Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Καλά ναι ούτε εγώ το πιστεύω ότι θα ακούσω τρανταχτα τέτοιες επιρροές , όπως μου φαίνεται και δύσκολο αυτό που λένε για τον lars ότι παίζει κάπως progressive.

Αλλά τους βλέπω γενικά χαλαρούς και μου βγάζουν κάτι θετικό . Πιο θετικό από τότε με το Death magnetic που ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν ακόμα .

Ελπίζω μετά το Hardwired να δοκιμάσουν και άλλα πράγματα όπως ακουστική κυκλοφορία ή έναν παραγωγό εκτός metal - rock όπως σκέφτηκαν αρχικά να κάνουν σε αυτό τον δίσκο.

Για Tool και λοιπά πείραγμα είναι . Αγαπάμε Pearl Jam με τις μετριότητες τους και αυτοί και φυσικά με τις κορυφές τους .

Οι Pearl Jam έβγαλαν το Ten, δίσκο που αν κάποιος πει ότι είναι ο καλύτερος των 90s δε θα μπορέσω να του αντιπαρατεθώ (υπάρχουν και άλλοι τέτοιοι δίσκοι στα 90s φυσικά), αλλά μετά από αυτό συνθετικά ΠΟΤΕ δεν το ακούμπησαν, ούτε καν το πλησίασαν. Αλλά δεν πειράζει, το Ten μπορεί να παίζει συνεχόμενα για μέρες repeat στο repeat και να μη βαριέμαι ποτέ. Από τους πιο ολοκληρωμένους δίσκους που έχω ακούσει.

Μνημειώδες το Ten, δύσκολο να μπει σε κατάταξη μεταξύ των πρώτων 6 δίσκων, στο προσωπικό μου τοπ πάντως σπανίως μπαίνει στο νο.1, προτιμώ άλλους δίσκους τους. Μετά το 2000 και το ατύχημα στο Ροσκίλντε τελειώσανε στο στούντιο (το Lightning Bolt του 2013 βέβαια είναι το καλύτερό τους εδώ και 15 χρόνια), αλλά ευτυχώς που κάνουν περιοδείες και δείχνουν λίγο σε όλους τους άμπαλους (που είναι ΠΑΡΑ πολλοί) τι θα πει live.

Τα λόγια του Kirk και του Lars τα ακούω βερεσέ. Όταν βγει ο δίσκος, θα τον ακούσουμε όλοι και τότε θα δούμε. Έχω καλό προαίσθημα.

Το γαματο με τους Pearl Jam ειναι οτι αν ακουσεις ενα αλμπουμ τους ειναι σα να εχεις ακουσει τα παντα! :sunglasses:

Για Kirk τι να πω, θεωρητικα ειναι εκνευριστικο το να συνειδητοποιει κανεις οτι εχει μηδενικη προσφορα σε ενα αλμπουμ των Metallica. Πρακτικα… σε riffs δε νομιζω να ειχε κανενα σοβαρο impact στο Death Magnetic, ενω τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλα και σχετικα αξιομνημονευτα του σολο απο το 2000 και μετα ειναι περιπου 3-4 σολο, ολα στο DM επισης, για προφανεις λογους γαμω το Bob Rock :joy:. Αρα δεν καταλαβαινω γιατι νευριαζει κανεις με το οτι δεν προσεφερε στο νεο αλμπουμ. Κατα πασα πιθανοτητα ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ που δεν προσεφερε στο νεο αλμπουμ αν το σκεφτεις. Αρκει τουλαχιστον να εβαλε κανα καλο σολο, ως τωρα δε φαινεται ουτε σε αυτο να ξεχωριζει κατι.

Μάγκες οι σολάρες που υπάρχουν στο Ten δύσκολα υπάρχουν στους άλλους δίσκους τους. Βασικά δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλο. Οπότε δε συμφωνώ μαζί σας, αλλά δεν τρέχει κιόλας…

On topic, το προαίσθημα είναι θετικό παρά τις μαλακίες του Hammett. Αύριο καινούριο κομμάτι.

Το solo πάντως που έχουμε ακούσει σε εκείνο το τρέιλερ ήταν πολύ ελπιδοφόρο .

https://youtu.be/VjcDHVg-u-c στο 2o λεπτό .

Επίσης του Moth μου άρεσε πολύ …όχι ότι αφήνει ιστορία αλλά ωραίο .

Η κιθαριστικη δουλειά στα 2 πρώτα των Pearl Jam είναι άψογη όπως και ολόκληρα τα άλμπουμ.

Κατα τις 9 το βραδυ ωρα Ελλαδας θα βγει το νεο τραγουδι?

1 Like

Σχόλια από casual fans, δικαιολογείστε :sunglasses:. Δεν υπάρχει ανάγκη να ασχολούμαστε με τα solos, είναι πραγματικά το λιγότερο σημαντικό κομμάτι του songwriting για τους συγκεκριμένους. Τα τραγούδια στάζουν έμπνευση και οι ερμηνείες είναι bigger than life. Τα 6 πρώτα albums είναι εκπληκτικά, αψεγάδιαστα (άντε, δίνω ότι το Stupid Mop είναι μάπα, αν και τρολλιά της εποχής :laughing:).

On topic τώρα, έχω κόψει να ακούω το Moth από τη δεύτερη μέρα περίπου που βγήκε. Δυστυχώς δεν μπορώ να μη διαβάσω τις αντιδράσεις σας για το νέο κομμάτι ακόμα κι αν δεν το ακούσω, οπότε με θεωρώ πολύ επιρρεπή να το ακούσω τελικά. Θέλω να ακούσω όλον τον δίσκο πια, πλησιάζει η μέρα, κομμάτια διάσπαρτα το μόνο που θα κάνουν είναι 1)να μου χαλάσουν το feeling της ακρόασης του νέου δίσκου ενώ τα αυτά μου είναι παρθένα και 2)να μου δημιουργήσουν θετικές προσδοκίες οι οποίες ίσως διαψευστούν. Για τις αρνητικές που ίσως διαψευστούν δε με νοιάζει.

Παραδέχομαι ότι είμαι casual fan των Pearl Jam, αλλά και ότι είμαι groupie σχετικά με το Ten. Νομίζω ότι χωρίς αυτό το album θα ήμουν από αυτούς που λένε (κακώς) ότι είναι μια ακόμα υπερεκτιμημένη μπάντα.

Ας πούμε ότι το Ten είναι το Black Album των Pearl Jam, για να κάνουμε μια αντιπαραβολή. Μόνο που αυτοί το έβγαλαν πρώτο στη δισκογραφία τους. Τέλος πάντων, είναι τεράστιο συγκρότημα για μένα. Και live είναι εγγύηση.

καλα οτι τα 6 πρωτα των Pearl Jam ειναι κορυφη δεν το σχολιαζω καν… περι ορεξεως…

Δεν γινεται να μεταφερουμε την κουβεντα (και καποιος τα σχολια !) στο Thread των Pearl Jam για να γινεται και αλλου μουσικη κουβεντα περα απο τα νηματα των Metallica αντε και των Iron Maiden ;

Οπως ειχαμε ηδη υποψιαστει 12 βιντεο θα γυρισουν…

"Now that YouTube is the world’s biggest television station, we figured we may as well knock a video out for every song (on the new album),"
Ulrich describes getting the videos done as a “giant undertaking”.

He says: “The practicality of shooting 12 music videos is kind of crazy, especially when you’re trying to promote your record, and you’re all over the place, and trying to make sure it doesn’t leak. It’s crazy but, at the same time, fun.”

About the new album: “I don’t know if it’s the return to anything specific other than it’s just the next album in our musical journey,” he says matter-of-factly.

Αν και δεν το βλεπω να βγαζουν τον επομενο δισκο σχετικα συντομα εδω ο Papa Het μας λεει οτι δεν θα αργησουν παλι τοσο πολυ.
Hetfield urges fans to keep up the pressure on the band to deliver an 11th album.

He says: "It took a long time. People got mad. And I realised when we were playing the album for some of the journalists that it’s such a great feeling to give birth to new music and how it makes other people feel made me feel good.

“So I don’t know why we waited so long. Make sure we don’t wait so long again, okay?”

ναι περιπου εκει θα βγει

Ακόμα δε βγάλανε αυτό, πήγανε στο επόμενο; Ας βγάλουν αυτό πρώτα :grinning:. Tool έχουν γίνει.

1 Like

Έτσι λέγανε και μετά το DM αλλά περάσανε 8 χρόνια…

ναι αλλα οκ ηταν κατα μια εννοια δραστηριοι ασχετα αν η συνεργασια με τον Lou Reed παραειναι artistic και avant garde για να ακουγεται.

Εβγαλαν ταινια , EP, πολλες συναυλιες … οκ ελπιζω να εχει χαλαρωσει ο Ulrich Με τις σινεφιλ Καυλες του και να το πανε κομματακι πιο γρηγορα μουσικα.

Θα μας γεμισουν και με τις επετειακες κυκλοφοριες των Master, And Justice, Black Album…

Βρηκε το iphone o ΔΥ και θα το βγαλουν γρηγορα

Αντε μια ωριτσα ακομα να ακουσουμε το καινουργιο…

Παρακαλειται ο Quintom να μην ποσταρει νωριτερα απ τις 22:00 ωρα Ελλαδας…:sunglasses::joy:

Εννοειται θα ποσταρω σε περιπου 10 λεπτα που θα το εχω ακουσει μια ολοκληρωμενη φορα :joy: :heart_eyes:

2 Likes

Η σελιδα των metallica εχει πεσει?

Ναι δεν ανοιγει καν χαχααχχα σκεψου ποσοι εκατομμυρια θα εβαλαν τον κωδικο ταυτοχρονα, πεθαινω!!