Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Εμενα μου αρεσει το σολο του ManUNkind και δεν εχω προβλημα να δηλωσω αν δε μου αρεσει ενα σολο του Hammett, αλλωστε ειναι και το μονο αρνητικο του δισκου που εχω τονισει επανειλημμενα (οχι το μονο που υπαρχει)!

Γουσταρω πολυ που οι Metallica παιζουν αυτο που πραγματικα γουσταρουν και οχι ‘‘αυτο που πρεπει’’ οπως στο Death Magnetic.Στο Hardwired…To Self-Destruct μπορεις να βρεις στοιχεια απ’ολους τους προηγουμενους δισκους τους.Αυτο μετατρεπει τον καινουριο album σε πραγματικη συλλογη και τουλαχιστον στα δικα μου αυτια μονο θετικο ειναι αυτο

1 Like

δεν ειπα οτι με λες εσυ φανμποη αλλα ξερεις πως ειναι τα πραγματα. Καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.

Το για γελια προσπαθω να το καταλαβω… Σου φαινεται οτι κανει φαλτσα ; οτι δεν παταει σωστα ; οτι αυτο που παιζει ειναι ανουσιο ;
Σου ξαναλεω οτι δεν ακουω το σολο και λεω ωωωωω ρε τι επαιξε η παιχτουρα ! αλλα δεν το βρισκω κακο.

Και επειδη αφορμη ηταν το σχολιο μου οτι δεν εχει μετριες στιγμες ο δισκος ας το πω καλυτερα… Δεν εχει μετριο κομματι ο δισκος.
Εχει αριστες , πολυ καλες και καποιες λιγοτερο καλες στιγμες που με τον καιρο τελικα μπορει να εκτιμηθουν ή και να σβησει ο αρχικος ενθουσιασμος.

Επισης απο οσα σχολια διαβαζω γυρω γυρω δεν βλεπω και πολλα αρνητικα. Μηδενιστες φυσικα και υπαρχουν αλλα τετοιοι υπηρχαν και θα υπαρχουν παντα. Φυσικα δεν γινεται να αρεσει ο δισκος σε καποιον με το ζορι απλα μου κανει εντυπωση να μη το θεωρει καποιος το λιγοτερο καλο αν εστω και μονο για ορισμενο χρονο στη ζωη του, του εκαναν κλικ οι Metallica.

Ευχαριστω που με διαβαζεις με προσοχη…
Υπαρχουν και σχολια πολυ πιο ενθουσιωδη απ τα δικα μου…

Και ναι ειναι δισκαρα…

1 Like

Πάντως σε ένα σημείο στο Halo On Fire έχει πλήκτρα. Μετά από αυτό, για μένα οι Metallica είναι πλέον νεκροι. Dead and buried. Δεν περίμενα τέτοια προδοσία. Maiden έγιναν.

1 Like

Κ εμένα μόνο το σόλο δε μου άρεσε στο κομμάτι. Που είναι ωραίο, ειδικά η εισαγωγή Sabbathίζει έντονα

δεν ξερω αν θα συμφωνησει κανεις μαζι μου ή αν τελικα εγω απλα αρεσκομαι στο να φανταζομαι πραγματα αλλα νομιζω οτι ο Lars ειναι μεγαλο γατονι…
Ο Hetfield περασε κριση ηλικιας στα 50 . Οποτε οταν ηρθε η ωρα να γραψουν νεο υλικο ο Ulrich αποφασισε να δουλεψουν οι δυο τους για να γεμισει τον Hetfield αυτοπεποιθηση και αυτο φαινεται και στα riff αλλα και στη φωνη του που ειναι λες και γυρισε 20 χρονια πισω.

Μπορει να ελεγε ποσο θελει να δουλεψει παρεα με τον Rob αλλα η ζωη μαλλον ειχε αλλα σχεδια…

Well Done Boys !

1 Like

Και στο unforgiven III ειχαν…
Και βιολι ειχαν στο Black Album και στο Reload…
Και σιταρ και ενα αλλο δεν το θυμαμαι στο Low Man’s Lyric

Χωρίς πολλά πολλά τα Halo On Fire, Moth Into Flame και Spit Out The Bone πρέπει να είναι τα καλύτερα κομμάτια από εποχής Black Album. Ειδικά το Halo είναι υπερ-έπος! Δάκρυα χαράς!
Νοw that We’re Dead ωραία ντραμς και πολύ black album riff.
Φοβερό το Dream No More σουπερ heavy με φωνητικά που θυμίζουν ακόμα και εποχές Master Of Puppets(Madness they say…κατευθείαν από το The Thing That Should Not Be) βέβαια το κουπλέ θυμίζει Alice In Chains.
Confusion κομματάρα με φοβερό ριφφ με έπιασε με την μία. Το Manunkind θέλει το χρόνο του με το σολο να ακούγεται λίγο περίεργο. Here Comes Revenge τελικά είναι πιασάρικο :stuck_out_tongue: σε κάποια σημεία μου θύμισε Judas Kiss στη φωνή κυρίως θα μπορούσε να ήταν λίγο μικρότερο. Am I Savage εντελώς Sabbath με τεράστιο refrain ως προς τον ήχο και τέλος το λιγότερο καλό του δίσκου Murder One δεν έχει πείσει ακόμα, είναι πολύ groovy αλλά το ριφφ δεν μου έκανε όταν το άκουσα και για πρώτη φορά στο βιντεο με το Battery.

Σε γενικές γραμμές όποιος περίμενε thrash δίσκο θα το πετάξει στα σκουπίδια. Γουστάρω που δεν έφτιαξαν έναν δίσκο ίδιο με το DM, και έχει επιρροές από σχεδόν ότι έχουν κάνει στο παρελθόν, αν έπρεπε να το βάλω κάπου χρονικά θα έλεγα ότι είναι ο δίσκος που έπρεπε να βγει μετά το black album ή πριν από αυτό. Φοβερή παραγωγή και ο Hetfield σε εξαιρετική κατάσταση παίρνει όλο το δίσκο πάνω του.Ο Lars δοκιμάζει κάποια άλλα πράγματα αλλά όχι και τίποτα φοβερό, ο Kirk καλύτερος από ότι περίμενα αλλά είναι γεγονός ότι δεν απογειώνει τα κομμάτια, και ο Rob μια χαρά ακούγεται καθαρά, δεν καταλαβαίνω γιατί έλεγαν ότι δεν ακούγεται.

3 Likes

Μαλακιες ειπανε για το μπασο, μια χαρα ακουγεται…

Πάντως καταλαβαίνω γιατί με την μια ακρόαση τους φάνηκε πιο μέτριο το δεύτερο cd θέλει χρόνο και το πιο πάνω post είναι οι πρώτες σκέψεις

συν οτι τα μισα κομματια απο το πρωτο CD τα ξεραμε ηδη οποτε μας ειναι πιο οικειο.

Βέβαια, βλέπεις ότι δεν αναφέρω τίποτα για αυτά. Το πρώτο cd κυλάει σαν νεράκι αν έπρεπε να του βάλω βαθμό θα ήταν 9/10 εύκολα. Το δεύτερο cd είναι πιο δύσκολο αλλά ήδη τα Confusion και Spit Out The Bone είναι εξαιρετικά…

Να δουμε και ποια θα επιλεξουν να παιζουν πιο πολυ στα live

Δεν πιστευω πως θα πολυ παιχτει live ο δισκος

Λένε ότι θέλουν να τα παίξουν όλα…

1 Like

θα τα παιξουν ολα Live σιγουρα. Και θα δουν ποια τους καθονται καλυτερα .

νομιζω οτι εχουμε 3 μπορει και 4 κομματια που θα χωρανε ανετα σε καθε setlist Και μετα την περιοδεια για το Hardwired.

Υ.Γ. Νικο σορρυ αλλα γελασα ρε μαλακα!! χα χα χα χα χα.

Μεχρι στιγμης ο δισκος παιζει ασταματητα…για να δουμε…

1 Like

Καθομαι κι ασχολουμαι με τα τρολ ενω στ αυτια μου ακουγεται το Confusion…

2 Likes

Εμένα το Manunkind, κοίτα που τελικά θα βγει καλό το ρημάδι…

1 Like