Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Εγω κουβεντα κανω, προφανως το Toxicity ειναι το magnum opus τους.

1 Like

ναι ρε κουβεντα φιλολογικου επιπεδου γινεται.
Απλα αν θεωρησουμε το toxicity ως το τελευταιο δισκο μεγαλυτερης - καθολικοτερης αποδοχης απο το κοινο που ακουει ακραιο metal ηχο και φτανει να αρεσει μεχρι και σε πιο Pop κοινο , νομιζω οτι εχουμε μεγα θεμα.

Δεν τολμω να βαλω σε αυτη την λιστα κανενα αλμπουμ απο τους Slipknot γιατι πολυς κοσμος θεωρει (οχι δεν τους εχω μετρησει ολους αλλα για την οικονομια της κουβεντας υποθετω πως καταλαβαινομαστε) οτι δεν ακουγονται και τους Linkin Park τους θεωρουν λιγο πολυ φλωρους και αυτους και την μουσικη τους.

δεν μπορώ να καταλάβω γιατι λες ότι έχουμε πρόβλημα. Δυστυχώς η ευτυχώς το toxicity είναι.

γιατι εχουν περασει σχεδον 16 χρονια και η ιδια η μπαντα μετα απο λιγο το παρκαρε το αθλημα .

Slipknot θα έβαζα άνετα, είχαν φοβερή επίδραση και νομίζω πως το Iowa έχει καθολική αποδοχή. Ευρύτερο κοινό έπιασαν αργότερα με τις μετέπειτα κυκλοφορίες τους. Το snuff πχ το άκουγες σε ποπ ραδιόφωνα.

Το the blackening επίσης ήταν άλμπουμ με καθολική αποδοχή σε μεταλ κύκλους.

Οσο για τους Metallica, λογικό είναι μια μπάντα με τέτοιο εκτόπισμα να δέχεται τόση κριτική. Προσωπικά μου αρέσει που την κριτική στο Hardwired για το αγγλικό. Hammer την έκανε ο Lawson που ανέκαθεν ήταν επικριτικός απέναντι τους.
Και γενικότερα, είναι θεμιτό νομίζω να βάζει το blabbermouth στο Testament 9.5 παραβλέποντας filler, στίχους κοκ ενώ στους Metallica όλοι να στέκονται στο αν το Hardwired είχε παιδικούς στίχους, αν θα υπάρχει filler στο δίσκο κοκ. Το μέγεθος τους και οι κυκλοφορίες τους δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες και σκληρή κριτική. Όταν όπως λέει ο matia σου έχουν δώσει 4 υπερδισκαρες, ακόμα και το ΤΒΑ μπορεί να σου ξενίζει. Εδώ έπαιξαν στο glasto οριακά κάτω από 2ωρο και διαβαζες στο ίντερνετ σχόλια περί αυτού όταν ειχαν δώσει ένα λυσσασμένο λαιβ. Γιατί όλοι Έχουν καλομαθει στις 2.10-2.30. Άλλοι γκρίνιαζαν στην by request για το σετλιστ επειδή ο κοντός τους έμαθε να βλέπουν διαφορετικό σετ κάθε βράδυ.
Μόνοι τους έβαλαν τόσο ψηλά τον πήχη οποτε για εμένα είναι καλοδεχούμενη η σκληρή κριτική (και σιγουρα περισσότερο από το να διαβαζω το rolling stone ωραιοποίηση για το st.anger πριν κυκλοφορήσει!)

1 Like

Βασικά είναι αυτό που λέμε και με τον @drenie ότι δηλαδή βλέπεις έναν βαθμό στο 7 και ο τύπος λέει ότι είναι ο καλύτερος δίσκος τους από το Black Album, δηλαδή στο Load έβαζε 5 ας πούμε; Βάζει βαθμό σε σχέση με τους παλιούς δίσκους τους ή σε σχέση με το σήμερα; Για μένα ένας δίσκος Metallica γύρω στο 7 είναι ένας δίσκος του 9 σε σχέση με άλλες μπάντες (τις περισσότερες μεταλ μπάντες) αλλά από την άλλη δεν είναι άδικο να εκθειάζεται ένας οκ δίσκος όπως το Testament και να καίγεται ένας πραγματικά καλός δίσκος (υποθετικά) από τους Μetallica ;

δεν διαφωνω σε αυτα που γραφεις υπαρχουν ομως μερικα αλλα.

Το and Justice εγινε με τον καιρο μνημειωδες γιατι ηδη ειχαν μεγαλωσει σαν ονομα και εφαγαν και τοτε σκληρη κριτικη . Το master επισης εχει φτασει στο μεγεθος του με τα χρονια και υπαρχουν οι Old school που θεωρουν το Ride καλυτερο ή τους αρεσει περισσοτερο.

Επισης ξερω πολυ κοσμο που εχει εκτιμησει κομματια απο ολα αυτα τα αλπουμς πολυ αργοτερα ή και λιγοτερο ή ακομα πατανε και skip στο Leper Messiah ή στο Frayed σε σχεση με αλλα που υπαρχουν μεσα σε αυτους τους κορυφαιους δισκους.

Οποτε τετοιες κριτικες δεν μπορω να τις παρω και ιδιαιτερα σοβαρα και ειπαμε οσο μεγαλωνει το fan base δυναμωνουν και οι επικριτικες φωνες οπως και οι θετικες υπερβολες.
Και οχι δεν χρειαζεται να βαζουμε 9.5 στο testament γιατι μονο τετοιο δεν ειναι. Αν βαζεις 9.5 σε σχεση μετην ιστορια τους και το τι εχουν προσφερει μεχρι σημερα οκ ισως εχει ενα νοημα αλλα ο σκοπος της κριτικης ειναι να τον κρινεις σε σχεση με το σημερα , με αυτο που ακους αυτη την στιγμη οχι σε συγκριση με το Ritual ή το And Justice , αντιστοιχα.

Για μένα μπορεί να φαίνεται λίγο “άδικο” αλλά έτσι πρέπει να γίνεται η κριτική. Κρίνεις έναν metallica δίσκο, δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με δουλειές από άλλες μπάντες για να βγάλεις ένα βαθμό. Θα τον κρίνεις με βάση το τι περιμένεις να ακούσεις από την μπάντα την κάθε περίοδο χωρίς ποτέ να ξεχνάς τι σου έχει δώσει παλιότερα.

Επίσης το 7ρακι ή το 8ράκι σε έναν metallica δίσκο πιθανότατα να είναι καλύτερο από ένα 10ράκι σε δίσκο άλλης μπάντας σαν τελικό αποτέλεσμα οργασμού του αυτιού.

Δεν γίνεται να αγοράζεις μια mercedes και να την κρίνεις με βάση το τι αμάξι σου έδωσε η kia στην ίδια κατηγορία.

Δεν μου αρεσε το Atlas,Rise περα απο το βασικο riff,αντε και κανα δυο σολιδια του Kirk,στιχουργικα αδιαφορο.Και αυτο με τα 12 βιντεο κλιπ εντελως ανουσιο.

1 Like

Ίσως έτσι να είναι το σωστό, αλλά πχ το καινούριο Testament παίρνει 9,5 αν το βαθμολογήσουμε σε σχέση με τα Legacy και New Order;;; Ε με την καμία όμως!

1 Like

Το justice δέχτηκε και δέχεται κριτική. Ο Mick Wall πχ το θάβει με εξαίρεση το One.

Η ουσία αυτού που θελω να πω είναι ότι το Testament θα το ακούσει ο thrasher και ένα μέρος των μεταλλαδων γενικά. Θα το ακούσουν πιο συνειδητοποιημένα ξέροντας τι να περιμένουν και δε θα απογοητευτούν εύκολα. Το Metallica θα το ακούσουν όλοι. Και γι αυτό διαβάζεις κριτικές που ο ένας λέει filler το τραγούδι που άλλος το συγκαταλέγει στα κορυφαία.

Οποτε δύσκολα θα δεις 9.5 διπλα στο Hardwired. Αυστηρό μεν αλλά και θεμιτό για μένα.
ΚΙΜΙ στο Atlas εμένα μου άρεσαν κυρίως οι φωνητικές γραμμές και το ρεφραίν, οχι τόσο το σόλο. Τα βίντεο είναι σημείο των καιρών. Έσοδα οι μπάντες έχουν από τα Λάιβ, το Spotify και το youtube και λιγότερο από πωλήσεις δίσκων. Οποτε προσαρμόζονται…

Έως τωρα Moth>Atlas>Hardwired με το σύνολο να κυμαίνεται στο 8αρακι. Οι προσδοκίες μου ήταν για 7. Και η βαθμολογία με βάση το ειδικό βάρος των Metallica.

2 Likes

Και για μένα έτσι πάει η σειρά στα κομμάτια
Moth 9/10
Atlas 8/10
Hardwired 7/10

βρε αντε απο εκει που εχουμε κανει νορμαλ διαλογο εδω και 2-3 σελιδες! ουστ αλητες!

Το atlas οσο περνανε οι μερες αν και προσπαθω να το ακουω ολο και λιγοτερο αρχιζει και μου κολλαει ασχημα . αυτο το riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiise με τρελαινει οσο και το BURN στο moth.

Απλα στο Atlas ακουω κατι που δεν εχω ξανα ακουσει με αυτον το τροπο απο τους Metallica. Στο Moth βρισκω πολλα απο τα στοιχεια που μου τους εκαναν τεραστιους στα αυτια μου.

Το Hardwired κανει αυτο που πρεπει να κανει . In your face κομματι εξυπηρετει τελεια τον σκοπο του.

Τα video ειναι μια χαρα λυση για το Youtube και το κανουν με τον δικο τους τροπο. Μια χαρα κινηση Promotion ειναι.

καταλαβαινω στο σκεπτικο της βαθμολογιας αλλα και παλι αν με τα ιδια λεφτα παιρνω mercedes ή Kia θα προτιμησω το mercedes για την ποιοτητα του (εστω και αν εχει γαλλικους κινητηρες) παρα τo δωρεαν service της Kia γιατι μετα απο καμποσα χρονια απο το πρωτο θα παρω κατα μια εννοια τα λεφτα μου πισω και ας πηρε 7 στις βαθμολογιες την χρονια που βγηκε στην παραγωγη και το Kia 9.

Όπως το είπε πιο πάνω ο Alejandro.m…

Βγήκε για παράδειγμα το τελευταίο exodus (μεγάλη αδυναμία και τους προτιμώ από testament)… τι θέλω από ένα δισκάκι exodus; ΘΕΛΩ ΘΡΑΣ, ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ! Θέλω να ακούσω gary holt να μαχαιρώνει με τα ριφ του, θέλω τα ντραμς να συνεχίζουν να ποδοβολούν ακόμα και όταν τελειώσουν τα κομμάτια, θέλω να ακούσω το μπάσο να σκάβει. Μου τα έδωσε εύκολα! Πάρε το 9ράκι το εύκολο που μπορεί να γίνει και 10ράκι ανάλογα την όρεξή μου.

Ήταν καλύτερο το blood in blood out από τα παλιότερά τους; ΟΧΙ… αλλά εμένα μου έδωσε αυτό που ήθελα.

Πραγματικά όταν είναι να βάλω να παίξει νέος δίσκος metallica ούτε και γω ξέρω τι θέλω να ακούσω! Θέλω να ακούσω μαγεία, θέλω να με κάνει το κομμάτι καθώς παίζει να λέω “μλκ τι κάνουν;;” ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ… έτσι με μάθανε. Οπότε είναι δύσκολο να πάρει ένας metallica δίσκος το εύκολο 9ράκι που θα πάρει ο οποισδήποτε exodus δίσκος που θα ακούσω.

Με exodus θέλω ωμό θρας… με metallica θέλω και θρας, θέλω και αργό-heavy, θέλω και μελωδία και πάνω σε όλα αυτά ο james με τον lars να πάνε να ρίξουν λίγο μαγεία όπως ρίχνεις το αλάτι στη σαλάτα… για να με αναγκάσουν να μου αρέσουν όλα. Αντε βγάλε άκρη τώρα και άντε να βαθμολογήσεις

2 Likes

(slow clap για το post του g0dslayer)

CONFUSION δηλαδη ο godslayer !

Λογικο ειναι αυτο που γραφεις εχεις αλλες απαιτησεις απο τους Metallica οποτε και ο βαθμος θα ειναι πολυ αυστηρος οταν εχεις να κανεις μονο με αυτους,οταν γινεται συγκριση με αλλους ο βαθμος ειναι ευκολος

Αργει η 18η Νοεμβριου

1 Like

οπως τα λεει ο NK_10

Γιατι αληθεια τωρα παλι μιλαμε για τις προσδοκιες του καθενος και οσο και να μην υπαρχει αντικειμενικοτητα στη τεχνη δεν γινεται να λεμε αυτος ο πινακας μου αρεσει περισσοτερο απο τον αλλο γιατι ο πρωτος που ειδα μου εκανε εντυπωση και ετσι αγαπησα την τεχνη.

Απο την στιγμη που μιλαμε με βαθμολογιες να εχουμε οσο γινεται αντικειμενικο κριτηριο και να γραφουμε απο κατω σε σχεση με την δισκογραφια τους οπως την οριζουμε εμεις οι ιδιοι παιρνει 7 , σε συγκριση με τον “ανταγωνισμο” του σημερα παιρνει 9.

Και οπως νομιζω ειπε ο Παντελης αν καποιος ξεπερασε το αμαρτημα που εκαναν μετα το And Justice (για αλλους μετα το Master κτλ) θα ανακαλυψει και αλλα διαμαντια σαν συνολικη δουλεια.

Και το Testament ενα καλος δισκος ειναι οποτε ουτε σε συγκριση με τους ιδιους παιρνει 9.5 ουτε σε συγκριση με τον “ανταγωνισμο” του σημερα.

Το Exodus μου αρεσε και μενα περισσοτερο ακομα και σε σχεση με τους Slayer που thrash ηθελα , thrash μου εδωσαν. Συν οτι ετσι δεν θα παμε ποτε παρακατω και θα εχουμε μονο περιπτωσεις AC/DC και Airbourne.

Ωραίο αμάνικο μπουφάν με ραφτά φοράει ο Papa Het, πιστεύω ότι το έχει φτιάξει μόνος του και το έχει μέσα στη ντουλάπα του και δεν του το έχει δώσει για να το φοράει στα live ο στυλίστας της μπάντας. Ίσως κιόλας να του το έχει φτιάξει ο Kirk, που φαίνεται να έχει έφεση σε αυτά, μιας και ντύνεται μόνος του και βάφει τα νύχια του μόνος του.

Χμ, τώρα που το ξανασκέφτομαι ο Kirk ΙΣΩΣ και να σκαμπάζει από μόδα. Ως ΔΥ, έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Για τη μπάντα έτσι κι αλλιώς δε γράφει τίποτα, μόνο στα live πηγαίνει.

Sessionας o Kirk, σαν ΔΥ εκτος απο τη μοδα κανει και surfing φτιαχνει και κανενα wah πεταλακι αντε και σχεδιαζει και καμια κιθαρα, την στελνει στην ESP και του την δινουν τσαμπα…
Τωρα τελευταια στα live ντυνεται πολυ κυριλε