Metallica - Hardwired ...To self-destruct

αυτο με το οτι εβαλαν το ονομα του τελευταιο … αφου παντα μα παντα Hetfield , Ulrich ηταν Και μετα οι υπολοιποι. Ακομα και στο Blackened Που το riff ηταν του Newsted ή το Enter Sandman που ηταν του Hammett.

Μεχρι και το Creeping Death που θεωρητικα ειναι του Hammett απο την εποχη των Exodus μονο το μερος που λεει Die , die by my hand (by his Hand στην εκδοση της μπαντας του Holt) … εφερε.

Οποτε τωρα τι ακριβως εφερε ο Mustaine εεεεεεε οκ . ας μην ειμαστε εντελως σιγουροι. Ετσι κι αλλιως σχεδον παντα επαιρναν το ενα μερος απο το ενα κομματι το κολλουσαν με καποιο αλλο μερος που ειχαν σε ενα διαφορετικο κομματι.
οποιος εχει ακουσει τo Only Thing θα καταλαβει πολλα (εχει ενας μερος του Sanitarium και ενα μερος που τελικα το εβαλαν στο Orion).

Και σαν 4αδα ουσιαστικα στο Master of Puppets δουλεψαν.
Since day one ηταν Hetfield - Ulrich και μαλλον αυτο τους ελειψε και ετσι αποφασισαν να δουλεψουν και παλι για το Hardwired. Που απο αυτο που εχουμε ακουσει η παραγωγη ειναι φανταστικη . Αυτο που εγραψα πιο πανω για τον ηχο του And Justice ειναι οτι με αυτο το τροπο σε μερικους φαινεται πιο ξεκαθαρα ποσο “Metallica” ειναι τα νεα κομματια , γιατι οπως και να το κανεις εχουμε μεγαλωσει και λιωσει με το And Justice οποτε για καποιους να γινεται πιο οικειο με εναν τετοιο ηχο.

Οι δομες τους παντως ακομα και σε κομματια που εχουν στα Loads ειναι αρκετα ιδιες με αυτες που ειχαν στις πρωτες και πιο αποδεκτες απο πολλους metalheads, δουλειες τους.

3 Likes

Μαλλον το εχετε κανει ευαγγελιο αλλα σας το υπενθυμιζω
Για παρτη σας λοιπον

O Moustaine ειπαμε δικο του τραγουδι ειναι το Mechanix το οποιο εγινε Four Horsemen με καλυτερους στιχους απο τον Hetfield αλλα και με προθηκη του Intelude + solo γι αυτο και ο Mustaine το εχει ολοκληρωμενο στο 1ο του αλμπουμ. Eπισης εβγαζε και κομπλεξ στα live γι αυτο το τραγουδι…

Στα υπολοιπα ειχε βαλει το χερι του στα σολο τα οποια ο Hammett τα αλλαξε πολυ λιγο, Στο RTL ειχε πολυ μικρη συνεισφορα ειδικα στο ομωνυμο εγραψε το intro και το riffακι που ξεκιναει στο “Someone help me…” τα σολο τα αλλαξε ο Hammett σχεδον εξ ολοκληρου και στο Call of Ktulu…

Απο τα demo που εχω ακουσει ο Mustaine μπουκωνε πολυ τα σολο και το ξαναεκανε το 2011 στο παρτυ των 30 χρονων, ειδικα το σολο του Phantom Lord μεσα στο μπουκωμα και το φαλτσο ηταν…

Nαι, αυτό το έχω πει και αλλού εδώ (ή στο άλλο, δεν θυμάμαι). Αλλά ε, να που δεν ισχύει η σειρά που αναγράφεται. Πάρα πολύ απλά: αδικία, τσατσιά (όταν σου λέει μην τα χρησιμοποιήσεις…) και χαρακτηριστική σιωπή. Δεν τους τιμά αυτό - και αυτό δεν το λέω τώρα, το λέω από πάντοτε. Υπήρχαν και χειρότεροι (Slayer τρανό παράδειγμα) αλλά υπάρχουν και καλύτεροι στο τομέα αυτό (πώς παρουσιάζουμε και πώς πληρώνουν τα κρέντιτ).

δεν εννοουσα οτι επειδη γραφουν το Hetfield , Ulrich και μετα τους υπολοιπους το κανουν για να δειξουν οτι η βασικη ιδεα ειναι του Hetfield , του Lars ειναι το επομενο σκαλι στη συνθεση και του τριτου ονοματος ειναι αυτος που εχει την λιγοτερη συμμετοχη.

Θεωρω οτι δειχνει οτι αυτοι οι δυο αν δεν δωσουν το τελικο οκ δεν θα υπηρχε το κομματι.
Δεν το βλεπω ως σειρα καταταξης στη συνεισφορα της συνθεσης. Αν το εκαναν πχ μονο στο Mustaine Να τον αναφερουν ως τριτο ονομα θα ελεγα ρεεεεεεεεε κοιτα τους καργιοληδες. Αυτοι ομως το εκαναν σε ολους. Οποτε γιατι “τσατσια” ;

Δεν λεω οτι πρεπει να συμφωνησουμε απλα λεω οτι μου κανει λογικο.

Επισης ειπε μην το χρησιμοποιησετε αλλα και παλι δεν ξερουμε ποσο μεγαλη συμμετοχη ειχαν στην τελικη μορφη των κομματιων.
Και μουσικα μιλωντας θα μπορουσαν ευκολα να αλλαξουν λιιιιιιιιιιγο το riff ωστε να μην ειναι το ιδιο και να μην παρει ουτε καν credit.
Αντιθετα ακομα πληρωνεται απο αυτους τους δυο δισκους. Απλα οτι το ονομα του δεν μπηκε στο Kill’em All στα credits ως lead guitar παρα μονο ως composer του στοιχισε γιατι εγινε 1 μηνα πριν ξεκινησουν την ηχογραφηση.
Ας προσεχε.

Μπα, δε σημαινει παρεξηγηση οι τρεις τελειες, πιο πολυ “τι διαβαζω αν ειναι δυνατον” σημαινει. Σου απανταει λακωνικα και ολοσωστα (και σε Βικ) ο Αλεχαντρο εδω περα (και παρακατω αναλυτικα ο ντρενι):

Τι τσατσια μωρέ μια χαρά έχει χεστεί στο ταλιρο τόσα χρόνια γι αυτό και δεν λέει κουβέντα. Ίσα ίσα αν ήταν τσατσοι δεν θα τον έβαζαν καθόλου στα credits.
Όπως τα λέει και ο @drenie

1 Like

Πολύ καλύτεροι δε νομίζω να υπήρχαν. Η περίπτωση με το garage inc. είναι η πλέον χαρακτηριστική. Έδωσαν όλα τα έσοδα στους δημιουργούς χωρίς να είναι υποχρεωμένοι. Ο Lemmy πχ το αναφέρει στο documentary (σαν την κύρια πηγή εσόδων του αυτά τα 4 τραγούδια).
Ή για την περιοδεία των Big 4 που σύμφωνα με τον Benante έκοψαν αυτοί την αμοιβή τους γιατί είχε αρχίσει τις μαλακίες ο Mustaine στο παρά 5.
Γενικά σε τέτοια θέματα πάντα ήταν σωστοί.

Από εκεί και πέρα τα κομμάτια που έφερε ο Mustaine -σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς κριτές τους τύπου Mick Wall- ήταν εντελώς πρωτόλεια και διαφορετικά από το τελικό αποτέλεσμα. Το παράδειγμα με το Mechanix και πως ακούγεται και το Fοur Horsemen και πως ακούγεται είναι χαρακτηριστικό (που ήταν και η μεγαλύτερη συνεισφορά του Dave, ε; ).
Ε δε νομίζω να κάθονταν να τα ξανάγραφαν απο την αρχή όντας στο στούντιο όταν έφυγαν τον Mustaine!
Άσε που και τον Dave δε νομίζω να τον χαλάει, παίζει να βγάζει πιο πολλά από το ΚΕΑ παρά από το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας του :wink:

1 Like

Αυτά λέει ή τα 4 που έγραψε για τον Όζζυ στο Νο Μορ Τίαρς;

Αυτά είναι στο βιβλίο όχι στο documentary.

Μιλάει με κάποιον στο Rainbow και του λέει ο άλλος κερδίζω $1M από royalties. Και λέει ο Lemmy, I’m getting there, Metallica covered some of my songs and I get a check μπλα μπλα μπλα…

Νομίζω η ιστορία με το garage είναι αρκετά γνωστή. Αν μια μπάντα έχει πάνω από 70% -αν θυμάμαι σωστά- διασκευές δεν πληρώνει royalties και οι Metallica τα έδωσαν όλα στις μπάντες που διασκεύασαν.

Καλύτεροι εννοώ όπως το βλέπω εγώ. Οι Flotsam πχ στο No Place είναι λεπτομερέστατοι και αλλάζουν και την σειρά των συνθετών ανά σύνθεση (κι ας είναι τα ίδια ονόματα) ή άλλοι (πιο συνηθισμένο) βάζουν το όνομα της μπάντας ως συνθέτη.

Ο Mick Wall δεν είναι “αυστηρότερος κριτής”, ήταν (είναι) κολλητάρι του Λαρς και έκανε παρέα τότε μαζί τους, κόκες κλπ. Το Mechanix είναι απλά το πιο διάσημο παράδειγμα καθώς υπάρχει και στους δύο δίσκους - και τα άλλα τρία είχαν βασικό συνθέτη τον Mustaine. Η συνεισφορά Hetfield/Ulrich αφορά την ενορχήστρωση και τους στίχους. Και όταν λέμε ενορχήστρωση εννοούμε αυστηρά το τζαμάρισμα. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο συνέβαλαν οι υπόλοιποι σε αυτή την διαδικασία αλλά το ρεζουμέ δεν αλλάζει.

Το Mechanix είναι ολόιδιο, συν μια γέφυρα. Για μένα δεν υπάρχει Mechanix και λατρεύω το Killing is My Business, προφανώς το Four Horsemen είναι σκάλες πιο πάνω. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα σύνθεσης, είναι θέμα μπάντας, φωνής, παραγωγής, κλπ.

Τσατσιά και ατιμία είναι να τον παρουσιάζεις τελευταίο, δεν 'πα να λες μέσα σου ότι εγώ είμαι αρχηγός μαζί με τον κοντό, τέλος, όλοι οι άλλοι μετά. Δεν κατάλαβα, αυτό το κάνει σωστό δηλαδή; Το να πατάς σε οποιαδήποτε δικαιολογία και μετά Χριστόν απολαβές για να δικαιολογηθεί η πράξη των James/Lars (αυστηρά, ο Cliff ήταν νέος στο συγκρότημα και ο Dave άλλωστε δεν τα είχε μαζί του, ο Kirk δεν είχε μπει ακόμα στην εικόνα), δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο και δεν συμμερίζομαι καθόλου την άποψη που λέτε πάντως.

Γίνομαι κουραστικός αλλά θα το ξαναπώ, μου αρέσει να είμαι σχολαστικός με την ιστορία, όταν υπάρχουν οι πηγές, καταλαβαίνω καλύτερα τους ανθρώπους έτσι. Και σε αυτό το πλαίσιο αυτή την τσατσιά οι Metallica την έχουν εξοφλήσει παραπάνω από το δεκαπλάσιο - και στον Dave και σε πολλούς ήρωές τους - και μπράβο τους και έπαιξε τεράστιο ρόλο αυτό το booklet τότε για να τους αγαπήσω πάλι. Αλλά το Garage Inc είναι 15 χρόνια μετά, δεν σημαίνει τίποτα για το αν οι πεινασμένοι Metallica στο East Coast ρίξανε τον Dave ή όχι.

Μαλάκας ήταν και he had it coming αλλά δεν θα πω και ντάξει, καλά του κάνανε, κράτησαν τα κομμάτια του (α, αυτά είναι Metallica πια), τον διώξανε χωρίς λεφτά (αυτό πιστεύω ότι δεν το σκέφτηκαν καν…αν και…) και ο Dave σημαδεύτηκε από αυτή τη φάση μέχρι σήμερα και γελάμε μαζί του ξέρω γω.

Η διαφορά είναι ότι εσύ βάζεις την σειρά των ονομάτων σαν σειρά κατάταξης στο ποσοστό προσφοράς του καθενός στα κομμάτια .

Σαν να ειναι η μαρκιζα που λένε .

Εκείνοι δείχνουν ότι δεν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο δηλαδή η σειρά των ονομάτων δεν ανταποκρινεται στην σημαντικοτητα του καθενός για την όποια σύνθεση .

Το ας πρόσεχε είναι το θέμα συμπεριφοράς που είχε και λέμε για τον Cliff που ήταν ιδιαίτερος και μεγαλύτερος 2 χρόνια στην ηλικία άρα και κάπως πιο ολοκληρωμένος σαν προσωπικοτητα ( ήταν special one από πιτσιρίκι αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ ), μεγαλύτερος και ο Dave αλλά είχε μεγαλύτερα θέματα από τους υπόλοιπους . Δεν είχε μέτρο σε τίποτα και το έχει αποδείξει και με την μετέπειτα πορεία του.

Τον έδιωξαν τότε χωρίς λεφτά αλλά δεν είχαν ούτε οι ίδιοι . Λεφτά όμως πήρε αφού ήταν στα Credits . Και πολλά πράγματα σε αυτή την ζωή έχουν ένα τρόπο για να συμβούν. Στην προκειμένη ο τρόπος ήταν αυτός που ξέρουμε όλοι .
Να στο πω και αλλιώς . Δεν γελάω και ουτε κάνω πλάκα με τον mustaine πέρασε και αυτός δύσκολα νεανικά χρόνια αλλά Don’t feel sorry for him .

@Vic η καθε μπαντα εχει το δικο της “καταστατικο” και δεν θα δωσει λογαριασμο σε κανεναν για τα credits παρα μονο αν γινει μηνυση και πρεπει να αποδειχθει κατι…

O Mustaine οπως ειπα και πιο πανω ΜΟΝΟ το Mechanix εγραψε ολοκληρο, στα υπολοιπα εχω πει τι εκανε, αν ηταν δικα του ας εκανε μηνυση οτι του τα κλεψανε, πηρε τα credits ομως κι ενω ο Hammett αλλαξε τα αθλια σολο του δεν πηρε τιποτα…
Εκτος αν εχει υπογραψει κατι και ισως να ηταν λιωμα δεν θυμαται που εβαλε την υπογραφη του…:joy:

Αλλα στα live πριν το Mechanix εβγαζε κομπλεξ…
Η διαφορα με το Four Horsemen ειναι οτι ειναι πιο γρηγορο το Mechanix…

Ο Μick Wall έχει βγάλει ότι έχουν κυκλοφορήσει μετά το Puppets μπετό ρε συ Βικ και κράζει το οτιδήποτε έχει να κάνει με τους Metallica από την εποχή που βγήκε απ το πλάνο και έπειτα! Ακόμα και για το ajfa λέει ότι μόνο το One διασώζεται!
Για τον D.M. είναι χιλιοειπωμένα πράγματα και δε θυμάμαι πουθενά να έχω διαβάσει ότι πέραν του Mechanix έφερε έτοιμα τραγούδια στη μπάντα. Σε ποια πηγή αναφέρεσαι;
Το Mechanix παρεμπιπτόντως μου θυμίζει Di Anno να παίζει τα 2 πρώτα Maiden σε 3πλάσια ταχύτητα και να τα σκοτώνει προσπαθώντας να αποδείξει την αλήθεια του…

Δεν υπαρχει καμια πηγη και πουθενα.

Αν ο Mustaine ειχε γραψει τα Jump In The Fire, Phantom Lord, Metal Militia στο μεγαλυτερο τους κομματι, νομιζω πρεπει να ειμαστε σιγουροι οτι θα τα εβαζε σε δικο του δισκο με αλλα ονοματα, ακριβως οπως εκανε και με το Mechanix, για το οποιο εχει δηλωσει επανειλημμενα οτι το θεωρει δικο του τραγουδι, και αισθανεται πως του το εκλεψαν. Για τα αλλα δεν εχει δηλωσει ποτε κατι παρεμφερες. Και μιλαμε για τον Mustaine τωρα.

Μονο οι ιδιοι ξερουν ποια σημεια ειναι δικα του, αλλα μαλλον για κανα ριφφακι και κανα σολο θα μιλαμε. Το Jump In The Fire ειναι το αγαπημενο μου κομματι απο το Kill’Em All και νομιζω θα εβγαζε απολυτο νοημα το κυριο ριφφακι να ειναι του Dave, τα αλλα δυο και να μην υπηρχαν…

ποτε θα ακουσουμε νεο κομματι?

Δεν έχει άλλο νέο κομμάτι… όλα μαζί με τον δίσκο τώρα. Ευτυχώς δλδ… όχι άλλο spoiler

1 Like

10 μερες εμειναν και λογικα απο την αλλη βδομαδα που θα φτασει ο δισκος στα μαγαζια μπορει και να λικαρει (για οποιον ενδιαφερεται να το ακουσει πρωτη φορα με αυτο τον τροπο).

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα παιξει downloading με την πρωτη ευκαιρια, αλλωστε χθες συνειδητοποιησα οτι δεν εχω αλλο τροπο να το ακουσω και να θελω, εχω ξεσυνδεσει το CD Player απο τον υπολογιστη εδω και 2 χρονια και δεν το εχω χρειαστει :sweat_smile: