Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Μαλλον εσυ νυσταζεις, ειπαμε ειναι η συνεχεια του and justice, και το moth ειναι το νεο master, χαλαρωσε.

Άντε πάλι … χαχαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχα χα

Οχι λατρεμενε, η προοδος του ΜΕΤΑΛ ηχου των Metallica ειναι κατι που εσυ οριζεις αξιωματικα ως το απολυτο ζητουμενο, και για αυτο δεν μπορεις να περασεις στο επομενο επιπεδο διαλογου, αφου μονιμως ο αυτοσκοπος σου ειναι να παρουσιασεις τη δικη σου αποψαρα ως την πιο αναλυτικη και συνειδητοποιημενη, ενω των αλλων ειναι μια αποψη που εχει διαμορφωθει επειδη ειναι πιο μικροι, πιο ασχετοι, πιο θυματα, πιο προβατα, και δεν ξερω γω τι αλλο.

Η προοδος ομως συνολικα σαν εννοια, πολλες φορες περιλαμβανει αλλαγες μουσικου υφους, εξελιξης του ηχου, και απλοποιηση των συνθεσεων. Σε χαλαει αυτο που το ακους? Ε ειναι γεγονος ομως, ειτε σου αρεσει ειτε οχι. Εσυ μπορεις να καθεσαι και να ακους τις πιο πολυπλοκες και μακροσυρτες συνθεσεις απο τυχαρπαστες death metal μπαντες και να το θεωρεις τη μονη προοδο οσα χρονια θελεις. Σταρχιδια μου και μενα (και στου James!!) τι ακους και τι ακουει ο καθενας, και το σεβομαι.

Λυπαμαι αλλα εγω δε μπορω να μιλαω για μουσικη με ανθρωπους που την αντιμετωπιζουν τοσο κρυα και υπολογιστικα, χωρις συναισθημα, και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η αξιολογηση. Εγω ακουω Metallica γιατι με κανουν να νιωθω ωραια, και με κανουν να νιωθω πολυ πιο ωραια οταν ακουω το Mama Said, παρα οταν ακουω το Μotorbreath. Οταν μπορεσεις να το καταλαβεις αυτο χωρις να αρχισεις τις δικαιολογιες στον εγκεφαλο σου για το τι μπορει να συμβαινει αυτο και τι πλυση εγκεφαλου εχει φαει καποιος για να συμβαινει αυτο, τοτε μιλαμε σοβαρα για μουσικη. Μεχρι τοτε, καλα κρασια.

Το Moth Into Flame για μενα ειναι 10αρακι και μακαρι να μπορουσαν να γραφουν μονο τετοια τραγουδια. Τα αλλα 2 τραγουδια ειναι επισης απο καλα εως πολυ καλα. Εσυ μπορει να ειχες προωρη εκσπερματωση οταν ειδες βυζι πρωτη φορα, αλλα καποιοι τα απολαμβανουν με το σωστο τροπο τα βυζια καθε φορα που τα βλεπουν, και τα εκτιμουν ακομα και μετα απο χρονια, γιατι τα βυζια ανηκουν σε ανθρωπους που μαζι με τα βυζια εχουν κι ενα συνολο.

Και δευτερο συνεχομενο ποστ γιατι ΜΠΟΡΩ.
Αυτον τον τυπο τον αγαπω παρα παρα παρα πολυ :heart_eyes:
Ειδα και το βιντεο του Πανου Πετροπουλου, καλυτερα να μη σχολιασω.

Άσε μας ρε Γιάννη που ξέρεις εσύ στο Αμερικα τι παίζει και ποια είναι τα ωραία βυζιά . Εδώ μιλάμε οι τύποι αντίγραφουν το ένα συγκρότημα πίσω από το άλλο . Και άντε την δεκαετία του 80 το δεχόμασταν γιατί δεν υπήρχε ίντερνετε .

Τώρα τι να μας πουν ; ο Hetfield δεν έχει γρέζι, ο άλλος είναι δημόσιος υπάλληλος, ο Lars για γέλια και κουλός και ο μόνος τρου μετσαλας είναι ο μπασιστας. Ωωωωωωωωπ ξέχασα έχει φύγει ο Newsted τώρα έχουν το πηθικι! Δεν κολλαει μαζί τους ρε . Είναι για μπανάνες.

Άκου εκεί atlas rise … χάχάχχά . Τελειωμένοι . Υποχείρια των μανατζαρεων.

Καλημέρα, φίλε. Είχες σχολιάσει και την προηγούμενη φορά το βίντεο μου και μάλιστα με άσχημο τρόπο, όχι ως προς τι είδες, αλλά ότι έμπλεξες μάνες κτλ. Δεν ήθελα τότε να παρέμβω. Το πήρες και πίσω, ΟΚ. Κοίτα κάτι απλά. Δες λίγο την φάση πιο χαλαρά και με περισσότερη χιουμοριστική διάθεση. Σε ότι συζητάτε παραπάνω για τους Metallica ή για τα βίντεο μου ή για οτιδήποτε άλλο, υπάρχει η υποκειμενικότητα και η αισθητική της κάθε προσωπικότητας. Δεν σου άρεσε και το δέχομαι. Απλά σου εξηγώ την χιουμοριστική διάθεση και αύρα που υπάρχει σε όλα μου τα βίντεο. Δεν έχω την ματαιοδοξία άλλωστε να γίνω ο Mikieus ή ο Κοντοπίδης του heavy metal, μην τρελαθώ κιόλας. Λίγο πλάκα και γνωρίζομαι με κόσμο, that all. Επίσης για έμενα οι Metallica είναι μια μεγάλη παλιά αγάπη που ξεκίνησε το 1987 (είμαι 41) και “χωρίσαμε το 1995” ακριβώς για την υποκειμενικότητα που είπα παραπάνω, μιας και δεν μου άρεσε η μουσική τους κατεύθυνση. Προφανώς και θα κάνουν ότι γουστάρουν, σιγά μην μας δώσουν αναφορά, απλά με αυτά τα τρία κομμάτια ένιωσα λίγη από εκείνη την χαμένη αγάπη μου για αυτούς. Αυτό βγαίνει στο βίντεο και είναι τέρμα αληθινό, πέρα από τις ατάκες και το χιούμορ.
Σε ευχαριστώ για το view, και όποιον άλλο πιθανόν το είδε, άπλα βάλε λίγο χιουμοριστική διάθεση πριν ξανά δεις κάποιο δικό μου βίντεο.

Συγνώμη για την κατάχρηση χώρου σε κάτι που δεν έχει άμεση σχέση με ότι συζητάτε.

Εισαι ρομαντικος. Κοιτας το συνολο και οχι τα βυζομπαλα και την κωλαρα. Το moth ειναι 11ρι και τα αλλα δυο 10ρια ακατεβατα. Θελω να δω τις κωλοτουμπες σας σε κανα χρονο, κομανεντσι.

Ποιες κωλοτούμπες ωρέ; Για μουσική μιλάμε όχι για μπάλα. Αν σου αρέσει κάτι σου αρέσει, τέλος. Υπήρξε κάτι άλλο που στην αρχή μας άρεσε και μετά το παρατήσαμε για να λες για κωλοτούμπες;

Πολύ κουραστικό όλο αυτό που γίνεται. Στον matia δεν αρέσει το TBA και τα Loads ενώ στον Quintom αρέσουν. Γιατί πρέπει και στους 2 να αρέσουν τα ίδια πράγματα; Ειδικά από τη στιγμή που στον matia δεν αρέσει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είναι; Δεν του αρέσει η απλή, πιο πιασάρικη δομή των κομματιών. Δε λέει ότι είναι αντικειμενικά κακά κομμάτια, υποκειμενικά δεν του αρέσουν. Υπάρχει κάτι κακό σε αυτό; Ο κοντός είχε πεί πως μετά το (τεχνικά πιο δύσκολο κομμάτι τους) Dyer’s Eve βγάλαμε δίσκο που ξεκινούσε με το (απλούστατο) Enter Sandman σαν mission statement. Ε αυτό δεν του άρεσε. Μπορείτε να συζητάτε ώρες αλλά κανείς δε θα αλλάξει τη γνώμη κανενός.

Στον Greg δεν άρεσαν 2 κομμάτια. Και το VXI να λιώνει από το πρωί ως το βράδυ και να τα ακούει καπάκι, πάλι δε θα του αρέσουν. Μπορείς να του αλλάξεις γνώμη; Όχι. Πρέπει να του αλλάξεις γνώμη; Και πάλι όχι. Μπήκε στον κόπο να τα ακούσει και δεν του άρεσαν. Θεμιτό.

Προφανώς και θα υπάρχουν πολλές απόψεις, ειδικά στην εποχή του ιντερνετ που οι ακραίες απόψεις (“ύμνος, ο καλύτερος δίσκος μετά το AJFA” - “σκουπίδι, καλύτερα μετά το ΚΕΑ να τα παρατούσαν, μόνο το Hardwired λέει κάτι”) κυριαρχούν γιατί αυτός που θα το βρει καλό ή μέτριο δε θα κάτσει να μαλώνει 2 ώρες online.

1 Like

Θα τα πούμε σε λιγο καιρο. Απλά ελπίζω ο υπόλοιπος δίσκος να είναι καλύτερος. Εσείς συνεχίστε να ακούτε NWOBHM και master, επιστροφή στις ρίζες. Αν νιώθετε χαρούμενοι εμένα μου περισσεύει.

[quote=“disconnect, post:736, topic:29901, full:true”]Μέχρι στιγμής οι αντιπαραθέσεις είναι σε μουσικό επίπεδο, “δε μου άρεσε το κομμάτι”-“ρε άντε τράβα άκου περλτζαμτουλμέηντεν”.

Περιμένω το επόμενο λέβελ, “μέτριος ο δίσκος” - “καλά μιλάς για τους μετάλλικα εσύ που έχεις γκόμενα το μπάζο τη Μαρία”[/quote]

Τι λες μωρέ εκεί πέρα, χτες απορώ πραγματικά που πέτυχα όλα τα γράμματα σωστά στο ποστ μου, φαντάσου ότι από τη μπύρα που ήπια έφτασα να κατουρήσω στην Ομόνοια, έκανα αυτά που κορόϊδευα :pensive:.

Με φτιάχνει ρε μαλάκες που τα παίρνετε προσωπικά, με ιντριγκάρει :yum:!

1 Like

Ζόρικο αντράκι, ήπιε μπυρα εχθές από τη καυλα για το νέο master of puppets και έγινε. Ποσό ήπιες, ένα κουτάκι;

Δυο σφηνάκια, μεθάω εύκολα ρε γαμώτο :expressionless:. Το καλό είναι ότι με πήρε ο ύπνος αμέσως και δε χρειάστηκε να υποστώ το DoD.

3 Likes

Ποιος μίλησε για maiden, έχετε κόμπλεξ με τους θεούς μου φαίνεται. Κόψε το πολύ ποτό θα σε καταστρέψει.

Καλυτερα να τα πουμε μετα απο κανα μηνα που θα εχει βγει ο δισκος κι οχι τωρα που εχουμε ακουσει μονο το 1/4
Αλλα ξερεις τι γινεται, ειδες οτι η “αντιπαλη” μπαντα παει να βγαλει καλυτερο δισκο απ τον τελευταιο της αγαπημενης σου και βγαζεις μια ζηλοφθονια (λιγο υπερβολικη η λεξη αλλα οκ)
Ξερεις οτι ειναι γαματα τα τραγουδια αλλα σαν κολλημενος μειντενας κι οχι σαν καποιος που αγαπαει τη μουσικη δεν θες να το παραδεχτεις

ρε δεν εχουν ουτε ενα yeaaaaaah μεσα τα κομματια . Τι μαλακιες γραφουν πλεον ;

Alejandro.m εσυ προσπαθεις να κανεις ενα σωστο - ωριμο διαλογο και μπραβο σου.

Αλλα αν βλεπεις ειρωνικα σχολια και δογματικες παπαριες (thanks rebel για χαρακτηρισμο ! ) , πως να κανεις διαλογο ;

οποτε γυρναμε γυρω - γυρω απο τα ιδια με ατελειωτα κατεβατα.

Συν οτι ολη την ωρα εχουμε αυτη τη συγκριση… αυτο κομματι δεν ειναι σαν το αλλο , οχι αυτο ειναι σαν το αλλο, τελικα ποιος την εχει πιο μεγαλη ; γιατι τις μετραμε και ο καθενας διαβαζει οτι νουμερο γουσταρει.

Θα περίμενα από έναν Maidenά να γούσταρε το Atlas, Rise! πάντως. Είναι γεγονός όμως ότι ισχύει πολύ αυτό [quote=“NK_10, post:756, topic:29901”]
Αλλα ξερεις τι γινεται, ειδες οτι η “αντιπαλη” μπαντα παει να βγαλει καλυτερο δισκο απ τον τελευταιο της αγαπημενης σου και βγαζεις μια ζηλοφθονια
[/quote]

και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Προσωπικά οι Maiden είναι η δεύτερη αγαπημένη μου μπάντα και χάρηκα πολύ με το Book Of Souls

Γιατι ο Harris φοραει ποδοσφαιρικη φανελα , ενω ο Trujillo του μπασκετ !
Δικα σου λογια ειναι ρε, Τι δεν καταλαβαινεις ;

1 Like

Φιλε μου δε μπορω να σου πω κατι, παρα μονο να σου ζητησω ειλικρινα συγγνωμη. Εχεις απολυτο δικιο σε οσα γραφεις. Δυστυχως ο James εχει μεγαλο δικιο, και πεφτουμε καποιες φορες στην παγιδα του να γινομαστε desensitized ακομα και αυτοι που γενικα τα κατακρινουμε αυτα τα πραγματα. Γι αυτο αλλωστε και πηρα πισω τις ακραιες μαλακιες που εγραψα.

Το βιντεο σου για το Atlas, Rise! το βρηκα πολυ καλυτερο, και γελασα αρκετες φορες, γιατι εχεις την καταλληλη φατσα να κανεις τετοια βιντεο. Θα σου εξηγησω καποια αλλα πραγματακια με προσωπικο μηνυμα, γιατι δε θελω να τα αναφερω εδω περα, δεν υπαρχει και λογος αλλωστε. Αν και αναγνωριζω πως το εκανες με χιουμοριστικη διαθεση, αυτο που με ξενισε και με ενοχλησε ειναι το οτι αποκαλεσες τους Metallica ΖΩΑ, και με στομφο μαλιστα.

Μην το παρεις προσωπικα το παρακατω, αλλα γενικα εχω μια ευαισθησια στο να θεωρει ο καθε τυχαρπαστος οπαδος των Metallica (και της οποιαδηποτε μπαντας, και του οποιουδηποτε σκηνοθετη) οτι του ανηκουν. Δεν ειναι μπαντα με 5-10 οπαδους, εχουν πλεον εκατονταδες εκατομμυρια κοσμο που τους ακουνε ειτε λιγο ειτε περισσοτερο. Εσυ καλα κανεις και εχεις οποια οπτικη και αποψη θελεις για τους Metallica (αν και προσωπικα θα περιμενα στην ηλικια των 41 να τους εχεις συγχωρεσει λιγακι για το εγκλημα που σου εκαναν το 1996), και δεν στηλιτευω καθολου την αποψη σου. Μαγκια σου, και με γεια σου και χαρα σου κιολας. Η αισθητικη του Moth Into Flame βιντεο που εκανες, ναι, οπως ειπες και ο ιδιος, δε μου αρεσε. Αλλα οπως ξερεις καλυτερα απο μενα μαλλον, δε χρειαζεται να μου δινεις και πολλη σημασια. Για τα αλλα τα πιο προσωπικα, ειπα πως θα στειλω μηνυμα αργοτερα και δεν θα το ξεχασω.

Συγγνωμη και παλι, γενικα ειμαι φανατικος υπερμαχος της αγαπης μεταξυ των ανθρωπων και οχι της διχονοιας, και ακομα κι αν πολλες φορες πεταω καμια εξυπναδα προς σχολια που θεωρω παραταιρα και περιττα σε κατι τετοια τοπικς, στεναχωριεμαι οταν βλεπω εχθρες μεταξυ ανθρωπων για ηλιθιους λογους.

2 Likes

Δεν ειμαι σιγουρος ακριβως που ειδες εσυ να προσπαθω να αλλαξω τη γνωμη στον οποιονδηποτε, ποσο μαλλον στον matia. Ο matia λεει στο παρακατω αποσπασμα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που λες εσυ πως δες λεει:

Εκτος αν κι εσυ συνηθιζεις να στηριζεις μια καθαρα σου προσωπικη αποψη με τις φρασεις “Σε χαλαει που αυτο που λεω ειναι γεγονος? Κριμα.” Αν αυτο το βλεπεις εκφραση προσωπικης αποψης και γουστου οκ παω πασο. Μαλλον κατι δεν καταλαβαινω καλα, εχω μπερδευτει με τις αλληγοριες με ταβανια, σουβλακια, φιλετα, μπετα, βυζια και κωλους.

Ειλικρινα, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που με απασχολει οταν μιλαω για μουσικη ειναι να αλλαξω την οποιαδηποτε γνωμη στον οποιονδηποτε. Ειδικα αμα βλεπω οτι απεχουμε ετη φωτος με τον αλλον οσον αφορα το πως βλεπουμε τη μουσικη. Βασικα αν ξαφνικα αρχισουμε να συμφωνουμε με τον matia για το νεο αλμπουμ των Metallica, θα αρχισω να ανησυχω.