Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Τελικά το Here Comes Revenge είναι πιασάρικο; Και τα φωνητικά φέρνουν σε Black Album;

1 Like

αυτο δηλαδη αξιζε αναμονη 8 χρονια?
οκ…

Μερικα πρωτα συμπερασματα μετα απο 4 συνεχομενες ακροασεις ολου του δισκου:

• Δεν ακουω πουθενα Death Magnetic. Δεν υπαρχει τραγουδι που να με κανει να σκεφτω την φραση “αχταρμας απο ριφφς” οπως σκεφτομουν και επι St. Anger και επι Death Magnetic

• Ψηγματα απο Justice, Load, Reload, Black θα βρει ο καθενας διασπαρτα σε καποια τραγουδια, αλλα στην πραγματικοτητα αυτο ειναι ενα εντελως νεο στυλ απο Metallica στο συνολο του. Τραγουδια οπως Halo On Fire, Dream No More, Confusion, Spit Out The Bone στεκονται απο μονα τους και δινουν εναν πολυ ξεχωριστο χαρακτηρα στο αλμπουμ. Βαλε μαζι με αυτα και Moth Into Flame, Hardwired και μερικα απο τα υπολοιπα, και το συνολο δενει πολυ καλα, νομιζω εκαναν πολυ καλα που το χωρισαν σε 2 CD, ασχετα αν το ακουμε μονοκοπανια. Ειναι σαν δυο ενοτητες.

• Ο James εχει δουλεψει στη φωνη του και πιανει νοτες που δεν επιανε ποτε, ουτε καν στις χρυσες εποχες του στα 90ς. Δινει εντελως νεο αερα στα τραγουδια, και ειναι σιγουρα το πιο δυνατο σημειο του αλμπουμ.

• Δεν υπαρχει filler. Υπαρχουν τραγουδια που προτιμανε καποιοι και αλλα που προτιμανε αλλοι, αλλα ολα εχουν κατι να δωσουν στο δισκο νομιζω.

• Αυτος ο δισκος σε μια εναλλακτικη πραγματικοτητα που δεν εχει μαγαριστει, ειναι ο δισκος που βγηκε το 2002 μετα το Reload, ακυρωνοντας το St. Anger.

• Τα σολο του Hammett στα υπολοιπα τραγουδια εκτος απο αυτα που ειχαμε ακουσει μεχρι χθες, ειναι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) καλυτερα, αλλα και παλι δε νομιζω οτι μου εχει μεινει κανενα στο μυαλο… και ουτε θα μου μεινει… Λυπηρο λιγακι το οτι δε μπορει να γραψει πλεον λιγο πιο χαρακτηριστικα και ξεχωριστα σολος και αναλωνεται τοσο πολυ με το wah. Ακομα και με το wah βεβαια ειχε γραψει φοβερα σολος σε τραγουδια οπως το 2X4, αλλα τωρα ουτε αυτο…

2 Likes

8 χρονια και 2 μηνες για να ειμαστε ακριβεις γιατι οπως ειναι λογικο και κανουν και ολες οι μπαντες
12 Σεπτεμβριου του 2008 κυκλοφορησαν το Death Magnetic , Στις 13 του ιδιου μηνα επρεπε να κυκλοφορησουν την επομενη δουλεια τους.

Πάμε πρώτη ακρόαση :sunglasses:.

Αρκετές ακροάσεις ως τώρα.
Οι μέτριες στιγμές φαντάζουν μέτριες επειδή είναι κολλητά σε ύμνους.
Προσωπικά μου άρεσε λιγότερο το Dream από το πρώτο CD που πολλοί βλέπω (και εδώ και γενικά) πως το συγκαταλέγουν στα Highlight. Νομίζω είναι η πιο load στιγμή.
Η δεύτερη πλευρά είναι πιο mid-tempo αλλά πολύ ανώτερη από το πως κάτι Hammer κλπ την παρουσίαζαν. Δεν είναι δηλαδή το πρώτο CD και τα b-side, είναι ωραία μοιρασμένος ο δίσκος.
Θα ήθελα να μην έχω ακούσει κάποιο τραγούδι; Όχι. Όλα έχουν κάτι να πουν. Ακόμα και το Murder One -όχι μόνο στιχουργικά- θα ήθελα να το ακούω και ας είναι η λιγότερο καλή στιγμή μάλλον (για μένα, άλλοι το ξεχωρίζουν).

Συνοπτικά περίμενα 8άρι -με βάση την ιστορία τους- και φαίνεται να το πιάνουν άνετα. Θα δείξει με τον καιρό βέβαια, αλλά η πρώτη εντύπωση το φέρνει στο 8-9. Έχει αναφορές σε άλλες δουλειές τους αλλά μέσα από φρέσκο πρίσμα. Δεν ακούγεται αναμάσημα ή “forced” όπως το DM.

Το Spit out the bone είναι μαζί με το Pillars of Sand ότι καλύτερο έχω ακούσει από Thrash φέτος.

Και με όσους οπαδούς τους έτυχε να μιλήσω ή να διαβάσω τις εντυπώσεις τους στο fb (μιλάω για οπαδούς χρόνων που δύσκολα εντυπωσιάζονται) έχουν άριστες εντυπώσεις (οι περισσότεροι λένε ότι είναι ότι καλύτερο έχουν βγάλει από το Load και έπειτα).

2 Likes

Spit out the BOOOOOWWWWWWWWNE
καλό βράδυ

1 Like

Πειραζει που το Altas,Rise το λατρεψα περισσοτερο μεσα στη ροη του ολοκληρωμενου album?Ρε σεις τι cdαρα ετοιμασαν?:scream: Απλα καποιοι σαν τον Πετροπουλο δεν το ευχαριστηθουν τοσο πολυ γιατι φερνει πιο πολυ σε Load/Reload παρα σε ενα And Justice.Eχει βεβαια και τις thrashιες του.8 απο μενα,με το Halo on fire να ειναι το highlight του δισκου

3 Likes

βιαζεσαι για βαθμολογιες! θα συμφωνησω απολυτα με τον Alejandro για το τι περιμεναμε και για το που δειχνει τελικα να πηγαινει ο δισκος. Πολυ νωρις ομως για ολοκληρωμενες αποψεις.

Απροσδόκητα καλός δίσκος. Έχει ορισμένα ΠΟΛΥ καλά riffs και σημεία γενικότερα, που αν και επαναλαμβάνονται αρκετά, δεν ενοχλούν σε καμία περίπτωση. Αν έπαιζε drummer με την π α ρ α μ ι κ ρ ή μουσική αντίληψη θα μιλάγαμε για δισκάρα, τώρα απλά για έναν καλό δίσκο.

Κirk και πίθηκας, κομπάρσοι. Ο Hetfield λάμπει και έχει κάνει ερμηνειάρες! Not bad! Δεν το περίμενα.

Αν ρωτας αν αξιζε 8 χρονια για τους haters που περιμεναν στη γωνια για να κραξουν την παραμικρη νοτα… αξιζε και με το παραπανω!!! Η απολαυση που λαμβανω προσωπικα διαβαζοντας τετοια σχολια πλησιαζει την απολαυση καθως ακουω το νεο δισκο… αλλα κι εκει χανετε, σορρυ.

1 Like

Τον Λαρς τον αδικείς πολύ, έκανε καλή δουλειά. Οχι απλά αξιοπρεπή.
Τον Rob θα τον καταλάβεις με τις ακροάσεις που θα του δώσεις, έχει μέχρι και mini bass solo σε τραγούδι.

2 Likes

Μετά το Load είναι μόδα το κράξιμο στον Lars.
Κάποτε έβγαινε καλύτερος ντράμερ .

Ο Rob κρατάει όλο τον ήχο και ο Kirk όντως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν του το είχα .

Τον Hetfield μουσικά δεν τον έχουν κράξει ιδιαίτερα μόνο για τη φωνή του κατά διαστήματα άντε και για τις καραμπίνες του .

Πως τα έχουν καταφέρει τόσα χρόνια και είναι ακόμα ένα από τα πιο Hot ονόματα ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τελικά .

Να με ζηλευετε που δεν έχω κάνει ακόμα ούτε μια ακρόαση δλδ;

1 Like

Μπορεί να έβγαινε καλύτερος ντράμερ αλλά ποτέ δεν ήταν “ο καλύτερος ντράμερ”

Και ούτε ο Hetfield , ούτε ο Hammett δεν ήταν “ο καλύτερος κιθαρίστας”

Εμενα αυτό με ιντριγκαρει στους Μεταλλικά. Κανείς τους δεν είναι τοπ παίκτης αλλά σαν μπάντα , το σύνολο που βγάζουν είναι κορυφαίο

Για τον Ρομπ βέβαια δεν ισχύει αυτό. Απ τους καλύτερους μπασίστες της γενιάς του , χαλαρά. Μεγάλος μουσικός

Όσο για τον υπουργό τουρισμού, τον Κιρκ. Κρίμα να μην απογειώνουν τα κομματια τα σόλο του. Το ίδιο lick στην ίδια θέση της ταστεριας με παραλλαγές. Όχι ότι δεν με ικανοποιεί η δουλειά του στον δίσκο …

Αν και δεν είναι του παρόντος, αυτό που θα ελειπε απ τους Μεταλλικά , ίσως ήταν ένας κιθαρίστας επιπέδου Marty Friedman που το spit out the Bone ( ωραίο σόλο ) θα το έκανε tornado of souls για πλάκα ( απ τα καλύτερα μέταλ σολος εβερ)

Βέβαια η προσφορά του Χαμετ είναι μεγάλη όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να ήταν ο πιο ενωτικός απ όλους στα δύσκολα

3 Likes

Ρεμπελε δε θυμαμαι αν εσυ μου ειχες πει καποια στιγμη οτι συμφωνεις τρομακτικα με σχεδον οσα γραφω για τους Μεταπλυτα, αλλα ειτε ησουν ειτε δεν ησουν, σου επιστρεφω την φιλοφρονηση… το ποστ σου με καλυψε μεχρι τελευταιας ανασας.

1 Like

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Μάλλον δεν ήμουν εγώ , Γιατί όταν μερακλωνεις και σε τσιγκλανε , μου κραζεις/ετε τους Maiden αδίκως

Αλλα έχεις δίκιο σε πολλά περί Μεταληρα (σικ)

Επίσης πρέπει να το πω γιατί θα σκασω

Η ψυχουλα του dimebag συγκινήθηκε από κει πάνω με το SOTB . Riff from hell γραψανε τα παικτρονια

2 Likes

Εγω το είχα πει αυτό quintom σχετικά με όσα γράφεις… σε σημείο που δεν μπαίνω στον κόπο να γράφω τη γνώμη μου για αρκετά πράγματα…

Επίσης… ο james είναι top player μεγατόνων. Το πιο ευφυές downpeak του πλανήτη, μαζί με όλες τις εμπνεύσεις που έχει σε μελωδίες στα φωνητικα και στις κιθάρες αλλα και στους στίχους.

4 Likes

Οι φωνητικές μελωδίες του Papa Het είναι κορυφαίες . Όπως και το δεξί του χέρι ίσως απ’ τα καλύτερα της γενιάς του.

Για τα solo του hammett πάντως δεν είμαι δυσαρεστημενος όπως αρχικα περίμενα .

Δεν ξέρω για tornado γιατί θα συγκρίνω άλλες εποχές όμως έχει σε κάποια κομμάτια πολύ ωραίες ιδέες .

1 Like

Ποιοι Τestament και ποιοι Megadeth ρε σεις.Το Spit out the Bone θα μπορουσε να ειναι ανετα μια απο τις κορυφαιες στιγμες του Master of Puppets αν βρισκοταν σ’εκεινο το album.Κοιταει στα ματια κομματια σαν το Disposable Heroes,Leper Messiah,Blackened,Dyers Eve,Whiplash κτλ

1 Like