Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Γιατί δεν ξεπερνατε αυτή την κουβεντα με το black album και τα 4 πρώτα όταν μιλάμε για το νέο τραγούδι;

Γενικότερα, νομίζω ότι τα έως τωρα τραγούδια μου αρέσουν γιατί δεν περιμενα από τους Metallica 10αρι. Περίμενα κυκλοφορία επιπέδου testament και death angel και ως τωρα την έχουν στο τσεπάκι. Αν περίμενα να το κρίνω με γνώμονα το justice απογοήτευση θα ήταν, ακόμα και το justice να έβγαζαν!

Κάπου όμως κουράζει να λέμε συνέχεια τα ίδια. Ωραία κοινότυπη θρασια το hardwired. Τίποτα καινοτόμο αλλά το ανεβάζει ο Het. Εξαιρετικό το moth, ένα κλικ καλύτερο ρεφραίν και θα μιλούσαμε για ύμνο. Η γέφυρα του ομως σε στοιχειώνει. Το atlas και έχει σημεία που επαναλαμβάνονται και καποιε κοινότυπες ιδέες και το σόλο είναι απλά οκ αλλά έχει αυτές τις φωνητικές μελωδίες και το ρεφραίν και τις δισολιες και το thin lizzy αίσθημα που σου κολλάει. Και είναι περισσότερο grower από τα αλλα 2. Σκαρτες 3 βδομάδες για να δούμε και το σύνολο. Όσοι άκουσαν το δεύτερο cd λένε ότι έχει και καλύτερα κομμάτια από το moth μέσα… Και δυνατή παραγωγή, τομέας στον οποίο το dm επασχε

Όντως αυτή η κουβέντα με το Black Album δεν πάει πουθενά. Ας μείνουμε στα του δίσκου που όντως μέχρι στιγμής πάει καλύτερα από ότι περίμενα. Μου αρέσει που αυτό που ακούω είναι Metallica αλλά ταυτόχρονα κάτι νέο και όχι απλό αναμασημα.

Δεν θα το συνεχίσω αυτό με το Black album απλά στο post σου γράφεις για κάποιους σκληρό πυρηνικούς. Όχι την γνώμη σου . Συν ότι λες ότι κατάλαβες που θα έφτανε η μπάντα …

Whatever .

Το atlas rise όσο περισσότερο το ακούς τόσο μεγαλώνει σαν κομμάτι.

Συμφωνώ με τον φίλο πιο πάνω ότι από αυτά τα δείγματα δείχνει ότι θα είναι ισάξιο με τις δουλειές των Testament - megadeth που είναι αρκετά καλές μπορεί να είναι και ακόμα καλύτερο.

Συν ότι μιλάμε για σχεδόν 30 λεπτά παραπάνω μουσική από αυτές τις κυκλοφορίες .
Μπορεί να είναι θετικό μπορεί και αρνητικό ότι είναι τόσο μεγάλο σε διάρκεια .

Είναι ήδη καλύτερο από τα Testament-Megadeth.

1 Like

Έχεις διαβάσει τις συνομιλίες που έχω κάνει σήμερα με τον shadowking και το λες αυτό ; χαχαχαχα !

1 Like

Όχι, απλά έβαλες χαμηλά τον πήχη, για τα δικά μου γούστα πάντα.

Υ.Γ.: ίσως είμαι και hacker βεβαια.

1 Like

Σπας και τους κωδικους του facebook ρε furor !! χα χα χα χα! ωραιος !

Για πες κυκλοφοριες που θα εβαζαν τον πηχη ψηλα. (Μην παμε πολυ προς τα πισω, εννοω Master, Justice, RIP κτλ)

Die as you suffer in vain
Own all the grief and the pain
Die as you hold up the skies
Atlas, Rise!

How does it feel on your own?
Bound by the world all alone
Crushed under heavy skies
Atlas, Rise!

Γ-Α-Μ-Α-Ε-Ι

ΤΕΛΟΣ

Από Testament ναι. Από Megadeth όχι. Τουλάχιστον μέχρι τις 18 Νοεμβρίου που θα ακούσουμε όλο το δίσκο και θα κρίνουμε.

Πάμε ένα-ένα γιατί έλειψα λίγο και είδα ποταμό :grinning:. Υπό τους ήχους του Atlas, Rise! λοιπον…:

[quote=“drenie, post:686, topic:29901”]χα χα χα χα!! Ελα Παντελη ! Πες την αληθεια οτι προσπαθησες και μαλλον τα καταφερες να κανεις ενα απο τα χειροτερα σχολια !!

Γιατι ουτε για σοβαρα , ουτε για τρολλια μπορεις να δεχτεις αυτο το σχολιο.

Σου εδωσε καποιος πχ το God That Failed ή το Don’t Tread On Me Και εβγαλες συμπερασμα για τον δισκο , τις πιπες του Hammett, αν σε επιασε απο τον λαιμο το κομματι ή και δεν ξερω και εγω τι αλλο.[/quote]
Εκπληκτικό το σχόλιό μου. Δε μου έδωσε κανείς το The God That Failed. Τα singles που έβγαλαν από το Black Album ήταν τα Enter Sandman, Sad But True, The Unforgiven, Nothing Else Matters, Wherever I May Roam. Σε πιάνουν με τη μία όλα.

Ο σημαντικότερος δίσκος των '90s, τα έχουμε πει.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι που μιλάμε σήμερα εδώ γίναμε οπαδοί μετά από αυτόν τον δίσκο (η έμφαση στο ΜΕΤΑ, όχι στο ΑΥΤΟΝ). Αυτή η δισκάρα έβαλε το μέταλ στα περισσότερα σπίτια. Η επιτομή ποιοτικού και εμπορικού.

Αυτά είναι ρε, το είπαμε :slight_smile:.

[quote=“machine_head, post:694, topic:29901, full:true”]τοτε ηταν ακομα πιο δυσκολο.
Μεγαλη αλλαγη στον ηχο τους,πιο σκληρες κριτικες απο τι τωρα.
Φυσικα ειχαν τραγουδαρες μεσα και περασε στους οπαδους πολυ πιο ευκολα μετα.[/quote]
Όταν έχεις τραγουδάρες, κάποια στιγμή θα δικαιωθείς.

Το Black Album είναι οι Metallica όσο είναι και το Master Of Puppets. Αυτοί είναι οι Metallica matia, απολύτως συνειδητό ήταν το ότι έβγαλαν το Black Album. Και πολύ καλά έκαναν. Σεβαστή η άποψή σου, καταλαβαίνω ότι κάποιος που ήταν οπαδός τους από την αρχή μπορεί πραγματικά να απογοητεύτηκε από το Black Album. Όποιος μπόρεσε να ξεπεράσει αυτή την απογοήτευση όμως, κέρδισε μερικές ακόμα δισκάρες να λιώνει (και το Load βάζω).

Μόλις τελείωσε το τραγούδι. Καλύτερο από την πρώτη φορά, αλλά και πάλι δε μου είπε κάτι το τρομερό.

2 Likes

Εννοείται οτι είναι Metallica, όπως είπα έβαλαν στο μπλέντερ την ιστορία τους και έβγαλαν νιανια μέταλ, από την μία οκ καλά έκαναν γιατί ήταν στο περιθώριο το μέταλ τω καιρώ εκείνο αλλά μετά το Justice η μουσική πρόοδος στον μέταλ ήχο που εκείνοι δημιούργησαν ήταν ένα τεράστιο μηδενικό, δεν είναι άποψη μου είναι γεγονός δυστυχώς.
Τώρα πλέον ακούς νέο κομμάτι μετάλλικα και χαίρεσαι επειδή δεν είναι εντελώς για το πέος…τουλάχιστον είναι ωραία να βλέπεις metallica στα απανταχού media, ακόμη έχουν αυτή την αύρα οι άτιμοι…

Όντως, εδώ πέσανε servers και γενικά όλο το ιντερνετ ασχολείται με αυτούς, κακά τα ψέματα παίζουν μπάλα σε άλλη κατηγορία σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μεταλ μπάντα.

Οι Metallica αφοσιώθηκαν στην εμπορική πρόοδο του metal τότε, την οποία έκαναν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Τα λιθαράκια (τα κοτρώνια καλύτερα) στη μουσική εξέλιξη τα έβαλαν μια χαρά. Ας το έκαναν κι άλλοι. Πληρέστατοι οι Metallica. Και για μένα το Black Album και το Load έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια του metal, όντας όμως δισκάρες.

Εννοείται πολύ όμορφο το ότι όλοι ασχολούμαστε μαζί τους.

Εσείς που λέτε πως είναι ήδη καλύτερο από Testament πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

Αν και περίμενα περισσότερα από Testament νομίζω το Stronghold μόνο του πατάει κάτω και τα 3 κομμάτια των μεταλλικα.

Επίσης live οι Testament είναι τόσο καλύτεροι που είναι σχεδόν αστείες οι όποιες συγκρίσεις.

Υπερβολές! Προφανώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε έναν δίσκο που έχουμε ακούσει με μόλις 3 κομμάτια. Αλλά από την άλλη όλο αυτό το

είναι επίσης τίγκα στην υπερβολή

1 Like

Εεεεεεεεε σόρρυ αλλά όχι .

Όπως είπε και ο furor για τα γούστα του είναι ήδη καλύτερο το Hardwired και μάλλον δεν θα διαφωνήσω .

Για Live απλά ασχολίαστο γιατί πολύ απλά, πέρα από το ότι εμπορικά οι metallica είναι τουλάχιστον 10 κλασεις πάνω , είναι και Live αλλο τόσο ακόμα και με τα λάθη τους .

Το ότι κάτι δεν είναι για τα δικά μου γούστα ή άλλων παιδιών το ίδιο ή και περισσότερο καλό σε σχέση με αυτό που κάνουν οι metallica ή κάποιες άλλες μπάντες , δεν το κάνει αυτόματα και κακό ή μέτριο .

Άλλοι έχουν τέτοια κολλήματα .

χμμ… δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια. Αν θεωρήσουμε ότι αυτό που παίζουν σήμερα οι Metallica είναι heavy metal, δε μπορω να πω ότι υπάρχουν κυκλοφορίες που με ενθουσιάζουν. Σύμφωνα με τα γούστα μου, από τις μπάντες της εποχής τους καμία ποτέ δεν τους ξεπέρασε και ούτε πρόκειται να γίνει απ’ ό,τι βλέπω. Οι περισσότεροι πατάνε πάνω τους. Επίσης ποτέ κανένας δεν είχε τραγουδιστή να ανταγωνιστεί τον Hetfield. Ίσως μόνο ο Bush θα μπορούσε να το κάνει, αλλά οι Armored Saint ποτέ δε μου έδωσαν κάτι παραπάνω από χασμουρητά, ενώ οι Anthrax επέλεξαν βλακωδώς να συνεχίσουν με τον Belladona. Τώρα που το σκέφτομαι το “We’ve come for you all” των Anthrax (10 χρόνια πίσω) το θεωρώ φοβερό δίσκο, ίσως αυτό θα ήταν ένα συγκρίσιμο μέγεθος, όσον αφορά σε στυλ μουσικής/παιξίματος κτλ.

Από εκεί και πέρα, οι δίσκοι που με συγκινούν εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι το στάνταρ “χεβυ μέταλ”. Βασικά ποτέ δεν ήταν το φόρτε μου. Για παράδειγμα, ο δίσκος της χρονιάς για 'μένα ανήκει στους Every Time I Die, το “Low Teens” που κυκλοφόρησε ένα μήνα πριν. Η μπάντα παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο, και παίζει μπάλα μόνη της. Άλλη μουσική βέβαια. Πόσοι τους ξέρουν στην Ελλάδα όμως? Επίσης, μνημειώδης δίσκος για 'μένα είναι το “It Hates you” των He is Legend, ή το πρώτο των Norma Jean και φυσικά το Miss Machine των Dillinger Escape Plan. Ή οι δίσκοι των Mastodon, Volbeat και Vektor ως ένα βαθμό. Όλοι αυτοί όμως, εκτός φυσικά του ότι είναι επηρεασμένοι ως ένα βαθμό από τους Metallica, κάνουν στην εποχή μας αυτό που έκαναν οι Metallica στην εποχή τους. Θέτουν τον πήχη για τους επόμενους. Από τους Metallica του σήμερα δεν περιμένω να ξεπεράσουν αυτές τις μπάντες, δε μπορούν να το κάνουν και δεν είναι αυτός ο σκοπός τους πλέον. Το θέμα είναι απλά να βγάζουν αξιοπρεπείς δίσκους, και για 'μένα σε αυτόν τον τομέα, τα συγκροτήματα της σειράς τους (βλ. Testament, Megadeth), τα έχουν όλα για πλάκα.

Γνώμη σου και είναι σεβαστή αλλά διαφωνώ κάθετα. Δηλαδή το τραγούδι Hardwired έχει για πλάκα το Emperor από Megadeth? Ούτε καν.

Βρήκες κομμάτι να μου συγκρίνεις το Hardwired και εσυ! Το Emperor δε μου αρέσει καν από το δίσκο… πες μου το Fatal Illusion ή το Death from within πχ να πω πάει στο διάολο… Αν και τελικά το μόνο που έχει μείνει από το Dystopia είναι το ομώνυμο δυστυχώς… Επίσης, εγώ το Hardwired το γουστάρω αρκετά, άσχετα αν δεν είναι κάτι ιδιαίτερο συνθετικά. Μου βγάζει ψυχή. Punkothrash-ιά είναι.

Τέλος, ξανατονίζω το θέμα του τραγουδιστή…

1 Like

Μεταξύ μας παπαρίτσα το Emperor…