα και ο papaHet εχει φαλτσαρει αρκετα σολο, ειδικα nothing else matters και MoP
To χειροτερο σολο που επαιξε ο Hammett ηταν στο to live is to die το 2011 που το αλλαξε τελειως, μεγαλη μαλακια…
Οσο για τα υπολοιπα ας ακουσουμε και τα επομενα 10 κομματια να κρινουμε τα riffs τις μποτες και τα σολο…
What a night! Metallica Day in NYC! They started out with taking photos with journalists and radio industry elites at the world famous Electric Lady Studios on W 8th Street. Then we got to list to about half of the album (titles can’t be revealed) but I am telling you, the music is OUTSTANDING. The best in years if you ask me! That ole spark is back and I don’t know if they are like a fine wine, getting better with age or the addition of former engineer, now producer Greg Fidelman had something to do with it, but I will confirm with you that they pulled out all the stops! James even calls out the Ktulu in one song. Love it!
Αυτό είναι από κάποιον που άκουσε 6 κομμάτια…συν ότι και ο Hetfield κάπου μίλησε για ένα κομμάτι με στίχους επηρεασμένους από Lovecraft