Τον ηχο για τα 4 πρωτα το πετυχε. Στο Black δεν τα καταφερε καλα…
Αλλα ετσι φαινεται ακομα περισσοτερο ποσο Metallica κομματι ειναι το hardwired…
Militia, Fire, battery, eve , Holier, Go !
Επος!! Στο Metallica λογικο να μην πετυχει 100% τον ηχο αφου ειναι τεχνολογικα κατι σκαλες ανωτερος απο οτι στα πρωτα 4, οποτε φανταζομαι δε θα ηταν ευκολο για αυτον που το εφτιαξε.
Την μποτα στο Justice επισης δεν πετυχε καθολου, γιατι ενω δεν εχει και τον καλυτερο ηχο στο αλμπουμ, ε δεν ειναι οπως στο βιντεο που καλυπτει τα παντα. Αν μη τι αλλο, το Justice ειναι το τελευταιο αλμπουμ στο οποιο δε φαινεται η μανια του Λαρς να ακουγονται τοσο δυνατα τα τυμπανα, οπως φανηκε αργοτερα.
Εγώ νομίζω ότι από αυτόν τον ξεκίνησε . Πάντα ήταν μουρλός και στην ηχογράφηση του Master ήθελε το ταμπούρο των Def Leppard και τους έπρηξε όλους για εκείνον τον ήχο .
Κάτι αντίστοιχο έκανε και στο Black Album όταν άκουσε το dr feelgood των motley Crue . Έτσι πήραν τότε τον Bob Rock για να τους φτιάξει εκείνο τον ήχο .
Πάντως ο Bob Rock του είχε περιορίσει την λόξα να είναι τόσο ψηλά στη μίξη τα ντραμς .
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τα τύμπανα έχουν φανταστικό ήχο στα 5 πρώτα (και μετά δηλαδή). Η τεραστιότητα των τυμπάνων στο Ride the Lightning είναι παροιμιώδης και ΜΙΑ ΚΑΥΛΑ. Το ταμπούρο και τα τομς του Master είναι το κάτι άλλο, στο Justice σχεδόν όρισε τα 90ς τύμπανα, ειδικά οι μπότες (και οι κιθάρες βέβαια, αυτά τα 2 είναι πολύ μπροστά της εποχής τους… τι να λέει και το Cowboys from Hell που είναι το Years of Decay meets Justice)
Ο τύπος έπεσε μέσα στις κιθάρες του Kill Em All και εν μέρει του Ride the Lightning αλλά τα τύμπανα δεν πλησιάζουν ποτέ τα ορίτζιναλ. Αν έβγαινε το 83 το Hardwired θα μιλάγαμε για κάτι πολύ ενδιαφέρον. 33 χρόνια μετά πάντως ρε παιδιά, το ξανακούω και το ξανακούω και είναι τόσο αδιάφορο…
Φαντάζομαι ότι το καινούριο Testament σκοτώνει, ισοπεδώνει κτλ…
To νέο κομμάτι τους είναι για 7.5 - 8 με την πρώτη ακρόαση. Δηλαδή γαμώ, όχι θεϊκό. Θεϊκό για 10 είναι το Throne of Thorns από το προηγούμενο. Θεϊκό είναι το The Gathering που πατάει κάτω τους πάντες, μαζί και τους Slayer και οποιονδήποτε. Αλλά για να σου απαντήσω, ναι, θεωρώ το Brotherhood of the Snake πολύ καλύτερη σύνθεση από το Hardwired.
Δεν έχω εμπάθεια με τους Metallica και δεν με απασχολεί να βγω στον κόσμο να πω τι αδικία και μαλακία να ασχολείται μαζί τους ενώ υπάρχουν τόσοι καλύτεροι (τους Anthrax τους ανέφερα ως συνομήλικους και ως παράδειγμα ότι ΓΙΝΕΤΑΙ, το αυτό γίνεται και με τους Testament, Τhrone of Thorns ή Henchman Ride δεν υπάρχει στο Death magnetic κατ’εμέ). Δύσκολο να πείσω βέβαια για αυτό, καθώς τα αντανακλαστικά του οπαδού είναι τέτοια και ο οπαδός δεν το καταλαβαίνει αυτό, νομίζει ότι είναι νηφάλιος. Ε, δεν πειράζει, με έχουν κράξει Μεηντενάδες, Μεγκαντεθάδες, ένας Σλεϊεράς (μόνο! μου έκανε εντύπωση), δεν γίνεται αλλιώς και με τους Metallica.
(μα τι τραβάω και εγώ, είμαι ένας μαρτυρας…)
Μα θες και τα τραβάς! Μια χαρά το καινούριο Testament αλλά αυτά τα blastbeats είναι κάπως-θα το πω όσο πιο ευγενικά γίνεται-αστεία.
Και αυτό που λες με το Hardwired ότι αν έβγαινε πριν 33 χρόνια θα ήταν ενδιαφέρον ενώ τώρα δεν είναι και γενικά όλη σου η στάση δείχνει ότι είσαι προκατειλλημένος. Οκ γούστα είναι αυτά…
Πριν 33 χρόνια, στο Kill Em All δηλαδή, θα ήταν σοκ για τον κόσμο όπως ήταν το Whiplash. Σήμερα, μετά από χιλιάδες θρας κομμάτια, εφόσον δεν είναι αριστούργημα, ε, τι να μας πει. Πιο τετριμμένο πεθαίνεις. Η γενική μου η στάση πάλι τι έχει;
Τα blast beats εμένα δεν μου ακούγονται αστεία αλλά ΟΚ. Πάντως κριτική στον Hoglan και μάλιστα ως αντεπιχείρημα σε σύγκριση με τους Metallica, ε, είναι κάπως τώρα αυτό.
Δηλαδή το testament είναι αριστούργημα και μας λέει κάτι ;
Ο hoglan παιχταράς αλλά δεν κάνει για το ρυθμικό χέρι του hetfield .
Το Τestament είναι πολύ καλό πραγματικά. Οι Testament είναι ίσως η πιο συνεπής μπάντα σε επίπεδο κυκλοφοριών.
Από την άλλη θεωρώ πως οι Metallica σκόπιμα έβγαλαν το Hardwired σαν πρώτο single για το στοιχείο του σοκ (θρασιά, τρίλεπτο, κάτι που κανείς δεν περίμενε), ενώ το Testament πιστεύω πως θα είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά και καλά κομμάτια του δίσκου. Όπως ήταν το Native Blood πχ για το Dark Roots…
Επίσης, από τους Testament δε λείπει αυτό που λείπει από το 99% των θρας συγκροτημάτων. Γαμάτος φροντμαν με χαρακτηριστική φωνή που δεν είναι σαν εκατομμύρια άλλους. Εκεί δηλαδή που οι Metallica ξεχωρίζουν γιατί ο Hetfield θα σε κάνει να ακούσεις ευχάριστα ακόμα και ένα κακό κομμάτι, εκεί και οι Testament (και Death Angel, Slayer και κάποιοι ακόμα) δεν υστερούν. Δε μιλάω για ειδικό βάρος, μιλάω για χαρακτηριστική χροιά του frontman τους.
Πολυ ωραια τα λεει ο Αλεχαντρο. Γαμαει ο Chuck Billy. Γιατι ομως μιλαμε για Testament εδω περα, αλλωστε υπαρχει και νεο θρεντ τωρα (!)
Δε μπορω να φανταστω πιο ακυρη συγκριση απο Metallica - Testament εν ετει 2016. Welcome to 25 years ago. Η μουσικη πορεια των δυο συγκροτηματων τα τελευταια 20 χρονια δεν εχει την παραμικρη σχεση, και ακομα και αν τους βαλεις στη γενικη κατηγορια του “thrash” με βαση τα τελευταια τους single που μολις κυκλοφορησαν, κι αυτο ακυρο ειναι. Τι σχεση εχει το Hardwired με την πανκ προσεγγιση, με το Brotherhood of the Snake που ειναι καθαρο old school thrash metal (με καποιους πολυ ενδιαφεροντες “νεωτερισμους” ευτυχως)??? Μονο ο Βικ αυτα… Επισης, Βικ, μας εχεις θυμησει καπου 10 φορες (σχεδον σε καθε ποστ βασικα) ποσο αδιαφορο και μετριο σου φαινεται το Hardwired. Ενταξει, το καταλαβαμε νομιζω μετα τις πρωτες 2.
Ρε παιδιά οκ το Testament αλλά κάπου αισθάνομαι ότι οι φωνητικές μελωδίες του Chuck είναι σχεδόν πάντα ίδιες
Old school thrash metal δεν είναι. Είναι thrashοdeath . Που μου φαίνεται οτι γίνεται με το ζόρι γιατί ο Billy δεν μπορεί να τραγουδήσει και το βαριέμαι σε γενικές γραμμές . Έχουν και καλά κομμάτια βέβαια .
Δεν είδες καλά QuintomS, δεν ήταν δικιά μου η ιδέα να μιλήσουμε για τους Testament. Ήταν μια κλασσική αντίδραση “ναι, γιατί, αυτοί είναι καλύτεροι;”, στην οποία απάντησα (μιας και με ρώτησαν), “ναι, είναι καλύτεροι”.
Και drenie, δεν είπα για “αριστούργημα”, είπα για “7.5-8, δηλαδή γαμώ, όχι θεϊκό.”
Από όλα αυτά που γράφω, στο τέλος κρατάτε ότι λέω το hardwired αδιάφορο και τα υπόλοιπα τα διαβάζετε διαγώνια. Trigger word scanning λέγεται αυτό…
73 ευρώ το τριπλό βινύλιο και 27 το κανονικό διπλό. Δε νομίζω να παίξει πολύ φτηνότερα κάπου αλλού.
Το ερώτημα είναι ποιο από τα 2 διαλέγεις. Αν το ακριβό έχει και σπέσιαλ πακέτο, ίσως αυτό… Το να πάρω το τρίτο βινύλιο για 50 ευρώ το θεωρώ υπερβόλικο…
Βασικά εγώ προκάλεσα τον Vic με τους Testament και το έκανα στοχευμένα, κάτι που βλέπω και από τους συναδέλφους του από το Hammer, δεν είδα κανέναν Χάκο ή Χρονόπουλο πχ να αποθεώνει(βασικά ούτε καν να σχολιάζει) το Hardwired. Από την άλλη για το Testament αρχίσαμε τα γνωστά κοπλιμέντα. Βέβαια με το δίκιο τους οι άνθρωποι, πρέπει να πουλήσουμε και κάνα εισιτήριο για την συναυλία…
Με τον χακο έχω παρεξηγηθεί και εγώ παλιότερα για το σπρώξιμο που έριχνε στους nevermore. Δεν υπάρχουν άλλοι βασιλιάδες ρε μόνο οι metallica. Ακόμα τους ψάχνουν.
Όσο για το hardwired δεν χρειάζεται να πουν τίποτα . ΌΛΟΣ ο υπόλοιπος μουσικός κόσμος το δέχτηκε με μεγάλη χαρά .
Βασικά ούτε ο Σακελλαρίου δεν έχει πάρει θέση. Τι διάολο; Έχουν πάρει γραμμή να μην πουν τίποτα;
…φοβάστε μην πουλήσει λιγότερα όταν κυκλοφορήσει;
χαχαχα όχι βέβαια αλλά δεν σου κάνει εντύπωση;