Αν υπηρχε ολοκληρο το live θεμα χρονου ηταν να το πεις κι αυτο…
και που το ξες αυτο αγορινα μου?
Η εμπάθεια σου quintom σ εμποδίζει να καταλάβεις τι εννοώ με αυτά που γράφω, το οποίο νομίζω φαίνεται πεντακάθαρα, ο Alejandro.m δλδ γιατί τα πιάνει με τη μία και πολλές φορές κάθεται και σου κάνει νιανιά αυτά που λέω ΜΠΑΣ και τα καταλάβεις, άαχετα αν συμφωνεί ή όχι? Εϊσαι τόσο εμπαθής που ένα γεγονός που αναφέρω το βαφτίζεις “προσωπική μου άποψη”, τι στο μπούτσον παίρνετε εκεί στο αμέρικα δλδ?
Ίσως έπρεπε να πώ αποκλειστικά για σένα οτι ο ΜΕΤΑΛ ήχος των μετάλλικα ήταν το speed/thrash και εκεί σταμάτησε και η πρόοδος. Όπως και να χει, αφού λοιπόν προσδιορίζω ότι η πρόοδος του speed/thrash ΜΕΤΑΛ ήχου τους ήταν μηδενικό τι μου γράφεις ότι πρόοδος είναι και η αλλαγή ύφους ή η απλοποίηση? Μα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ speed/thrash ΜΕΤΑΛ μετά, άρα ΜΗΔΕΝ πρόοδος του speed/thrash ΜΕΤΑΛ ήχου. Στα παπάρια μας αν αρέσει σε οποιονδήποτε λιγότερο το μέταλ ή περισσότερο, το γεγονός ΕΙΝΑΙ ότι πάπαλα η πρόοδος που έκαναν στον speed/thrash ΜΕΤΑΛ ήχο τους μετά το justice, ροκοφολκομεταλο υβρίδια έβγαλαν, συμφωνώ ότι ήταν για όσκαρ κάποια, ΟΚΕΥ? ,
Ίσως επίσης να μην είχες και την καλύτερη σχέση με το μέταλ και μάλλον δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα τι εννοώ, άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρώ, και είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα το πάρεις στραβά.
Οι αλληγορίες με τα σουβλάκια και τα φιλέτα ήταν μια προσπάθεια επεξήγησης απλών εννοιών σε πεντάχρονα, αυτό πάρτο στραβά.
Και κλείνοντας, αν δεν μπορείς να αντιληφθείς τις προσδοκίες που γέννησε/δημιούργησε η πορεία τους μέχρι το AJFA στον μέσο οπαδό του ΤΟΤΕ και τον λόγο που ας πούμε ένα τεράστιο μέρος των οπαδών τους ΤΟΤΕ ξενέρωσαν, αρχικά ή και μετέπετειτα, με το TBA κλπ… τότε συγγνώμη αλλά τόσο καιρό συνομιλώ με μια αμοιβάδα…
Ο καθενας με την γνωμη του και τα σεντονια ειναι πολυ βαρετα και κανενας δεν θα αλλαξει την γνωμη κανενος ομως προσπαθεις Matia να μας δωσεις να καταλαβουμε οτι περα απο το οτι δεν σου αρεσουν μουσικα, ενας λογος παραπανω που δεν σου αρεσουν ειναι οτι ηταν ασυνεπης σαν μπαντα απο το And Justice και μετα … Μα δεν ηταν! Ισα ισα που εχουν τετοια συνεπεια σε αυτο που κανουν , που ειναι εξαιρετικα εντυπωσιακο αν βαλουμε και την ποικιλομορφια της μουσικης τους.
Και αν ακουγες και στο Master και στο And Justice θα εβλεπες οτι το πανε προς τα εκει που το πηγαν. Ειχαν ηδη δουλεψει με τον παραγωγο των Guns N’ Roses , ειχαν ηδη ηχογραφησει την διασκευη του Stone Cold Crazy των Queen και σε περιοδεια ειχαν μαζι τους , τους The Cult, ειχαν υπογραψει σε πολυεθνικη, ειχαν μεγαλο Managment, ειχαν παρει το ταμπουρο των Def Leppard για την ηχογραφηση του Master και τοσα αλλα.
Οποτε στο μυαλο σου δεν ξερω τι προσδοκιες ειχες , παντως σιγουρα δεν ηταν δικες τους, ουτε “πουλησαν” προς τα εξω κατι αντιστοιχο με αυτο που φανταζοσουν εσυ .
Ας μην ειχες μεινει αδιαβαστος δεν σου φταιει κανεις.
Αντιδράσεων συνέχεια:
Γελασα δυνατα με τον Σκωτσεζο που λεει για την παραγωγη και τον ηχο, πως ειναι τελεια, και μετα προσθετει πως “οκ βεβαια ολα θα ακουγονται τελεια σε αυτο το υπερσυγχρονο στουντιο, δε νομιζω πως θα ακουγεται ετσι οταν θα το ακουω στο Νισαν μου μεσα στην κινηση καθως θα βριζω τη ζωη και θα ευχομαι να ερθει ο θανατος”
Εσύ αφού πέρασαν 30 χρόνια και διάβασες την ιστορία τους έβγαλες το συμπέρασμα ότι το Black Album ήταν η φυσική συνέχεια του Justice…οκ…το 1991 δεν είχαμε την βιογραφία τους ακόμα…είχαμε ακούσει Kill Em All, Ride The Lightning, Master of Puppets και And Justice for All…το μόνο που δεν περιμέναμε (όχι μόνο εγώ, ξεκολλήστε επιτέλους), ήταν να ακούσουμε το “Take my hand
We’re off to never-never land”, δηλαδή τι άλλο να πώ επιτέλους…το ότι το αγαπήσαμε εν τέλει δεν αναιρεί αυτά που λέω.
@QuintomScenario Όσα δεν φτάνει η αμοιβάδα…
Ελα ναι ενταξει, το καταλαβαμε, εισαι τοσο ψωνισμενος και υπεροπτης που με αποκαλεις αμοιβαδα. Μια φορα εφτανε, δε χρειαζοταν δευτερη, αν και τωρα τελευταια δυσκολευομαι λιγο να καταλαβω τι εννοεις με τις εξαιρετικες μεταφορες και παρομοιωσεις σου. Δε σου αξιζει διαλογος φιλε μου, δεν ξερω αν το καταλαβαινεις. Μπορεις να θεωρεις οτι δεν εχω αρκετα καλη απαντηση αν θελεις. Δε με απασχολει πολυ.
Εχει καταντησει τοσο αστειο αυτο το θρεντ, που πραγματικα μου φτιαχνει τη διαθεση ( μονο κατι μαλακιες τυπου “σκα-τουλ” να μην υπηρχαν facepalm ).
Γενικα δε καταλαβαινω που χαλιεσαι παντως Quintom … εχεις σπαμαρει σε ολο το θρεντ την αποψη σου και εισαι τρομερα προστατευτικος σε οτιδηποτε πει καποιος για τα μετα του AJFA. Νταξ ρε μαγκα γουσταρεις και εμεις γουσταρουμε, αλλα οπως λεει ο ματια αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι κανανε 45 μοιρες στροφη και το γυρισανε σε πιο ροκ κατευθυνση, μα και εσυ το παραδεχεσαι σε καποια φαση. Υπερασπιζεσαι με σθενος τον ΜΕΤΑΛ ηχο των Metallica ενω δεν ακους μεταλ. Μεχρι και το αλλο το παλικαρι με το βιντεο εκραζες και μετα καταλαβες οτι εκανες μαλακια, μιλας εναντια της διχονιας και υπερμαχος της αγαπης αλλα εσυ εισαι ο περιεργος. Α και πολλα “10αρακια” πετας απο εδω κ απο εκει, μαλλον εχεις χαμηλα στανταρ.
Πρεπει να εχω πολυ χαμηλα στανταρντς οντως που καθομαι και ασχολουμαι με αυτα που διαβαζω, αν ειναι δυνατον… Αληθεια τωρα, θελεις να κατσω να σου απαντησω ας πουμε σοβαρα στο δικαστικο σου εγγραφο με τα εγκληματα που εκανα? Δε θα το ξανακανω ρε μαν αμα χαλαει η ζαχαρενια σου οκ. Μαλλον πειραχτηκες που σου θιξαμε τους Tool και απο τις δεκαδες ποστ που εχουν γινει μεταξυ αλλων χρηστων, σε ενοχλησαν τα 2-3 που ανταλλαξα εγω με το φιλο σου, οκ, συγγνωμη ε. Αν ειμαι ο περιεργος εγω, γιατι τα εχω βρει μια χαρα με τους περισσοτερους εδω μεσα και η διαφωνια μου ειναι με 1-2 συγκεκριμενα ατομα με τους οποιους διαφωνουν και οι αλλοι? Δε μας τα λες καλα μου φαινεται.
ΥΓ. Ναι βαζω 10αρακι στο Moth Into Flame. Εχει ολα τα στοιχεια των Metallica που με εκαναν να τους αγαπησω, και δε θα αλλαζα ουτε νοτα. Κι αυτο σε ενοχλει? Επειδη εβαλα ενα 10αρακι σε ΕΝΑ τραγουδι ας πουμε εσυ με ειδες να τα πεταω απο δω κι απο κει? Απο λογια εντυπωσιασμου ολοι καλοι ειστε εδω μεσα. Ωραιο κειμενο εχεις γραψει, μπραωο σου. Δε θα μου εκανε εντυπωση αν ησουν δικηγορος, ειχα μια πρωην και ετσι μου μιλουσε οταν ηθελε να με χωρισει ενω δε με ηθελε αυτη πια.
@ evil…
H στροφη 45 μοιρων που λες εχει γινει πολυ νωριτερα . Απο το ακουστικο μερος του fade to black ή απο το μεσαιο μερος στο Four horsemen που ηταν καθαρη επιρροη απο Lynyrd Skynyrd.
Το θεμα ειναι οτι τοτε δεν ηταν τοσο μεγαλοι σαν συγκροτημα , δεν υπηρχε αυτη η υπερεκθεση και αφου ειχαν μικροτερο fan base ηταν και λιγοτερες ο αντιδρασεις .
Οι περισσοτεροι απο εμας ειμασταν πιο μικροι οποτε αυτες τις αλλαγες τις πηραμε ως κατι δεδομενο.
Το οτι μας αρεσαν δεν το κανει υποχρεωτικα και καλο και τα αλλα που σε καποιους δεν αρεσαν ή αρεσαν λιγοτερο ειναι ασχημα ή επρεπε να περασει καιρος για να τα αγαπησουμε (στιχοι οπως ειναι το Where Off to never never land ειναι πολυ μπροστα στην περγραφη του εφιαλτη , αλλα μην ξεχνας οτι η αρχικη ιδεα για πρωτο Single ηταν αυτο που ελεγε "No more!
The crap rolls out your mouth again
Haven’t changed, your brain is still gelatin
Little whispers circle around your head
Why don’t you worry about yourself instead?
Who are you? Where ya been? Where ya from?
Gossip burning on the tip of your tongue
You lie so much you believe yourself
Judge not lest ye be judged yourself
Holier than thou
You are
Holier than thou
You are
You know not
Before you judge me, take a look at you
Can’t you find something better to do?
Point the finger, slow to understand
Arrogance and ignorance go hand in hand
It’s not who you are, it’s who you know
Others’ lives are the basis of your own
Burn your bridges and build them back with wealth
Judge not lest ye be judged yourself") .
Οτι ειμασταν στην εφηβεια οταν εγινε η “Στροφη” που να αναφερεις (ξαναλεω ειχε ηδη γινει και δεν χρειαζομασταν καμια βιογραφια που κυκλοφορησε 10 χρονια μετα για να μαθουμε αυτες τις λεπτομερειες, εκει ηταν παντα ) μας εκανε πιο ενεργους στις οποιες αντιδρασεις μας ειτε ηταν θετικες ειτε αρνητικες.
Μεγαλωσε το fan base πληθυναν και οι οποιες αποψεις , ηρθε και το ιντερνετ και παιρνουν ακομα μεγαλυτερες διαστασεις μικρα πραγματα.
Επισης μια απορια … Ποιος δισκος που εχει κυκλοφορησει τα τελευταια 20 χρονια εχει μια καπως πιο καθολικη αποδοχη ; Δεν λεω μονο στο να συμφωνησουμε οτι ειναι καλος αλλα να ειναι πραγματικα αριστος και να ενωνει οπαδους - ακροατες, ωστε να θεωρηθει μνημειωδες αλπουμ. Εμενα παντως δεν μου ερχεται καποιος και εχω την αισθηση οτι αυτο ειναι ενα απο τα “σημεια των καιρων”.
Ναι μεν συμφωνώ ότι είναι σημείο των καιρών, αλλά από την άλλη μερικά πρόχειρα παραδείγματα:
Αν εννοούσες σκληρό ήχο:
Θα υπάρχουν κι άλλα ρε, αυτά τα σκέφτηκα πρόχειρα γιατί είναι πια κλασσικά.
μπαααααααα ουτε καν για τα 2 τελευταια . Δεν ενωνουν ετεροκλητο κοινο . αποδοχη αυτων που ακουνε το ειδος μπορει αλλα πχ δεν ειναι ουτε somewhere in time ουτε master ή and justice ουτε καν Reign in Blood.
To πρωτο ναι αλλα μιλαμε για τελειως διαφορετικο ειδος και οριακα μπαινει στην κατηγορια που εννοω εγω.
ΥΓ. Οτι ο quintom Και ο καθε quintom εχει θαρρος να ζητησει συγνωμη απο καποιον και να παραδεχτει το λαθος του , δεν τον κανει κωλοτουμπα, Μαγκα τον κανει και μπραβο του.
Υπάρχει κόσμος που δεν αναγνωρίζει την αξία του Scenes…? Προφανώς υπάρχει, ειδικά κάποιοι του πιο σκληρού ήχου που τον θεωρεί ακόμα και pop δίσκο.
και να την αναγνωριζει δεν εφερε νεους οπαδους δεν εκανε ακομα μεγαλυτερη την μπαντα δεν στηριχτηκε ολοκληρος ο ηχος πανω σε αυτο τον δισκο. Προσπαθησα να το περιγραψω και πιο πανω αλλα μαλλον δεν τα καταφερα[quote=“drenie, post:813, topic:29901”]
Ποιος δισκος που εχει κυκλοφορησει τα τελευταια 20 χρονια εχει μια καπως πιο καθολικη αποδοχη ; Δεν λεω μονο στο να συμφωνησουμε οτι ειναι καλος αλλα να ειναι πραγματικα αριστος και να ενωνει οπαδους - ακροατες, ωστε να θεωρηθει μνημειωδες αλπουμ.
[/quote]
Το Toxicity
yeap, we have a winner νομιζω . το οποιο βγηκε 15 χρονια πριν. Δυστυχως ομως η μπαντα δεν μπορεσε να σηκωσει το βαρος που της αναλογουσε …
να πω οτι κατι τετοιο θα μπορουσε καποιος να πει και για το Nightmare των AX7 αλλα στην Ευρωπη δεν καταφεραν να γινουν πραγματικα μεγαλοι… ακομα.
Εμενα μαρεσαν πολυ περισσοτερο τα διδυμακια που εβγαλαν (Mesmerize/Hypnotize) παντως
το θεμα μου quintom δεν ειναι τι αρεσει σε μενα ή σε εσενα περισσοτερο αλλα ποιον δισκο θεωρει το μεγαλυτερο μερος του κοινου ως τον καλυτερο τους. Με ποιον δισκο ειναι θεωρητικα ταυτοσημοι. Θα μπορουσαν να ειναι και παραπανω απο ενας δισκος απο την ιδια μπαντα αλλα εδω δεν ειναι.