Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Η παραγωγή γενικά είναι πολύ μπροστά, έβαλα λίγο το In Flames σήμερα για αποτοξίνωση και η διαφορά στον ήχο είναι τεράστια!

1 Like

Ελπιζω στο βιντεο του Spit Out The Bone να ειναι cyborg o James και να καταβροχθιζει ολη την ανθρωποτητα (συμφωνα παντα με το θεματικο του τραγουδιου) καθως παιζει το κομματι, και στο τελος να φτυνει και το τελευταιο κοκκαλακι λεγοντας ακριβως αυτο το πραγμα που εγραψες στο τελος.

2 Likes

Σας ειπα ποσο γαμάτο ειναι το Now That We Are Dead ;

Οχι ; ΚΑΚΩΣ !

Λατρευω αυτους τους απλοϊκους στιχους a la Misfits !

Πρεπει να ειναι το πιο “παιχνιδιαρικο” κομματι του δισκου .

1 Like

Μακράν το καλύτερό μου κομμάτι ως τώρα. Heavy as fuck! Είναι ένα από τα κομμάτια που εκμεταλλεύεται στο 100% τον όγκο και την καθαρότητα της παραγωγής

μου αρεσουν παρα πολυ και τα Atlas, Rιse, Halo on Fire, Spit Out the Bone , Moth into Flame, Confusion , Here Comes Revenge αλλα τα Now That We Are Dead Και Dream no More μου λιωνουν το μυαλο.

Αυτα τα παιχνιδιαρικα κομματια, με ηχο βαρυ και ασηκωτο, με τρελαινουν.

Το εχουμε γραψει πολλες φορες ο Hetfield ακουγεται εκπληκτικος σε ολο τον δισκο! Πως να το πω αλλιως; Σε αλλα συγκροτηματα μας κανει εντυπωση πχ ποσο ωραια χρωματιζει ο κιθαριστας τα σολο του ή ποσο περιτεχνα χτυπαει τα δερμα του ο ντραμερ , εδω αυτο που ανεβαζει τα κομματια περα απο τις riffαρες του Papa-Het ειναι η φωνη του και οι φωνητικες μελωδιες που εχει γραψει.

Για μενα ισως ειναι ο καλυτερος που υπαρχει σε αυτο.

Alejandro • 32 minutes ago

Kαλημερα σε όλους…Αφού διάβασα την κριτική του rocking και γέλασα με τις υπερ και κατά κριτικές αναγνωστών με αναγκάσατε να ακούσω τον δίσκο που έχω από εχθές αλλά σχεδίαζα να τον απολαύσω το σαββατοκύριακο λόγω ελεύθερου χρόνου…Λυπάμαι παίδες αλλά είναι απαράδεκτο να αποθεώνετε το Hardwire μόνο και μόνο επειδη φέρει το όνομα των Metallca…απλές συνθέσεις …κανένα κομμάτι δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και γενικά ένας μέτριος δίσκος που αν δεν έφερε στο λογότυπο metallica ίσως και να τον αγνοούσαμε…Υποκειμενικά τα όσα γράφω και γι΄ αυτό δεν διατίθεμαι να υπερασπιστώ την γνώμη μου ή να μπω στην διαδικασία αντιπαράθεσης…
Μεμπτό ωστόσο και αδικαιολόγητα ασυγχώρητο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κριτικών, επίσημων και ανεπίσημων δικαιολογεί τον ήχο και τις συνθέσεις τους με το χαρακτηριστικό (αυτοί είναι οι metallica του 2016) κάτι που ειλικρινά ποτέ δεν το κατάλαβα…οι Τestamen/ Death Angel/ Sodom και άλλα βαριά ονόματα του παρελθόντος γιατί επί 30ετια συνεχίζουν με τον ίδιο ήχο και συνθέσεις όπως όταν ξεκίνησαν συνεχίζοντας να παράγουν μουσικά διαμαντάκια και πρέπει να δώσουμε άφεση αμαρτιών στους Metalica μόνο και μόνο γιατί το ημερολόγιο γράφει 2016…σκεφτείτε το λίγο…Φιλικα…την καλημέρα μου σε όλους

@Alejandro.m είσαι διχασμένη προσωπικότητα; :stuck_out_tongue:

υποκειμενικά τα όσα γράφει αλλά την δική μας υποκειμενική άποψη δεν την δέχεται και δεν την καταλαβαίνει, αλλά εμείς θα πρέπει να καταλάβουμε την δική του. Με μπέρδεψε

Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αντίθετη άποψη. Την σέβομαι απόλυτα, αλλά αν είναι να λέμε ό,τι να 'ναι κουβέντα δεν γίνεται. ΄

Επίσης @pantelis79 αν είσαι ο ίδιος κ στα σχόλια, βλέπω πως τον έδωσες και εσύ τον αγώνα σου …

1 Like

μέχρι στιγμής με μπόλικες για τα δεδομένα μου ακροάσεις ( μάλλον όχι τόσο πολλές όσες η πλειοψηφία ) ,

κατατάσσω από άποψης προσωπικού γούστου και ποιότητας σύνθεσης / μουσικής (για μένα) τις κορυφές του δίσκου ως :

Halo On Fire, Spit out The Bone, Dream No More, ManUnikind, Confusion, Murder One , Moth ( το είχα παρεξηγήσει, ακόμα πιστεύω ότι το ιντρο ήθελε άλλο χτίσιμο για να γίνει έπος αλλά είναι ωραίο τελικά)

πάντως σχεδόν όλα τα τραγούδια ένα από ένα catchy riff

το ειδα και εγω το σχολιο αυτο του Alejandro Και μολις ξεκινησα να το διαβαζω λεω… Τι καταλαβα λαθος ; αφου τον εχει ηδη λιωσει τον δισκο αλλα μετα σκεφτηκα οτι θα το πηγαινει λιγο πιο γλυκα , λιγο πιο μαζεμενα.

Τελικα καταλαβα οτι απλα ειναι διπολικος !! :stuck_out_tongue_closed_eyes: :joy: :laughing:

Στο μεταξυ αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι σε καποιους φαινεται οτι ειναι αναμασημα του παρελθοντος απο την αλλη αυτο το σχετικα μονοδιαστατο που παιζουν αλλες παλιοσειρες ειναι αυτο που θα επρεπε να κανουν και οι Metallica. Ο καθενας, τους εχει οπως γουσταρει στο μυαλο του. Δηλαδη σου αρεσουν οταν επαιζαν γκαζια ; Γκαζια επρεπε να παιζουν. Σου αρεσουν τα πιο μικρα κομματια που εβγαλαν την εποχη Black Album - Load ; ετσι επρεπε να παιζουν. Σου αρεσουν οι πιο μπασαρισμενες κιθαρες του And Justice ? ετσι επρεπε να παιζουν κτλ.

Μετα λεμε οτι ειναι 50+ οι ανθρωποι και εχουμε αντιδρασεις τι παει να πει αυτο ; Να ξαναβγαλουν δισκο που να λιωνει τα συμπαντα! εεεεεεε κατα καποιο τροπο τον εβγαλαν . Οπως δεν το επιασαν ανθρωποι τοτε στα 80s (και ελεγαν τι να μας πουν οι πιτσιρικαδες τωρα ! ) , ετσι δεν το πιανουν και τωρα! Και μετα εχουμε και παραπονα που εχουν λεφτα! Ακου ρε !! Γεμισαμε και λογιστες!
Παραλογο ; (την απαντηση την ξερουμε ολοι)

Ηθελα να ρωτησω το εξης: Γιατι ασχολειστε τοσο πολυ (και ειδικα εσυ drenie) με τις αποψεις οσων δεν τους αρεσει ο δισκος, αλλα τελικα αποφασισα οτι οκ, καντε οτι θελετε βασικα… Δε μπορω να πω, ειμαι κι εγω λιγο ενοχος που ασχοληθηκα με εναν συγκεκριμενο τυπο στα σχολια στο DISQUS, αλλα αυτος ειναι και ειδικη περιπτωση.

Απο την αλλη, δεν εχω δει αρνητικη κριτικη για το δισκο με σοβαρα επιχειρηματα περα απο του Dead προς το παρον. Θα ηθελα να δω, για να με κανει να σκεφτω τι και πως.Που οκ, ο Dead μπορει να εχει σοβαρα επιχειρηματα, αλλα αμα περιμενε μετα απο 9 δισκους και 30 χρονια να αρχισουν να γραφουν τριλεπτα οι Metallica, τοτε ειναι και λιγο δικο του το λαθος :stuck_out_tongue:

Μπορει να ειναι ολα τα τραγουδια 7λεπτα, αλλα δε βλεπω καπου να το τραβανε οπως στο Death Magnetic που το ενιωθα στα μισα τραγουδια (κι ακομα το νιωθω). Ισως λιγο στα Am I Savage, Murder One που θα μπορουσαν να ειναι κανα 2 λεπτα πιο μικρα, αλλα οκ δε γινεται να ειναι και τα 12 τραγουδια στα ιδια επιπεδα. Καπου διαβασα και καποιον που ελεγε οτι τα πρωτα 6 λεπτα του Halo On Fire ειναι ανουσια. Μαλιστα. Περι ορεξεως…

κουβέντα να γίνεται…

1 Like

Στο 1ο boldαρισμενο ακριβως επειδη ειναι Metallica θεριζει (κι οχι ειναι μετριος) ο δισκος, αλλοι δεν θα μπορουσαν να γραψουν τετοιο δισκο ακριβως γιατι ΔΕΝ ειναι Metallica, απλα πραγματακια…

Το 2ο boldαρισμενο ειναι σαν να εχεις μια γκομενα σε ολη σου τη ζωη και να κανεις σεξ σε μια μονο σταση αρα μαμας και δεν αλλαζεις εισαι πιστος ταυτοχρονα ή καπως ετσι…

1 Like

Εντωμεταξυ για ποια μουσικα διαμαντακια μιλαει? :joy:

Βασικά ο διπολικός εαυτός μου κάνει αυτό ακριβώς που κατηγορεί. Θάβει το δίσκο γιατί απλά λέει Metallica στο label.

Γενικά μου τη σπάνε απόψεις του στυλ “ακούστε και τίποτα άλλο”. Ειδικά τα άλμπουμ που αναφέρει τα εχω λιώσει. Και με εξαίρεση ίσως το D.A. Δεν τα βρήκα τόσο ενδιαφέροντα. Να μου έλεγε Black Viper, Vektor, Watchtower να ψάρωνα.
Το ποσο άκουσε το Metallica βέβαια συγκρίνοντας το με θρας είναι άλλο καπέλο.

γιατι καλε μου Quintom δεν εχει και μεγαλο ενδιαφερον να λεει ο ενας ποσο υπεροχο ειναι το ταδε ερχεται ο επομενος και να λεει και εκεινο ειναι φανταστικο και ολοι να βαραμε παλαμακια για το ποσο καλο ειναι.

Δεν γινεται να αρεσει σε ολους. Απο την αλλη περα απο το ΜΟΥΑΡΕΣΕΙ - ΔΕΝ ΜΟΥΑΡΕΣΕΙ ωραιο ειναι οταν υπαρχει αντιλογος αρκει να υπαρχει και λιγη ουσια στα λεγομενα - γραφομενα.

Και οπως λεει και ο @chinaski κουβεντα να γινεται.

Και οι Metallica ειδικα τωρα που κυκλοφορουν καινουργια δουλεια ειναι η μεγαλυτερη αφορμη για να γινει μουσικη κουβεντα.

Πάντως βγάζει μάτι ποιος σχολιαστής είναι ο Quintom…θυμάμαι που κάποιος τον είχε κράξει που δεν βάζει τόνους στα ποστ του :stuck_out_tongue:

2 Likes

Ε κι εγώ βγάζω μάτι :joy:. Ασχολήθηκα με τον πεταμένο, τι να κάνω έτσι όπως έγραφε. Αισθάνθηκα υποχρεωμένος :sunglasses:.

Ααααακριβώς. Και όλα τρόπος είναι.

1 Like

Φοραω και μπλουζα Metallica Death Magnetic ολως τυχαιως στη φωτογραφια, την ειχα αγορασει εξω απο το Madison Square Garden Νοεμβριο του 2009, αφου ειχα μολις καταφερει να αγορασω εισιτηριο στη μαυρη αγορα (κυριολεκτικα) απο καποιον που δεν τα ηθελε, και μου το εδωσε $60 ενω το εισιτηριο ηταν για $75. Ασυλληπτο… εκει περα ειδα και Dyers Eve.

Drenie δε με καταλαβες… αλλα θα στα πω αλλη στιγμη πριβε… απλα σε γενικες γραμμες τα τελευταια σου ποστς ειδικα ειναι στο στυλ “εσεις που δεν σας αρεσε δεν ξερετε” και οχι τιποτα αλλο, αλλα αυτοι που δεν καταλαβαινουν πως τα γραφεις θα αρχισουν να μας λενε οτι εχουμε δικαιωμα να μας αρεσει το σκουμπρι αμα θελουμε, αρκει να αναγνωριζουμε πως δεν ειναι και σολωμος Αλασκας.

Κατα τα αλλα εννοειται ειμαι υπερμαχος της κουβεντας και της διαφωνιας, αλλιως ειναι και βαρετο να λεμε μπραβο ο ενας στον αλλον χαιρω πολυ. Αλλα θα ηθελα να δω καλυτερες αρνητικες αποψεις για το HWTSD, κι οχι τραμπολινα και φιλετα και αλλα τετοια.

1 Like

[quote=“QuintomScenario, post:1741, topic:29901, full:true”]
Φοραω και μπλουζα Metallica Death Magnetic ολως τυχαιως στη φωτογραφια, την ειχα αγορασει εξω απο το Madison Square Garden Νοεμβριο του 2009, αφου ειχα μολις καταφερει να αγορασω εισιτηριο στη μαυρη αγορα (κυριολεκτικα) απο καποιον που δεν τα ηθελε, και μου το εδωσε $60 ενω το εισιτηριο ηταν για $75. Ασυλληπτο… εκει περα ειδα και Dyers Eve. [/quote]

αυτό λέγεται άσπρη αγορά, όχι μαύρη

1 Like

Αφροαμερικανικη εννοουσα

THE MAN IN BLACK που φωναζει κι ο Τζεημζ στο Murder One

1 Like

το κατάλαβα ρε αυτό από το “κυριολεκτικά”. Χιούμορ έκανα. Πρέπει να ήταν σε απόγνωση ο τύπος για να το σκοτώσει 60 ντόλαρς σε (λογικα) σολντ άουτ Metallica συναυλία στο MSG

1 Like