Metallica - Hardwired ...To self-destruct

Αυτο το ριφφ με το οποιο εχουν τρελαθει ολοι παντως, μου φαινεται τερμα αδιαφορο… Το εβαλα μολις για να το θυμηθω, και 30 δευτερολεπτα μετα το ειχα ξεχασει.

Λοιπον, το Halo On Fire ειναι το Bleeding Me αυτου του δισκου ε. Μεγαλειωδες τραγουδι.

Και ερωτηση πριν παω να κοιμηθω ενα μαγευτικο 3ωρο. Πιστευετε οτι θα βγουν τα videos για ολα τα τραγουδια που εχουν μεινει στις 18 μαζι με το αλμπουμ??? Δε θα εβγαζε νοημα να βγουν τουλαχιστον 4 βιντεο ακομα (που εχουν ηδη γυριστει)? Αρα αν βγουν 4 βιντεο, γιατι οχι ολα? Δεν ειμαι σιγουρος οτι θελω να δω βιντεο παντως για ολα τα τραγουδια… Ανυπομονω βεβαια για βιντεο των Now That We’re Dead, Dream No More, Halo On Fire, Spit Out The Bone, Confusion & ManUNkind

οκ κανενα προβλημα.θα το ακουσω 2-3 φορες και θα ποσταρω…

Φανταζομαι οτι καποια videos θα ειναι σαν το Atlas μεσα στο στουντιο

Πω ελπιζω οχι… αισχρο βιντεο :confused:

Δεν με χαλαει προσωπικα…

Μπορει να βγαλουν και κατι σε στυλ Broken,Beat And Scarred απο lives προφανως αργοτερα…

Για το secret gig εχετε διαβασει τιποτα ? Διαρκεια / setlist ?

Αυτή είναι η άποψή μου.Συνολικα,ο δισκος 8,5

Halo On Fire 10’
Spit Out The Bone 10’
Confusion 9
Atlas,Rise! 8,5
Moth Into Flame 8,5
Here Comes Revenge 8,5
Now That We’re Dead 8,5
Dream No More 8.5
ManUNkind 8,5
Murder One 8
Hardwired 7,5
Am I Savage? 7

1 Like

Μια και το ανέφερες, Broken, Beat and Scarred riff δεν έχει ο δίσκος πάντως. Να τα λέμε και αυτά.

Για νουμερακια ειναι πολυ νωρις ακομα, αλλα στο ranking νομιζω συμφωνω σχεδον απολυτα. Ξεχωριζω Halo + Spit ως τελειοτητα, μετα βαζω τα τραγουδια στις θεσεις 3-9 περιπου ισαξια και η τριαδα στον πατο για μενα ειναι επισης Hardwired/Savage/Murder.

Εχει Confusion ομως, το ριφφ που μπαινει στο 1:00! Αν και καταλαβαινω τι λες…

1 Like

Ε αφού καταλαβαίνεις, μη μου λες για Confusion…
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ένα riff είναι ΤΕΛΕΙΟ, θα είναι καλό απαραίτητα και το τραγούδι. Άσχετα που το Broken, γαμάει.

Γαμάει το ριφφ του BBS να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα, το μόνο που το χαλάει είναι ο γνωστός στίχος “what don’t kill ya makes you more strong”

Ποιο secret gig?

Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη ακρόαση. Με μία λέξη: Ενθουσιασμένος!

Νόμιζα ότι θα κάνω κριτική ψύχραιμα και θα βάλω και βαθμό στο τέλος, αλλά δεν βλέπω πως θα γίνει κάτι τέτοιο μέσα στις επόμενες μέρες… Θέλω πολλές ακροάσεις για συνέλθω, ξύπνησε το οπαδικό που ήταν θαμμένο χρόνια!

Μια μικρή εισαγωγή για να καταλάβετε για ποιο πράγμα μιλάω:
Ο πρώτος δίσκος που πρόλαβα να δω να κυκλοφορεί ενώ είχα επίγνωση του τι εστί Metallica ήταν το Load και ακόμα και αν αργότερα κατάλαβα την αξία του, προφανώς εκείνη την εποχή μου είχε ξενίσει, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι μέσα σε 4-5 χρόνια είχα ακούσει όλα μαζί τα 5 πρώτα τους. Από τότε, δε θυμάμαι να έχει βγει δίσκος τους και να ενθουσιάζομαι. Για το Reload η αντίδραση ήταν η ίδια. Για το St. Anger παγωμάρα. Για το Death Magnetic ένα “μπράβο ρε” αλλά με σφιχτό χαμόγελο, λες και οι απαιτήσεις από αυτούς ήταν περιορισμένες.

Επιτέλους εδώ είπα: “Ναι ρε, αυτό είναι Metallica!” Και δεν το είπα επειδή αυτό έχει να κάνει με την κατέυθυνση που πήραν, αλλά επειδή το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αυτό που ταιριάζει στους κορυφαίους της σκηνής!

Το αστείο/περίεργο είναι ότι αν με ρώταγε κάποιος πως θα φανταζόμουν ένα δίσκο που θα κυλούσε σα νεράκι και θα με κάλυπτε (στην ηλικία που είμαι και με αυτά που έχω ακούσει τόσα χρόνια), παντρεύοντας πολλά από τα στοχεία για τα οποία μου αρέσει αυτό το φάσμα του σκληρού ήχου, δεν ξέρω αν θα έβρισκα πολλές καλύτερες απαντήσεις από αυτόν τον δίσκο. Και πόσο μεγάλη ικανοποίηση νοιώθω όταν τον δίσκο αυτόν, τον βγάζουν οι Metallica!
Είναι σα να έδωσαν τα φώτα σε όλα τα συγκροτήματα εκεί έξω, να έπεσαν σε μια μικρή χειμερία νάρκη εσωστρέφειας και χαμηλής αυτοπεποίθησης και τώρα να επανέρχονται έχοντας φιλτράρει με τον δικό τους τρόπο όχι μόνο όσα εξέλιξαν αυτοί που τους είχαν ως ινδάλματα αλλά προσθέτοντάς και οι ίδιοι τη σωστή αναλογία από το πως θα έπρεπε (άποψή μου) να ακούγονται τώρα, 35 χρόνια μετά τη δημιουργία τους.

Τέλος, πόσο ωραίο αυτό το απρόβλεπτο που υπάρχει σε κάποια κομμάτια; Μπορούσε να τραγουδήσει έτσι ο Hetfield; Να γράψει τέτοια riffs; Και αν ναι, γιατί δεν το έκαναν τόσο καιρό ; Ελπίζω πάντως, μετά από τέτοιο boost αυτοπεποίθησης που αναμένεται - δίκαια - να πάρει από αυτό το δίσκο και τις περιοδείες του, να έχουμε πιο σύντομα νέο δίσκο, εξαργυρώνοντας και την φόρμα στην οποία βρίσκεται αλλά και τη νέα αυτή κατεύθυνση που έχει πάρει η μπάντα, μη ενδιαφερόμενη για το πως πρέπει να ακουστεί ο εκάστοτε δίσκος της.

Από τραγούδια δεν μπορώ να ξεχωρίσω ακόμη (ΟΚ κατά πάσα πιθανότητα το Halo είναι το κορυφαίο) αλλά σίγουρα το πρώτο CD μου ακούστηκε καλύτερο ενώ στο 2ο είχα τις πρώτες στιγμές όπου έπεσε ελάχιστα ο ενθουσασμός αλλά παροδικά. Επίσης δεν βαρέθηκα σχεδόν καμμία στιγμή από τις διάρκειες των τραγουδιών.

Long live the kings!

3 Likes

Ούτε εγώ δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένος με την πρώτη!

2 Likes
3,477 Likes, 132 Comments - Adam Nergal Darski (@nergal69) on Instagram: “It

Ο Nergal των Behemoth το γουστάρει πάντως

Overall για μένα ικανοποιητικό δισκάκι, με τα πάνω του και τα κάτω του.

Όπως είπαν κάποιοι, κάθε τραγούδι έχει κάτι να σου δώσει. Με εξαίρεση το Am I Savage? που πραγματικά είναι το μόνο τραγούδι που κάνω skip.

Εγώ με αυτόν τον στίχο γουστάρω! Ειδικά με το “λάθος” more strong!

Είναι κλεμμένος από τον Πορτοκάλογλου ο στίχος…

1 Like

Το ξέρω ακόμα κι εκεί έφτασε η κατάντια τους :stuck_out_tongue:

1 Like

σταματησαν να κλεβουν Αγγλικες, Αμερικανικες , Γερμανικες μπαντες και το εριξαν στις ελληνικες οι αλητες ;

Αντε και με τον Κιαμο λαϊκο σχημα ΠΣΚ …