Metallica - Hardwired ...To self-destruct

ιστορια φιλε!! τα αλλα ειναι τα δικα μας γουστα!

1 Like

Έτσι ακριβώς!

1 Like

To Am I Savage? αρέσει σε κανέναν; Ειλικρινά μου φαίνεται πολύ βαρετό τραγούδι.

1 Like

Δεν είναι από αυτά που σε πιάνουν με την μία αλλά σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο του. Το ρεφραιν είναι τίγκα Sabbath και το pre chorus φέρνει σε Megadeth. Νομίζω ότι η φωνή του James δίνει εξτρα πόντους.

ο αλλος μας τρολαρει εντελως.
Γραφει ενα ποστ και παταει like απο τα αλλα του προφιλ.
Ξεκολλα επιτελους με μας και την αποψη μας!!

1 Like

Μετά από καμιά δεκαριά ακροάσεις μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την αγαπημένη μου μπάντα. Με έπιασα να χαμογελάω και να καυλώνω όπως έκανα πάντα μαζί τους.

Στα θετικά
Ο δίσκος έχει μέσα 4-5 (Moth,Dream,Confussion,Here Comes Revenge,Spit) κομμάτια που θα ακούω σίγουρα στο μέλλον. To Dream No More ειδικά παίζει να είναι από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν γράψει μετά το Black album.
Ο κοντός με εξέπληξε ευχάριστα. Όχι τίποτα τρελό αλλά τουλάχιστον δούλεψε και με την πολύ καλή παραγωγή αυτό φαίνεται.
Ήθελα λίγο τον Trujillo πιο ευδιάκριτο στην μίξη. Το παιδί είναι εργάτης και είναι τυχεροί που τον έχουν. Κρατάει την μπάντα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σταθερή.
Αυτός που με κερδίζει είναι ο James. Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά σε φωνητικά και κιθάρες. Ειδικά στην φωνή, έχει καταφέρει κάπως να την ανεβάσει πάλι το επίπεδο και σε συνδιασμό με τις πολύ καλές φωνητικές γραμμές κάνει τα κομμάτια να ανεβαίνουν επίπεδο. Riff Machine δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε παραπάνω.

Ωστόσο βρίσκω πολλά προβλήματα στον δίσκο. Άντε να φτάνει το επίπεδο του Reload και του Death Magnetic. Με τα πρώτα 5 + το Load δεν έχει καμία σχέση.
Έχει πολύ μέτρια κομμάτια μέσα που πραγματικά κουράζουν. Ακόμα και στα καλύτερα κομμάτια, με εξαίρεση ίσως το Dream, το Μoth υπάρχει μεγάλη φλυαρία στο θέμα της σύνθεσης. Πολλά πράγματα που παίζονται απλά για παιχτούν, χωρίς να καταλαβαίνεις που θέλουνε να πάνε. Το Spit ας πούμε έχει απίστευτες ριφφάρες αλλά φτάνει τα 7 λεπτά χωρίς λόγο. Δηλαδή κάπου στη μέση χάνετε η μπάλα. Στο Halo On Fire υπάρχουν πολύ καλές στιγμές αλλά πραγματικά δεν υπάρχει ροή. Έχει φοβέρα συγκινητικό τέλος αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί τα πράγματα είναι μέτρια με λίγες καλές στιγμές. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στο DM. Ναι είναι δύστροπες οι συνθέσεις και μεγάλες αλλά υπάρχει ένας προσανατολισμός στα κομμάτια με πολύ ανώτερο flow στα διάφορα σημεία τους. Στο H.T.S.D υπάρχουν σημεία που απλά δεν έχουν λόγο ύπαρξης που είτε κουράζουν είτε φαίνονται εκτός φάσης.
Μακάρι το DM να είχε αυτήν την παραγωγή. Θα μιλάγαμε για πολύ ανώτερο άλμπουμ.
Πολύ μεγάλο αρνητικό στοιχείο είναι ο Hammet ο οποίος δυστυχώς είναι απογοητευτικός. Όσο και αν τον λατρεύω παίζει συνεχώς τα ίδια πράγματα τα οποία είναι πολύ μέτρια και δυστυχώς αντί να καταφέρνει να κορυφώσει το κομμάτι (αυτό που έκανε πάντα μακρύ παρελθόν) απλά το κάνει φλύαρο. Ευτυχώς δεν χρησιμοποίησε το wah τόσο πολύ όσο στο DM.

Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που άκουσα και ελπίζω να μην αργήσουν με τον επόμενο δίσκο. Το έχουνε ακόμα

Υ.Σ
Όπως είπε και ένας από πάνω… ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΡΙΦΦ ΤΟΥ PARKING LOT ΡΕ JAMES; Το περίμενα τόσο πολύ που απογοητεύτηκα που δεν υπήρχε μέσα. Πολύ ανώτερο από διάφορα που έχει το άλμπουμ.

1 Like

δεν ειναι στα τοπ του δισκου για μενα

ΑΦΗΣΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΡΕ !!!
:joy: χαχαχα

Μακάρι να είχε έστω και στο ελάχιστο το feeling Jerry στη χρήση του wah o Kirk btw

@bostonflesh Λίγο έλεος για το woodstock . Σέβομαι την άποψη σου, εννοείται . Δεν κάνω ποτέ αντιπαράθεση για τέτοια ζητήματα :wink: Μπορεί να μην είστε αυτής της μουσικής αλλά έπαιξαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΟΚ . Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α

Μην θίγεσαι βρε … και τι σχολιασαμε; ότι έχει ήχο AIC; αλήθεια είναι . Οι επιρροές του Cantrell έχεις διαβάσει ποτέ ποιες είναι ; ότι είχε Μπασιστα στο trip τον Trujillo λες να μην έχει παίξει ρόλο ;

Μάλλον δεν ξέρεις πόσες ώρες έχουμε ακούσει AIC και τι υπεράσπιση ρίξαμε στους τότε σκληροπυρηνικους .

Ευτυχώς τους γούσταραν πολύ και οι metallica και οι Slayer και ήρθε λίγο πιο εύκολα η αναγνώριση και στους metal κύκλους.

Ναι, Alice in Chains, αλλά κυρίως Black Sabbath (με Ozzy εννοείται). Και επίσης, έχει και το Reload τα αντίστοιχα Carpe Diem Baby και Slither…

2 Likes

Για αρχή να πω ότι έβαλα emoticon και ο τόνος είναι χιουμοριστικός

Δεν χρειάζεται να διαβάσω επιρροές και τα σχετικά. Ακούω πολύ περισσότερο iommi & angus young στο παίξιμο του και λιγάκι jimi στα εφέ, παρά Μετάλλικα , ενώ γνωρίζω εννοείται πόσο εκτιμάει τον τζεημς και το βρωμόχερο του ( και εκείνος τον Τζερυ) :thumbsup:

Στο forums.metallica.com απο οσα μπορεσα να διαβασω γιατι ειναι παρα πολλα τα σχολια, αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν διαφορα τραγουδια που τους αρεσουν και λιγοτερο καλα βρισκουν τα Μurder One και ManUNkind…

Εχουν τρελαθει παρα πολλοι με το Halo On Fire και το Spit Out The Bone…

1 Like

τι λε ρε αδερφέ σοβαρά;

Αδερφέ για τσέκαρε αυτό το βιβλίο λίγο http://www.maidencroatia.com/

Αν θες να το παραγγείλεις στείλε mail. Μην καθυστερείς όμως, στείλε τώρα.

2 Likes

Αξίζει;

Τωρα δεν προκειται να με πιστεψει και κανεις, αλλα αυτα ειναι τα κεφαλαία μου απο τοτε που ημουν πολυ μικρος, απλα στη συγκεκριμενη συγγραφη τα εχω κανει λιγο πιο νευριασμενα επιτηδες, και ναι, ξερω οτι μοιαζουν με το handwriting του James, αλλα μονο στα κεφαλαία γραμματα (απο τα οποια μαλιστα δε μπορει κανεις να αναγνωρισει το γραφικο χαρακτηρα καποιου απο οτι λενε).

Το Am I Savage? που αναφερατε μερικοι πιο πανω, ειναι σιγουρα(?) στα λιγοτερο καλα του δισκου, αλλα το τελευταιο 2λεπτο σκοτωνει. 'Tallica gives you heavy baby. Τωρα τα Megadethesque ριφφακια και η εισαγωγη δε με τρελαινουν προς το παρον.

Κολληματα της ημερας: Now That We’re Dead & Confusion

1 Like

Where The Wild Things Are

2 Likes

Το δεύτερο cd είναι απελπιστικά μέτριο. Όπως και να το ακούσεις, είτε ξεχωριστά είτε με τυχαία σειρά τα κομμάτια στο δεύτερο cd είναι τέρμα βαρετά, με το ζόρι φτάνουν επίπεδα Re-Load και αν. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με την καμία είναι αυτή η τρελή αγάπη για το Spit που οκ ξεκινάει ψαρωτικά μεν αλλά ξεφουσκώνει πιο γρήγορα από αποτυχημένο σουφλέ. Το μόνο που μένει από όλο το δεύτερο cd γενικά είναι κάποια ωραία περάσματα.

Όταν άκουσα το hardwire που είχε διαρρεύσει πρώτο είχα ενθουσιαστεί αρκετά, όχι τόσο με το ίδιο το κομμάτι αλλά με την προοπτική να ακούσω τους Metallica να δοκιμάζουν 3λεπτά και 4 λεπτά κομμάτια. Αρχίζω να πιστεύω πως απλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Και sorry παίδες αλλά εδώ ο γερο-Mustaine δείχνει πόσο πιο ώριμος είναι σαν συνθέτης και ας μην τρελάθηκα με το τελευταίο Megadeth.

Θα συμφωνήσω πάντως με αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, αν το death magnetic είχε αυτή την παραγωγή θα μιλούσαμε για ένα ανώτερο άλμπουμ.

Τα 3 κομμάτια που είχαμε ακούσει πριν διαρρεύσει το άλμπουμ μαζί με το Halo (το μοναδικό μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι που τους βγήκε τόσο καλό) είναι αυτά που ξεχωρίζουν για μένα. Γενικά είμαι τέρμα απογοητευμένος :worried:

2 Likes

Διαφωνω με καθε τελεια και κομμα.Και καθε λεξη ενδιαμεσα.

1 Like

Οτι ειχατε προαποφασισει πως θα ακουγεται ο δισκος και μετα εισαστε και απογοητευμενοι μου κανει εμενα εντυπωση.

Και επισης μαλλον δεν ειχατε δωσει και πολυ σημασια τι ειναι οι Metallica , πως παιζουν οι Metallica και γενικα που στεκονται μουσικα οι Metallica.

OΚ γουστα ειναι αυτα και παμε παρακατω ολοι.

Μετριο τραγουδι δεν εχει το αλμπουμ. Αριστα , πολυ καλα και λιγοτερο καλα εχει.

Edit : @Rebel . Μολις πουμε κουβεντα ομως για καποιο αλλο συγκροτημα , νομιζεις ειτε οτι ειρωνευομαστε , ειτε οτι λεμε για κακο. Πχ Και Pantera και AIC ειναι απο τις αγαπημενες μου μπαντες. Οποτε δεν καταλαβαινω γιατι να μην σχολιασουμε κατι αν φαινεται οτι εχουν δωσει το χρωμα τους στον ηχο των Metallica. και ολες αυτες οι μπαντες πηραν παρα πολλα απο τα στοιχεια των Metallicats και τα προσαρμοσαν στον ηχο τους. Αρα να λεμε οτι πηραν κατι απο AIC ή Pantera ειναι σαν να λεμε οτι πηραν κατι απο τον εαυτο τους. Δεν ξερω αν στο εξηγω σωστα. Ελπιζω να με καταλαβαινεις…

1 Like